Jump to content
PyroForum.nl

Snooby

Afgeschermd
 • Content count

  770
 • Joined

 • Last visited

7 Followers

Recent Profile Visitors

3,121 profile views
 1. Snooby

  Hoe t is?

  Idem hier. Naarmate ik wat ouder ben geworden, ben ik me ook wat bewuster geworden van de risico's. Gelukkig heb ik in het verleden zat afgestoken. De adrenaline en het gevoel dat je ervaart na afsteken van een HE vergeet ik gelukkig nooit meer, soort van levenservaring ;). Houd het nu vooral bij kleinschalige projecten en de zoektocht naar de meest ideale primary.
 2. Snooby

  Salpeterzuur Concentreren

  https://www.ebay.com/itm/1000ML-Distillation-Apparatus-Lab-glassware-kit-Brand-New-Distillation-kit/132416150318?hash=item1ed49e1b2e:g:XZkAAOSwdIFXyYYo Ik vond deze des opstelling. Lijkt mij geschikt om 98 % hno3 te maken. Of zie ik iets over t hoofd? Grtzzz Edit:. Deze lijkt me wat praktisxher.. https://m.nl.aliexpress.com/item/32766862587.html?pid=808_0009_0105&spm=a2g0n.search-amp.list.32766862587&aff_trace_key=&aff_platform=msite&m_page_id=220tGU17oiFrHYaQcjvcD0FqQIFhVam8tVrY0_dh2E_h8wiTiAfExVTz-BG-4O3N2fj1566331124383 Alleen kun je hier niet de temperatuur meten. Maar bij een hno3 destillatie beginnend met kno3 en zwavelzuur maakt dat niet uit toch? Zo lang t spul maar kookt. Edit: da's natuurlijk niet waar, om decompositie te voorkomen is de temp wel belangrijk! Rond de 8o graden meen ik.
 3. Snooby

  Primen van viscolont

  Deze compo werkt goed. Geeft echt een vonkenspray, met dextrine krijg ik keiharde lontuiteindes potassium perchlorate.............................47 Titanium..........................................47 Dextrin...........................................6
 4. Snooby

  Primen van viscolont

  Stel je hebt een detonator met daarin een moeilijk te ontsteken primer. Een visco is niet betrouwbaar genoeg.. Mijn idee was om t uiteinde van de lont te primen met iets heters. Nu heb ik een normale priming compo gebruikt met dextrine. Deze vochtig gemaakt en daarna de lont erin gedoopt. Dit werkt aardig. Echter lees ik soms ook over nitrocellulose... ik w dus een lont hebben met een bonkje hete compo eraan... iemand ervaring mee?
 5. Snooby

  Perchloorzuur

  Bbedankt voor deze tip hd!
 6. Snooby

  Perchloorzuur

  Hoe zit het mbt wegeving en perchloorzuur? https://www.nctv.nl/onderwerpen_a_z/precursoren_voor_explosieven/index.aspx Hier staat hij niet bij. Het is dus veilig om dit te bestellen, zeg vanuit polen of iets dergelijks?
 7. Snooby

  Ik ben de Pyro Heks

  Wat leuk! Welkom!
 8. Snooby

  Gerbs

  Al poeder is zeer waardevol in de pyro (burst charges in shells, flashpower voor knallers). Ik ram mijn sas nu met de lont al in de koker. Stukje uit de koker vijlen zodat de lont niet geplet wordt tijdens t rammen. Lont zit na rammen als een geheel in het sas
 9. Snooby

  Gerbs

  Leuk dit om weer is wat te maken. De kokertjes met nozzle erin plus de meal is klaar. Volgende compo gaat erin (red plasma cutter van skylighter) 50 SrNO3 20 magnalium 20 parlon 10 red gum. Ik heb helaas geen titianium flakes om wat extra glitters te maken. Wel heb ik zink, koper en alu poeder liggen naast de magnalium. Natuurlijk ook houtskool poeder. Hebben toevoegingen van deze.nog zin of verbrandt dit direct. Edit: nice, ik heb een potje 100 mesh magnalium gevonden in mijn verzameling gevonden. Deze is vrij grof en meng ik 50 50 met magnalium van 325 mesh. Dit zou wat vonken moeten geven. Edit #2: gerb getest met bovenstaande compo. Grovere magnalium gaf geen glitters of wat dan ook. Werkt wel, maar wel echt een als rode fakkel zonder extra"s
 10. Snooby

  Gerbs

  Bedankt voor de antwoorden. Ik heb inderdaad een rockettool met een spindle eraan. Maar ik was niet van plan een core in de gerb te laten maken ( voor de veiligheid maar ook om dat de gerb veel te snel zou branden met core). Dus eerst nozzle maken, afplakken, first fire mix erin (mealpowder), sas erin, bentoniet eindstop erin rammen. Dit laatzte rammen doe je dan met een normale rammer zonder spindle in je gerb. De lont, hoe stoppen jullie die uiteindelijk door de nozzle? Gaatje erin tikken met scherpe spijker? T sas is inmiddels zo hard aangedrukt dat je een lont er niet 1.2.3 inprikt. Basic vragen maar ben er ff uit he
 11. Snooby

  Gerbs

  Bij t maken van een gerb aka fontijn gebruik ikzelf eerst een rockettool om een goede nozzle te maken. Deze vuk ik dan met primer en daarna met het sas. Dan druk ik alles goed aan met een rammer en dan komt de eindstop. Moet deze eindstop nou net zo loeihard zijn de nozzle? Of kan je ook zon plastic end cap gebruiken? Zie t niet zo zitten om zon sas magnalium te gaan rammen. Hoe doen jullien dit? Grtzz Ofwel, kun je die barium - strontiun nitraat sassen er wel gewoon inrammen samen met je eindstop. In dat geval maak je dus een raket maar dan ondersteboven:)
 12. Snooby

  Korte Vragen Topic

  Nogmaals, een gevaar zit in een klein hoekje. Heeft er iemand een nadeel tegenover dat binair mixen? Ik heb met deze methode GEEN FLASH in mn handen en het werkt perfect mits je KCLO4 goed fijn is. Zelf getest immers. Qua tijd scheelt het iets, maar als je tien knallers tegelijkertijd aan een verlengstok bindt en mixt gaat het helemaal niet zo langzaam..
 13. Snooby

  Korte Vragen Topic

  naja er is ook de optie om bijv 21 gram KCLO4 te mengen met 4,5 g ALU. Dit is ongevoelig. Dit in de tube, en dan nog de resterende 4.5 erbij. Dan schudden. Dat moet prima gemixt worden denk ik:). Desnoods prepareer je er 10, bind ze om een stok, schudden en klaar.. dit kan zelfde met knallers van 30 gram.
 14. Snooby

  Korte Vragen Topic

  Ik ben niet bang, maar ik vraag me af wat er is mis is om op deze manier knallers te maken.. Het is net zoveel moeite om het te maken en een stuk veiliger. Het geeft hetzelfde resultaat. Dus daarom, waarom doet niemand dit? Zie ik wat over het hoofd qua nadelen?
 15. Snooby

  Korte Vragen Topic

  Nou ik heb genoeg meegemaakt. Letsel aan vingers/handen geven zoveel pijn, dat is niet beschrijven.. Met flash, tja.. Ik heb het getest: huls met eindstop, 3.5 g KCLO4 erin daarna 1.5 Alu-poeder. Lont erin, hotglue. 30 seconden schudden... resultaat zelfde knal (y). Zorg er wel voor dat je KCLO4 helemaal klontvrij is. Voelde me perfect veilig op deze manier.
×