Jump to content
PyroForum.nl

Andres

Afgeschermd
 • Content count

  526
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

Recent Profile Visitors

3,641 profile views
 1. Andres

  2018...greetings earthlings

  Ik zou echt graag het een en ander maken, we trekken richting Frankrijk dit jaar... Op het platteland. Mogelijkheden genoeg dus. Helaas steken de examens er een stokje tussen. Groepentheorie dan vooral, kan ik toch wel de molecuul orbitaal schema's van onze geliefde moleculen tekenen, joepie 🙃. Ik verkoop voorlopig niks, ik stop er zeker niet mee, maar ik heb er gewoon geen tijd voor. Examens gaan voor hĂ©.
 2. Andres

  D1 Glitter

  Goeie vraag. Kan je ze met dextrine niet rollen? Misschien door de dextrine op voor hand op te lossen en in je spuitflesje te doen. Dan komt het er gewoon op aan om je compo niet te nat te maken.
 3. Andres

  ik ben mark

  Super actief is het niet meer, maar we komen wel nog regelmatig langs denk ik (ik toch). Wees welkom, lees verder. Naar O&N toe kan de activiteit ook wel eens toenemen....
 4. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Al mijn chemicaliĂ«n worden opgeslagen in een zeer droge en vaak ook warme kamer... Momenteel zo warm dat sommige plastieken containers aan snel tempo kleur verliezen en zacht of in sommige gevallen broos worden. Vergeet niet jullie vloeistoffen (aceton, waterstofperoxide ed) eens te ontluchten om drukopbouw te vermijden bij dit zeer warme weer 😀.
 5. Andres

  Brand het snel genoeg?

  Ik zie nog grove korrels kaliumnitraat en houtskool? Het hoort echt wel te verdwijnen in een flits bij het lichtjes aanraken van je stokje. Ik kan je maar 1 ding zeggen: terug naar inlezen. Ik ben ook zo begonnen en heb toen onbewust héél gevaarlijke dingen gedaan. Hermaak een ander zijn fouten niet.
 6. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Ik ga het zeker nog proberen hoor! De suikerraketjes en 16mm BP's waren toch zoveel makkelijker . Misschien dat ik ook nog eens een shell in elkaar stop, die mortieren raken wat bestoft. Iedereen op de klassieke pyrovakantie na oudejaar anders?
 7. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Hops, een CATO. Had ik niet verwacht... 1lb 60/30/10 CATO Alle stoppen er uit, bovenste helft tube was verdwenen. Eindstoppen waren dik genoeg, alles was kei-hard geramd. Mogelijke oorzaken? - Tubes niet sterk genoeg, ik rol deze namelijk zelf. 2 foto's bijgevoegd, je mag gerust je mening geven. - Brandstof te sterk, maar ik gebruik al maar 60/30/10... We zullen maar eens kijken in de richting van nozzleless raketjes denk ik, of toch eens wat tubes aanschaffen. Wordt helaas snel prijzig met de verzendingskosten. 'K heb er niet direct over nagedacht, maar deze post hoort hier eigenlijk niet meer thuis. Mag gerust verplaatst worden naar het Rocketry topic.
 8. Andres

  raket testen

  verzameling van raket testen.
 9. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Om eerlijk te zijn, ze motiveren mij echt! Altijd paraat als er een live-stream is . Ik time ze altijd op 2s! & waarschijnlijk dit weekend, de papa is er ook graag bij dus ik zal je nog even in spanning moeten houden.
 10. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Hij is net afgewerkt! Lancering een der komende dagen, eerst een examen Toegepaste Wiskunde voor Scheikundigen te kraken. PS: al die druk, wetende dat mijn vorige raketpogingen op niks zijn uitgedraaid denk ik dat de verwachtingen maar beter laag blijven .
 11. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Klein geheimpje: Ik had te snel een kleinere rammer genomen, zodat (door het flink doorslaan inderdaad) hij een beetje vast zat. Om hem er uit te krijgen moest ik het bovenste stukje van men tube er af snijden, zodat ik het metalen staafje door het gaatje van men rammer kon steken, en zo kreeg ik hem er toch nog uit. Hierdoor was men tube wel een stukje korter geworden, en zat er dus zo goed als geen delay meer boven men core. De eindstop moest hierdoor alle druk dragen en dat kon hij duidelijk niet aan. De volgende ram ik correct en dan zouden beide stoppen zeker de oorzaak niet meer mogen zijn. We geven allesinds niet op!
 12. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Ik heb nog eens een raketje afgestoken. 1lb 60/30/10 nozzled met het setje van onze Poolse vrienden, CATO helaas. Vroeger was het probleem altijd mijn te zwakke tubes, en doordat ik nu eindelijk sterkere kan maken dacht ik het nog eens te proberen. Helaas is de bovenste eindstop nu de zwakke plek gebleken. Waag binnenkort nog eens een poging! Ik zou zo graag eens een 2-traps maken .
 13. Andres

  Hoeveelheid sterren calculatie

  @Boem Hoe lager de dichtheid hoe groter je volume als je gewicht hetzelfde blijft. 15(gr)/2.11(gr/cm3) = 7.1cm3 15(gr)/2.986(gr/cm3)=5.023cm3. Zoals HD wel zegt, die dichtheden beginnen berekenen is de moeite niet waard.
 14. Andres

  Hoeveelheid sterren calculatie

  Mijn examenbrein keurt alle wiskunde goed, heerlijk gedaan! Dankjewel!
 15. Andres

  Gerbs

  Weggooien zou zonde zijn, je kan er altijd wel wat mee. Silver flake stars bv.
×