Tyneman

Moderators
 • Content count

  2,832
 • Joined

 • Last visited

5 Followers

About Tyneman

Recent Profile Visitors

5,567 profile views
 1. Zoals aan het originele topic te zien is was het 10 jaar geleden dat ik dit maakte. Heb me toen gewoon netjes aan het recept gehouden en het resultaat voldeed. Dus hoe en waarom moet je aan meneer Donner vragen.
 2. On topic heren!
 3. Hier het filmpje uit mijn vorige topic. Wel die met muziek, maar was al blij dat ik deze nog vond. Knallkorper
 4. Knallkorper / strijker. Vertragingstesten en eindproduct 2007
 5. Staat dat bestand niet in de database? Zo niet zal ik hem wel uploaden.
 6. Had de zoekfunctie nou even gebruikt! Had je geen nieuw topic hoeven openen en gewoon hier uitgekomen: https://pyroforum.nl/topic/2052-knallkörper-strijker/#comment-28488 TL;DR: Ja.
 7. Permanganaat is Zeker niet stabieler dan perchloraat. En het is ook nog eens klerezooi. (Check de MSDS maar eens) Maar eerlijkheid gebied te zeggen dat ik er vroeger ook wel flash mee gemaakt heb. Zal het alleen niet aanraden. En zeker niet met GD.
 8. Ziet er netjes uit man. Ik hou wel van DIY shizzle.
 9. Ik heb een rol van 3mm visco. Dus dat gebruik ik voor alles zegmaar. Maar ik heb ongeveer 10 soorten lont liggen. Kleurtjes, effecten, schietlont. Allemaal voor speciale dingen of omstandigheden. Maar voor alledaags gebruik is visco van eender diameter gewoon goed.
 10. Yup. gewoon overal gram / kilo / ton achter zetten. De link die je gebruikt rekent het trouwens helemaal netjes voor je uit. Gewoon het gewenste totaalgewicht invullen en hoppa.
 11. Het werk is het probleem niet hoor. Maar als er een mogelijkheid is dan zou GK dat moeten kunnen fiksen.
 12. Ze zijn weg.
 13. Ik heb het jaren gedaan met een potkrik, 3 metalen plaatjes en draadeind van 18mm. 18mm moeren erop om alles vast te zetten en de hoogte te variëren. Worked like a charm. Had geen frame oid. Ook geen meter, ik deed het door aantal slagen te tellen. En het gekraak van het geheel. Doordat ik hem wat verbouwd heb om mijn schuur op te krikken zijn de draadeinden verbogen. (duh) Toen maar een echte pers gekocht. Maar om te beginnen is het een hele goede optie. gewoon lekker DIY pielen.
 14. Het kan altijd groter als wat jij gaat maken.
 15. Dat klinkt als een goed begin. Welkom!