Jump to content
PyroForum.nl

Jason

Afgeschermd
 • Content count

  235
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

Recent Profile Visitors

3,280 profile views
 1. Jason

  Strike anywhere lucifers

  Ik heb even snel bestaande lucifers aangepast met fosfor, het werkt natuurlijk 100%. Maar het behoeft toch een binder. Schellack of dexrine 🤔?? Of een beter idee !?
 2. Jason

  Ik ben....

  Welkom Bram! Het mooiste werk is vuurwerk 😜
 3. Jason

  Smeltpunt bepaling

  Met een blokje aluminium of messing, kun je een gaatje erin maken voor je thermometer.( eventueel opvullen met grafiet oid) Dan geeft de thermometer vrij nauwkeurig aan wat de temperatuur van het blokje is. Plaats een beetje van jouw geheime stof op het blokje en verwarm totdat je stof smelt. Thermometer aflezen en een keer herhalen voor de nauwkeurigheid. Omdat je weet wat de beoogde temp moet zijn kun je dit toch vrij nauwkeurig doen, lijkt mij. ( Mandela effect 🤔 er stond toch eerst 200 graden Celsius 😎) Tot slot : het lijkt me dat een vaporizer zijn temperatuur bij benadering in kan stellen. Dus plus of min 5-10 graden. Wat erg functioneel is voor zo'n ding, maar totaal niet voor jouw doeleinden. Maar ja, ik kan er naast zitten, instellen op een bepaalde temperatuur en controleren met een andere thermometer... Meten is weten M. V. G. Jason
 4. Jason

  Smeltpunt bepaling

  Bijna 200 graden 😎 klinkt als C17H21NO4😜. Maar ik snap wel dat google bij iedereen andere resultaten geeft. Ik krijg verschillende opties. Probeer lab makelaar. com, of anders als labstuff er eentje heeft liggen dat je even langs mag komen voor een snelle meting. Of lab2 labexchange, labmerchant. Of doe als mijn kennissen neem zo'n ding een paar dagen op zicht en stuur het retour. Hoewel de verwachte hoogte van de temp een goede thermometer waarschijnlijk ook het gewenste resultaat kan geven. Dit kan bv ook met een blok messing ipv een olie badje.
 5. Jason

  Smeltpunt bepaling

  🙄.. Je wil proberen via het smeltpunt te bepalen welke stof het is 🤔. Ik neem aan dat het een erg hoog smeltpunt is dan 😏 als een thermometer niet afdoende zou zijn. Of moet het zo nauwkeurig zijn dat je de zuiverheid wil bevestigen. Geef eens wat meer info, verder weet ik zo'n ding nergens meer te staan, dus daarmee kan ik je niet helpen. Je kunt ze wel huren 😉
 6. Jason

  Goed genoeg voor shell lancering?

  Hahaha lmao. Ik zou zelfs kunnen overwegen om meer koolstof toe te voegen. 😋
 7. Jason

  1e batch crackling stars: primen of niet ?

  Even uit de losse pols. Stel dat je het niet primed, wat verwacht je dan aan effect over te houden. 😄 Anyway BP prime gebruik je bij een moeilijker te ontbranden comp. Of als je de stars in een fontein gaat gebruiken. Ik denk dat op een pijl of in een shell een delay primer meer op zijn plek zou zijn.... Niet. Maar moet erbij vermelden dat de soort stars de bepalende factor is.. Stel, even kort door de bocht: dat mooi rond gerolde stars een stuk moeilijker ontbranden dan ruwe stars met dunne uitstekeltjes. MVG. Jason. BTW bij het z.g. bekende recept staat de primer er gewoon bij vermeld. Maar alle variaties mogelijk. Beredeneer ook wat verder op basis van je binder. Dus coaten met wat andere laagjes op basis van nitrocellulose, kunnen fantastische effecten teweeg brengen.
 8. Jason

  2018...greetings earthlings

  Jammer man... Welke versie had je gemaakt.?
 9. Hey Jason,

   

  Is idd jammer. Heb je geedite vehaal gelezen.. Ik heb ook respect voor de politie. Die mannen die bij mij kwamen vonden het ook vervelend dat er mensen schnitschen.

  Ik blijf het een onwijs gave hobby vinden. Maar mijn vrouw heeft twee jaar geleden een CVA gehad vlak voor kerst en heeft mij gewoon keihard nodig.  Ik moet zeggen dat het wel vreselijk jeukt deze tijd hoor. Maar ik ben onwijs blij dat een mede pyro alles tegen een nette prijs heeft overgenomen. Ik had genoeg om tot mijn 80 door te gaan. :)

  Goede jaarwisseling gewenst iig.

  Grtz R

  1. Jason

   Jason

   Hee mijn vrouw ook twee jaar geleden bijna.. Was wel schrikken, ze maakte me wakker, maar kon niet praten en of zeggen wat er aan de hand was. We hebben wel geluk gehad.. Ze is er een stuk liever op geworden, en heeft alleen een deel van haar intellect en korte termijn geheugen in moeten leveren.. Bij ons ligt heel de tafel vol met memo blaadjes voortaan. 

   Vwb onze hobby.. Ja ik heb dus ook nog genoeg op voorraad en ook nog van andere stoppers hier eea opgekocht. 

 10. Jason

  2018...greetings earthlings

  Ja dat is vervelend voor jou. Mijn hobby eindigt nooit denk ik.
 11. Jason

  2018...greetings earthlings

  Voor wat betreft dit jaar, doe wel wat natuurlijk. Maar nu was ik alles op aan het graven, schrik ik weer van de zooi. Nu zit er een hoop bij wat ik de laatste 20 jaar niet meer gebruikt heb, ik lijk wel zo'n extreme hoarder. En maar bijkopen en zooi opkopen van de afhakers hier ? Ik heb Alles in meervoud. Ook veel niet pyro gerelateerde lab stuff. Teveel ook nog nieuw in de verpakking ? Dus ik ga volgend jaar ook opruiming houden. Misschien dat ik een hoop nieuwe mensen ermee op kan starten. En een paar oude rotten wat op kan vrolijken.
 12. Jason

  Ik ben de Pyro Heks

  Wil je met me trouwen ?
 13. Jason

  2018...greetings earthlings

  Nou ja het voordeel met ons is, dat als we de spullen even bij elkaar zoeken dezelfde dag nog een vuurpijl de lucht in kan gaan.
 14. Jason

  2018...greetings earthlings

  Hee, ik had wel wat verhoogde activiteit verwacht in deze gezellige periode. Ben zelf ook niet meer zo actief. Maar dacht misschien kan ik iemand helpen of advies geven, voor de gezelligheid. Ik zal zelf aan de lucht ook nog wel wat verheldering geven natuurlijk
 15. Jason

  Scratch Ignitor, Strijkers lucifers ect

  ik heb timefuse gebruikt met daar een kopje op van strike anywhere match slurry, werkt prima ! Dat was mijn eigen variatie op die thunderflash dingen van defensie. Niet voor opslag btw , stoten is ook ontsteken. ( als ik het maak) Ik maakte voor de kids nitraten met een gegoten kopje van bv een flare mix ( rood / groen /amber/blauw ) dat kun je ook gebruiken ipv een gloei sas. o btw blauwe mix ramde ik in een dun kokertje. Maar waar het om gaat is dat dit super betrouwbaar werkte iig. tevens zijn veel cut star mixen ook geschikt natuurlijk. het enige waar je rekening mee moet houden is de combinatie van chems van je igniter deel en de lading. hier werkte een vloeitje als scheiding ook al prima. Bovendien was een vloeitje sowieso handig met gieten. have fun
×