Jump to content
Advertentie
(Klik om PyroForum.nl te steunen, login om reclame te verbergen)
PyroForum.nl

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Earlier
 2. Mickey wous

  Hallo ik ben Denny

  Hallo ik ben al mijn hele leven bezig met vuurwerk. Sinds 3 jaar maak ik ook zelf verschillende soorten vuurwerk met ook verschillende soorten eigen gemaakt flash. Ik zag dit forum en ik dacht dit lijkt mij handig. Want je bent nooit te oud om te leren. En vooral niet op dit gebied want het blijft natuurlijk geen speelgoed. Gr Denny
 3. Boem

  2018 Forum Update

  Cats, wie houd tegen beter weten in niet van ze?! - Spelen met, en vermaken je ... als ze toevallig niet liever lui zijn. - Lekker op schoot liggen, of in bed... als ze het koud hebben warmer willen hebben. - Ook liev en aandoenlijk ... als ze honger hebben. - etc. Opportunisten, en geef ze eens ongelijk *punt* *ritsmond* Flimpje iemand, iets met vuur?! Ps de.leeuw62 heeft een vrijbrief, het is jullie beurt. /edit Pss no offence \edit
 4. gamekeeper

  2018 Forum Update

  Update online. Video's hoeven niet persé in Gallery geupload te worden. Deze kunnen nu (weer) direct als attachment in een post weergegeven worden. Alleen video formaten die voldoen aan de bekende HTML5 codec standaarden: https://en.wikipedia.org/wiki/HTML5_video Met MP4 + H264 zit je goed, geen oude zooi zoals WMV. Voorbeeld: kattenfilmpje.mp4 Meer info over de versie 4.3 update: https://invisioncommunity.com/news/ https://invisioncommunity.com/news/product-updates/43-videos-r1071/ https://invisioncommunity.com/news/product-updates/43-modernizing-our-gallery-r1067/
 5. de.leeuw62

  Bombettes

  Om de stilte wat te doorbreken een paar vids zonder geluid Het betreft bombette tests. Afgelopen O&N genoeg om over na te denken gehad. Wat ging er mis met de breaks van de bombettes. Mijn eerste bombettes (voorgaand jaar) De breaks vond ik wel best goed. Waarschijnlijk omdat ik genoeg ruimte had om een goede lont/fuseplug en endplug in kwijt te kunnen. Welke de tube lengte ongeveer 75 mm waren, bij een ID van 19 mm vond ik niet in goede verhouding. Ik maakte ze dus iets korter in goede optische verhouding met de ID zeg maar. 60 mm. Probleem echter je hebt minder lengte om je plugs goed te verankeren. En er blijft weinig over in de effect ruimte. het gedeelte voor de sterren en burst. Dus de plugs schoten er uit denk ik, zag je aan het effect. (Horsetail?) Ik heb wat statische test gedaan met de korte versie bombettes van 60 mm ID 20 om te kijken wanneer je toch een acceptabele break kan krijgen met de beperkte ruimte voor plugs. Maar hoe zie je dat zonder ze de lucht in te schieten. Door de shrapnels* of fragmenten te verzamelen. Daar kun je een hoop aan zien. In mijn opzet gebruik ik voor de plugs standaard katten grid. Tenzij anders beschreven. De stars welke ik gebruikte waren de Gold glitter stars. Maar ze waren nog niet goed geprimed. Alleen een beetje na het rollen van de sterren even bestuift met hot prime. De bentoniet heeft meer gewicht nodig om een juiste plug te maken omdat die gewoon zeer fijn is en dus dichter op elkaar geperst wordt. Verder wat variatie in de endplugs. O.a. de chinese wijze: Disk - bentoniet - disk. geramd. (You tube) (*) Shrapnel: De shrapnel is een granaatsoort, namelijk een granaatkartets. Hij is genoemd naar de uitvinder ervan, generaal-majoor Henry Shrapnel, een Engelse artillerie-officier. Wikipedia Leuk weetje toch Enjoy! Bombettetestcase1.mp4 Bombettetestcase2.mp4 Bombettetestcase3.mp4 Bombettetestcase4.mp4
 6. Rocketier

  Sterrenmolen

  Die disco dip is inmiddels over de tht heen. Ik heb sinds het gebruik maken van steelshot korrels geen discodip meer gebruikt. Ik sta helemaal droog qua pyro. Heb afgelopen twee O&N niet eens iets commercieels afgezet. Een demofilmpje zit er ff niet in Boem. Heb 2 jaar geleden een zaterdagje sterren gerold. Die staan nog steeds te wachten. Dus....... Ik volg jullie nog steeds. @TynemanDe achterkant van je trommeltje zul je even moeten verstevigen denk ik. Een grotere plaat op je asje zetten. Door het gewicht zal je bakje snel gaan scheuren verwacht ik. Wel leuk om te zien.
 7. Boem

  Sterrenmolen

  Pyro-dinges, soms is het een contradictio in termini-s-hit. Ik bedoel, je moet eerst dingen nat maken voor je er de fik in kan doen. Vervolgens maak je het te nat en moet je schrapen, iets met korreltjes en stroef ... #blaat-modus-off The simplicity is genius Slangenklem(metjes)?!
 8. ExplosiveCoek

  Sterrenmolen

  Idem als HD. Bij grotere batches zo'n plantenspuit die je op druk kunt brengen, dat is echt ideaal en bespaard je een lamme vinger van het sproeien.
 9. High Density

  Sterrenmolen

  plantenspuit werkt bij mij ook niet, ik gebruik van die "vrouwen-haar-meuk-spray flesjes", die hebben een fijnere nevel en geven minder
 10. de.leeuw62

  Sterrenmolen

  Knap werk T. Verf kwast met variabel breedtes in water of ander soort oplossing dopen kun je prima doseren. Door de kwast tegen binnenkant trommel te houden. Ik ben gestopt met de plantenspuit, dat werkt voor mij op deze schaal niet zo.
 11. Tyneman

  Sterrenmolen

  Toerental is traploos instelbaar. Maar dit zag er lekker rollend uit voor het filmpje. Heb wel gemerkt dat ik zeker niet te nat moet rollen. Dan komt er zo'n lekkere laag op de bodem. Als ik die onder het draaien losschraap laat de rubberslag-flex-verbinding nog wel eens los. Ook het leeggooien moet ik nog ff wat soepeler maken. Want het hele ding kantelen is niet optimaal.
 12. High Density

  Sterrenmolen

  Ha ha DIY rocks, toeretal iets naar beneden zodat ze niet rondslingeren bovenlangs, maar idd wat je zegt ff zo'n rand erin dan kan hij wat horizontaler, dan kun je wel weer dat RPM aanhouden denk ik
 13. Tyneman

  Sterrenmolen

  Wat kleine upgrades. Kortere staaf, hogere zijbalkjes. Dus schuiner. Moet idd nog een rand eromheen fiksen tegen het uitstuiteren. Verbinding tussen staaf en motor is een stukje rubberslang.
 14. The Freak

  NG

  Klinkt alsof hun oren dat niet konden waarderen Mag zoiets eigenlijk van de school, of hoe werkt dat?
 15. Boem

  Sterrenmolen

  Ik moest lachen toen ik 'm zag (das een compliment ! ). Het ding deed me denken aan die 'kano's' uit (zuid-oost) Azie. Met buiten-boord-motor, Yamaha of zo, giga stang eraan en aan het uiteinde een schoep(je) ... hard gaan ze daarmee door laag water. Die van jou draait op een mooie snelheid; en wat HD en mr. Lion hier boven zeggen, je sterren gaan er zo echt uit tiefen. But i like it! Ps waarom heb je die staaf van te voren niet gelijk in 2-en gezaagd? Pss flimpje van connectie tussen staaf en Golf?! #off-topic-maar-ook-niet #en-edit @mr. R. We hebben allemaal je rvs-sterren-rond-draai-device-molen wel eens zien langs komen. En iets met disco-dip. Mocht het leven dat je momenteel leeft je in staat stellen ... doe eens een instructie flimpje?!
 16. High Density

  2018 Forum Update

  Doe maar iets aanmaken voor donatie, (miss iets anoniems) APC doet het al jaren voor zover ik weet.
 17. Boem

  DIV tools

  No problem, just ignore me. Het was laat en ik zat te zeiken. Succes met de verkoop.
 18. Flash

  DIV tools

  Sorry voor deze mislukte post. Ik kwam er niet uit hoe ik m zelf achteraf nog aan kon passen. Excuses voor het ongemak.
 19. Boem

  DIV tools

  Hihihi Ik ga ervan uit dat je bedoelt: "Hierbij bied ik een aantal spullen aan, omdat ik deze niet meer gebruik". Gimmi some specs boy. Kleine letters will do. #ja-sorry-komma-iets-met-lachuh-en-volle-maan Trusten.
 20. Flash

  DIV tools

  Hierbij bied ik een aantal spullen aan omdat ik deze niet meer gebruik. Lortone trommelmachine dubbele trommel €120 (nauwelijks gebruikt) Stare plate 10mm alu €100 (nieuw) End burner 19mm €30 (nieuw) Core burner 25mm €50 (nieuw) Pyroshacker €15 (home made) Masker €10 (incl tmp3 filter) Rijsthulzen (ongeveer 1kg) Kurk (ongeveer 1kg) Hulzen 19mm 20x 25x10 25x Spolett 30x (nog wat andere kleine hulzen) DIV soorten touw tbv spiken.
 21. gamekeeper

  test

  test
 22. gamekeeper

  2018 Forum Update

  Ik heb zojuist even de licentie van Invision Community Suite vernieuwd ($60). Versie 2.2 is voorlopig een tussen versie, binnenkort komt versie 4.3 erop. Meer daarover hier: https://invisioncommunity.com/news/product-updates/ Onder andere Video's direct in berichten posten komt weer terug: https://invisioncommunity.com/news/product-updates/43-videos-r1071/ Het is dus straks niet meer nodig om Video's eerst in Gallery te zetten, ook voor plaatjes. Alle random Video's en Images komen dan niet meer bovenaan alle pagina's te staan. Ik zit nog even te kijken wat er met de nieuwe Clubs gaat gebeuren. https://invisioncommunity.com/news/product-updates/new-clubs-r1017/ Wellicht is het een idee om de groep Afgeschermd in een Club te zetten. Ik heb hier een voorbeeld club aangemaakt: Wellicht komt er ook nog Support mogelijkheid. Op dit moment zijn de GoogleAds voor gasten maar 45% kosten dekkend (over 2017). Ik zat te denken aan iets tussen de 5 euro per jaar, of 1 euro per maand (12 p/j). Je krijgt er dan een speciaal labeltje onder je gebruikersnaam voor terug. Stuk of 10 supporters moet genoeg zijn. https://invisioncommunity.com/news/product-updates/43-commerce-subscription-manager-r1077/ Op- en/of aanmerkingen?
 23. Boem

  De zon schijnt, laten we lachen!

  Over nep-nieuws gesproken: vandaag gisteren was de koudste februarie dag, ooit. Ooit ... mooi woord ... maar what about de vele ijs-tijden dan?! Om maar niet te spreken over de era's ervoor. Wat terug gaat tot 'ooit', in de menselijke evolutionaire evolutie (what did i say?), is hooguit dit: Nah, das lachuh toch?!
 24. Tyneman

  Sterrenmolen

  Er moet nog een normalere maar staaf op. Dan istie ook beter in hoogte te verstellen. Motor nog een stuk naar voren, dan staat ie schuiner en hoop ik dat er minder uitvalt. Daarna maar weer eens verder zien. Gaat lig beter zijn dan met de hand rondjes draaien. Mocht Rock die van hem kwijt willen houd ik me nog steeds aanbevolen.
 25. de.leeuw62

  Sterrenmolen

  Nice! zou zeker doen wat HD voorstelt. Bespaart je een hoop gebuk
 26. Lontje

  Sterrenmolen

  Nou dat heeft ff geduurd Tyn...... Mooie workshop btw.
 1. Load more activity
Advertentie


×