Jump to content
PyroForum.nl

PureChemical

Afgeschermd
 • Posts

  127
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Recent Profile Visitors

4.110 profile views

PureChemical's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

13

Reputation

 1. Ik heb zojuist geconstateerd dat PyroForum en APC dezelfde forum software gebruiken, hopelijk nu niet per ongeluk nederlands daar binnen te posten >_<
 2. Hey @gamekeeper, petje af dat je het forum nog steeds in de lucht houd.
 3. https://nltimes.nl/2024/01/11/flash-powder-fireworks-popular-criminal-explosions-targeting-homes-businesses
 4. Happy 2024 pyros 4 shot pringles starmine cake.mp4 https://www.youtube.com/watch?v=z3YXeVT3z9Y
 5. PureChemical

  Starplates

  Mooie starplate, dat is next level pyro dan ipv met een spuit te klooien. Maar dat is wel meer ambacht.
 6. Ja ik snap wel dat mensen low-profile gaan, er is ook geen andere keuze. Voor je het weet staan ze met bom-pakken voor je deur met een rammer. Dat is wel een beetje vervelend als dat gebeurd.
 7. Daar ben ik het zeker mee eens dat het seizoensgebonden is. Incognito is voor mij prima. Je mag mij altijd een PM'etje sturen.
 8. Ik snap goed dat het hier stil is, voor mijn gevoel denk ik dat de pyro hobby bijna onmogelijk is gemaakt door het bannen of het aan banden leggen van een bepaalde chems (voornamelijk oxidizers natuurlijk). Ook heb ik het idee dat de jongere generatie met social media en tv minder zin heeft om echt nieuwsgierig te zijn en dingen te onderzoeken. Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, want als je niet weet wat je doet of gewoon dom bezig bent en niet luistert of je aan beschrijvingen houd dan gebeuren er gewoon ongelukken. Wij komen oorspronkelijk van het chemixtry chemie forum, daar zaten wat pyros. Maar dat zal niemand meer wat zeggen behalve de oude garde. Ik vindt het natuurlijk wel leuk dat het forum nog in de lucht wordt gehouden als een soort bibliotheek. Het APC forum leeft wel nog wat, maar ik las een post dat het daar ook echt begint leeg te stromen. Met de ban op vuurwerk de laatste 2 jaar met corona onder het mom van ja dan kunnen we de ziekenhuizen "ontlasten" vindt ik echt lulkoek. En ja de mensen die alleen maar gras in hun schedel hebben willen niet "dat de natuur eraan gaat" door (vieze) chemicalien de lucht in te schieten. Dat gezegd, ik ben benieuwd of er nog leden zijn die dit lezen. Salu!
 9. PureChemical

  4" shell

  Dik professioneel, complimenten!
 10. De motor heeft een opgenomen vermogen van P = U * I -> dus 230V * 0,45A = 103,5 watt. Hij draait 1225 toeren en dan moet je een overbrenging maken van bv hout om ervoor te zorgen dat hij aanzienlijk langzamer draait want dat is echt veel te snell voor een ballmill. Een snelle hit op search engine brengt me op een snelheid tussen 22 - 33 RPM. https://www.911metallurgist.com/blog/ball-mill. Even uit de losse pols moet je een overbrenging hebben van ongeveer 1:56 (1225/22). Dus stel dat je een tandwiel maakt op de motor met een omtrek van 1 cm moet die 56 centimeter omtrek zijn op het rolbed van de cylinder (pin me er niet op vast, ik heb geen verstand van mechanica maar dit is wat simpele wiskunde). Als ik even electrisch kijk zie ik dat je meerdere aders hebt en dat lijkt erop dat 3 of meer spoelen naar buiten zijn gevoerd om die los aan te sturen, daarvoor is een complexere schakeling/aansturing nodig dan een simpele draaistroom motor. Ik denk niet dat je aan deze motor iets hebt.
 11. Als ik zelf even logisch na denk is dit de meest gevaarlijke pyro stunt die ik gedaan heb samen met een maat.
 12. Hierbij uit de oude doos (2007) een FAE (fuel air explosion) gemaakt van 4kg coffeecreamer (melkpoeder) en 250 gram flash met compositie kaliumchloraat en german dark aluminium. Deze blast was 4km verder nog waar te nemen door trilling van de rolluiken 😈In die tijd hadden we maar camera met een resolutie van 320x240! 'Zonne grote vuurbal jonge', enjoy! De video duurt wat lang voordat het zover was omdat we een heel lang lont hadden en bijna op het laatste een grondbloem zodat we een fuse die weigert kunnen fixen (of terug rennen 250gr_flash_creamer_fae.webm
 13. Welkom DrNo, inderdaad zijn chems lastig te krijgen en ook terecht. Maar voor de verantwoorde hobbisten onder ons het natuurlijk wel een sport om er toch aan te geraken. Mijn pyro/explosives hobby ligt al sinds 2009 stil door dat probleem. En het is natuurlijk ook wel een redelijk gevaarlijke bezigheid. Have fun, be safe!
 14. Flink balen Jason, ik heb het er nog met een oud pyro maat over gehad vandaag. Onze pyro hobby ligt al stil vanaf 2009 door omstandigheden. Ik heb nog een box met wat spul liggen maar is al jaren niet echt open geweest. Zo zie je maar weer de EO is geen grapje. Maar als je natuurlijk wiet kweekt en dan nog chems heb liggen kun je dubbel in de penarie raken. Heb je een notitie gekregen bij justitie?
 15. Ik graaf even dit oude topic op, aangezien al mijn media en files letterlijk fysiek kapot zijn gegaan (dvds, disks enz) en natuurlijk omdat de bezigheid op hold was gezet vroeg ik me af of mensen een mirror hebben gedraaid van mijn oude archief en andere archieven. Zou graag weer een kopie maken. Evt DM is ook goed. Thanks! Pchem
×
×
 • Create New...