Jump to content
PyroForum.nl

miech

Afgeschermd
 • Posts

  1.116
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Contact Methods

Recent Profile Visitors

2.919 profile views

miech's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. miech

  Flash Compositie

  Is dat met koper(I)chloride (CuCl) of met koper(II)chloride (CuCl2)? Ik heb overigens slechte ervaringen met oplosbare chloriden in sterrencomposities, omdat chlorides nogal wel eens de neiging hebben enorm veel vocht aan te trekken.
 2. Zwavel en zink reageren op kamertemperatuur al met elkaar onder invloed van vocht, en aluminium en zwavel ook. Ik denk dat je zelf wel kunt beredeneren of het een goed idee is om dan de temperatuur (en dus reactiesnelheid) te gaan verhogen .
 3. Hangt er vooral vanaf hoe hard je breakt. Voor een gewone break ontsteken dingen als TT doorgaans prima met een gewoon laagje meal als priming, voor de bizarre harde breaks kun je soms beter primen met iets zuurstofnegatiefs zoals willow. Niet primen doe ik zelf in ieder geval nooit, zelfs niet voor makkelij ontstekende dingen als C6. Edit: Waarom lijm je trouwens je sterren vast aan de hemi? Als je je break hard genoeg aanduwt in je shell houdt die je sterren echt wel op z'n plek, aannemend dat je iets dergelijks als MCRH gebruikt.
 4. miech

  Stars

  Schellak moet je gewoon invriezen met vloeibare stikstof, wordt het heel hard en bros van .
 5. miech

  Flash Compositie

  Dat doet het ook. Het oxideert alleen niet helemaal door, omdat de oxidelaag van aluminium ondoorlatend is.
 6. miech

  Flash Compositie

  Zwart GD is niet of nauwelijks gecoat. Er zit wat grafietachtig materiaal doorheen omdat dat bij het fabricageproces ontstaat, maar verder is er niks aan coating aan toegvoegd. Het halfgrijze GD zoals de befaamde 5413 is wel gecoat, en daarom een stuk lichter van kleur en minder reactief. Voor deze soort aluminium gebruikt men ook een ander fabricageproces dan voor black aluminiums.
 7. miech

  Flash Compositie

  Met 10 gram flash in je handen ben je behoorlijk stuk, met 30 gram in je handen begin je behoorlijk richting dood te gaan. De 'grap' is dat flash een behoorlijk lage brisantie heeft, maar heel veel lucht verplaatst, en dat laatste kan je lichaam niet bepaald goed tegen. Overigens durf ik te betwijfelen of flash daadwerkelijk detoneert in hoeveelheden van enkele grammen. De vorm van de druktransitie klopt wel min of meer, maar de snelheid en piekdruk missen. Verder heb ik er nooit wetenschappelijk bewijs van gezien dat het als een detonatie beschouwd mag worden, dus ga ik er vooralsnog vanuit dat het deflagreert (maar dan wel heel snel). Waar mijn vorige post vooral op neerkomt, is dat ik het onverstandig vind om mensen aan te raden grote hoeveelheden gevaarlijke en gevoelige compositie te laten maken. Uiteraard begrijp ik dat ik niet verder kan kijken dan m'n scherm, en dat het uiteindelijk de verantwoordelijkheid is van degene die de zooi maakt. Ik zou alleen niet graag in de schoenen staan van iemand die een ander heeft aangeraden iets te doen wat grandioos fout ging.
 8. miech

  Flash Compositie

  Dus jij raadt een (voor zo ver ik kan zien) onervaren persoon aan om meteen 60 gram flash te gaan maken? Doe maar niet .
 9. Daarom plak ik er dus lekker een klein reportje op als ik de hoogte wil weten . Dan kun je het filmen, en aan de hand van het aantal frames tussen flits en knal de afstand bepalen. Dat gaat uiteraard alleen voldoende nauwkeurig werken als je pijl recht boven je knalt.
 10. miech

  Flash Compositie

  Dan kun je net zo goed pulverone gebruiken en daar los 10% magnalium bij voegen. Lijkt me een stuk goedkoper en het knalt verrassend hard.
 11. Elk ander apolair oplosmiddel waar beide stoffen in oplossen zou moeten werken, maar DCM is een logische keuze omdat caffeine en paracetamol daar heel goed in oplost.
 12. Fuel/Air explosie? Een wolk airfloat houtskool kan met een klein beetje opsluiting (de kelder) best heel akelig hard knallen.
 13. Paracetamol lost ook best aardig op in DCM. Omzetten met een zout doe je door de waterstof van de -OH groep af te slopen met een base zoals bijvoorbeeld NaOH. Die -OH groep is namelijk best zuur, omdat de elektronen van de zuurstof de benzeenring in worden gezogen. Omdat het nu een polaire stof geworden is, kun je het extraheren met een polair oplosmiddel (water). De caffeine is minder polair, en blijft dan in het apolaire oplosmiddel zitten (DCM). Mocht je de paracetamol weer terug willen winnen, dan kan je er eenvoudig een zuur bij voegen, zodat het natriumion vervangen wordt door een H+. Overigens werkt het in een dergelijk geval veel beter als je meerdere keren extraheert met maar een klein beetje water, in plaats van in een keer extraheren met een groter volume. Verder blijft voor zo ver ik het kan beoordelen een kolomchromatografie in dit geval veruit de beste scheidingsmethode, gezien de polariteit van beide stoffen genoeg verschilt voor een scheiding van 99,99% of beter.
 14. Ik zou het gokken op kolomchromatografie. Sublimeren is misschien ook een mogelijkheid, maar ik ben op het moment te lui om uit te zoeken wat er bij 270 graden Celsius met paracetamol gebeurt. Een extractie door de paracetamol om te zetten in een zout met bijvoorbeeld NaOH zou ook kunnen, maar dikke kans dat je daar iets mee gaat slopen.
 15. miech

  korte krachtig vlam

  Lees de MSDS maar eens door .
×
×
 • Create New...