Dylan Willms

Gebruikers
  • Content count

    3
  • Joined

  • Last visited

About Dylan Willms

  1. sorry mijn excuses buskruit heb ik niet uit rotjes gehaald zo erg ben ik dan ook weer niet. maak mijn buskruit zelf erg bedankt voor de tips. heb wel op het forum geprobeerd te zoeken maar wist niet precies hoe ik zo'n "huls" dan eigenlijk moest beschrijven zoals ik al zij ben nog echt een beginner ben zeer zeker bereid om deze hobby serieus te nemen. maar durf t bijna niet te vragen enige sugesties voor een huls EDIT : heb net de regels nogmaals gelezen maar daar zag ik idd het stuk staan over pijpbommen sorry had er ff niet bij stil gestaan dat een pvc buis natuurlijk ook een soort pijp bom is ik dacht dat die dingen altijd van koperen buizen of aluminium of andere metalen
  2. ik ben nog een beetje een amateur en vroeg me af hoe kan je makkelijk een shell , hoesje of omhulsing voor een soort rotje kunt maken wil een soort rotje maken dat wel flink harder gaat dan het normale vuurwerk maar mischien om te beginen is het het slimom het klein te houden. ik ben zelf een beetje aan het experimenteren geweest en heb een stuk pvc buis gebruikt en de uit eindes gevult met samen geperste houtsnippers gemalen kattenbak korrels enzovoort. ik deed daartussen dan buskruit aleen heb ik gehoort dat je je container nooit helemaal vol moet gooien met buskruit maar een klein beetje ruimte over te laten voor de druk zodat het knalt. maar als ik de ene kant dicht pers buskruit er in doe en de andere kant van de buis ook dicht wil persen dan ben ik natuurlijk die ruimte kwijt. als ik de boven kant dan dicht pers doe ik er ook een lontje tussen het geperste spul naar het buskruit maar 8 van de 10 keer werkt dat natuurlijk niet want dan is het lontje helemaal plat en brand niet meer. ik heb dat geperste idee van kno3 raketen die ik een keer heb gemaakt maar voor rotjes is dat denk ik misvhien te slap en geeft dat vrij weinig tegen druk en blaast het er heel makkelijk uit. er is vast wel iemand die veel beter weet hoe ik dat zou moeten aanpakken echt elke tip is welkom een echte amateur hier!!!
  3. hallo iedereen ben nieuw op dit forum. mijn naam is Dylan ben 14 jaar. ben altijd al erg veel met scheikunde en electronica enz bezig geweest. ben eigenlijk altijd met composities bezig en heel veel andere experimenten.