Tyneman

Moderators
 • Content count

  2,842
 • Joined

 • Last visited

5 Followers

About Tyneman

Recent Profile Visitors

5,675 profile views
 1. Genoeg water om elk molecuul dex te raken. (procent of 3 gok ik zo)
 2. Met aceton word altijd zo'n kauwgum plakbende. Maar voor cut stars vond ik het best netjes werken. Tussen twee lagen bakpapier in en zo dik deegrollen als nodig.
 3. En toch blijft het machtig mooi spul.
 4. even een voorbeeldje blauw zonder bizarre stoffen: Natuurlijk niet de mooiste, maar werkt zeker wel. Lancaster Blue Candle Star B Identity Title: Lancaster Blue Candle Star B Author: Ronald Lancaster Reference: Text: Fireworks Principles and Practices Revision: 3rd Edition Author: Ronald Lancaster Page: 201 Composition percent component 65.00% Potassium Chlorate 11.50% Copper Chloride 5.00% Dextrin 7.00% Parlon 11.50% Lactose
 5. probleem is een beetje dat mooie diepe kleuren een erg specifieke brandtemperatuur hebben. Dat in combi met zo min mogelijk vervuilende kleur zorg voor niet al te makkelijke mengseltjes ja. Maar met wat consessies kan je al met veel gangbaardere stoffen aan de gang.
 6. In theorie ja. In praktijk niet van plan om op die manier met kwik te gaan werken.
 7. Ja, lezen. En dan nog wat lezen. En daarna wat theorie doornemen. Dan wellicht eens beginnen aan BP achtige mixen. Deze zijn er in vele varianten.
 8. Welkom. Hmmm. Iemand die het heeft over beginnen met pyro. Maar alles waar je het over hebt zijn explosieven. KClO3 heeft praktisch geen nut binnen de pyro. AP is levensgevaarlijk en NC is toch ook echt hoog energetisch. Ik zeg eerst veel leren voor je een foutje maakt.
 9. Zoals aan het originele topic te zien is was het 10 jaar geleden dat ik dit maakte. Heb me toen gewoon netjes aan het recept gehouden en het resultaat voldeed. Dus hoe en waarom moet je aan meneer Donner vragen.
 10. On topic heren!
 11. Hier het filmpje uit mijn vorige topic. Wel die met muziek, maar was al blij dat ik deze nog vond. Knallkorper
 12. Knallkorper / strijker. Vertragingstesten en eindproduct 2007
 13. Staat dat bestand niet in de database? Zo niet zal ik hem wel uploaden.
 14. Had de zoekfunctie nou even gebruikt! Had je geen nieuw topic hoeven openen en gewoon hier uitgekomen: https://pyroforum.nl/topic/2052-knallkörper-strijker/#comment-28488 TL;DR: Ja.
 15. Permanganaat is Zeker niet stabieler dan perchloraat. En het is ook nog eens klerezooi. (Check de MSDS maar eens) Maar eerlijkheid gebied te zeggen dat ik er vroeger ook wel flash mee gemaakt heb. Zal het alleen niet aanraden. En zeker niet met GD.