All Activity

This stream auto-updates   

 1. Last week
 2. Rocket header test+25,6 id motortest
 3. Earlier
 4. rocket

  Thx! Klopt! Een beetje op safe want je wil je eerste in de hoogte zien gaan. Maar ook om het dust tegen te gaan. Je schept namelijk aardig wat weg met id 25,6 bp motor. Maar twijfel of ik ermee verder wil gaan testen. De id 23,9 en de 25,6 hebben niet heel veel verschil in geluid en beleving vind ik. Maar nog een test met wat heter bp fuel zonder olie kan daar wellicht nog verandering in brengen
 5. rocket

  Mooi hoor! Zeer mooie trage lift-off. Misschien iets te traag voor een 3lb? Volgens mij speel je wat teveel op safe met zoveel olie. Op die manier verbrand je extra brandstof maar krijg je er niet veel meer kracht uit dan een standaard 1lb. In ieder geval zeer nette rocket, het kriebelt hier ook terug...
 6. Rocket header test met dikke wand gevuld met slow flash en (omdat ik toch bezig was een eerste 25,6 ID bp motor test met header voor de vorm.) Vonken staart d.m.v van Mg vijlsel. (Aug. 2016)
 7. From the album Mijn pyrofilmpjes

  Geen geboor meer...
 8. Afwijkende maten, opgegeven mbv rocket sketcher tool. na ontvangst inoude doosje van galaxy gedaan. tooltje.mp4
 9. Welke heb je nu gehaald dan?
 10. Gaaf, thanks!
 11. Got it:) Vanmorgen ontvangen, Ziet er mooi uit. Was netjes verpakt. .Vermelde waarde was €25, dus ook geen douane/btw gedoe..... Heb het setje nu ook zelf netjes verpakt in mijn oude doosje van de galaxy3:) Van het weekend ga ik ermee aan de slag. Foto's/filmpjes volgen.
 12. Ik heb 1.15° aangehouden, de waarde van rst zelf. Ik kon geen reden verzinnen om hier vanaf te wijken.
 13. Zorg wel dat je spindle taps loopt en niet recht. beetje vasepoepie er op en het glijd er gemakkelijk uit.
 14. Ik heb bij RST eerst een standaard coreburner gekozen en daarna op custom gezet en mijn eigen waardes ingevoerd. 5mm is idd 1/3 van de diameter en veel meer ruimte voor de lengte heb ik niet. rolletjes zijn 10cm lang. Ik kan nog wel spelen met krachtigere mengsels en meer wanddikte. Ik gebruik nu 60/30/10, nitraat en kool alleen gemalen in koffiemolens..Dus millen/meer nitraat/wanddikte is mijn ruimte voor een krachtiger mengsel. Kortom, ik heb er alle vertrouwen in. Komend projectje wordt dus filmpje met verschil tussen handgeboorde pijl en de tool-gemaakte pijl.
 15. RTS geeft meestal 1/3 van je binnendiameter van je tube. Ik heb de ervaring dat dit goede resultaten geeft. Met de lengte kan je nog redelijk spelen om er nog een beetje meer uit te persen qua kracht.
 16. Inmiddels van een mede forumlid een adres ontvangen,met een kostenplaatje waar ik wel vrolijk van wordt. Daar zal ik me geen buil aan vallen. Nu zit ik nog met 1 ding m.b.t. de maatvoering. Mijn laatste pijl van gisteravond was mijn vertrouwde formaat: 5mm nozzle, 6cm core, plus kop met extra goed gevuld knetterballetje. (best leuk effect) Handgeboord geeft wel een core die wat ruimer lijkt dan wanneer je een tool gebruikt? Is het slimmer om tool met 6mm nozzle te bestellen, wanneer een 5mm handboring perfect (voor mijn geval) lijkt? Handboring is wat grover en loopt recht, de tool loopt beetje spits toe. 4mm Handboring geeft bij mij cato's.
 17. De wc-rolletjes zijn ook (mijn) standaard:) Ik heb inmiddels iets meer dan 200 kokertjes en het is nog geen O/N......
 18. Ik zou pas iets laten draaien als je standaard kokers hebt. Mocht het later afwijken wanneer je standaard kokers hebt dan kun je weer aan de bak. Maar dat is jouw keus natuurlijk.
 19. Waar o waar kan ik een rocket tool laten maken aan de hand van een tekening van rocket tool sketcher? ik heb bij wolter pyro gekeken, maar daar komen de verzend- en douanekosten nog bij, dus ik vroeg me af of ik nog elders terecht kan? Ik heb een iets afwijkende maatvoering,omdat mijn basispijl gebaseerd is op wc-rolletjes en niet op standaard kokers. (ID=16mm, core 5mm, core lengte 7cm). Top van de spindel wordt wel wat aan de smalle kant. Ben benieuwd of dat wel te draaien valt?
 20. Boem duwt duim tegen onderkant kin, wegens open-gevallen bek. Boem gaat opgewonden in slaap vallen, waarvoor dank.
 21. ik heb timefuse gebruikt met daar een kopje op van strike anywhere match slurry, werkt prima ! Dat was mijn eigen variatie op die thunderflash dingen van defensie. Niet voor opslag btw , stoten is ook ontsteken. ( als ik het maak) Ik maakte voor de kids nitraten met een gegoten kopje van bv een flare mix ( rood / groen /amber/blauw ) dat kun je ook gebruiken ipv een gloei sas. o btw blauwe mix ramde ik in een dun kokertje. Maar waar het om gaat is dat dit super betrouwbaar werkte iig. tevens zijn veel cut star mixen ook geschikt natuurlijk. het enige waar je rekening mee moet houden is de combinatie van chems van je igniter deel en de lading. hier werkte een vloeitje als scheiding ook al prima. Bovendien was een vloeitje sowieso handig met gieten. have fun
 22. Te koud voor de tijd van het jaar, de zon schijnt niet eens, en toch wordt de wereld om ons heen groen. En daar zit hem het gevaar, dan word je overmoedig, dat had ik laatst, alhier mijn eerste ongelukje: https://pyroforum.nl/gallery/image/516-mp4/ Stay green guys, and have a wonderfull spring.
 23. From the album Boem

 24. Fair enough :)!
 25. From the album Boem

 26. @ExplosiveCoek Je hebt gelijk natuurlijk, grotere spreiding van stars door hot flash of hardere break doet het boeket ook groter maken met dezelfde stars.
 1. Load more activity