Jump to content
PyroForum.nl

ThaDawg

Afgeschermd
 • Posts

  187
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

4.225 profile views

ThaDawg's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

10

Reputation

 1. ThaDawg

  4" shell

  Ze zitten op bijna alle merken geïsoleerde koelleiding, maar ik heb net even rondgezocht en zijn via ome ali verkrijgbaar voor een euro of 5 per 100 stuks dus pb me even voor een linkje!
 2. ThaDawg

  4" shell

  Het rode dopje is van vrij zacht rubber dus weet niet of ze bruikbaar zijn voor inserts, ze worden gebruikt om 1/4 koperen koelleiding af te doppen. Ze kosten me niks maar ik kan helaas niet aan hele grote hoeveelheden komen.. mochten jullie er wat willen dan kan ik er wel wat sparen ik heb er zelf niet veel nodig!
 3. ThaDawg

  4" shell

  Conclusie, met een flashbooster is toch zeker een verbetering! Nieuwe stars ook goedgekeurd! Jammer dat het effect te groot was voor de camera maarja hij staat erop 😜. VID-20220210-WA0025.mp4
 4. ThaDawg

  4" shell

  Thanks! Die rode piemel is een rubber dopje, die gebruik ik als bescherming tijdens het pasten. Past precies over de timefuse heen. Er staat ook een zwart streepje op dan kan ik makkelijk onthouden waar ik ben begonnen met pasten👌
 5. ThaDawg

  4" shell

  Deze week flink aan de corona dus dat betekende een weekje vakantie 🤢 Stil zitten doen we niet aan dus ben lekker aan de knutsel gegaan! Weer dezelfde experimentele d1 stars maar nu met een flashbooster van 3.5gr (70/30). 6 lagen 3 strip pasting. Rising tail om een nieuwe batch stars te testen (variant op slow gold). Ergens komende week gaat hij de lucht in dus de video komt nog 😜.
 6. Beste mensen, Ik denk dat ik ik er nog niet helemaal uit kom. Mijn motor draait op 1410rpm en hierop zit een poelie met een omtrek van 18,22cm. Dus als ik 1410 deel door 18,22 zit ik op 77.38rpm. Als ik nu op mijn aandrijfas een poelie zet van 47,12cm (15cm diameter) krijg ik het volgende: 77.38x47.12= 3646cm per minuut. Mijn trommel omtrek is 63cm 3646:63=57.8rpm voor de trommel. Ik moet alleen nog ergens dus de omtrek van mijn aandrijfas (6,28cm) nog verrekenen .. Ik heb alles klaar staan maar moet alleen die verdomde maat weten voor de poelie die op de as komt waar de trommel op ligt. Ik heb al veel gegoogled maar t lukt nogsteeds niet echt. aandrijftechniek is niks voor mij dat is een ding wat zeker is!
 7. Je bent een held! Zo ga ik er wel uit komen, dit soort dingen berekenen zijn niet mijn sterkste puntje zullen we maar zeggen😂.
 8. Ik meen dat er een aantal jaren geleden ergens een formule stond op het forum voor het berekenen van de poelie grootte voor de as van de molen maar ik kan het nergens terug vinden.. het had in ieder geval te maken met de maten van de trommel, asdikte van je molen, rpm motor en poeliegrootte van je motor. Ik kom er echt niet meer uit en wil graag in een keer de juiste poelie bestellen in plaats van een godsvermogen aan verschillende maten poelies😝.
 9. Pomphuis is er al af en er zit al een poelie op! Ik heb een poelie besteld voor een boormachine met verschillende maten zodat ik ook met grotere trommels en snelheden kan spelen. Eigenlijk vrij weinig maar ik wil graag wat grotere batches kunnen millen en de capaciteit van de oude motor is daar te laag voor.
 10. Heb een nieuwe motor aangeschaft! Flinke jongen ook van een oude vacuüm pomp. Nog even wachten op de rest van de onderdelen om de boel te bouwen en dan zien jullie het resultaat wel verschijnen. Thanks voor de nuttige info!
 11. ThaDawg

  4" shell

  Ik ben inderdaad al een aantal jaartjes bezig, niet heel erg actief geweest online maar nogsteeds grote liefde voor deze hobby!
 12. ThaDawg

  4" shell

  Dit heb ik voorheen altijd gedaan maar door gebrek aan bepaalde chems toch eens geprobeerd om te breaken zonder flashbooster met dit als resultaat.
 13. ThaDawg

  4" shell

  Nee dat kan ik me voorstellen😂 vind het sowieso al knap dat hier in de buurt niks is mis gegaan... de 6, 8, en zelfs 10 inch shells werden een paar straten verderop in grote getallen midden in de woonwijk geschoten! Verantwoord was het niet maar heb er toch zeker van genoten. 🤤
 14. ThaDawg

  4" shell

  Thanks! Het is inderdaad dicht bij de huizen aan de rand van de wijk en dat is misschien niet heel verstandig daar geef ik je gelijk in! erachter is een groot open veld waar ik de mortier naartoe gericht had staan zodat bij evt. weigeren de shell daar terecht zou komen en er weinig mis kon gaan. Het licht van de huizen op de achtergrond lijkt aardig dichtbij op de video maar dat is nog zeker 400 meter verderop.
 15. ThaDawg

  4" shell

  Ten eerste happy new year aan mijn mede pyro's! Na een druk jaar toch nog wat kunnen maken! Heb me helemaal rot gewerkt aan voorbereidingen zoals stars pumpen etc. En vervolgens niet meer toegekomen aan het afbouwen van wat ik voor ogen had.. Maar goed al met al maarliefst een hele shell kunnen schieten met O&N 😝. Ik heb helaas geen foto's gemaakt maar zo spannend was het ook weer niet. Het gaat om een 4" round shell met d1 stars waaraan ik een kleine aanpassing heb gedaan; de 325 mesh spherical al is vervangen met +- 200 mesh flake al. Verder bestaat de breakcharge uit meal coated rice crispies. Vond de break wat aan de matige kant maargoed het kan niet altijd gaan zoals je dat zou willen, dus dat wordt dan maar een puntje voor de volgende keer. VID-20211231-WA0002.mp4
×
×
 • Create New...