Korte Vragen


Aanwijzigen gebruik sectie Korte Vragen

Deze sectie is bedoeld voor het stellen van (korte) vragen waar eenvoudig antwoord (zonder verduidelijking vragen) op gegeven kan worden. Posts in deze sectie worden gesorteerd op waardering en een chronologische volgorde gaat daarbij verloren. 

Om deze reden gelden in deze sectie de volgende aanwijzingen:

 1. Maximaal 1 post (antwoord) per gebruiker per topic (je kan je antwoord eventueel verbeteren).
 2. Titel van topic (vraag) moet de vraag zijn.

Explore Questions

There are no popular questions to show right now

There are no new questions to show right now

24 questions in this forum

 1. 0 votes
  1 answer
 2. 0 votes
  12 answers
 3. 0 votes
  2 answers
 4. 0 votes
  3 answers
 5. 0 votes
  2 answers
 6. 0 votes
  5 answers
 7. 0 votes
  3 answers
 8. 0 votes
  3 answers
 9. 0 votes
  2 answers
 10. 0 votes
  1 answer
 11. 0 votes
  3 answers
 12. 0 votes
  2 answers
 13. 0 votes
  3 answers
 14. 0 votes
  3 answers
 15. 0 votes
  3 answers
 16. 0 votes
  5 answers
 17. 0 votes
  1,373 answers
 18. 0 votes
  11 answers
 19. 0 votes
  7 answers
 20. 0 votes
  8 answers
 21. 0 votes
  2 answers
 22. 0 votes
  2 answers
 23. 0 votes
  1 answer
 24. 0 votes
  2 answers
Advertentie


 • Topics

 • Posts

  • Genoeg water om elk molecuul dex te raken. (procent of 3 gok ik zo)
  • Goedemorgen, Iemand uit de losse pols zo een idee hoeveel procent water een oplossing minimaal moet bevatten om dextrine in een sas te activeren?
  • Met aceton word altijd zo'n kauwgum plakbende. Maar voor cut stars vond ik het best netjes werken. Tussen twee lagen bakpapier in en zo dik deegrollen als nodig. 
  • Op je eerste vraag kan ik je geen direct antwoord geven, doch op de laatste 2: neen, ik zelf merk geen verschil. Ik prefereer water voor de geur en gemak van werken, en mijn stars werken zeker even goed als aceton of alcohol gebonden varianten.
  • #Boem-is-in-de-war Pyrodata zegt over de Independence Red Star: Great formula, very bright, very red and slow burning. Sizzles a bit as it burns. Bind with acetone (alcohol will not work) and prime with 'Hot Changing Relay' then BP. Source: 
   Independence Fireworks Maak je ze met aceton, dan blijft voor mij de vraag "waarom dextrine in de compositie?" open.
   #Boem-zemelt-verder Indien gemaakt met water: - is er een verschil in eigenschappen/prestaties van parlon die alleen als chloor donor wordt gebruikt (bij gebruik van water), versus parlon die daarnaast ook als binder wordt gebruikt (bij gebruik van aceton)?
   - idem voor red gum als fuel versus fuel/binder?
  • Parlon gebonden sterren ontbranden vaak wat minder snel, en hebben dus meer priming nodig. Water is ook fijner om mee te werken dan aceton. Vandaar dus de dextrine. Op het vlak van brandvertraging kan ik niet veel zeggen, maar dat effect is hoe dan ook vrij klein.
  • Ik heb mijn vragen niet duidelijk genoeg gesteld. Met de vraag "suggesties?" bedoelde ik: hé, iemand nog een paar kleur compo's die aan gestelde criteria voldoen? Ik kan er niet meer vinden, ben ik nou gek? (compo's met Mg heb ik ook uitgesloten b.t.w.).
   Met de vraag "wat is visueel en qua beleving het verschil tussen nr. 1 en 3?" bedoelde ik: hé, iemand beide gemaakt en vergeleken?
   Maar dat kan ik gewoon zelf gaan testen natuurlijk, t.z.t. Het antwoord van Rocketier roept een vraag op die nog niet in me opgekomen was, en eigenlijk interessanter is: waarom zit in nr. 1 dextrine?
   Ik ben ervan uitgegaan dat nr. 1 en 3 met aceton gebonden moeten worden i.v.m. de parlon. Over 3 zegt Ned G. dat ze "rock hard" worden, en, even voor het het gemak, nr. 1 & 3 zijn hetzelfde. Waarom dan dextrine in 1?
   Brandvertaging? En over nr. 2, iemand een idee welke mesh size de MgAl moet hebben?