All Activity

This stream auto-updates   

 1. Last week
 2. en dan later zeggen dat je nog steeds een sprookjes huwelijk hebt. Iedere keer als je thuis komt, zit die heks nog op de bank!
 3. Ze doet wel raar met haar mond, big time, zal wel iets met klank te maken hebben. Let ook niet op de met zijn ogen knipperende man (hij is corrupt, want Italiaan, ik voel het aan mijn water, op de en of andere manier). Maar ik zou haar doen. #MeToo (zeg me dat het latex is en geen plastic) Trusten
 4. Deze stars zaten al ruim een jaar in een plastic zakje. De laag winokur 20 is idd wat broos geworden.
 5. Earlier
 6. Hallo mede pyro's Sinds enkele maanden ben ik fors aan de gang gegaan met het zelf rammen van pijlen. Hier gebruik ik een 19mm coreburner voor met de volgende comp 70-20-10 enkel een aantal keer door een zeef halen. Na een aantal pijlen te hebben gemaakt ben ik er eens een aantal gaan testen, ik verwachte eigenlijk een cato omdat ik op meerdere fora vernam dat het een kwestie van tijd is wanneer het gaat lukken. Sterren bp en flash maak ik uiteraard zelf het enigste wat ik van mijn pijlen niet zelf maak is het visco fuse om te ontsteken. Ik ben twee weken geleden op het punt gekomen om er eens haeders op te gaan maken en deze te vullen met zand tot een gewicht tot 290gr Ik moet zeggen dat het mij totaal niet tegen valt wat deze pijlen kunnen dragen tijdens hun vlucht. Van de week heb ik een aantal pijlen gemaakt van 100gr salute die ik netjes af gespikt heb wat is het toch mooi om deze hobby uit te kunnen voeren Gister ben ik begonnen met het maken van wat sier pijlen met botemshot deze wil ik gaan testen met O&N mocht dit goed gaan dan is er voor mij de mogelijkheid om volgend jaar alles tot in de puntjes te gaan perfectioneren Helaas ben ik niet in de gelegenheid om foto's te prlaatsen van mijn gemaakte pijlen ivm veiligheid. Ik post niet zo heel veel maar een trots persoon wilt toch wel eens zijn verhaal dezen met wat andere liefhebbers..... Salute
 7. Ik snap 100% wat je bedoelt die soort van 'toffees' was meer een soort van proof of concept. Het was meer om een keer te proberen had er een extreem lange lont aan gemaakt en had een muur waar ik achter kon gaan staan. Dit had ik eigenlijk bij mijn post moeten zetten hetzelfde met de pvc hulzen. Ben nu ook bezig geweest met het maken van papieren hulzen. Ik heb aleen moeite met het maken van de pluggen. Wat je zij over die klei pluggen als ik een kant dicht maak doe er buskruit in dan lijkt het mijn niet zo verstandig om dan op de bovenste laag nog meer klei te doen en daar op te gaan rammen om het samen te persen is daar een andere oplossing voor of is het veilig. Ik heb ook gezien dat ze rondjes papier of karton op stapelen met steeds een beetje lijm er tussen is dat een goed idee.
 8. Beste Dylan, ik ga mijn gedachten met je delen: Ik ga proberen mijn steentje bij te dragen aan jouw welzijn, die van je omgeving (je ouders, je vriendjes) en, mocht je geen LHBTI-er zijn, het meisje waar je verliefd op bent. Je hebt inmiddels begrepen dat je geen plastic/ kunststof omhulsel moet gebruiken om een poeder, dat kan ontploffen, op te sluiten. So far, so good. Nu ga ik een stapje verder: stel dat je toffee-rotje uit elkaar klapt, en dat hard doet (wat je wil), waar vliegen de ty-raps (of stukjes ervan) dan naartoe? Waarschijnlijk in de bosjes ... maar met een beetje pech in je oog, of in het oog van een ander. Wat ik eigenlijk wil is dat je ophoud met het maken van rotjes (ga je Nederlandse huiswerk eerst eens doen, de eerste letter van een zin begint met een hoofdletter; punten en komma's worden in onze taal ook wel gebruikt), maar daar ga ik je niet van kunnen weerhouden. Dus bij deze: GEEN PLASTIC/ KUNSTSTOF OP, OM, OF AAN DINGEN DIE KUNNEN ONTPLOFFEN ! Sorry dat ik schreeuw, ik zou het alleen zo jammer vinden als je de rest van je leven met één (of geen) oog verder moest, of één van je vriendjes. Ik moet opeens denken aan iets wat ik heb meegemaakt: ik ben ooit een jongen tegen gekomen die fantastische joints kon draaien, met zijn rechterhand ... en de stomp aan de pols van zijn linker, was heel bijzonder om te zien. Dylan, je zal het moeten doen met papier, lijm, touw en eventueel kattebakkorrels van klei. Mocht je mijn raad (maak geen rotjes, koop ze in de winkel) niet aannemen, doe dan het volgende: - zet sowieso een vuurwerk/ veiligheidsbril op je harses, ondanks dat dat er niet uit ziet. - bewaar de ty-raps voor de binnenkant van je computer. - kijk aflevering 12 van de serie die hardbassbv aan je voorstelde en gebruik die knoop om je toffee dicht te maken. - kijk alle afleveringen, 26 keer (bijkomend voordeel: je hoeft niet meer te leren voor Engels). Als laatste Dylan, naar aanleiding van je avatar (ik hou ook van poezen): buskruit ruikt lekkerder dan kattepis, maar is het niet.
 9. Winokur 20. Star was in 2016 oorspronkelijk bedoeld voor een 3 inch shell maar ik rolde ze te lang door. Met water en alcohol. Dus er zal een dikke laag W20 op gezeten hebben. Rode core - denk 4 - 6 mm omvang, binder waarschijnlijk met alcohol of aceton. Star geprimed met NC+BP De delay brandt eerst langs de star alvorens de lift te bereiken. Dus de star ontsteekt al in de tube verliest daardoor al wat omvang wellicht en er zal best wel wat los komen bij de lift. Vind ik niet erg hoor! Heeft dat verrassend effect meegegeven. Disk met gaatje onder de star (zie afb.)
 10. From the album naslagwerk

  Opbouw
 11. oke heel erg bedankt iedereen voor alle tips kan ze zeer goed gebruiken heb nu een huls van papier gemaakt beetje in de vorm van een toffee en dan de zijkanten met tyraps dicht gemaakt en uiteraard een lontje er door heen ook wel handig
 12. Dat is een stevige jongen. Ik hoor helemaal niets, nada, noppes. Of bedoel je dat ook? #Boem-doet-zijn-ogen-dicht-en-hoort - pfffoewww - heerlijk . 1. Ik vind 'm fantastisch, perfect red, perfect lift, uitgebrand op zijn hoogste punt (en hoewel 'not done', Boem houd ook wel van een beetje 'fall out', Boem houd van langzaam en lang, maar dat terzijde). 2. Boem gaat stormen in zijn brein, vergeef hem als hij peop praat. De buitenste laag Winokur (19, 20, 23, 25 of 26? ... ja eh, mijn beeldscherm geeft de kleuren niet zo goed weer ...) lijkt van de ster af te breken door de harde lift ... maar de lift is perfect. Dus zit tie niet stevig genoeg 'geplakt' op de rode compo ... vroeg ik mezelf af, of is tie niet hard genoeg?. Beetje meer dextrine erin? En heeft de rode comp. hetzelfde bindmiddel en is de W. er direct omheen gerold, terwijl ze nog nat waren (zodat ze kunnen 'samensmelten')? Mag ook wel iets dikkere laag W. zijn om verhouding brandduur W. versus rode compo meer 'gelijk te trekken' tijdens 'de reis omhoog'. Just thinking, just saying, ik geniet van uw creativiteit! /blaat-modus-off
 13. In dit filmpje heb ik een tube lengte van 52 cm ID 23,9 mm Sorry van het geluid, cam stond op slow
 14. From the album Diversen tests

  Single shot, Roman Candle. Round star +/-15 mm Winokur to red Tube lengte 52 cm, ID 23,9 mm 2,5 gr delay 4 gr lift
 15. Voordat ik je een tip KAN geven: Lees je goed in hoe je het allemaal goed vuurdicht(is dat een pedagogisch goede omschrijving van gasdicht?) maakt. kruit lekkende rommel = probleem. Dit is in de notendop een beetje het probleem, ik zit boordevol ideën maar dan moet je al enig kennis hebben, anders pas je mijn ideen verkeerd toe. je moet niet doen wat ik zeg, maar doen wat ik bedoel.
 16. Je kunt de losse C6 compo ook als vertraging erin rammen. Of meal gewoon :). Stuk praktischer haha.
 17. Vanaf 6'' en groter worden vaak stalen buizen gebruikt, of verstevigde glasvezel buizen. Kleinere maten is het niet echt relevant voor. Heb wel eens idioot grote/hoge cannisters uit een 3'' geschoten. Gewicht van 600 gram ofzo. Zaten diverse lagen met inserts en alles in. Was zo'n 3-4 x de diameter in hoogte.
 18. Gewicht is niet echt een probleem, maar je mortier is wel een dingetje een glasvezel mortier heeft niet een eeuwig leven en HPDE gaat vervormen als ie goed heet is geweest. Stalen buizen (geen kachelpijpen) is wel aan te raden.
 19. Lang leve de draaibank
 20. Dank EC! De stars waren C-6 denk ik van een restantje. Het ging me niet zozeer om de stars. Kijken of alles wel zou werken. Vandaar dit testje. Ben zeker niet ontevreden. Met name de delay comp. welke normaliter zou kunnen bestaan uit.... Candle comp 10 mesh (als die tenminste voor roman candles is bedoeld) 34 K. Nitraat 7 Zwavel 15 Houtskool 24 mesh 3 Houtskool 16 mesh 3 Houtskool 12 mesh 1 Dextrine Wat van deze candle comp samengesteld maar blijkt heul veel werk met al die mesh waardes. En 10 mesh candle comp aandrukken?? Ik heb het anders gedaan namelijk, 1 deel K. nitraat samen met +/- 3 of 4 delen fijn houtzaagsel in pannetje warm water opgelost en daarna droog gekookt totdat alle nitraat in het zaagsel was opgenomen. Dit blijkt althans voor mij perfect te werken. Brandt zeer stabiel en ook goed aan te stampen. Weinig residu. Je hebt gelijk EC de eerste star / insert zal wat meer lift nodig hebben dan de laatste. Filmpie volgt wel weer.
 21. Leuk apparaatje! Je stars zie je niet echt? Wat heb je gebruikt? En je delay was gewoon meal? Ik zou de buis iets langer maken, en/of meer lift gebruiken onder de bovenste stars. Je gebruikt dan steeds minder lift naarmate je lager de buis in gaat. Ook leuk om hier inserts uit te schieten
 22. Welkom, en succes met je experiment. Nog een kleine kanttekening, staal is minder waard dan aluminium. Waardoor je dus effectief waarde aan het verminderen bent. Daarnaast krijg je nooit meer zuiver staal, er zit veel verontreiniging door je verbrande resten.
 23. Welkom!
 24. Romeinse kaars test 1.0
 25. From the album Diversen tests

  Test romeinse kaars
 26. PVC is imo een not done, krijg altijd het idee dat het de weg van de minste weerstand is. Hulzen kun je makkelijk zelf maken, neem het pijpje pvc die je eerst gebruikte en rol er kraft papier omheen die je uiteraard insmeert met houtlijm verdunt met water, daarna trek je het buisje eruit en dan laat je 'm een paar dagen drogen en je hebt een 'veilige huls'. Om 'm sterker te maken kun je 'm daarna ook spiken, neem wat touw en rol het er omheen vervolgens smeer je 'm in met houdlijm en doe je er weer kraft papier omheen. Het is een tijdrovend klusje maar met deze hobby is verantwoording, verstand, en geduld een pré daarom is het zo belangrijk dat je je goed inleest voordat je ergens aan begint.
 27. Beste allemaal, Ik ben Mark 36 jaar en ben al wat jaartjes bekent met de pyrotechniek. Als kleine jongen al verknocht geweest aan het vuurwerk en dat is nooit meer weg gegaan, al heeft het in de loop der jaren wel andere een andere invulling gekregen. Ik vind de techniek en de chemische samenstellingen een geweldige combinatie en ben het naar mate ik ouder ben geworden steeds meer als een kunst gaan zien. Ik volg het forum al een tijdje maar had me nog nooit voorgesteld dus bij deze. Mvg Mark
 1. Load more activity