Jump to content
PyroForum.nl

Snooby

Afgeschermd
 • Posts

  781
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Recent Profile Visitors

5.769 profile views

Snooby's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Reputation

 1. I have all precursors. look as easy synth. But some question how can i see if the diethylmalonylchloride is separated from phosphorusoxychloride? 1 mol of diethyl malonic acid is warmed gently with 2 moles of phosphorus pentachloride oxychloride, and purified by distillation collecting fraction passing at 197° C. 1 mole of diethylmalonyl chloride is mixed with 1.1 mole of finely powdered dry urea and heated for 20 hours at 90-100° C. Hydrochloric acid is evolved, and finally there remains a solid mass which, on crystallization from hot water, affords pure barbital. .
 2. https://www.labmakelaar.com/eng/detail/dissolution-stirring-shaking/12752-heidolph-mr-hei-standard-verwarmingsplaat-met-magneetroerder/12752 Dit is em.
 3. Zat te denken om een vaporizer te gebruiken.. maatje van me heeft zo'n ding om kruiden te roken op een bepaalde temperatuur. Hij kan daarmee de temperatuur digitaal instellen. Anders had ik bedacht een infrarood thermometer te gebruiken icm een reageer buisje en een oliebadje.
 4. Nee ik kan niet nader ingaan op de stof zelf. Maar smeltpunt ligt rond de 120 graden. Thermometer icm oliebad zou dan ook wel een optie zijn inderdaad🤔. Jason, kan jij mij een pm sturen omtrent het huren van zo'n apparaat. bedankt voor het meedenken.
 5. Ik heb een stof waarvan ik het smeltpunt wil bepalen. Helaas heb ik geen smeltpunt meter. Is er iemand op het forum die dit wel heeft of een idee heeft waar ik dit zou kunnen laten uitvoeren voor een normale prijs . Iedereen beste wensen
 6. Snooby

  Hoe t is?

  Idem hier. Naarmate ik wat ouder ben geworden, ben ik me ook wat bewuster geworden van de risico's. Gelukkig heb ik in het verleden zat afgestoken. De adrenaline en het gevoel dat je ervaart na afsteken van een HE vergeet ik gelukkig nooit meer, soort van levenservaring ;). Houd het nu vooral bij kleinschalige projecten en de zoektocht naar de meest ideale primary.
 7. https://www.ebay.com/itm/1000ML-Distillation-Apparatus-Lab-glassware-kit-Brand-New-Distillation-kit/132416150318?hash=item1ed49e1b2e:g:XZkAAOSwdIFXyYYo Ik vond deze des opstelling. Lijkt mij geschikt om 98 % hno3 te maken. Of zie ik iets over t hoofd? Grtzzz Edit:. Deze lijkt me wat praktisxher.. https://m.nl.aliexpress.com/item/32766862587.html?pid=808_0009_0105&spm=a2g0n.search-amp.list.32766862587&aff_trace_key=&aff_platform=msite&m_page_id=220tGU17oiFrHYaQcjvcD0FqQIFhVam8tVrY0_dh2E_h8wiTiAfExVTz-BG-4O3N2fj1566331124383 Alleen kun je hier niet de temperatuur meten. Maar bij een hno3 destillatie beginnend met kno3 en zwavelzuur maakt dat niet uit toch? Zo lang t spul maar kookt. Edit: da's natuurlijk niet waar, om decompositie te voorkomen is de temp wel belangrijk! Rond de 8o graden meen ik.
 8. Deze compo werkt goed. Geeft echt een vonkenspray, met dextrine krijg ik keiharde lontuiteindes potassium perchlorate.............................47 Titanium..........................................47 Dextrin...........................................6
 9. Stel je hebt een detonator met daarin een moeilijk te ontsteken primer. Een visco is niet betrouwbaar genoeg.. Mijn idee was om t uiteinde van de lont te primen met iets heters. Nu heb ik een normale priming compo gebruikt met dextrine. Deze vochtig gemaakt en daarna de lont erin gedoopt. Dit werkt aardig. Echter lees ik soms ook over nitrocellulose... ik w dus een lont hebben met een bonkje hete compo eraan... iemand ervaring mee?
 10. Hoe zit het mbt wegeving en perchloorzuur? https://www.nctv.nl/onderwerpen_a_z/precursoren_voor_explosieven/index.aspx Hier staat hij niet bij. Het is dus veilig om dit te bestellen, zeg vanuit polen of iets dergelijks?
 11. Snooby

  Gerbs

  Al poeder is zeer waardevol in de pyro (burst charges in shells, flashpower voor knallers). Ik ram mijn sas nu met de lont al in de koker. Stukje uit de koker vijlen zodat de lont niet geplet wordt tijdens t rammen. Lont zit na rammen als een geheel in het sas
 12. Snooby

  Gerbs

  Leuk dit om weer is wat te maken. De kokertjes met nozzle erin plus de meal is klaar. Volgende compo gaat erin (red plasma cutter van skylighter) 50 SrNO3 20 magnalium 20 parlon 10 red gum. Ik heb helaas geen titianium flakes om wat extra glitters te maken. Wel heb ik zink, koper en alu poeder liggen naast de magnalium. Natuurlijk ook houtskool poeder. Hebben toevoegingen van deze.nog zin of verbrandt dit direct. Edit: nice, ik heb een potje 100 mesh magnalium gevonden in mijn verzameling gevonden. Deze is vrij grof en meng ik 50 50 met magnalium van 325 mesh. Dit zou wat vonken moeten geven. Edit #2: gerb getest met bovenstaande compo. Grovere magnalium gaf geen glitters of wat dan ook. Werkt wel, maar wel echt een als rode fakkel zonder extra"s
 13. Snooby

  Gerbs

  Bedankt voor de antwoorden. Ik heb inderdaad een rockettool met een spindle eraan. Maar ik was niet van plan een core in de gerb te laten maken ( voor de veiligheid maar ook om dat de gerb veel te snel zou branden met core). Dus eerst nozzle maken, afplakken, first fire mix erin (mealpowder), sas erin, bentoniet eindstop erin rammen. Dit laatzte rammen doe je dan met een normale rammer zonder spindle in je gerb. De lont, hoe stoppen jullie die uiteindelijk door de nozzle? Gaatje erin tikken met scherpe spijker? T sas is inmiddels zo hard aangedrukt dat je een lont er niet 1.2.3 inprikt. Basic vragen maar ben er ff uit he
×
×
 • Create New...