Jump to content
PyroForum.nl

flyby

Afgeschermd
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1.214 profile views

flyby's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. www.dealextreme.com heeft genoeg weegschalen voor elke toepassing voor weinig
  2. flyby

    Bombettes

    Inderdaad een mooi filmpje. de hulzen van mij zijn ongeveer 1mm dik, maar kan soms meer zijn, als ik ze 'slecht' heb gerold. Afgelopen jaar heb ik veel ge-experimenteerd met dikte varierend van 50 cm tot 100 cm en verdunde houtlijm/wheatpast. Kleine verschillen zie je tussen deze manieren behalve dan de knal. Nu moet ik wel bij zeggen dat ik tot 5 a 7 mm sterren gebruik en dan met name TT/C8. Goldslow gaat ook goed met deze setup, maar Phiko blauw slaat volkomen blind. Qua prime heb ik niet veel ervaring nog, dus deze heb ik verder achterwege gelaten. Dit jaar(vorig) heeft echt in het teken gestaan van de bombette. Ik hoop mij dit jaar wat meer op de kleuren e.d. te kunnen richten en op de verschillende groottes van de sterren. Ipv bv 40 sterren in de bombette naar 6 a 7 grootte sterren zoals sharkie dat doet. Erg interessant om te zien, in het filmpje wat eerder gepost is, om de bombette om zijn eigen as te laten draaien. Ik hoop dus ook dat deze thread nog in einde van dagen door zal gaan met tips en ideeën.
  3. flyby

    Bombettes

    Mijn bombettes knip ik altijd in, 1 cm aan de lontkant en 1,5 cm aan het uiteinde. Dit op een 3,0 cm omvang. Smeltlijm erin en omvouwen naar binnen. Sinds ik het op deze manier doe, heb ik nooit meer een uitgeslagen eindstop gehad en altijd een ronde break. Ik gebruik zelf 100 centimeter kraft (50 grams) om een huls te rollen. 50 centimeter is op zich voldoende, maar 100 geeft net even meer die knal. Qua burst gebruik ik ook 3 gram, dit zou zelf minder kunnen zijn. Bij gebruik van slow(7 kno3-3 S-2 325 alu of german black) of hotflash (7-30) zie je dat de grootte van de break varieerd en natuurlijk de 'bang'.o Ik zou ook wel eens willen weten hoeveel flash per bombette zit. Mag 5 tot 8 gram wel, wettelijk gezien?
  4. http://www.amateurpyro.com/forums/topic/51...rt-in-accident/
  5. flyby

    Filmpjes

    http://www.youtube.com/watch?v=iVXC00Uy0UI...feature=related nieuwe methode of was dit al een bestaande techniek?
  6. flyby

    Filmpjes

    Geen idee wat die lui aan het doen zijn, maar het ziet er wel leuk uit. Misschien iemand een verklaring wat hier gaande is? http://www.youtube.com/watch?v=w9GTwJ6i-aI...feature=related http://www.youtube.com/watch?v=qtX0T_wvshU...feature=related
  7. Jammer hoor. Deze discussie is zo'n beetje wederkerig op elk forum. Ik zelf ben meer een lezer dan iemand die lekker meedoet in de discussie's. Vindt het prachtig om al jullie ideeen en vragen/opmerkingen te lezen. Laat het nou niet kapot en ga je zeker niet zitten irriteren. Gewoon 1 keer een report en daarmee basta. Niet over nadenken, gewoon lekker verder lezen met de overige interessante topics. En als dat laatste nou niet lukt, omdat je je zo begaan voelt met het forum, wat ik volledig begrijp, neem dan lekker even een time-out en ga andere forums lezen. Er zijn er zovele, zowel hier in nederland als in engeland. De laatste tijd lees ik zelf de poolse, zweedse en russische dmv google translate. Na een paar dagen kom je lekker terug, en kijk en zijn een heel aantal geweldige discussie's gaande, waar je dan weer je hart en ziel in kan leggen. Kom op mensen, domme/nutteloze threads > lees erover heen. Laat je forum niet doodgaan door deze zaken. (ennuh, ik zeg niet dat dit een zinlosse discussie, het is zeker de moeite waard. Maar maak het niet groter dan het is.)
  8. flyby

    Spherical shell's

    Kudos voor de tutorial, een waardig pyrowiki-item moet ik zeggen. Echt netjes gedaan!
  9. flyby

    Kogel/star-molen

    Ik denk niet dat een ventilator het gaat redden. Je zou eens kunnen kijken naar een wasmachine-motor of een ruitenwissermotor. Laatste zijn op de sloop wel goedkoop te verkrijgen. Zou je op 2 standen kunnen laten draaien, 1 voor millen en 1 voor je stars. succes
  10. je hoeft geen heks te zijn om dat te vinden. (hehe, dit was toch wel een van mijn meest onzinnige post die ik hier gemaakt heb) De beste wensen allen!
  11. flyby

    Flyby Here

    Hi Sueno, inderdaad, ik bedoelde de shell. Film doe ik het niet, in het verleden wel eens gedaan met mijn fotocamera. Kwaliteit is echter om te huilen. Dus helaas geen filmpjes van mijn kant. Maar wie weet in de toekomst. Bedankt voor je reply!
  12. flyby

    Flyby Here

    Hi, tijd om mij ook eens voor te stellen. Ik ben flyby en zoals de naam al zegt zal ik af toe eens langs schieten in de zin van posten. In het verleden ben ik bezig geweest met het maken van vuurwerk en dan ook alleen maar het kleine sierwerk. Hierbij kan je dan denken aan de fonteinen, kleine spinners, starmines en de raketmotoren. De nieuwe uitdaging die ik wil aangaan is het maken van de kleinere motieren. Klein is dan max. tot 2". De laatste tijd heb ik voornamelijk weer de websites terug gezocht die ik destijd ooits eens had gevonden. Interessant om te zien dat de creativiteit een enorme vlucht heeft gehad de laatste jaren. Ik heb dus oa. ook deze site dagelijks met veel plezier zitten lezen. Ik heb geen interesse in de explosieven, kan en zal daar dus ook niet over meepraten. Mijn "andere" hobbies zijn o.a. het houden van vogels en als het weer het toelaat, toeren met de motor. Nou, ik zou zeggen, laat eens een berichtje achter!
×
×
  • Create New...