Jump to content
PyroForum.nl

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Andres

  Hoi, ik ben Anton

  Visco 2mm, standaard lontje. Doe enkele lucifers in een zilverpapiertje, gekker moet je het niet zoeken. Grote kans dat een snelle Google je ook wel enkele resultaten oplevert.
 3. Last week
 4. Dennie1

  Hallo allemaal

  Ik zal me even voorstellen ik ben Dennie. Ik ben een groot vuurwerkfan en wil zelf ook welleens vuurwerk maken ik ga me eerst lekker inlezen hoe vuurwerk in elkaar steekt en dan experimenteren .
 5. Anton G

  Hoi, ik ben Anton

  Ik ben hier terecht gekomen omdat ik in het theater werk en een vraag kreeg of er een mogelijkheid was om op het podium een mislukte kluiskraak te creƫren. Dat wil zeggen er word een nep explosief tegen een kluis geplakt, waarna er een lont wordt uitgerold (meter of 5), dit wordt aangestoken met een lucifer, het lont langzaam opbrand waarna er een klein teleurstellend rookpluimpje volgt. Welk lont is hiervoor het beste en waar kun je dat aanschaffen en hoe krijg je het gemakkelijkst een kleine teleurstellende rookpluim?
 6. Earlier
 7. Tyneman

  Strike anywhere lucifers

  Dextrine werkt veel makkelijker.
 8. Jason

  Strike anywhere lucifers

  Ik heb even snel bestaande lucifers aangepast met fosfor, het werkt natuurlijk 100%. Maar het behoeft toch een binder. Schellack of dexrine šŸ¤”?? Of een beter idee !?
 9. Jason

  Ik ben....

  Welkom Bram! Het mooiste werk is vuurwerk šŸ˜œ
 10. Jason

  Smeltpunt bepaling

  Met een blokje aluminium of messing, kun je een gaatje erin maken voor je thermometer.( eventueel opvullen met grafiet oid) Dan geeft de thermometer vrij nauwkeurig aan wat de temperatuur van het blokje is. Plaats een beetje van jouw geheime stof op het blokje en verwarm totdat je stof smelt. Thermometer aflezen en een keer herhalen voor de nauwkeurigheid. Omdat je weet wat de beoogde temp moet zijn kun je dit toch vrij nauwkeurig doen, lijkt mij. ( Mandela effect šŸ¤” er stond toch eerst 200 graden Celsius šŸ˜Ž) Tot slot : het lijkt me dat een vaporizer zijn temperatuur bij benadering in kan stellen. Dus plus of min 5-10 graden. Wat erg functioneel is voor zo'n ding, maar totaal niet voor jouw doeleinden. Maar ja, ik kan er naast zitten, instellen op een bepaalde temperatuur en controleren met een andere thermometer... Meten is weten M. V. G. Jason
 11. Snooby

  Smeltpunt bepaling

  Zat te denken om een vaporizer te gebruiken.. maatje van me heeft zo'n ding om kruiden te roken op een bepaalde temperatuur. Hij kan daarmee de temperatuur digitaal instellen. Anders had ik bedacht een infrarood thermometer te gebruiken icm een reageer buisje en een oliebadje.
 12. Jason

  Smeltpunt bepaling

  Bijna 200 graden šŸ˜Ž klinkt als C17H21NO4šŸ˜œ. Maar ik snap wel dat google bij iedereen andere resultaten geeft. Ik krijg verschillende opties. Probeer lab makelaar. com, of anders als labstuff er eentje heeft liggen dat je even langs mag komen voor een snelle meting. Of lab2 labexchange, labmerchant. Of doe als mijn kennissen neem zo'n ding een paar dagen op zicht en stuur het retour. Hoewel de verwachte hoogte van de temp een goede thermometer waarschijnlijk ook het gewenste resultaat kan geven. Dit kan bv ook met een blok messing ipv een olie badje.
 13. Snooby

  Smeltpunt bepaling

  Nee ik kan niet nader ingaan op de stof zelf. Maar smeltpunt ligt rond de 120 graden. Thermometer icm oliebad zou dan ook wel een optie zijn inderdaadšŸ¤”. Jason, kan jij mij een pm sturen omtrent het huren van zo'n apparaat. bedankt voor het meedenken.
 14. Jason

  Smeltpunt bepaling

  šŸ™„.. Je wil proberen via het smeltpunt te bepalen welke stof het is šŸ¤”. Ik neem aan dat het een erg hoog smeltpunt is dan šŸ˜ als een thermometer niet afdoende zou zijn. Of moet het zo nauwkeurig zijn dat je de zuiverheid wil bevestigen. Geef eens wat meer info, verder weet ik zo'n ding nergens meer te staan, dus daarmee kan ik je niet helpen. Je kunt ze wel huren šŸ˜‰
 15. Pyrofreak123

  Ik ben....

  Mijn naam is Bram Ik ben een grote fan van alle pyrotechnische producten en gebeuren. Ik ben de laatste tijd bezig met het zelf maken en ontwerpen van vuurwerk en ben daarom dit formum op gegaan zodat ik vragen kan stellen. Ik denk dat jullie mij goed kunnen helpen en mijn vragen kunnen beantwoorden. Groet: Bram
 16. Snooby

  Smeltpunt bepaling

  Ik heb een stof waarvan ik het smeltpunt wil bepalen. Helaas heb ik geen smeltpunt meter. Is er iemand op het forum die dit wel heeft of een idee heeft waar ik dit zou kunnen laten uitvoeren voor een normale prijs . Iedereen beste wensen
 17. de.leeuw62

  D1 Glitter, Dextrine vs Red Gum

  Thx B +/- 2,3 gram incl. prime Pumped Bio ethanol Pine
 18. Boem

  D1 Glitter, Dextrine vs Red Gum

  Ten eerste, ik vind ze mooi. Ten middelste: het is alweer een tijd geleden dat ik D1 de lucht in joeg, dus met mijn volgende woorden kan ik het mis hebben. Ik ga ervan uit dat deze weer met 4% RG en alcohol gebonden zijn (?): in mijn beleving branden ze (veel) sneller dan de originele D1 (wat natuurlijk niet raar zou zijn, gezien de fuel value van RG versus dextrine), en dus met als gevolg dat het glitter effect sneller/eerder is uitgedoofd. Dat maakt natuurlijk niet uit, want ze zijn mooi, ik noem ze L1, voor nu Dan, - Hoe groot, of liever, hoeveel gram, waren de sterren per stuk? - Pumped? - Welke soort alcohol heb je gebruikt? - Welke soort houtskool heb je gebruikt? Ten tussendoor (tip): vervang in charcoal streamers of glitter composities (die houtskool bevatten), 10% van de houtskool door Lampblack. Ten laatste (warning: off topic): toen ik je post zag moest ik denken aan deze draad. Dapper van je, dat je (als enig overgebleven pyromaan pyroman pyromaniac pyrotechneut in Nederland ...) je durft bloot te stellen, door zo openlijk te laten zien wat je 'doet'. Ik hoop dat onze mede-landers, mede-burgers, onze buurman (m/v), de man of vrouw belast met het opsporen van 'ons soort', weet dat jij en sommigen van ons, niet behoren tot de categorie 'aso' ... die in Scheveningen de boel op stelten zetten met hun Oost-Europese flash -rotjes bommen (omdat ze geen brandstapel mogen maken van een miljoen meter hoog, met een 'paar' tankjes diesel ertussen), en die gooien naar diezelfde mede-landers, belast met orde handhaving en hulpverlening ... tenenkromend, in de kerker, in het schavot, met hen, zeg ik. Wij zijn immers niet die 'kk-gassies' (zo schrijf je dat toch, in tegenwoordig populair Nederalnds?). Wij zijn die jongens, die de passie voelen in hun vingertoppen, wanneer zij een paar stoffen mengen, waar gekleurd (glitter) vuur uit voort komt, alle veiligheids regels in acht nemend (ask me). Wij vallen de buren niet lastig, steken niets aan als het land droog is, betalen netjes 'de belasting' ... et cetera. Kunstenaars zijn we, zonder subsidie! Toch?
 19. de.leeuw62

  D1 Glitter, Dextrine vs Red Gum

  D1 Red Gum.mp4
 20. Tyneman

  hoi ik ben gerard

  Welkom. Wij kopen niet, wij maken zelf.
 21. pyromania23

  hoi ik ben gerard

  Hallo ik ben gerard uit Zeeland en ik bestel graag mijn vuurwerk op Eeenofanderewebsite ook ben ik een fan geweest van Eenanderewebsite alleen leveren ze hier niet meer in NL ik ben lid geworden omdat ik graag meer over vuurwerk te weten wil komen!
 22. de.leeuw62

  Hoe t is?

  Jouw (mijn) angst houdt je alert/waakzaam en daar is niks mis mee. Houden zo! Ik geloof niet dat iedereen gestopt is.
 23. Andres

  Hoe t is?

  Ik heb men ballmill toch even terug boven gehaald dit jaar. Hij zit nog steeds onder het stof, maar het is het begin van een poging 'misschien dit jaar toch nog eens terug...' De reden van gebrek aan activiteit zijn dan ook de studies, sport, ondernemen(,vrouwen ) .... Ik mis het wel en zou graag nog eens opnieuw aan de slag gaan. Ik heb alles nog en echt bang ben ik niet, ik hou het toch op 3" en neem mijn verantwoordelijkheid.
 24. High Density

  Hoe t is?

  Same,, is vooral verantwoording die om de hoek komt kijken, maar tijd is ook een grote factor, pyro kost ontzettend veel tijd (dat is enerzijds ook het mooie ervan je kan er een hoop kanten mee op) laatste jaren is vuurwerk enorm gedemoniseerd, vroeger kwam je er nog met een sisser vanaf, tegenwoordig ben je gewoon een nummer, niemand die zich verdiept in je persoonlijke situatie(laten we maar van het ergste uitgaan) beter op je hoogtepunt stoppen. iig zeker als de mensen om je heen afhankelijk zijn van je. hetgene waar je het meeste voor moet uitkijken zijn wel de mensen die niet weten dat je hele straat vol komt te staan met EOD ect en dat je voor wapenbezit de bak in gaat als ze oppervlakkig anoniem ff een belletje doen omdat jij een kut gezicht hebt en zeikt over die auto die scheef geparkeerd staat.
 25. Snooby

  Hoe t is?

  Idem hier. Naarmate ik wat ouder ben geworden, ben ik me ook wat bewuster geworden van de risico's. Gelukkig heb ik in het verleden zat afgestoken. De adrenaline en het gevoel dat je ervaart na afsteken van een HE vergeet ik gelukkig nooit meer, soort van levenservaring ;). Houd het nu vooral bij kleinschalige projecten en de zoektocht naar de meest ideale primary.
 26. boutnek

  Eerste 1 lb pijl met heading

  @ploegdir Mooi man! Leuk om te zien dat je je interesseert in pijlenšŸ˜ Ik hoop nog meer van je te zien komende tijd!
 27. Tyneman

  Hoe t is?

  De laatste twee jaarhen ik erg weinig gemaakt. Maar dat heeft vooral te maken met kleine kinderen en andere projecten. Afgelopen jaar vooral bezig geweest met 'green' primaries. Scheikundig erg interessant, maar heb ik niets aan met O&N. Nu is het inmiddels erg laat om nog wat moois te maken. Dus weer een jaar verloren. Wel heb ik nog een paar leuke projecten op pyrogebied in mn boekje staan. Ik hoop echt daar volgend jaar tijd voor te maken.
 28. HalveHemi

  Hoe t is?

  Ten eerste weet ik niet of dit de goede plaats is, Mijn vraag is, durven/ willen jullie nog wel zelf maken? Zelf heb ik elke keer dat als ik iets test/afsteek, weer bang ben dat de politie langskomt. Misschien een rare vraag, maar ik heb t gevoel alsof zon beetje iedereen die op dit forum zit gestopt is. Daarom vroeg ik me af waarom, en of jullie dat ook hebben. Greetz
 1. Load more activity
×