Jump to content
Advertentie
(Klik om PyroForum.nl te steunen, login om reclame te verbergen)
PyroForum.nl

Tyneman

Moderators
 • Content count

  2,876
 • Joined

 • Last visited

6 Followers

About Tyneman

Recent Profile Visitors

6,406 profile views
 1. Tyneman

  Brand het snel genoeg?

  Nee
 2. Tyneman

  Ik ben nick

  Welkom Nick, Het is een beetje komkommertijd, maar dan heb je lekker de tijd om je in te lezen.
 3. Tyneman

  Sterrenmolen

  Toerental is traploos instelbaar. Maar dit zag er lekker rollend uit voor het filmpje. Heb wel gemerkt dat ik zeker niet te nat moet rollen. Dan komt er zo'n lekkere laag op de bodem. Als ik die onder het draaien losschraap laat de rubberslag-flex-verbinding nog wel eens los. Ook het leeggooien moet ik nog ff wat soepeler maken. Want het hele ding kantelen is niet optimaal.
 4. Tyneman

  Sterrenmolen

  Wat kleine upgrades. Kortere staaf, hogere zijbalkjes. Dus schuiner. Moet idd nog een rand eromheen fiksen tegen het uitstuiteren. Verbinding tussen staaf en motor is een stukje rubberslang.
 5. Tyneman

  Sterrenmolen

  Er moet nog een normalere maar staaf op. Dan istie ook beter in hoogte te verstellen. Motor nog een stuk naar voren, dan staat ie schuiner en hoop ik dat er minder uitvalt. Daarna maar weer eens verder zien. Gaat lig beter zijn dan met de hand rondjes draaien. Mocht Rock die van hem kwijt willen houd ik me nog steeds aanbevolen.
 6. Tyneman

  Sterrenmolen

  They see me rollin' , they hatin' . Nog veel ruimte voor verbetering, maar hij draait. Staaf moet veel korter, achterkantje stevigen. Maar het idee is er. Ruitenwisser motor uit een golf op een externe variabele voeding.
 7. Tyneman

  Basis chemie

  Filmpjes met basisvaardigheden voor de (hobby) chemist.
 8. Tyneman

  Millen met Mark

  Hoe klein zijn de hoeveelheden? Als het minder dan 100g is zou je kunnen overwegen er zelf eentje te bouwen. Het kan zelfs van KNEX geloof ik. Kijk maar eens op het forum.
 9. Tyneman

  Hoeveelheid sterren calculatie

  Damn... Wiskunde... Lost me at step 3... Goed werk though!
 10. Tyneman

  Zoek

  Wat is dit nou weer? In twee dagen de tweede bokmongool die denkt hier wel ff vuurwerk te scoren. Dit levert je een perm-ban op. Owwja, mochten er nog heren met petten hier rondwaren, al dan niet van een of ander vuurwerk team. Stuur even een PM, dan zal ik met alle liefde deze meneer zijn e-mail en IP adres aan u doorgeven. Prettige jacht!
 11. Tyneman

  De zon schijnt, laten we lachen!

  Kom langs, buk, en ik zorg dat je een grote ster hebt hoor.
 12. Tyneman

  Hoi, Ik ben Thijs.

  Als je je staal eerst elektrolytisch gaat corroderen om het vervolgens met Aluminium weer terug tot staal te vormen ben je dan niet juist gigantisch veel energie aan het verspillen?? Daarnaast ontstaat er IMO ook een fikse berg Al2O3. Niet het meest gezonde stofje. Dan is 'schoon' een zeer relatief begrip ten opzichte van het gewoon smelten en gieten. Niettemin houd ik van Thermiet in al zijn variaties. Dus ik zou zeggen Succes! P.S. Kijk hier even:
 13. Tyneman

  Hoe maak je de beste omhulsing voor een zelfgemaakt rotje?

  Vriend doe eens lezen op het forum! Ik ben in een zeer vrolijke bui vandaag. Maar als ik lees dat iemand 'rotjes' probeert te maken van PVC gaan mijn haren wel even overeind staan. Laat me raden, dat buskruit heb je uit rotjes gehaald, of niet? Begin met de regels lezen. Zoek dan op het forum naar de definitie van een 'Kewl' Als je dan toch aan het zoeken ben, er staat ook ergens een mooi stuk over waarom het nou niet bijster intelligent is om PVC te gebruiken. Ga daarna serieus met deze hobby beginnen of stop er gewoon mee. De volgende post die onder de noemer 'kewl' valt te vatten levert de eerste warning in meer als een jaar op. Dat zou toch zonde zijn he?
 14. Tyneman

  hallo ben nieuw op dit forum

  Welkom, Hou het veilig en doe veel lezen. Veel plezier op het forum!
 15. In water lossen stoffen als nitraten erg goed op. In alcohol niet. Vandaar dat je dus een heel andere consistentie krijgt bij verschillende oplosmiddelen bij je sas. Het zijn beide stoffen met totaal verschillende stofeigenschappen. Waarvan 'natheid' een erg subjectieve eigenschap is. Daarnaast verdampt alcohol (Vooral aan de oppervlakte van je korreltjes) veel sneller als water en zal het dus altijd 'droger' lijken. Zoiets?
×