Tyneman

Moderators
 • Content count

  2,856
 • Joined

 • Last visited

5 Followers

About Tyneman

Recent Profile Visitors

5,862 profile views
 1. Als je je staal eerst elektrolytisch gaat corroderen om het vervolgens met Aluminium weer terug tot staal te vormen ben je dan niet juist gigantisch veel energie aan het verspillen?? Daarnaast ontstaat er IMO ook een fikse berg Al2O3. Niet het meest gezonde stofje. Dan is 'schoon' een zeer relatief begrip ten opzichte van het gewoon smelten en gieten. Niettemin houd ik van Thermiet in al zijn variaties. Dus ik zou zeggen Succes! P.S. Kijk hier even:
 2. Vriend doe eens lezen op het forum! Ik ben in een zeer vrolijke bui vandaag. Maar als ik lees dat iemand 'rotjes' probeert te maken van PVC gaan mijn haren wel even overeind staan. Laat me raden, dat buskruit heb je uit rotjes gehaald, of niet? Begin met de regels lezen. Zoek dan op het forum naar de definitie van een 'Kewl' Als je dan toch aan het zoeken ben, er staat ook ergens een mooi stuk over waarom het nou niet bijster intelligent is om PVC te gebruiken. Ga daarna serieus met deze hobby beginnen of stop er gewoon mee. De volgende post die onder de noemer 'kewl' valt te vatten levert de eerste warning in meer als een jaar op. Dat zou toch zonde zijn he?
 3. Welkom, Hou het veilig en doe veel lezen. Veel plezier op het forum!
 4. In water lossen stoffen als nitraten erg goed op. In alcohol niet. Vandaar dat je dus een heel andere consistentie krijgt bij verschillende oplosmiddelen bij je sas. Het zijn beide stoffen met totaal verschillende stofeigenschappen. Waarvan 'natheid' een erg subjectieve eigenschap is. Daarnaast verdampt alcohol (Vooral aan de oppervlakte van je korreltjes) veel sneller als water en zal het dus altijd 'droger' lijken. Zoiets?
 5. Genoeg water om elk molecuul dex te raken. (procent of 3 gok ik zo)
 6. Met aceton word altijd zo'n kauwgum plakbende. Maar voor cut stars vond ik het best netjes werken. Tussen twee lagen bakpapier in en zo dik deegrollen als nodig.
 7. En toch blijft het machtig mooi spul.
 8. even een voorbeeldje blauw zonder bizarre stoffen: Natuurlijk niet de mooiste, maar werkt zeker wel. Lancaster Blue Candle Star B Identity Title: Lancaster Blue Candle Star B Author: Ronald Lancaster Reference: Text: Fireworks Principles and Practices Revision: 3rd Edition Author: Ronald Lancaster Page: 201 Composition percent component 65.00% Potassium Chlorate 11.50% Copper Chloride 5.00% Dextrin 7.00% Parlon 11.50% Lactose
 9. probleem is een beetje dat mooie diepe kleuren een erg specifieke brandtemperatuur hebben. Dat in combi met zo min mogelijk vervuilende kleur zorg voor niet al te makkelijke mengseltjes ja. Maar met wat consessies kan je al met veel gangbaardere stoffen aan de gang.
 10. In theorie ja. In praktijk niet van plan om op die manier met kwik te gaan werken.
 11. Ja, lezen. En dan nog wat lezen. En daarna wat theorie doornemen. Dan wellicht eens beginnen aan BP achtige mixen. Deze zijn er in vele varianten.
 12. Welkom. Hmmm. Iemand die het heeft over beginnen met pyro. Maar alles waar je het over hebt zijn explosieven. KClO3 heeft praktisch geen nut binnen de pyro. AP is levensgevaarlijk en NC is toch ook echt hoog energetisch. Ik zeg eerst veel leren voor je een foutje maakt.
 13. Zoals aan het originele topic te zien is was het 10 jaar geleden dat ik dit maakte. Heb me toen gewoon netjes aan het recept gehouden en het resultaat voldeed. Dus hoe en waarom moet je aan meneer Donner vragen.
 14. On topic heren!
 15. Hier het filmpje uit mijn vorige topic. Wel die met muziek, maar was al blij dat ik deze nog vond. Knallkorper