Jump to content
PyroForum.nl

ThaDawg

Afgeschermd
 • Content count

  185
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ThaDawg

 1. ThaDawg

  Geschikte motor voor ballmill

  Hey allemaal, ik ben van plan een nieuwe ballmill te maken (of mijn oude upgraden). Ik draai nu met een lortone en dit gaat opzich wel prima maar ik wil graag een stapje groter gaan omdat het niet opschiet met batches van 200gr per keer. heb een mooie motor op de kop kunnen tikken. Hij is uit een oude industriële airco gehaald en dus gemaakt om lang te draaien. Maar geen idee of deze geschikt is om een aantal kilo's rond te slingeren.. Is er iemand die mij kan vertellen of dit een geschikte motor is?
 2. ThaDawg

  4" shell

  Ten eerste happy new year aan mijn mede pyro's! Na een druk jaar toch nog wat kunnen maken! Heb me helemaal rot gewerkt aan voorbereidingen zoals stars pumpen etc. En vervolgens niet meer toegekomen aan het afbouwen van wat ik voor ogen had.. Maar goed al met al maarliefst een hele shell kunnen schieten met O&N 😝. Ik heb helaas geen foto's gemaakt maar zo spannend was het ook weer niet. Het gaat om een 4" round shell met d1 stars waaraan ik een kleine aanpassing heb gedaan; de 325 mesh spherical al is vervangen met +- 200 mesh flake al. Verder bestaat de breakcharge uit meal coated rice crispies. Vond de break wat aan de matige kant maargoed het kan niet altijd gaan zoals je dat zou willen, dus dat wordt dan maar een puntje voor de volgende keer. VID-20211231-WA0002.mp4
 3. ThaDawg

  4" shell

  Ze zitten op bijna alle merken geïsoleerde koelleiding, maar ik heb net even rondgezocht en zijn via ome ali verkrijgbaar voor een euro of 5 per 100 stuks dus pb me even voor een linkje!
 4. ThaDawg

  4" shell

  Het rode dopje is van vrij zacht rubber dus weet niet of ze bruikbaar zijn voor inserts, ze worden gebruikt om 1/4 koperen koelleiding af te doppen. Ze kosten me niks maar ik kan helaas niet aan hele grote hoeveelheden komen.. mochten jullie er wat willen dan kan ik er wel wat sparen ik heb er zelf niet veel nodig!
 5. ThaDawg

  4" shell

  Conclusie, met een flashbooster is toch zeker een verbetering! Nieuwe stars ook goedgekeurd! Jammer dat het effect te groot was voor de camera maarja hij staat erop 😜. VID-20220210-WA0025.mp4
 6. ThaDawg

  4" shell

  Thanks! Die rode piemel is een rubber dopje, die gebruik ik als bescherming tijdens het pasten. Past precies over de timefuse heen. Er staat ook een zwart streepje op dan kan ik makkelijk onthouden waar ik ben begonnen met pasten👌
 7. ThaDawg

  4" shell

  Deze week flink aan de corona dus dat betekende een weekje vakantie 🤢 Stil zitten doen we niet aan dus ben lekker aan de knutsel gegaan! Weer dezelfde experimentele d1 stars maar nu met een flashbooster van 3.5gr (70/30). 6 lagen 3 strip pasting. Rising tail om een nieuwe batch stars te testen (variant op slow gold). Ergens komende week gaat hij de lucht in dus de video komt nog 😜.
 8. ThaDawg

  Geschikte motor voor ballmill

  Beste mensen, Ik denk dat ik ik er nog niet helemaal uit kom. Mijn motor draait op 1410rpm en hierop zit een poelie met een omtrek van 18,22cm. Dus als ik 1410 deel door 18,22 zit ik op 77.38rpm. Als ik nu op mijn aandrijfas een poelie zet van 47,12cm (15cm diameter) krijg ik het volgende: 77.38x47.12= 3646cm per minuut. Mijn trommel omtrek is 63cm 3646:63=57.8rpm voor de trommel. Ik moet alleen nog ergens dus de omtrek van mijn aandrijfas (6,28cm) nog verrekenen .. Ik heb alles klaar staan maar moet alleen die verdomde maat weten voor de poelie die op de as komt waar de trommel op ligt. Ik heb al veel gegoogled maar t lukt nogsteeds niet echt. aandrijftechniek is niks voor mij dat is een ding wat zeker is!
 9. ThaDawg

  Geschikte motor voor ballmill

  Je bent een held! Zo ga ik er wel uit komen, dit soort dingen berekenen zijn niet mijn sterkste puntje zullen we maar zeggen😂.
 10. ThaDawg

  Geschikte motor voor ballmill

  Ik meen dat er een aantal jaren geleden ergens een formule stond op het forum voor het berekenen van de poelie grootte voor de as van de molen maar ik kan het nergens terug vinden.. het had in ieder geval te maken met de maten van de trommel, asdikte van je molen, rpm motor en poeliegrootte van je motor. Ik kom er echt niet meer uit en wil graag in een keer de juiste poelie bestellen in plaats van een godsvermogen aan verschillende maten poelies😝.
 11. ThaDawg

  Geschikte motor voor ballmill

  Pomphuis is er al af en er zit al een poelie op! Ik heb een poelie besteld voor een boormachine met verschillende maten zodat ik ook met grotere trommels en snelheden kan spelen. Eigenlijk vrij weinig maar ik wil graag wat grotere batches kunnen millen en de capaciteit van de oude motor is daar te laag voor.
 12. ThaDawg

  Geschikte motor voor ballmill

  Heb een nieuwe motor aangeschaft! Flinke jongen ook van een oude vacuüm pomp. Nog even wachten op de rest van de onderdelen om de boel te bouwen en dan zien jullie het resultaat wel verschijnen. Thanks voor de nuttige info!
 13. ThaDawg

  4" shell

  Ik ben inderdaad al een aantal jaartjes bezig, niet heel erg actief geweest online maar nogsteeds grote liefde voor deze hobby!
 14. ThaDawg

  4" shell

  Dit heb ik voorheen altijd gedaan maar door gebrek aan bepaalde chems toch eens geprobeerd om te breaken zonder flashbooster met dit als resultaat.
 15. ThaDawg

  4" shell

  Nee dat kan ik me voorstellen😂 vind het sowieso al knap dat hier in de buurt niks is mis gegaan... de 6, 8, en zelfs 10 inch shells werden een paar straten verderop in grote getallen midden in de woonwijk geschoten! Verantwoord was het niet maar heb er toch zeker van genoten. 🤤
 16. ThaDawg

  4" shell

  Thanks! Het is inderdaad dicht bij de huizen aan de rand van de wijk en dat is misschien niet heel verstandig daar geef ik je gelijk in! erachter is een groot open veld waar ik de mortier naartoe gericht had staan zodat bij evt. weigeren de shell daar terecht zou komen en er weinig mis kon gaan. Het licht van de huizen op de achtergrond lijkt aardig dichtbij op de video maar dat is nog zeker 400 meter verderop.
 17. Flinke klapper! Moet er alleen niet aan denken wat de gevolgen waren als het mis zou gaan met zulke hoeveelheden 😵
 18. ThaDawg

  19,7mm rockets

  Ik heb maar even een nieuwe topic gestart omdat het natuurlijk niet de bedoeling is dat alles in het korte vragen topic komt te staan . Voor zover heb ik nu 2 motoren gemaakt die ik vandaag wil gaan testen. Motor 1: 60-30-10 comp met nozzle. Motor 2: 75-15-10 comp zonder nozzle. Hier een paar foto's: > >
 19. ThaDawg

  weer eentje

  Ik hoop niemand van hier. . http://m.telegraaf.nl/article/22168311/eod:-vuurwerkvondst-zierikzee-gevaarlijk
 20. ThaDawg

  Charcoal streamers, Tigerail, Chrysanthemums.

  Ik mill alleen mijn kno3 en zwavel een uurtje, de houtskool gaat alleen door de koffiemolen. Daarna even goed screenen met een keukenzeef.
 21. ThaDawg

  Charcoal streamers, Tigerail, Chrysanthemums.

  Ik krijg tt altijd op zijn best met simpelweg bbq houtskool.
 22. ThaDawg

  Korte Vragen Topic

  Ik heb het nog eens goed bekeken en er smelt een deel van de sas en dit word kei hard, omdat het spul helemaal om de ster heen smelt brand deze dus niet verder. Ik zie ook helemaal geen vonken.. enkel een beetje rook en ik hoor hier en daar wat gesis. Gr Bas
 23. ThaDawg

  Korte Vragen Topic

  Het leek me wel een leuke comp om te gebruiken, ik ben van plan om er d1 of n1 omheen te rollen (ja ik weet dat het effect kan worden verpest door teveel water) alleen dan wil ik wel graag weten of deze krengen branden zoals het hoort.
 24. ThaDawg

  Korte Vragen Topic

  Ik heb de normale comp gebruikt met 325 mesh atomized al en Dextrine als binder. Bevochtigd met 70/30 water spiritus en gewoon lekker gerold ging erg makkelijk mooi allemaal dezelfde grootte.
 25. ThaDawg

  Korte Vragen Topic

  Heb een aardige hoeveelheid stars gemaakt de afgelopen tijd en een van de effecten is yankie's flashing star. Alleen deze stars branden bij mij helemaal niet. Ik heb ze gerold tot ongeveer 6/7 mm en een klein laagje meal als prime. Als ik er een aansteek op de grond komt er wat rook vanaf en wat gesis en uiteindelijk blijft er een grijs residu over. Heb ik wat verkeerd gedaan? Gr Bas
×