Jump to content
Advertentie
(Klik om PyroForum.nl te steunen, login om reclame te verbergen)
PyroForum.nl

Andres

Afgeschermd
 • Content count

  523
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

Recent Profile Visitors

3,445 profile views
 1. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Al mijn chemicaliën worden opgeslagen in een zeer droge en vaak ook warme kamer... Momenteel zo warm dat sommige plastieken containers aan snel tempo kleur verliezen en zacht of in sommige gevallen broos worden. Vergeet niet jullie vloeistoffen (aceton, waterstofperoxide ed) eens te ontluchten om drukopbouw te vermijden bij dit zeer warme weer 😀.
 2. Andres

  Brand het snel genoeg?

  Ik zie nog grove korrels kaliumnitraat en houtskool? Het hoort echt wel te verdwijnen in een flits bij het lichtjes aanraken van je stokje. Ik kan je maar 1 ding zeggen: terug naar inlezen. Ik ben ook zo begonnen en heb toen onbewust héél gevaarlijke dingen gedaan. Hermaak een ander zijn fouten niet.
 3. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Ik ga het zeker nog proberen hoor! De suikerraketjes en 16mm BP's waren toch zoveel makkelijker . Misschien dat ik ook nog eens een shell in elkaar stop, die mortieren raken wat bestoft. Iedereen op de klassieke pyrovakantie na oudejaar anders?
 4. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Hops, een CATO. Had ik niet verwacht... 1lb 60/30/10 CATO Alle stoppen er uit, bovenste helft tube was verdwenen. Eindstoppen waren dik genoeg, alles was kei-hard geramd. Mogelijke oorzaken? - Tubes niet sterk genoeg, ik rol deze namelijk zelf. 2 foto's bijgevoegd, je mag gerust je mening geven. - Brandstof te sterk, maar ik gebruik al maar 60/30/10... We zullen maar eens kijken in de richting van nozzleless raketjes denk ik, of toch eens wat tubes aanschaffen. Wordt helaas snel prijzig met de verzendingskosten. 'K heb er niet direct over nagedacht, maar deze post hoort hier eigenlijk niet meer thuis. Mag gerust verplaatst worden naar het Rocketry topic.
 5. Andres

  raket testen

  verzameling van raket testen.
 6. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Om eerlijk te zijn, ze motiveren mij echt! Altijd paraat als er een live-stream is . Ik time ze altijd op 2s! & waarschijnlijk dit weekend, de papa is er ook graag bij dus ik zal je nog even in spanning moeten houden.
 7. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Hij is net afgewerkt! Lancering een der komende dagen, eerst een examen Toegepaste Wiskunde voor Scheikundigen te kraken. PS: al die druk, wetende dat mijn vorige raketpogingen op niks zijn uitgedraaid denk ik dat de verwachtingen maar beter laag blijven .
 8. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Klein geheimpje: Ik had te snel een kleinere rammer genomen, zodat (door het flink doorslaan inderdaad) hij een beetje vast zat. Om hem er uit te krijgen moest ik het bovenste stukje van men tube er af snijden, zodat ik het metalen staafje door het gaatje van men rammer kon steken, en zo kreeg ik hem er toch nog uit. Hierdoor was men tube wel een stukje korter geworden, en zat er dus zo goed als geen delay meer boven men core. De eindstop moest hierdoor alle druk dragen en dat kon hij duidelijk niet aan. De volgende ram ik correct en dan zouden beide stoppen zeker de oorzaak niet meer mogen zijn. We geven allesinds niet op!
 9. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Ik heb nog eens een raketje afgestoken. 1lb 60/30/10 nozzled met het setje van onze Poolse vrienden, CATO helaas. Vroeger was het probleem altijd mijn te zwakke tubes, en doordat ik nu eindelijk sterkere kan maken dacht ik het nog eens te proberen. Helaas is de bovenste eindstop nu de zwakke plek gebleken. Waag binnenkort nog eens een poging! Ik zou zo graag eens een 2-traps maken .
 10. Andres

  Hoeveelheid sterren calculatie

  @Boem Hoe lager de dichtheid hoe groter je volume als je gewicht hetzelfde blijft. 15(gr)/2.11(gr/cm3) = 7.1cm3 15(gr)/2.986(gr/cm3)=5.023cm3. Zoals HD wel zegt, die dichtheden beginnen berekenen is de moeite niet waard.
 11. Andres

  Hoeveelheid sterren calculatie

  Mijn examenbrein keurt alle wiskunde goed, heerlijk gedaan! Dankjewel!
 12. Andres

  Gerbs

  Weggooien zou zonde zijn, je kan er altijd wel wat mee. Silver flake stars bv.
 13. Andres

  Hoi, Ik ben Thijs.

  Dag Thijs, welkom. Er is genoeg chemisch talent aanwezig op dit forum om je te kunnen helpen in principe. Google eens op *** mesh sieves en dan vind je snel wat je nodig hebt, ze verkopen ze zelfs op Ebay. 50 micron is ongeveer 270 mesh als ik me niet vergis. Klein randvraagje: wat is het punt om staal eerst te doen corroderen dmv elektrolyse en het dan te 'recyclen' ?
 14. Hmmm. Zolang Amazon niks bant verandert er weinig. Ben dit jaar amper actief kunnen zijn dus heb dit jaar ook niks gekocht, ik zou niet weten hoe het staat met het aanbod momenteel. De aandacht voor het hele chemicaliën-verkoop gedoe doet alleszins niks goed.
 15. Andres

  Stelling over kleuren

  Op je eerste vraag kan ik je geen direct antwoord geven, doch op de laatste 2: neen, ik zelf merk geen verschil. Ik prefereer water voor de geur en gemak van werken, en mijn stars werken zeker even goed als aceton of alcohol gebonden varianten.
×