Jump to content
PyroForum.nl

Dylan Willms

Gebruikers
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dylan Willms's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Ik snap 100% wat je bedoelt die soort van 'toffees' was meer een soort van proof of concept. Het was meer om een keer te proberen had er een extreem lange lont aan gemaakt en had een muur waar ik achter kon gaan staan. Dit had ik eigenlijk bij mijn post moeten zetten hetzelfde met de pvc hulzen. Ben nu ook bezig geweest met het maken van papieren hulzen. Ik heb aleen moeite met het maken van de pluggen. Wat je zij over die klei pluggen als ik een kant dicht maak doe er buskruit in dan lijkt het mijn niet zo verstandig om dan op de bovenste laag nog meer klei te doen en daar op te gaan rammen om het samen te persen is daar een andere oplossing voor of is het veilig. Ik heb ook gezien dat ze rondjes papier of karton op stapelen met steeds een beetje lijm er tussen is dat een goed idee.
 2. oke heel erg bedankt iedereen voor alle tips kan ze zeer goed gebruiken heb nu een huls van papier gemaakt beetje in de vorm van een toffee en dan de zijkanten met tyraps dicht gemaakt en uiteraard een lontje er door heen ook wel handig
 3. sorry mijn excuses buskruit heb ik niet uit rotjes gehaald zo erg ben ik dan ook weer niet. maak mijn buskruit zelf erg bedankt voor de tips. heb wel op het forum geprobeerd te zoeken maar wist niet precies hoe ik zo'n "huls" dan eigenlijk moest beschrijven zoals ik al zij ben nog echt een beginner ben zeer zeker bereid om deze hobby serieus te nemen. maar durf t bijna niet te vragen enige sugesties voor een huls EDIT : heb net de regels nogmaals gelezen maar daar zag ik idd het stuk staan over pijpbommen sorry had er ff niet bij stil gestaan dat een pvc buis natuurlijk ook een soort pijp bom is ik dacht dat die dingen altijd van koperen buizen of aluminium of andere metalen
 4. ik ben nog een beetje een amateur en vroeg me af hoe kan je makkelijk een shell , hoesje of omhulsing voor een soort rotje kunt maken wil een soort rotje maken dat wel flink harder gaat dan het normale vuurwerk maar mischien om te beginen is het het slimom het klein te houden. ik ben zelf een beetje aan het experimenteren geweest en heb een stuk pvc buis gebruikt en de uit eindes gevult met samen geperste houtsnippers gemalen kattenbak korrels enzovoort. ik deed daartussen dan buskruit aleen heb ik gehoort dat je je container nooit helemaal vol moet gooien met buskruit maar een klein beetje ruimte over te laten voor de druk zodat het knalt. maar als ik de ene kant dicht pers buskruit er in doe en de andere kant van de buis ook dicht wil persen dan ben ik natuurlijk die ruimte kwijt. als ik de boven kant dan dicht pers doe ik er ook een lontje tussen het geperste spul naar het buskruit maar 8 van de 10 keer werkt dat natuurlijk niet want dan is het lontje helemaal plat en brand niet meer. ik heb dat geperste idee van kno3 raketen die ik een keer heb gemaakt maar voor rotjes is dat denk ik misvhien te slap en geeft dat vrij weinig tegen druk en blaast het er heel makkelijk uit. er is vast wel iemand die veel beter weet hoe ik dat zou moeten aanpakken echt elke tip is welkom een echte amateur hier!!!
 5. hallo iedereen ben nieuw op dit forum. mijn naam is Dylan ben 14 jaar. ben altijd al erg veel met scheikunde en electronica enz bezig geweest. ben eigenlijk altijd met composities bezig en heel veel andere experimenten.
×
×
 • Create New...