Jump to content
PyroForum.nl

Snooby

Afgeschermd
 • Content count

  778
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Snooby

 1. Snooby

  Ik ben de Pyro Heks

  Wat leuk! Welkom!
 2. Snooby

  Gerbs

  Al poeder is zeer waardevol in de pyro (burst charges in shells, flashpower voor knallers). Ik ram mijn sas nu met de lont al in de koker. Stukje uit de koker vijlen zodat de lont niet geplet wordt tijdens t rammen. Lont zit na rammen als een geheel in het sas
 3. Snooby

  Gerbs

  Leuk dit om weer is wat te maken. De kokertjes met nozzle erin plus de meal is klaar. Volgende compo gaat erin (red plasma cutter van skylighter) 50 SrNO3 20 magnalium 20 parlon 10 red gum. Ik heb helaas geen titianium flakes om wat extra glitters te maken. Wel heb ik zink, koper en alu poeder liggen naast de magnalium. Natuurlijk ook houtskool poeder. Hebben toevoegingen van deze.nog zin of verbrandt dit direct. Edit: nice, ik heb een potje 100 mesh magnalium gevonden in mijn verzameling gevonden. Deze is vrij grof en meng ik 50 50 met magnalium van 325 mesh. Dit zou wat vonken moeten geven. Edit #2: gerb getest met bovenstaande compo. Grovere magnalium gaf geen glitters of wat dan ook. Werkt wel, maar wel echt een als rode fakkel zonder extra"s
 4. Snooby

  Gerbs

  Bedankt voor de antwoorden. Ik heb inderdaad een rockettool met een spindle eraan. Maar ik was niet van plan een core in de gerb te laten maken ( voor de veiligheid maar ook om dat de gerb veel te snel zou branden met core). Dus eerst nozzle maken, afplakken, first fire mix erin (mealpowder), sas erin, bentoniet eindstop erin rammen. Dit laatzte rammen doe je dan met een normale rammer zonder spindle in je gerb. De lont, hoe stoppen jullie die uiteindelijk door de nozzle? Gaatje erin tikken met scherpe spijker? T sas is inmiddels zo hard aangedrukt dat je een lont er niet 1.2.3 inprikt. Basic vragen maar ben er ff uit he
 5. Snooby

  Gerbs

  Bij t maken van een gerb aka fontijn gebruik ikzelf eerst een rockettool om een goede nozzle te maken. Deze vuk ik dan met primer en daarna met het sas. Dan druk ik alles goed aan met een rammer en dan komt de eindstop. Moet deze eindstop nou net zo loeihard zijn de nozzle? Of kan je ook zon plastic end cap gebruiken? Zie t niet zo zitten om zon sas magnalium te gaan rammen. Hoe doen jullien dit? Grtzz Ofwel, kun je die barium - strontiun nitraat sassen er wel gewoon inrammen samen met je eindstop. In dat geval maak je dus een raket maar dan ondersteboven:)
 6. Snooby

  IMG 0576

  From the album: Snooby

 7. Snooby

  BCNP

  From the album: Snooby

 8. Snooby

  Korte Vragen Topic

  Nogmaals, een gevaar zit in een klein hoekje. Heeft er iemand een nadeel tegenover dat binair mixen? Ik heb met deze methode GEEN FLASH in mn handen en het werkt perfect mits je KCLO4 goed fijn is. Zelf getest immers. Qua tijd scheelt het iets, maar als je tien knallers tegelijkertijd aan een verlengstok bindt en mixt gaat het helemaal niet zo langzaam..
 9. Snooby

  Korte Vragen Topic

  naja er is ook de optie om bijv 21 gram KCLO4 te mengen met 4,5 g ALU. Dit is ongevoelig. Dit in de tube, en dan nog de resterende 4.5 erbij. Dan schudden. Dat moet prima gemixt worden denk ik:). Desnoods prepareer je er 10, bind ze om een stok, schudden en klaar.. dit kan zelfde met knallers van 30 gram.
 10. Snooby

  Korte Vragen Topic

  Ik ben niet bang, maar ik vraag me af wat er is mis is om op deze manier knallers te maken.. Het is net zoveel moeite om het te maken en een stuk veiliger. Het geeft hetzelfde resultaat. Dus daarom, waarom doet niemand dit? Zie ik wat over het hoofd qua nadelen?
 11. Snooby

  Korte Vragen Topic

  Nou ik heb genoeg meegemaakt. Letsel aan vingers/handen geven zoveel pijn, dat is niet beschrijven.. Met flash, tja.. Ik heb het getest: huls met eindstop, 3.5 g KCLO4 erin daarna 1.5 Alu-poeder. Lont erin, hotglue. 30 seconden schudden... resultaat zelfde knal (y). Zorg er wel voor dat je KCLO4 helemaal klontvrij is. Voelde me perfect veilig op deze manier.
 12. Snooby

  Korte Vragen Topic

  Oke, afgelopen O&N was de laatste keer dat er 7/3 flash vooraf werd gemaakt en in een huls werd gestopt. Zweterig en trillerig wordt de flash gediapeerd. Van dat spul durf ik nog net een mespuntje af te steken met de hand. Moet er niet aan denken wat er gebeurt als er een gram of 10 afgaat. Dit is al eens ter sprake gekomen in een topic. Maar ik had het volgende idee. Een stuk of 10 hulzen worden gevuld met 7 gram KCLO4 en 3 gram Dark Alu. Deze chems zijn nog niet gemixt en in het de huls is nog een cm ruimte over. Daarna doe je de lont erin en een hotglue eindstop. Bindt vervolgens alle hulzen aan een lange bezemsteel of iets in die richting. Schudt de stok gedurende een minuut heen en weer en je hebt 10 flashklappers. Ik weet dat dit eerder genoemd is een topic '' binair nog wat '', maar ik vroeg me af hoe jullie hier over dachten. Ook voor wat grotere ladingen kan dit worden uitgevoerd. Meen zelfs ooit gelezen te hebben dat M80's op deze manier worden gemaakt. (echter dan zitten de hulzen in een roterend vat).
 13. Snooby

  O&N 2014-2015

  Zeker niet verkeerd tyneman! Vind die allereerste device echt mooi met die verschillende stars!
 14. Snooby

  O&N 2014-2015

  Mooie show! Alles lijkt vlekkeloos te gaan. Mooie effecten verwerkt in de shells, vooral die strobe sterren komen mooi tot zijn recht (of zijn dat glitter compo's?). Enige punt van ergernis is het geblèr van het publiek, maar dat zal wel komen omdat ik zelf moe ben.
 15. Snooby

  weer eentje

  De AN/organics vallen af HD, daar verbrand je je niet aan. Het is natuurlijk maar speculeren maar ik denk ook in de richting van gesmolten KNO3/Suiker. Vlam in de pan tijdens het roeren.. brandje erna is natuurlijk te verwachten met die vulkaan die afgaat in je pan.
 16. Snooby

  Gerbs

  http://www.amateurpyro.com/forums/topic/67-winokurs-40-glitter-compositions/ Hier worden er wel een aantal zonder antimony genoemd
 17. Snooby

  Loden media

  Bedankt voor de tips. Heb op ebay (Duitse Ebay) al het een en ander kunnen vinden onder de term Bleikuglen.
 18. Snooby

  Loden media

  Grotere ball mill.. Extra opvulmedia nodig. Heeft er iemand loden een stuk of 50 loden ballen in de aanbieding. Liefst tussen de 10 en 20mm.
 19. Snooby

  Loden media

  Ja daarom, ik ga niet zelf gieten. Wil ze kant en klaar kopen van iemand. Gaan immers een leven lang mee.
 20. Snooby

  Kartonnen kokers

  Bron verwijderd. 200 hulzen voor 30 euro. Verzendskosten zijn 8.95.
 21. Snooby

  Korte Vragen Topic

  Het mysterie, voor als het dat al was is de wereld uit. Ik heb 60-30-10 met koffiemolen fijne KNO3 en air float houtskool in een plastic bakje geschud. Ditmaal brandt het als een beetje gare greenpowder. Maarr dat is precies wat ik nodig had. Ik gebruik de core burner tool voor 15 mm rockets en die nozzle is behoorlijk smal. Tevens een volledige core.. ICM met gezeefde 70-15-10 gaf mij dit direct CATO's. En dat waren CATO's waarbij er niets van de huls overbleef, niet alleen een scheur ofzo. Dus ik zocht wat subtielers, vandaar deze mix. 'To use this set you don't need any fancy fuels or presses, just a straight forward black powder based rocket fuel and a soft mallet. Some users report great results with 60% KNO3, 30% charcoal and 10% sulphur. Simply reduce the KNO3 to the finest powder you can either by using a coffee grinder or pestle and mortar, then using a standard kitchen sieve add the charcoal and sulphur and keep sieving for a few minutes, thats it! Of course other ratio's will work so have a play. Once you have mounted the tube on the tooling, set a 2 gram bentonite plug, this works well to form a nozzle and when finished compacting the fuel to the top of the tube you are finished, do not use a top clay plug'
 22. Snooby

  Korte Vragen Topic

  Heb nog is gekeken naar dat residu en het lijkt inderdaad op roet. Wel een flink bergje, maar als ik het tussen mn vingers smeer dan blijft er bijna niets over. Vond het nogal frappant, want ik heb zo'n coreburner tool waarbij 'gescreende' 60-30-10 al een degelijke raket geeft. Misschien gaan die 'screeners' er van uit dat het om airfloat KNO3 gaat. Zal het van de week dan is in de kogelmolen gooien.
 23. Snooby

  Korte Vragen Topic

  Die KNO3 is handmatig gevijzeld. Absoluut niet airfloat. Echter als ik bij die 60-30-10 compo wat extra KNO3 doe, even goed meng, dan brandt het dus wel als degelijke greenpowder. Lijkt alsof die 60-30-10 een tekort heeft aan zuurstof. Wat het misschien is, is dat die 60-30-10 compo gevoeliger is voor grove KNO3 dan de 75-10-15..
 24. Snooby

  Korte Vragen Topic

  Oke, dus het is normaal dat er een hoopje houtskool als residu overblijft? Het brandt tevens zo traag als maar wat, maar daarvoor zal ik het spul even moet millen in de molen.
 25. Snooby

  Korte Vragen Topic

  Ik heb zojuist de volgende rocketcompo handmatig met elkaar gescreend 60/30/10 (KNO3/C/S), maar bij verbranding geeft dit een hoop onverbrande houtskool, is dit normaal en komt dit overschot aan houtskool normaal gesproken als een staart uit de raket?
×