Jump to content
PyroForum.nl

Moloch

Gebruikers
 • Content count

  343
 • Joined

 • Last visited

 1. Moloch

  Mijn eerste buskruit

  Niet dubbel posten ajb, gebruik de edit knop. En het had echt geen KClO3 kunnen zijn, dan was het met het drukken alleen al af gegaan. En KClO3 reageert zo heftig met zwavel, dat je geen ontbranding maar een ontploffing had gehad. Wat je nu aanhaalt, is de halve anorganische chemie! Dit heeft met redox-reacties, bindingslengtes van atomen, verschillende krachten die werken op atomen en moleculen, bindingskracht tussen atomen, en heel veel meer dingen. Kort gezegt komt het er op neer, dat de kracht die heerst tussen de H en de O (van H2O), zo enorm sterkt is, dat deze niet gaan loslaten. Er komt, zoals ik al zei, heeeel veeeel meer bij kijken, maar neem dit nu maar even aan als aannemelijke verklaring. Anders wordt het voor zowel mij als jou (en 9 op de 10 mensen op dit forum) veeel te lastig... @NG hierboven Jah, en HClO3 is onstabiel, toch?
 2. Moloch

  Glittercomposities

  Ik had een kleine fontijn gemaakt, maar deze had ik nat geperst. Dan komt er dus inderdaad niks van terecht. Verder heb ik vanavond wel een hele mooie fontijn afgestoken, met deze compo erin. Hij brande 10 seconde lang, en ongeveer 2,5-3 meter hoog, met een doorsnee van een meter. Donderdag maak ik hem nog een keer, dan wil mn vriendin hem graag zien. Waarschijnlijk film ik hem dan ook.
 3. Moloch

  Kleine Mortiertjes

  Gaan we zelfs op deze grote van inch spreken? Inche's worden toch eigenlijk alleen gebruikt bij ronde shells? Echt jammer voor je CC. Zelf ben ik geslaagd voor mn HAVO .
 4. Moloch

  Mijn eerste buskruit

  In een metalen buis, met een metalen schroevedraaier? Vonken lijken me dan het meest waarschijnlijk, maar dan moet je BP wel van suprieure kwaliteit zijn geweest...
 5. Moloch

  Glittercomposities

  Ga maar lang wachten dan, deze compo duurt erg lang om te drogen! Ik heb mn stars nu 2 dagen liggen, en hij is nog lang niet droog...
 6. Moloch

  Glittercomposities

  Ik heb deze compo ook even gemaakt (met anhydrisch natriumbicarbonaat). Hij werkt echt heeel mooi!! Je zou er opzich een hele mooie waterfall van kunnen maken . Tip:Als je je natriumbicarbonaat op het vuur hebt gehad (waardoor het dus anhydrisch wordt), maal dan 3/4 fijn in je vijzel (zodat het zeeer fijn wordt), en het andere kwart maal je wat minder goed fijn (met een lepel in een kommetje bijvoorbeeld). Daardoor krijg je ook wat grotere flitsjes. Dit is zeker geen fontijnmix om zonder nozzle te maken (althans, bij mij niet ). In de vlam wordt een groot gedeellte van het Natriumbicarbonaat al verbrand, met een nozzle heb je dat probleem veel minder. Althans, dat zijn mijn ervaringen.
 7. Moloch

  Knaller

  Ik zou niet weten welk gas zich vormt bij de verbranding van flash, maar er ontstaat toch zeker wel gas. Steek maar eens ene hoopje flash aan. Daar komt echt wel gas bij vrij. "Bij whistle mix wel ten dele." Bij whistle mix wordt alle vaste stof omgezet in gas.
 8. Moloch

  Hoeveel geld geven jullie uit aan Chemicalien?

  Hmm...ik ben dit jaar pas begonnen, maar als ik even kijk wat ik nog ga uitgeven, zit ik ergens tussen de 250-500 euro.
 9. Moloch

  KAS-SUIKER ROOKBOMMEN

  @Overduidelijk nieuw persoon hierboven RTFR!!!! En dus even je post aanpassen! Niet te lezen!
 10. Moloch

  Stars

  Nop, ik denk het niet eigenlijk...Het is toch nog best veel kracht, als je goede whistle hebt. Als ik jou was, zou ik gewoon MP maken, beetje dextrine toevoegen, vochtig maken (EtOH:water 70:30), en dan door horregaas heendrukken ofzo (gebruik ik altijd). Dan is het al wel wat sterker. Dan krijg je ze denk ik wel de lucht in. En hoe zit het met je KMnO4 flash? Dat werkte toen toch zo mooi? Waarom gebruik je dat niet?
 11. Moloch

  Glittercomposities

  Jup idd verradelijk. Gewoon even in een bekerglas/reageerbuis doen, en even boven een brander houden. @Warcore Het voelt droog aan omdat het vocht in de kristalstruktuur zit. Blauw kopersulfaat is een goed voorbeeld. Zowel de blauwe als de witte "variant"voelt droog aan, alleen zit er in die blauwe per 1 molecuul kopersulfaat, 5 moleculen water. In die witte zit helemaal geen water.
 12. Moloch

  ik ben ...Jaffe

  Volgens mij is dit een voorbeeld van iemand die niet veel van chemie weet, en maar gewoon flash etc. maakt, zonder er echt bij na te denken (wel om veiligheid enzo, maar niet over de chemie erachter). Hoe erg is je werkplaats opgeblazen? Knap idd met schietkatoen en flash, zo snel gaat dat niet...
 13. Moloch

  Glittercomposities

  Oke, het idee achter XXX is, dat de mensen die het kennen, weten waar je het over hebt, en er toch geen bron wordt gegeven. Heeft iemand enig idee of het ook werkt met 400 mesh aluminium? Ik kan me namelijk voorstellen dat die glitters (gedeeltelijk) veroorzaakt worden door het aluminium(hoewel het natiumbicarbonaat natuurlijk ook een groot gedeelte voor zn rekening neemt, anders zou het er niet door zitten ). Edit door Tyneman. Ook deze verkapte manier van bronvermelding word niet getolereerd. Deze discussie is al eerder gevoerd. GEEN bronnen hoe of wat dan ook. Geen afkortingen, geen toespelingen, gewoon GEEN bronnen vermelden! Hoe moeilijk is het leven? Sorry Tyneman! Won't happen again .
 14. Moloch

  Glittercomposities

  Zo stijn, dat is echt een heeeele mooie compo! Ziet er goed uit! Zou je de grotes (mesh of micron, welke je het liefst hebt) van al je stoffen kunnen posten?
 15. Moloch

  Stars

  So what is this fire gel stuff exactly? I have seen some fuse beeing made with silicone (think it was at frogfot...), I suppose you could use it for your stars. When they are elastic (cause of the silicone), they wont break up very easily (I have had some trouble with crumbling stars). It might be a good idea. When I know what fire gel is, ill try it .
×