Jump to content
PyroForum.nl

Andres

Afgeschermd
 • Content count

  537
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

Recent Profile Visitors

3,729 profile views
 1. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Doen we onbewust allemaal 😉.
 2. Andres

  Mijn eerste shell Goed genoeg?

  Netjes afgeschoten, netjes getimed (denk ik), harde break. Ik zie wel weinig effect. Welke stars heb je gebruikt? Volgens mij zijn de meeste blind geslagen. Misschien te harde break of onvoldoende geprimed. Kan je meer informatie geven over de break, eventuele booster, de gebruikte stars en prime?
 3. Andres

  Balsahout gebruiken voor Hot BP?

  C staat voor het element koolstof. Wordt gebruikt als een afkorting voor houtskool op dit forum. Het wordt vaak vermeld als C (wilg) bv, wat dan slaat op houtskool gemaakt van wilg.
 4. Andres

  Balsahout gebruiken voor Hot BP?

  Er is letterlijk een topic genaamd 'stro C'. Gebruik de zoekfunctie even en je komt er dadelijk .
 5. Andres

  Ik ben Elementfire98

  Wees welgekomen 😃. Wat zijn de korte- en lange termijn plannen?
 6. Andres

  Tollens reagens

  Was mijn chemie leerkracht in het middelbaar maar zo cool...
 7. Andres

  Ik ben Ronni, nickname Romualdus

  Als actief analist had je je waarschijnlijk blauw betaald... De prijzen die ik in het labo zie passeren voor eenvoudige verbindingen vs de prijzen voor de technische graad die gangbaar is in de pyro wereld verschillen enorm. Los daarvan maak je inderdaad beter KClO4. Wil je de link voor de elektroden eens PM'en? Dat lijkt me te goedkoop om waar te zijn, maar ik ben benieuwd! @admin: Indien dit onder 'vragen naar bronnen' valt, mijn excuses. Verwijder maar.
 8. Andres

  2018...greetings earthlings

  Ik zou echt graag het een en ander maken, we trekken richting Frankrijk dit jaar... Op het platteland. Mogelijkheden genoeg dus. Helaas steken de examens er een stokje tussen. Groepentheorie dan vooral, kan ik toch wel de molecuul orbitaal schema's van onze geliefde moleculen tekenen, joepie 🙃. Ik verkoop voorlopig niks, ik stop er zeker niet mee, maar ik heb er gewoon geen tijd voor. Examens gaan voor hĂ©.
 9. Andres

  D1 Glitter

  Goeie vraag. Kan je ze met dextrine niet rollen? Misschien door de dextrine op voor hand op te lossen en in je spuitflesje te doen. Dan komt het er gewoon op aan om je compo niet te nat te maken.
 10. Andres

  ik ben mark

  Super actief is het niet meer, maar we komen wel nog regelmatig langs denk ik (ik toch). Wees welkom, lees verder. Naar O&N toe kan de activiteit ook wel eens toenemen....
 11. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Al mijn chemicaliĂ«n worden opgeslagen in een zeer droge en vaak ook warme kamer... Momenteel zo warm dat sommige plastieken containers aan snel tempo kleur verliezen en zacht of in sommige gevallen broos worden. Vergeet niet jullie vloeistoffen (aceton, waterstofperoxide ed) eens te ontluchten om drukopbouw te vermijden bij dit zeer warme weer 😀.
 12. Andres

  Brand het snel genoeg?

  Ik zie nog grove korrels kaliumnitraat en houtskool? Het hoort echt wel te verdwijnen in een flits bij het lichtjes aanraken van je stokje. Ik kan je maar 1 ding zeggen: terug naar inlezen. Ik ben ook zo begonnen en heb toen onbewust héél gevaarlijke dingen gedaan. Hermaak een ander zijn fouten niet.
 13. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Ik ga het zeker nog proberen hoor! De suikerraketjes en 16mm BP's waren toch zoveel makkelijker . Misschien dat ik ook nog eens een shell in elkaar stop, die mortieren raken wat bestoft. Iedereen op de klassieke pyrovakantie na oudejaar anders?
 14. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Hops, een CATO. Had ik niet verwacht... 1lb 60/30/10 CATO Alle stoppen er uit, bovenste helft tube was verdwenen. Eindstoppen waren dik genoeg, alles was kei-hard geramd. Mogelijke oorzaken? - Tubes niet sterk genoeg, ik rol deze namelijk zelf. 2 foto's bijgevoegd, je mag gerust je mening geven. - Brandstof te sterk, maar ik gebruik al maar 60/30/10... We zullen maar eens kijken in de richting van nozzleless raketjes denk ik, of toch eens wat tubes aanschaffen. Wordt helaas snel prijzig met de verzendingskosten. 'K heb er niet direct over nagedacht, maar deze post hoort hier eigenlijk niet meer thuis. Mag gerust verplaatst worden naar het Rocketry topic.
 15. Andres

  raket testen

  verzameling van raket testen.
×