Jump to content
PyroForum.nl

Tyneman

Moderators
 • Content count

  2,794
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

59 Excellent

About Tyneman

Recent Profile Visitors

9,905 profile views
 1. Ik ben er gewoon nog hoor. Weliswaar fiks minder actief, maar elke dag even hier online. Andere hobbys kosten tijd, tegenwoordig een gezinnetje dat kost tijd. En Pyro doe ik niet ff tussendoor, daar neem ik het te serieus voor. Ik probeer lig elk jaar IETS in elkaar te flansen, al is het maar een fonteintje en 5 knallers. Ik snap dat in deze tegenwoordige tijd mensen veel voorzichtiger zijn met wat ze posten. Vroegah, toen we hier begonnen, was het een leuke hobby en kreeg je de wijkagent bij je ouders op bezoek. Tegenwoordig zijn de aanklachten veel heftiger, mede omdat we geen 16 meer zijn, maar vooral door de tijdsgeest. Je bent nu direct een terrorist. Toch ben ik heel blij dat er 'stiekem' nog wel wat mensen rondhangen hier.
 2. Tyneman

  Rocket tools & Rammers

  Ben jij ff potverdullemes lekker bezig geweest! Had ik mijn draaibankje nog maar, zo leuk spelen. Voor fonteinen enzo gebruik ik meestal gewoon houten remmers. Maar voor pijlen is metaal toch wel erg prettig. Als ik nog tools mis ga je van me horen! Nogmaals, mooi werk!
 3. Tyneman

  Nieuw als lid maar niet onbekend

  Welkom! Lees de regels en pas ze toe. En natuurlijk veel plezier!
 4. Tyneman

  4" shell

  Voor dat geld hoeven we geen inkoop actie te houden. Zal er eens een paar bestellen, stel je voor dat we ooit weer een soort van normale O&N krijgen.
 5. Tyneman

  4" shell

  Heb je een merk of iets van die dingen? Kunnen we eens kijken of er een doos te bestellen is. Die verdelen we dan wel weer onder liefhebbers.
 6. Tyneman

  4" shell

  Strakkie gebakkie gozer! Ziet er zeer fraai uit. Maar wat is die rode piemel op het 4e plaatje?
 7. Tyneman

  aqua regia koningswater

  Wat Jason zegt... En als laatste. Wat Moet je er mee?
 8. Tyneman

  Geschikte motor voor ballmill

  En er zijn er een heleboel die ik best mis. Ben zo benieuwd hoe het met die oude mafkezen is inmiddels.
 9. Tyneman

  2018...greetings earthlings

  Gelukkig kan je er om lachen. Wat wat een stelletje breinlozen is er bij he. Laat dat soort onderzoek dan doen door iemand met een beetje verstand van zaken. Ik maak dit jaar alleen een rookbom van een kilo of wat. En verder helemaal nul. Zit inmiddels al een week in quarantaine en dat zal nog wel even duren ook. Inmiddels is gezinslid 3 positief getest, dus vanaf morgen mag ik weer tien dagen de deur niet uit. Heb gewoon nergens zin in op het moment. Laat staan gezeik met de petten om een beetje Pyro. We hopen maar op een beter 2022! Alvast de beste wensen.
 10. Tyneman

  aqua regia koningswater

  Ik heb nog nooit enige vorm van toepassing gezien van koningswater in de pyrotechniek. Zelfs niet in de energetica tbh. Wat voor na / voordelen hebben we het over? Bij welke toepassing? Ten opzichte van welk ander middel? Gevaren lijken me wel duidelijk, het is kneitersterk zuur. Maarja, minder heftig als WFNA en daar speel ik ook mee. Dus met een beetje ervaring en nadenken zie ik niets bijzonders aan koningswater ivm andere pittige stofjes. We hebben ergens een topic zwerven over Piranha oplossing, best het bekijken eens waard. Mocht je het willen gebruiken om zuiverheid van goud aan te tonen dan zijn daar hele mooie testsetjes voor. dat bouw je zo zelf na. En dan gebruik je druppels, is het gelijk niet zo gevaarlijk meer.
 11. Tyneman

  HELP Tips en ideeën voor fontein tools?

  Gewoon, eentje dan. For old times sake! Dank voor de info Jason.
 12. Tyneman

  sterretjes fijn stampen

  Dan krijg je geen kruit. punt. Lees de regels, denk na, lees nog meer, doe geen stomme dingen.
 13. Tyneman

  HELP Tips en ideeën voor fontein tools?

  Ik ben niet van het spoonfeeden. Maar voor deze keer, omdat je zo enthousiast bent.
 14. Tyneman

  HELP Tips en ideeën voor fontein tools?

  Tubes = papier, geen andere opties behalve in superspecifieke gevallen. Als je ze makkelijk kan kopen zou ik dat doen, maar ik ben lui. Zelf rollen is helemaal niet zo moeilijk, je leert er eenhoop van en bespaard weer centjes. Wat ook een optie is is beginnen met een bestaande tube (binnenkant van een rol folie oid) en die zelf dikker rollen.
 15. Tyneman

  Mijn beurt!

  Hier, heb je een beetje leesvoer. Veel plezier ermee.
×