Jump to content
PyroForum.nl

Tyneman

Moderators
 • Content count

  2,782
 • Joined

 • Last visited

About Tyneman

Recent Profile Visitors

8,823 profile views
 1. Tyneman

  sterretjes fijn stampen

  Dan krijg je geen kruit. punt. Lees de regels, denk na, lees nog meer, doe geen stomme dingen.
 2. Tyneman

  HELP Tips en ideeën voor fontein tools?

  Ik ben niet van het spoonfeeden. Maar voor deze keer, omdat je zo enthousiast bent.
 3. Tyneman

  HELP Tips en ideeën voor fontein tools?

  Tubes = papier, geen andere opties behalve in superspecifieke gevallen. Als je ze makkelijk kan kopen zou ik dat doen, maar ik ben lui. Zelf rollen is helemaal niet zo moeilijk, je leert er eenhoop van en bespaard weer centjes. Wat ook een optie is is beginnen met een bestaande tube (binnenkant van een rol folie oid) en die zelf dikker rollen.
 4. Tyneman

  Mijn beurt!

  Hier, heb je een beetje leesvoer. Veel plezier ermee.
 5. Tyneman

  HELP Tips en ideeën voor fontein tools?

  Persoonlijk ram ik altijd een eindstop van bentoniet, dan de compo en als laatste een klein beetje Bento om alles af te sluiten. Dan in de dikke eindstop een nozzle (gat) boren. Dit doe je met de hand en niet met een boormachine! Rammers maakt allemaal geen fluit uit. Hout is snel en goedkoop, maar gaat sneller kapot als aluminium of staal. Ik gebruik alles wat ik maar kan vinden zolang het de juiste maat maar is.
 6. Tyneman

  Verschillende soorten magnesium

  Ga eerst eens op dit forum lezen en zoeken naar Flash. Daarin word eigenlijk bijna nooit Mg gebruikt. Dat heeft een reden.
 7. Tyneman

  Hallo ik ben Thomas

  Welkom Thomas! Veilig is een woord wat we hier graag horen. In vergelijking met wat jaar geleden is het tegenwoordig erg rustig. Maar er zijn zeker nog mensen die serieuze vragen kunnen en willen beantwoorden. Veel plezier!
 8. Tyneman

  Toch nog de beste wensen!

  Dit is volgens mij voor het eerst dat ik niet op 1 januari iets post. Maar beter laat dan nooit zullen we maar denken. De allerbeste wensen voor een ieder hier! Dat iedereen de jaarwisseling maar mag halen in goede gezondheid. Ik zelf heb met oudjaar keihard vuurwerk afgestoken! Ik heb voor de kinderen wat gekleurde rookbommetjes en grote trektouwtjes gefabriceerd, welke weer genoeg indruk maakten. Rond 10 uur lag mijn hele gezin al plat. Om 12 uur een mooie Ti fontein en 1 nette knal afgestoken. Verder genoten van de buurman een straat verderop. Denk dat de beste man zijn maandsalaris + kerstbonus + die van zijn wijf erbij heeft staan opstoken. Maar ik klaag niet, zag er erg mooi uit. Hopen maar dat we allemaal het jaar goed doorkomen. En dat er volgend jaar niet een echt verbod komt. Groeten en stay green! T
 9. Tyneman

  Hi ik ben dennis

  En ik zag de combi Ti-flakes en koud niet zo voor me.
 10. Tyneman

  Hi ik ben dennis

  linkje?
 11. Tyneman

  Hoi ik ben

  Beste Ali, We hebben al eens iemand met dezelfde nick gehad welke geen erg beste indruk heeft achter gelaten. Jouw eerste post getuigd ook niet van een degelijk goede kennis van zowel de forumregels als algemene scheikunde. Dit is een voorstel topic, stel jezelf dus eerst eens voor. Vragen stellen kan je daarna in het juiste topic. P.S. Maak eens een knaller met KCl
 12. Tyneman

  Strike anywhere lucifers

  Dextrine werkt veel makkelijker.
 13. Tyneman

  hoi ik ben gerard

  Welkom. Wij kopen niet, wij maken zelf.
 14. Tyneman

  Hoe t is?

  De laatste twee jaarhen ik erg weinig gemaakt. Maar dat heeft vooral te maken met kleine kinderen en andere projecten. Afgelopen jaar vooral bezig geweest met 'green' primaries. Scheikundig erg interessant, maar heb ik niets aan met O&N. Nu is het inmiddels erg laat om nog wat moois te maken. Dus weer een jaar verloren. Wel heb ik nog een paar leuke projecten op pyrogebied in mn boekje staan. Ik hoop echt daar volgend jaar tijd voor te maken.
 15. Tyneman

  PureChemical meld zich

  Welkom terug gozert!
×