Jump to content
PyroForum.nl

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Last week
 2. Earlier
 3. PyroWitch

  Houtskool

  Dit is zo'n kokos peel houtskooltje. Ik betaal voor een doosje met 80 stuks (8 x 10) € 14,50
 4. PyroWitch

  Houtskool

  Geen ruimte. Dat zou ik binnen moeten doen (geen optie) of op ons kleine balkon. Ik wil graag vrede houden met de buren ;-) Voor de zelf brandende smudge mixen (die dus zonder kooltje kunnen branden) heb ik meestal maar 1 à 2 kooltjes nodig om een hoeveelheid te maken waar ik ca. 3 maanden mee doe. Er gaat ook Witte Salie in mijn mixen, dat brandt uit zichzelf al, evenals de Palo Santo en andere houtsoorten. Er is dus niet zoveel houtskool nodig. Voor wieroken gebruik ik ook harsen die kunnen branden zoals Olibanum, styrax, benzoe enz. Houtskool geeft een enorme zwarte kliederboel als ik dat moet gebruiken ;-) En... Houtskool binnen branden is niet gezond. Dat zijn sommige harsen ook niet, maar ja, het moet toch wel branden. Op zich ben ik dus niet zo duur uit als ik die kooltjes gebruik waarvoor ze bedoeld zijn. Om er BP van te maken is een ander verhaal. Dan moeten er nogal wat blokjes fijn worden gemaakt wil je een redelijke hoeveelheid hebben om BP van te maken. Ik heb deze keer wat BP gemaakt voor de lol, een kleine hoeveelheid waarvoor ik 10 blokjes nodig had. Valt dus op zich nog wel mee ;-)
 5. Tyneman

  Houtskool

  Als dit spul duur is, waarom dan niet zelf een handje vol verkolen voor de wierook? (zwarte)Kattenvoer blikje met wat gaatjes onder je kookpot en huts!
 6. PyroWitch

  Houtskool

  Die kooltjes gebruik ik om o.a. wierookpoeder en zogenaamde "smudge mixes" op te branden. En ik moet zeggen dat ze prima bevallen. Even de aansteker erbij, er komen wat knetterende vonkjes vanaf en het kooltje gloeit. De kooltjes zijn rond en zien er een beetje uit als een "bakje" waar je de wierook of kruiden/harsen in kunt leggen. Ze zijn er in 30mm en 40mm formaat. Ze zijn bij nagenoeg iedere New Age zaak die ook wierook verkoopt wel te koop. Ze zijn niet goedkoop in verhouding tot de BBQ houtskool, maar relatief goedkoper dan de wilgen houtskool. Ik heb onlangs wat ouderwets BP (75/15/10) gemaakt met deze houtskool en dat werkt prima. Tenminste, als je niet al te strenge eisen stelt. 2 gram brandt op in ca. 1 seconde. Tijdens mijn proef bleef er wel wat wit residu achter.
 7. PyroWitch

  Ik ben de Pyro Heks

  Hallo allemaal, De naam zegt het al: Pyro Witch, oftewel een "heks" die graag mengsels brouwt in haar ketel Waarschijnlijk ben ik een van de weinige vrouwen op dit forum die geïnteresseerd is in pyrotechniek. Ik vind het leuk om mee te lezen op dit forum. Vooral de onderwerpen waarbij mensen inventief met de nodige "keukenkastjeschemie" leuke dingen weten te maken vind ik leuk om te lezen. Onder "leuke dingen" versta ik dan ook echt leuke dingen en niet het zo hard mogelijk knallen en opblazen van dingen of het maken van bommen, maar vuur waar je echt van kunt genieten door de special effects. Zelf ben ik niet meer praktiserend. De strengere wetgeving heeft alles een stuk moeilijker gemaakt. Maar meegenieten van andermans maaksels is ook leuk. Wel maak ik kruidenmengsels ("smudge mixen") en wieroken die op een brandend houtskooltje gebrand kunnen worden. Is ook leuk om te doen!
 8. de.leeuw62

  Starplates

  Nou, hier is ie dan! Starplate voor 6 mm stars. Stars worden gebruikt voor bombettes id 20 mm of 25 mm. Cutten was teveel gepriegel voor kleine stars en dit werkt super. Gaten d.m.v. kolomboor geheel door de aluminium male en female plaat geboord. Daarna stiften van ijzer lijmen met epoxylijm.
 9. Tyneman

  D1 Glitter

  Hier een voorbeeldje, wel een wat grotere als ik gebruik.
 10. de.leeuw62

  D1 Glitter

  Sorry T, maar wat is een loafbox?😁 Hoe dan ook, goede reden om wat te testen. Overigens heb ik al wel eens D1 gebonden met Arabische gom. Ging bij mijn weten goed. Het effect was hetzelfde. Dank heren!
 11. Tyneman

  D1 Glitter

  D1 rollen is mij nog nooit gelukt. dan gebruik je imo te veel water. Cutten zou wel moeten lukken, mits je een loafbox oid gebruikt om de net aan vochtige compo te persen voor het cutten. Maar geen persoonlijke ervaring mee.
 12. de.leeuw62

  D1 Glitter

  Hoi Andres! Had ik al es gedaan gerold met dextrine, maar de stars bleken later waardeloos.. Onwetend dat D1 glitter minimaal water nodig heeft. Inmiddels weet ik beter. Ben bang dat rollen met heel weinig water een pokdalig resultaat zal geven. Cutten (of rollen) gaat mijn voorkeur naar uit bij gebrek aan starpump.
 13. Andres

  D1 Glitter

  Goeie vraag. Kan je ze met dextrine niet rollen? Misschien door de dextrine op voor hand op te lossen en in je spuitflesje te doen. Dan komt het er gewoon op aan om je compo niet te nat te maken.
 14. de.leeuw62

  D1 Glitter

  Zou je D1 glitter ook kunnen binden met Red gum? Zodat je de sterren ipv pumpen ook kan rollen.
 15. HalveHemi

  ik ben HalveHemi

  Ik ben HalveHemi. Ik heb een redelijke kennis over zelfmaak, alleen nog niet veel uit de praktijk. Ik kom uit het noorden. Moi.
 16. mark2018

  Account verwijderen

  jammer dat je weg gaat ben er net
 17. Guest

  Account verwijderen

  Is het mogelijk dat mijn account verwijderd wordt ivm privacy redenen? En zo nee, dat ik in ieder geval de content kan verwijderen?
 18. Tyneman

  ik ben mark

  Welkom! Ach, druk gepost word er niet meer.Maar er zijn toch dagelijks mensen aanwezig. Dus vraag maar raak zou ik zeggen.
 19. ExplosiveCoek

  Chemicaliën en tools, alles is te koop

  Heb je ook KNO3?
 20. Andres

  ik ben mark

  Super actief is het niet meer, maar we komen wel nog regelmatig langs denk ik (ik toch). Wees welkom, lees verder. Naar O&N toe kan de activiteit ook wel eens toenemen....
 21. mark2018

  ik ben mark

  Ik ben mark. Ik lees al een poosje mee op dit forum, dus ja lezen tot ik een ons weeg ja komt wel in de buurt. De reden om mij aan te melden was ik loop toch nog tegen wat dingen aan, ondanks dat het forum niet super actieve meer is hoop ik toch dat er nog wat mensen zijn die mij kunnen helpen. Je mag hier onder rustig reageren laat je eens horen.(lees ik nog ff verder)
 22. Boem

  De zon schijnt, laten we lachen!

  You gonna hate me for this one ... Maar hé, wel kleurtjes!
 23. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Al mijn chemicaliën worden opgeslagen in een zeer droge en vaak ook warme kamer... Momenteel zo warm dat sommige plastieken containers aan snel tempo kleur verliezen en zacht of in sommige gevallen broos worden. Vergeet niet jullie vloeistoffen (aceton, waterstofperoxide ed) eens te ontluchten om drukopbouw te vermijden bij dit zeer warme weer 😀.
 24. redbullzuiper

  Chemicaliën en tools, alles is te koop

  Hoi allemaal, Helaas heb ik geen tijd meer voor deze hobby en doe ik alles in de verkoop. Ik heb ontzettend veel soorten chemicaliën die allemaal weg mogen. Ik heb ook een star roller en twee kogel molens die weg mogen. Voor vragen en prijzen kun je me whatsappen 0637409282
 25. High Density

  MP explodeert

  Ik denk dat je eens een wat kortere core moet proberen, van zeg ik doe een gok de helft, en 4 i.p.v 5 mm diameter, en je sas minder lang malen als je dat doet, met supersnelle meal zou ik alleen nozzle-loze pijlen maken. Wat ook een reden kan zijn is dat er scheuren ontstaan in het dunne laagje meal rond je core tijdens het boren, 12-5:2 is immers maar 3,5 mm, als je dan al ietsje scheef boort zit je zo dicht bij de wand. Grotendeels voorkomen kun je het door zeer consistente materialen en methodes te gebruiken, ( gekochte kokers / rockettools / pers ) maar dan nog blijft het trial en error, hoogstwaarschijnlijk moet je immers wel zelf de sas maken. Snelste manier is dus een compleet invalide vliegende pijl maken die amper een pinda de lucht in krijgt, maar wel heel blijft, kun je daarna wel weer een wat langere core proberen.
 26. Nsk

  MP explodeert

  Hallo, Ik heb zelf paper tubes gemaakt van Kraft papier en de pijl is 100 mm, diameter 12 mm gat 5 mm, nozzle 15 mm boven en onderaan en is van klei. Methode rammen met een aluminium buis en als de tube vol is, dit boren tot het klei aan de andere kant.
 27. High Density

  MP explodeert

  Denk dat je nozzle er uit geknald is, beetje meer specs doet wonderen voor een wat serieuzere analyse. Kwaliteit(prductiemethode) meal?, methode rammen?, materiaal/type koker?, hoogte/materiaal nozzle?, wat voor tools? ect.
 1. Load more activity
×