Jump to content
PyroForum.nl

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Jason

  Goed genoeg voor shell lancering?

  Hahaha lmao. Ik zou zelfs kunnen overwegen om meer koolstof toe te voegen. 😋
 3. Jason

  1e batch crackling stars: primen of niet ?

  Even uit de losse pols. Stel dat je het niet primed, wat verwacht je dan aan effect over te houden. 😄 Anyway BP prime gebruik je bij een moeilijker te ontbranden comp. Of als je de stars in een fontein gaat gebruiken. Ik denk dat op een pijl of in een shell een delay primer meer op zijn plek zou zijn.... Niet. Maar moet erbij vermelden dat de soort stars de bepalende factor is.. Stel, even kort door de bocht: dat mooi rond gerolde stars een stuk moeilijker ontbranden dan ruwe stars met dunne uitstekeltjes. MVG. Jason. BTW bij het z.g. bekende recept staat de primer er gewoon bij vermeld. Maar alle variaties mogelijk. Beredeneer ook wat verder op basis van je binder. Dus coaten met wat andere laagjes op basis van nitrocellulose, kunnen fantastische effecten teweeg brengen.
 4. Earlier
 5. Elementfire98

  Eerste mislukte 5 inch shell.. Inclusief Foto/Video

  Bedankt voor je post @ploegdir Ik ga zeker je tips gebruiken. En betreft mijn werkplaats: moment van de foto's was het inderdaad een rotzooi, maar alles word opgeruimd naar elke afronding van een shell.
 6. ploegdir

  Eerste mislukte 5 inch shell.. Inclusief Foto/Video

  Eerste indruk is dat je shell te laag blijft maar vooral dat je burst helemaal asymmetrisch is. Was je spiking en pasting wel goed ?? Was de shell wel stevig en maximaal compact gemaakt ? Want wellicht is hij door de liftcharge ingedeukt. Want ik denk dat de burstdruk ergens langs een zwakke plek weg kon, zo te zien... Je glittersterren doen het wel heel leuk maar dus jammer dat ze vlak boven de grond bleven. Ik zou denken: iets meer lift charge onder je shell en zorgen dat je shell veel steviger is de volgende keer. Mijn ervaring is ook nogal beperkt, natuurlijk maar wellicht kunnen andere leden er ook iets over zeggen. Overigens valt me ook wel een beetje op wat een enorme puinhoop het is in je werkplaats... 😞 Hoop dat je geen brokken maakt...
 7. beoordeel het, zeg me wat je ervan vindt, en wat er beter kan 3 2 1 GO! Want het is natuurlijk leerzaam 5 inch.mp4
 8. ploegdir

  Eerste 1 lb pijl met heading

  Dank je wel, Andres. Ben ook heel tevreden. Ik hoop binnenkort wat andere kleuren en wat leuke inserts in vergelijkbare pijlen te kunnen posten.
 9. Andres

  Eerste 1 lb pijl met heading

  Dat is echt netjes. Echt goed. Ik ben geen expert in cylindrical headings, geen idee of je deze nog netter kan krijgen zonder over te gaan op ronde shells. Als je dat uberhaupt nodig vindt natuurlijk!
 10. ploegdir

  Eerste 1 lb pijl met heading

  Inmiddels weer een mooie pijl om te posten: 1 lb BP core burning nozzle motor met Ti-tourbillion delay firefly alu stars en een betere timing/burst 1lbfireflytourbillion.mp4
 11. Elementfire98

  Goed genoeg voor shell lancering?

  Bedankt, druk bezig...
 12. ploegdir

  D1 Glitter.mp4

  Mooie breaks !
 13. Andres

  Goed genoeg voor shell lancering?

  Daarmee zou ik zeker kunnen werken! Dikke duim voor je snelle vooruitgang, keep it safe.
 14. Rocketier

  Goed genoeg voor shell lancering?

  Looking good!
 15. Elementfire98

  Goed genoeg voor shell lancering?

  Holaaaa Pryro's, tijdje terug had ik ook een vraag gesteld als het snel genoeg branden (stro c). Maar dit keer heb ik wilgenhout gebruikt, hopelijk kunnen jullie mij vertellen als dit krachtig genoeg is om een shell paar meter de lucht in te krijgen.. Groetjes! Elementfire98 WhatsApp Video 2019-05-30 at 07.34.57.mp4
 16. Rocketier

  Eerste 1 lb pijl met heading

  Leuk kerel. Echt niet verkeerd. Klinkt wel goed ook. Complimenten
 17. ploegdir

  Eerste 1 lb pijl met heading

  Toch wel degelijk al veel huiswerk en wat oefenpijlen. De eerste 3 pijlen zijn maar niet gepubliceerd... 2 CATO's en eentje die niet van de grond kwam. Na 2 succesvolle testpijlen (eentje alleen motor, tweede met dummy payload van 250 gr) was dit dus de eerste met een live payload. Dus dank voor de complimenten; ik ben helemaal niet ontevreden.
 18. Andres

  Eerste 1 lb pijl met heading

  Tijdrovend en verschrikkelijk, kopen is bijna altijd de betere optie. Wel nette pijl! Als dat je eerste is heb je of heel veel beginnersgeluk of heb je nu wel zeer goed je huiswerk gedaan. Hopelijk komt er toch nog een filmpje .
 19. ploegdir

  Eerste 1 lb pijl met heading

  @de.leeuw62 de tube van mijn motor is een standaard 1lb tube. Dus 7,5" lang, 3/4" ID. Mijn tooling set is hierop ontworpen dus een kortere core burner kan ik hier niet mee maken. De spolette was een keuze ingegeven door het feit dat ik nog geen goede delay comp had gevonden. Nu heb ik een interessante Tourbillon delay gevonden die ik ga proberen bij volgende pijlen. Ervaring opgedaan met spolettes is hoe dan ook geen verloren moeite geweest. Nu nog een goede leverancier zoeken van de juiste spolette-tubes. Goede, betrouwbare tubes zelf rollen blijkt moeilijk en tijdrovend. Eerst maar eens de pijlen optimaliseren qua functie en effecten.
 20. de.leeuw62

  Eerste 1 lb pijl met heading

  Leuke pijl en break!😉 Dat belooft nog wat! Als dit je eerste is. Pijl maakt wel een beetje korte vlucht (gebaseerd op het geluid van de fuel die opbrand) dat in verhouding met de lengte tube. En geen delay zoals je al aangaf. Hoezo spolette? Volgens mij kun je 2 motors halen uit die tube lengte met hetzelfde resultaat. Ik weet natuurlijk niet hoe lang je spindle is. Nice!
 21. ploegdir

  Eerste 1 lb pijl met heading

  IMG_0448.mp4
 22. ploegdir

  Eerste 1 lb pijl met heading

  excuses voor het ontbreken van het filmpje, ik krijg het niet werkend ingebouwd, alleen het geluid komt door. Dan maar wat screenshots...
 23. Bijgaand foto van mijn eerste pijl mÊt heading. 1lb BP core burner, fuel 60-30-10. Heading is 5 cm cilindershell met Firefly stars en een BP pulverone burst met slow flash booster. Mijns inziens nog een te lange delay, waarschijnlijk omdat ik een spolette gebruikt heb, ipv een klassieke delaylading boven de reguliere fuel. Filmpje volgt zsm, moet ik eerst converteren want ik kan geen mov bestanden uploaden.
 24. Gisteren 1e batch crackling stars gemaakt volgens het bekende recept met Bismuthtrioxide en NC-lak. Mij oren piepen nog van de eerste test met en star op een tegel... mijn vraag is of je deze stars best wel of niet kunt primen. En zo ja: gewoon met een hete BP prime met wat dextrine ?
 25. HalveHemi

  Hallo allemaal !

  Tooling set helemaal uit US gehaald? Al goed gezocht in de EU? Mooie fontijn trouwens
 26. ploegdir

  Hallo allemaal !

  Dank voor de verwelkomingen ! Ik heb inmiddelsal een aantal batches BP gemaakt, enkele fonteintjes (zie profielfoto) en de eerste 1lb pijlen met mijn mooie tooling set uit de VS. Zodra mijn pijlen stabiel en betrouwbaar zijn wil ik de eerste kleine headers gaan testen. Ik heb een eerste kleine batch firefly stars gemaakt (gecut) die in de test mooi lijken te werken maar het vuurvlieg-effect moet ik afwachten tot de eerste tests op hoogte. Projecten in de planning zijn crackling micro stars en de bright red stars van mr Gorski op skylighter.com Ik baal wel van de grondstoffen-zoektocht, merk ik, maar dat hoort er bij als ik jullie forum zo lees.
 27. Elementfire98

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Hahah! Soms moet je hard neer gaan voordat je er eigenlijk wel mee eens gaat worden, dat je een stapje terug moet doen. PS: geen filmpje ervan gemaakt, moest namelijk rennen voor me leven.
 1. Load more activity
×