Jump to content
PyroForum.nl

Nitroglycerin

Gebruikers
 • Posts

  1.301
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Contact Methods

Recent Profile Visitors

16.705 profile views

Nitroglycerin's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. Nitroglycerin

  Uv Verf

  Graag gedaan hoor. En over dat wasmiddel. Dat is de blekende stof die erin zit als ik het me goed herinner. Ik ken wel mensen die hebben een keer een beetje wijn gemorst op een blouse voor het uitgaan. En in plaats van een nieuw shirt, even wat bleek erop gedaan. Niets te zien, prico bello. Naar de discotheek: dikke vlekken, zoals mensen die altijd lijken te (her)kennen.
 2. Nitroglycerin

  Uv Verf

  Een goedenavond, ik kom ook eens uit mijn winterslaap zetten nu ik mijn naam hoor vallen. Ik heb inderdaad de nodige ervaring met fluorescentie etc. Miech heeft inderdaad een mooie optie gegeven, een die ik zelf ook meteen zelf zou geven. Fluoresceine, als je het spul niet kan vinden op het internet kan een opticien altijd nog uitkomst bieden. In de vormen waarmee ik heb gewerkt licht het onder UV van 366nm (je leds zullen zo'n 400nm zijn, maar dat werkt ook prima) felgroen op. Miech heeft er ook al bij staan hoe je het kan aanbrengen. Twee andere DIY stoffen, die heel mooi blauw fluoresceren zijn aesculine en kinine. Aesculine zit in de takken van kastanjebomen. Zoek eens een kastanjeboom en snijd er een takje vanaf die iets langer is dan een glas waar je het in wilt zetten. Maak de bast eventjes met je handen en wat wc-papier schoon, vul het glas met kraanwater, zet de leds aan en verduister de kamer. Nu zet je het takje erin en kijk op welke wijze een fluorescerende wolk aesculine in het glas verschijnt. Als verf is het niet echt lang te gebruiken, gezien het hydrolyseert. Maar bijna dezelfde kleur heeft kinine. Kinine zit in tonic, daarom heeft tonic als je er goed naar kijkt zelfs in gewoon licht een heel heel zwakke licht blauwige kleur. Als je de light variant indampt houd je een wat kleverige licht gele vaste koek/stroop over, wat zoetstoffen en de rest van de rommel die ze er bij gooien. Dit spul zou je goed kunnen gebruiken als blauwe UV verf. Ik zou het gewoon eerst indampen en daarna met een beetje water aanlengen zodat je het ergens op kunt kwasten. Het makkelijkst is om de hele boel eens in de warme zon zetten (als er eens een dag is) en anders gewoon in een groot glas de maximale hoeveelheid indampen. In een bekerglas van 100 ml heb ik ongeveer een aanslag verkrengen van 0.5 mm, maar erg sterk fluorescerend. Verder hebben de olieververs misschien baat bij oorsmeer. Ik en mijn collega hebben onafhankelijk van anderen geconstateerd dat oorsmeer evenals fluoresceine groen oplicht onder UV. Dus, als je een goede producent bent, of zelf wat adresjes hebt kun je het altijd proberen. Die anorganische zaken zoals aluminaten, zinksulfide etc hebben allemaal een coating van europium of een ander exotisch element. Deze coating zorgt voor de fluorescentie en is niet 1-2-3 aan te brengen, daarvoor zul je echt de pigmenten moeten kopen, maar die zijn wel in omloop tegen idiote prijzen. Als laatste heb je nog zaken als rhodamine b en rhodamine 6G. Het werkt geweldig, rhodamine B is rood en 6G licht geel. Er zijn nog veel meer complexe cyclische structuren die zorgen voor de lumineuze activiteit van een molecuul. Ze zijn duur, moeilijk te vinden en vaak ook niet bepaald gezond. Beter om dat achterwege te laten. NB: Rhodamine B en -6G geven bij verbranding ook gekleurde rook, dus als je het kan kopen, koop het! Als je er in ieder geval baat bij hebt.
 3. Geen idee, nog niet eens echt over nagedacht. Ik denk dat ik gewoon door wil blijven gaan met wat ik nu doe. Af en toe weer eens wat nieuws maken en er iets leuks mee doen.
 4. Een beetje late kant, maar ook de beste wensen van mijn kant. Goede voornemens doe ik niet aan. Je levensstijl - waar de meeste voornemens op slaan - pas je in mijn ogen niet 1-2-3 aan omdát we de boze geesten hebben verjaagd en de dagen weer langer worden.
 5. Welkom hier. En zet dat idee van uit de grond filteren maar uit je hoofd. Dat gaat je niet lukken, dat is te onzuiver en te weinig. Gewoon een dom verhaaltje uit the anarchists cookbook.
 6. Nitroglycerin

  Zwavel

  Náuwelijks. Koolstofdisulfide is eigenlijk wel een must om zwavel op te lossen.
 7. Met honderd kilogram meal, aluminium, ander exotische brandminnende materialen en afgewerkt vuurwerk is dat ook niet zo moeilijk toch? Als men het in maten van grammen onder de honderd houdt lijkt het me wel redelijk safe hoor. Mits je de "normale" veiligheidsvoorschriften handhaaft. Volgens de nieuwsberichten was hij met kruit aan het kloten. Waarschijnlijk commercieel meal, gezien ze niet zeiden dat hij het zelf had gemaakt.
 8. Hmm, ik vind het nog wel meevallen. Dan vond ik 2 girls 1 cup nog erger, maargoed dat is ook maar enkel een persoonsgebonden mening en waarschijnlijk ook verbonden van aan de omgeving waar je opgegroeid bent. Maar toch erg goed dan men even weet waar ze mee bezig zijn. Vooral praktisch in deze tijd van het jaar, dat iedereen toch nog even met zijn neus op de feiten wordt gedrukt: "Oja, damn, dat zou kunnen gebeuren." Overigens: Met commercieel vuurwerk gaat dit ook allemaal gemakkelijk hoor, MAAR... Wij maken het zelf en dan is er geen jarenlange regelgeving die het van top tot teen controleert en is het risico aanzienlijk groter. Is die laatste lijkt mij van een pijpbom met 100-500 gram AP, anders lukt je dat waarschijnlijk niet eens. Niet dat AP dus veilig is, maar om je lichaam tot 20 grote hompen vlees te blazen lijkt mij vrij onwaarschijnlijk met hoeveelheden onder zo'n honderd gram. Want vergeet niet, die benen zijn ook nog weer in losse stukken, dus de knal moet gigantisch zijn geweest. [edit]Waarom staat er top poster aan de zijkant bij mijn naam? Wat betekent het?[/edit]
 9. Hoe weet je dat zo zeker? Het lijkt me vrij goed mogelijk.
 10. Het lijkt inderdaad een chloraat-zwavel compositie. En tja, die is niet geheel frictie en schok ongevoelig. Wellicht hebben ze er ook nog een beetje kristalsuiker doorheen gedaan (ja dat kan ook), maar dat is niet goed te zien. Lijkt mij érg dom om te kopen of aan mee te doen. Als ik met een carbidbus naast ze zou staan en zij hebben daar een 10 kilo zak staan vertrek ik toch liever naar een tiental meters verderop denk ik.
 11. Tja, ik heb er ook wel wat rond gehangen en heb mijn inderdaad ook af en toe wel geergerd aan zijn policy en meningen, maar echte kewls werden wel uit de weg geruimd. Maargoed dat is nu schijnbaar voorbij. Rest in peace.
 12. Ja, klopt, maar dat je zó licht bent had ik echt niet gedacht joh. Ik moet overigens wel toegeven dat kickboksen spectaculairder is dan gewoon boksen, daar kom je gewoon niet onderuit. Maargoed, ieder zo zijn voorkeuren.
 13. Vier jaar gebokst, verder nooit een andere vechtsport uitgeoefend. Echter heb ik wel zeer veel gelezen over drukpunten, technieken en andere vormen van zwakke plekken op het menselijk lichaam en hoe deze aan te pakken. Kickboksen vind ik niks, gewoon boksen vond ik leuker, al dat geschop. Ik vond gewoon boksen altijd iets technischer, omdat je alleen maar je bovenlichaam mag gebruiken, en dat stond mij wel aan. Lol, dat is inderdaad niet echt eh, zwaar.
 14. Maar betekent dat ook dat ze aan de grens staan met een gigantische wegafzetting voor de eerste afslag, zodat iedereen uit Antwerpen wordt stilgezet en gecontroleerd?
 15. Gooi de benzine in de auto en pak terpentine. Benzine zou ook wel moeten werken, maar in denk dat dat toch minder goed werkt. Doe de terpentine (minstens 2x zoveel als er aan hars is) bij de verf, roer het wat door elkaar en laat de Al weer bezinken. Doe dit zo vaak totdat je geen hars achtige zooi meer in je aluminium hebt. Lijkt me niet al te moeilijk. Oja het lijkt me handig, als je Al poeder in de verf al naar beneden is gezakt, dat je eerst alle "lege" hars weggooit. Dat spaart nogal wat terpentine.
×
×
 • Create New...