Jump to content
PyroForum.nl

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Earlier
 2. monteurkecrane

  Nieuw als lid maar niet onbekend

  Dank u, De regels hier zal ik zeker proberen te handhaven 👍🏻
 3. Tyneman

  Nieuw als lid maar niet onbekend

  Welkom! Lees de regels en pas ze toe. En natuurlijk veel plezier!
 4. monteurkecrane

  Nieuw als lid maar niet onbekend

  Beste Pyromania’s, zo als het hoort stel ik me zelf even netjes voor, ik ben Willem ik kom uit het mooie gelderland. ben 35 jaar en lees al geruim 3 jaar lang allerlei info op dit forum, ik werk veel in de evenementen en ben daar ook vaak met de pyro shows bezig. Dan wel met muziek af te stemmen samen met de pyro technici, deze mensen hebben mij ook voor gesteld om hier te lezen over het werk wat hun doen. Nu was ik zelf al leuk begonnen met de basis. Rokbommen Kno3+ suiker enz. maar heb gemerkt om dieper in de materie te kunnen lezen ik echt lid moet worden 🤓 dus bijdeze goede dag alle.
 5. Tyneman

  4" shell

  Voor dat geld hoeven we geen inkoop actie te houden. Zal er eens een paar bestellen, stel je voor dat we ooit weer een soort van normale O&N krijgen.
 6. boutnek

  4" shell

  Aangezien het geen gevoelige store is: https://a.aliexpress.com/_uWWgDv
 7. ThaDawg

  4" shell

  Ze zitten op bijna alle merken geïsoleerde koelleiding, maar ik heb net even rondgezocht en zijn via ome ali verkrijgbaar voor een euro of 5 per 100 stuks dus pb me even voor een linkje!
 8. Tyneman

  4" shell

  Heb je een merk of iets van die dingen? Kunnen we eens kijken of er een doos te bestellen is. Die verdelen we dan wel weer onder liefhebbers.
 9. ThaDawg

  4" shell

  Het rode dopje is van vrij zacht rubber dus weet niet of ze bruikbaar zijn voor inserts, ze worden gebruikt om 1/4 koperen koelleiding af te doppen. Ze kosten me niks maar ik kan helaas niet aan hele grote hoeveelheden komen.. mochten jullie er wat willen dan kan ik er wel wat sparen ik heb er zelf niet veel nodig!
 10. boutnek

  4" shell

  Ik ben ook zeer geïnteresseerd in die rode capjes. Die zijn idd top om inserts van te maken icm timefuse👌🏼
 11. ExplosiveCoek

  4" shell

  Mooi ding! Die 'dompeldop' viel mij ook al op, heb je daar een leverancier voor die te betalen is? Tom Rebenclau gebruikt die o.a. om inserts van te maken, leuk voor in kleine can shell's om getimede inserts te maken. Echter kon ik ze nergens vinden in NL destijds.
 12. boutnek

  4" shell

  Mooi resultaat! 👌
 13. PureChemical

  4" shell

  Dik professioneel, complimenten!
 14. ThaDawg

  4" shell

  Conclusie, met een flashbooster is toch zeker een verbetering! Nieuwe stars ook goedgekeurd! Jammer dat het effect te groot was voor de camera maarja hij staat erop 😜. VID-20220210-WA0025.mp4
 15. ThaDawg

  4" shell

  Thanks! Die rode piemel is een rubber dopje, die gebruik ik als bescherming tijdens het pasten. Past precies over de timefuse heen. Er staat ook een zwart streepje op dan kan ik makkelijk onthouden waar ik ben begonnen met pasten👌
 16. Tyneman

  4" shell

  Strakkie gebakkie gozer! Ziet er zeer fraai uit. Maar wat is die rode piemel op het 4e plaatje?
 17. ThaDawg

  4" shell

  Deze week flink aan de corona dus dat betekende een weekje vakantie 🤢 Stil zitten doen we niet aan dus ben lekker aan de knutsel gegaan! Weer dezelfde experimentele d1 stars maar nu met een flashbooster van 3.5gr (70/30). 6 lagen 3 strip pasting. Rising tail om een nieuwe batch stars te testen (variant op slow gold). Ergens komende week gaat hij de lucht in dus de video komt nog 😜.
 18. ThaDawg

  Geschikte motor voor ballmill

  Beste mensen, Ik denk dat ik ik er nog niet helemaal uit kom. Mijn motor draait op 1410rpm en hierop zit een poelie met een omtrek van 18,22cm. Dus als ik 1410 deel door 18,22 zit ik op 77.38rpm. Als ik nu op mijn aandrijfas een poelie zet van 47,12cm (15cm diameter) krijg ik het volgende: 77.38x47.12= 3646cm per minuut. Mijn trommel omtrek is 63cm 3646:63=57.8rpm voor de trommel. Ik moet alleen nog ergens dus de omtrek van mijn aandrijfas (6,28cm) nog verrekenen .. Ik heb alles klaar staan maar moet alleen die verdomde maat weten voor de poelie die op de as komt waar de trommel op ligt. Ik heb al veel gegoogled maar t lukt nogsteeds niet echt. aandrijftechniek is niks voor mij dat is een ding wat zeker is!
 19. ThaDawg

  Geschikte motor voor ballmill

  Je bent een held! Zo ga ik er wel uit komen, dit soort dingen berekenen zijn niet mijn sterkste puntje zullen we maar zeggen😂.
 20. Jason

  Geschikte motor voor ballmill

  Ik zie dat je online bent... Kom je er zo uit?
 21. Jason

  Geschikte motor voor ballmill

  Google omtrek berekening of riem overbrenging.. Anyway het komt dus neer op de Omtrek van de as en de trommel.. Simpel voorbeeld.. Omtrek van de as is bv 6cm...en van de trommel 24 cm.. Dus as draait 1 keer rond.. Dan verplaatst de volgende zich ook 6 cm.. In dit vergelijk.. 24 vd trommel gedeeld door 6 van de as.. Leert ons dat de as 4 keer moet draaien om de trommel 1 keer rond te laten gaan. Snelheid is dus snelheid motor gedeeld door 4 in dit geval. Dus als je een poelie om de aandrijf as gaat maken.. Vliegt juist de aantal wentelingen van je trommel omhoog.. Stel omtrek 12 cm in dit voorbeeld.. Is 2 omwentelingen as voor 1 omwenteling trommel. Snelheid motor gedeeld door 2. Snelheid moet van je vacuüm pomp dus drastisch omlaag.. Dus zo klein mogelijke as en zo'n groot mogelijke trommel/ aandrijving. Bv. Motor 540 rpm... As 2cm omtrek. (540x2=1080cm per minuut). Stel je wil naar 10 rpm. (1080:10=108cm omtek trommel). Daar blijkt dan het voordeel van een 3e as/ poelie/ overbrenging. (daarmee haal je het aantal centimeter per omwenteling weer verder mee omlaag). Ik hoop je hiermee weer in de goede richting geholpen te hebben. Groetjes, Jason
 22. ThaDawg

  Geschikte motor voor ballmill

  Ik meen dat er een aantal jaren geleden ergens een formule stond op het forum voor het berekenen van de poelie grootte voor de as van de molen maar ik kan het nergens terug vinden.. het had in ieder geval te maken met de maten van de trommel, asdikte van je molen, rpm motor en poeliegrootte van je motor. Ik kom er echt niet meer uit en wil graag in een keer de juiste poelie bestellen in plaats van een godsvermogen aan verschillende maten poelies😝.
 23. ThaDawg

  Geschikte motor voor ballmill

  Pomphuis is er al af en er zit al een poelie op! Ik heb een poelie besteld voor een boormachine met verschillende maten zodat ik ook met grotere trommels en snelheden kan spelen. Eigenlijk vrij weinig maar ik wil graag wat grotere batches kunnen millen en de capaciteit van de oude motor is daar te laag voor.
 24. Jason

  Geschikte motor voor ballmill

  Goed bezig. Pomphuis eraf schroeven en dan hou je gewoon een motor met middenas over. Ik ben daarmee zelf overgegaan, met het mechanisme van een handslijper. Om de gewenste snelheid op de trommels te krijgen. Ik heb dat ding in de jaren 90 in elkaar gezet en draait nog steeds prima. Wat was er nou eigenlijk mis met jouw eerste zelfbouw molen uit 2014
 25. ThaDawg

  Geschikte motor voor ballmill

  Heb een nieuwe motor aangeschaft! Flinke jongen ook van een oude vacuüm pomp. Nog even wachten op de rest van de onderdelen om de boel te bouwen en dan zien jullie het resultaat wel verschijnen. Thanks voor de nuttige info!
 1. Load more activity
×