Jump to content
PyroForum.nl

repsz

Gebruikers
 • Content count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. repsz

  Houtskool

  hehe, ik ga 'm testen.. hoop dat ik het tegendeel kan bewijzen, zo niet, maak ik een foto van m'n neus vol houtskool :(
 2. repsz

  Houtskool

  Ben vandaag even op pad gegaan voor wat pbm'etjes(persoonlijke beschermingsmiddelen) en heb bij de gamma een filter gehaald.. Vraag me af of deze voldoet. Het is een P3 filter verwerkt in een soort van stofkapje.. Er staat alleen bij dat deze voor eenmalig gebruik is, wat ik nogal vaag vind. Als ik dit kapje 5 min op doe en daarna in de kast leg heb ik hem 1x gebruikt. Als ik flink wat redbull drink en hem 12uur achter elkaar opzet, heb ik hem ook maar 1x gebruikt. Maargoed, in de beschrijving staat dat ik me niet eens over radioactieve deeltjes druk hoef te maken dus dat zit wel snor denk ik. Misschien dat iemand anders er ervaring mee heeft, heb alleen geen plaatje. 't is van het gamma huismerk. Als deze volgens jullie niet voldoet ga ik ook zo'n partieel gelaatsmasker halen met afneembare filters
 3. repsz

  Flash Compositie

  Vind het tof dat je je excuus aanbiedt Kauyon, serieus! Heb je posts eens bekeken en zie dat je aardig wat ervaring hebt met het maken van verschillende devices e.d. Weet zeker dat ik veel van je kan leren.. Enne, iedereen heeft wel eens zijn dag niet On topic: thanks voor de duidelijke uitleg Leander/Explomaan! Kan ik weer verder met m'n ontdekkingsreis door "pyroworld" hehe.
 4. repsz

  Flash Compositie

  Even een vraagje, heb veel gelezen op dit forum en praktisch elk topic wel meerdere malen bekeken. Ik wil gaan beginnen met het maken van flash-compo's om uiteindelijk wat nieuwjaarsknallers te fabriceren. Noem me nieuwjaars-noob of whatever, maakt niks uit De bedoeling is om met de KNO3 versie te beginnen, heb alleen nog niet met alu-poeders gewerkt. Aangezien fijne aluminiumpoeders pyrofoor zijn vraag ik mezelf af in hoeverre dit van belang is. Het zal niet zo zijn dat wanneer ik een potje openmaak en overschep in iets anders. ik direct risico loop op ontsteking toch(?) Twijfelde een beetje in welk topic ik dit moest vragen (alupoeder/flash compo's), dus mijn excuses als ik het verkeerd geplaatst heb. Thnx in advance! Edit: @ Kauyon: ik snap je reactie aangezien we weer tegen het eind van het jaar aanlopen en ik net nieuw ben, vraag me alleen af hoe je erbij komt dat ik de basics niet zou weten/kennen? Ik ga mezelf nu verder niet verdedigen of uitleggen wat ik allemaal wel/niet gemaakt heb. Ga er alleen niet gelijk vanuit dat ik volledig onwetend zou zijn. Als je er ook het antwoord bij had gezet had je post nog enige waarde. Ik snap dat het van die ballmill misschien achterlijk overkomt, het gaat mij om het overscheppen zoals je uit de context kan halen. Heb gegoogled en ook de MSDS bekeken, ben alleen nog benieuwd naar de praktijkervaringen om volledig geinformeerd te zijn over waar ik mee ga werken. Hoop dat iemand me hiermee kan helpen. Weet liever te veel en dubbel, dan 1 ding te weinig Edit#2: Bedankt Kauyon voor het antwoord, heb dat stukje eruit gehaald om misverstanden zoals nu te voorkomen. Toch bedankt dat je wel het beste met me voor hebt door me te waarschuwen voor het ballmillen van metalen.
×