All Activity

This stream auto-updates   

 1. Last week
 2. Genoeg water om elk molecuul dex te raken. (procent of 3 gok ik zo)
 3. Goedemorgen, Iemand uit de losse pols zo een idee hoeveel procent water een oplossing minimaal moet bevatten om dextrine in een sas te activeren?
 4. Earlier
 5. Met aceton word altijd zo'n kauwgum plakbende. Maar voor cut stars vond ik het best netjes werken. Tussen twee lagen bakpapier in en zo dik deegrollen als nodig.
 6. Op je eerste vraag kan ik je geen direct antwoord geven, doch op de laatste 2: neen, ik zelf merk geen verschil. Ik prefereer water voor de geur en gemak van werken, en mijn stars werken zeker even goed als aceton of alcohol gebonden varianten.
 7. #Boem-is-in-de-war Pyrodata zegt over de Independence Red Star: Great formula, very bright, very red and slow burning. Sizzles a bit as it burns. Bind with acetone (alcohol will not work) and prime with 'Hot Changing Relay' then BP. Source: Independence Fireworks Maak je ze met aceton, dan blijft voor mij de vraag "waarom dextrine in de compositie?" open. #Boem-zemelt-verder Indien gemaakt met water: - is er een verschil in eigenschappen/prestaties van parlon die alleen als chloor donor wordt gebruikt (bij gebruik van water), versus parlon die daarnaast ook als binder wordt gebruikt (bij gebruik van aceton)? - idem voor red gum als fuel versus fuel/binder?
 8. Parlon gebonden sterren ontbranden vaak wat minder snel, en hebben dus meer priming nodig. Water is ook fijner om mee te werken dan aceton. Vandaar dus de dextrine. Op het vlak van brandvertraging kan ik niet veel zeggen, maar dat effect is hoe dan ook vrij klein.
 9. -200 mesh
 10. Ik heb mijn vragen niet duidelijk genoeg gesteld. Met de vraag "suggesties?" bedoelde ik: hé, iemand nog een paar kleur compo's die aan gestelde criteria voldoen? Ik kan er niet meer vinden, ben ik nou gek? (compo's met Mg heb ik ook uitgesloten b.t.w.). Met de vraag "wat is visueel en qua beleving het verschil tussen nr. 1 en 3?" bedoelde ik: hé, iemand beide gemaakt en vergeleken? Maar dat kan ik gewoon zelf gaan testen natuurlijk, t.z.t. Het antwoord van Rocketier roept een vraag op die nog niet in me opgekomen was, en eigenlijk interessanter is: waarom zit in nr. 1 dextrine? Ik ben ervan uitgegaan dat nr. 1 en 3 met aceton gebonden moeten worden i.v.m. de parlon. Over 3 zegt Ned G. dat ze "rock hard" worden, en, even voor het het gemak, nr. 1 & 3 zijn hetzelfde. Waarom dan dextrine in 1? Brandvertaging? En over nr. 2, iemand een idee welke mesh size de MgAl moet hebben?
 11. Met dextrine kan je met water binden. Beide kunnen worden gebonden door alc ivm Redgum. Of beide met aceton dat vind de Parlon en Redgum lekker.
 12. Diepe kleuren, zonder gif* en zonder bij wet verboden stoffen: Groen = nee Blauw (en dus paars, snik) = nee Rood blijft over: 1. Independence Red Author: Kyle Kepley 50 Strontium Nitrate 18 Magnalium (granular, -200 mesh) 16 Parlon 10 Red Gum 5 Dextrin 2. Shimizu Red Microstar (zonder deegroller, fair) Author: Takeo 30 Strontium Nitrate 40 Magnalium 30 Sulfur Vervolg zoektocht (#boem-ziet-sterretjes): 3. Brilliant Colored Rubber Stars. Author: Ned Gorski. Brilliant Red: 53 Strontium Nitrate 19 Magnalium 17 Parlon 11 Red Gum Shoot me more Suggesties? * alles is gifig, wanneer je er teveel van eet of drinkt. /plop /edit: zie het nu pas, wat is visueel en qua beleving het verschil tussen 1 en 3? Iemand evaring daarmee?
 13. #over-tot-de-orde-van-de dag
 14. Een klein beetje terug in de tijd terug deed ik mijn eerste sterrenmijn. Ver weg van technische perfectie. Toch zal het de beste blijven, luister maar naar de laatste twee seconden,
 15. #en-voor-wie-nog-geen-buikpijn-heeft #of-afgelopen-week-niet-heeft-geneukt #toegift
 16. Waar is die kut-zon (#het-is-zomer-notabene)? Aaah ... daar:
 17. Als je daar al een harde plasser van krijgt dan krijg je van deze een boner dat je voorlopig niet meer kan pissen.
 18. Kent u dat gevoel van adrenaline!? Ik hou er niet van, 't is te gejaagd. Ik hoef niet uit een vliegtuig te springen, of van een brug met een lang elastiek aan de benen. Maar toch, en soms ... dan is het wel lekker; iets met buskruit of zo ... #boem-heeft-bovenstaande-flim-weer-gekeken #thx-again #-na-de-volgende-lekker-dromen https://www.youtube.com/watch?v=QhjWhLhMnUg Stay rood blauw paars groen (just joking)
 19. everything is bigger in the U.S.......even their stupidity
 20. #disclaimer-1 ... don't-try-this-at-home #disclaimer-2 ... don't-try-this-at-home #disclaimer-3 ... hééél-goed-je-handen-wassen-als-je-je-toch-iets-in-het-hoofd-haalt #Boem-zoekt-smiley-met-dicht-ge-rits-te-mond En ja, het blijft machtig mooi spul
 21. /plop Ik weet nog, ik was 6 of 7, wilde niet naar school. Moeder deed me de thermometer; onderin glinsterend vloeibaar metaal, mooier dan zilver. Niet onder de oksel, niet onder de tong, gewoon ouderwets diep in je hol. Ik weet nog, ik brak de meter, toen ik 10 was of 11, het Hg als een bolletje in de plalm van mijn hand. Een vriendje riep dat het giftig was, ik schrok. De helft verdween in het tapijt van mijn kamertje; waar de andere is helft gebleven, ik heb geen idee. Dood ben ik er nog niet aan gegaan, lucky me, voor nu. /plop-modus-uit /Boem-houd-nu-op-met blaat-maar-het-mag-wel-in-deze-draad
 22. En toch blijft het machtig mooi spul.
 23. De TATP was minder dan een gram. Niet opgeslagen, want ik wist dat het sublimeert.
 24. Indien je effectief TATP hebt gemaakt en je hebt nog al je vingers mag je gerust je engelbewaarder bedanken. Je hebt het niet opgeslagen hoop ik? Anders welkom. Die elektrodes vind je wel, doch je gaat er flink voor mogen betalen. BP mixen zijn altijd leuk voor beginners!
 25. De assistenten durven al eens straffe verhalen vertellen tijdens de practica. Ik moet je zeggen dat elk sterfgeval de voorbije 100 jaar in het labo (organische chemie) door kwik of een kwikverbinding kwam. De ene snel en pijnlijk, de andere stiekem. Maar je blijft er beter ver weg van.
 26. even een voorbeeldje blauw zonder bizarre stoffen: Natuurlijk niet de mooiste, maar werkt zeker wel. Lancaster Blue Candle Star B Identity Title: Lancaster Blue Candle Star B Author: Ronald Lancaster Reference: Text: Fireworks Principles and Practices Revision: 3rd Edition Author: Ronald Lancaster Page: 201 Composition percent component 65.00% Potassium Chlorate 11.50% Copper Chloride 5.00% Dextrin 7.00% Parlon 11.50% Lactose
 1. Load more activity