Jump to content
PyroForum.nl

pyro king

Gebruikers
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

pyro king's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Wat als je heel erg verliefd bent..en het wellicht binnenkort wat wordt? :)
  2. pyro king

    Mijn 5T pers

    Ziet er netjes uit tyneman. Ik heb zo'n zelfde model gemaakt naar idee van Wouter Visser. Ik ben inderdaad wel benieuwd hou stevig het hout is. Ik heb ook houten panelen maar alles is dubbel uitgevoerd. Telkens een paneel van 2cm dik mdf en dan een paneel van 2cm multiplex. Bij mij houdt t voor wat ik wil persen, dus zal bij jou ook wel lukken. Nog misschien een tip...als je de gaten in het middelste platform iets groter maakt kan je (pvc)pijpen over de schroefdraad schuiven. Met persen glijdt het platform dan makkelijker naar boven en beneden en hij schraapt niet over de schroefdraad.
  3. James Jawn geeft zelf al een goed alternatief voor de karo syrup: dextrose (druivesuiker)......gewoon in elke nederlandse supermarkt te koop van het merk zonnatura. Je kan ook experimenteren met Lyle's golden syrup (rietsuikerstroop). Dit is bij de beter supermarkten nog wel te vinden bij het broodbeleg of bij de bakproducten. Lyles is trouwens erg lekker op brood No Karo Ik gebruik deze raketbrandstof (100:30:20) het meest (al dan niet met Fe2O3). Het is een techniek die je ff onder de knie moet krijgen en je handen moeten tegen wat hitte kunnen, maar het is echt een toprecept. Ik heb er ook ooit een uitgebreid verhaal van op chemixtry gezet. De laatste tijd gebruik ik het echter wat minder omdat ik toch wel van vuurpijlen hou die een mooie vonkenstaart achterlaten en 's nachts dus zichtbaar zijn. Als je nog wat wil weten hoor ik het wel.
  4. Mijn excuses....als je vlas had genoemd had ik het gelijk begrepen. Kennelijk zijn er twee soorten ijzergaren. Ik kende deze benaming van ijzergaren niet. Ik ken alleen ijzergaren als in hele dunne draden van ijzer, zit o.a. wel eens gevlochten met kunststof vezels in schrikdraad. Ik hoop dat er geen andere mensen zijn die dezelfde denkfout maken.
  5. Jep ik ben en was me bewust van het verschil tussen ijzergaren en ijzerdraad. Mijn standpunt blijft toch hetzelfde....geen metaal i.c.m. (mogelijke) knallende devices (geld overigens ook voor pvc). Natuurlijk kan je het best gebruiken als je een veilig plekje heb om het af te steken, maar een ongeluk zit altijd in een klein hoekje en ik vermijd alle hoekjes het liefst.
  6. Klinkt misschien vervelend, maar als de guide voor beginners is (en ook voor de niet-beginners), zou ik het spiken met ijzergaren niet promoten.....gewoon stevig henneptouw is voldoende.
  7. Fe2O3 is verbrand ijzer? Zal ik morgen dan maar wat ijzer verbranden om een voorraadje Fe2O3 te maken? :)
  8. pyro king

    Rocket Tools

    Na heel lang werken met zelfgemaakte tools uit hout (bijv. een spindle van een plankje hout met een spijker erdoor), wil ik nou wel eens overstappen op wat professionelere metalen tools. Vooral de diversiteit aan afmetingen van kokers en het daarbij behorende werk om weer passende tools te maken werden mij even teveel gedoe. Ik heb nu een aantal schetsen gemaakt van de tools die ik graag zou willen hebben, nu heb ik alleen nog een paar vragen: *Wat zouden jullie aan de ontwerpen veranderen? *Uit welk metaal (of kunststof) zouden jullie de tools draaien? *Wat zou het complete kostenplaatje zijn om dit bij een bedrijf te laten maken? *Zijn er mensen met teveel vrije tijd die een zakcentje willen verdienen? Dit zijn mijn schetsen, let a.u.b. niet op de verhoudingen van de schetsen, mijn teken vaardigheden zijn zwaar ondergemiddeld... Alvast bedankt! EDIT: BTW, mijn eerste post hier sommigen kennen mij misschien van chemixtry...
×
×
  • Create New...