Jump to content
PyroForum.nl

azure

Gebruikers
 • Content count

  133
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

1,506 profile views
 1. azure

  Bottle Rocker Thai Style

  wow cool! Is this how they make the rockets shot at the thai rocket festivals? (only slightly smaller offcourse ) http://www.youtube.com/watch?v=HXX-JB3uB2w...der&list=UL http://www.youtube.com/watch?v=Toc48w5_a28&NR=1
 2. azure

  PE Flash Powder

  Ja een goede opsluiting is een vereiste. Het soort container is van minder belang zolang de flash maar goed opelkaar gepakt zit en er geen vrije ruimte in de container meer over is. (In het patent gebruiken ze tubes die versterkt zijn met fenolhars , maar gewone kartonnen/papieren tubes werken ook.) De PE is gemalen en vervolgens gemilled tot de fijnheid van talk poeder. Het maximum gehalte PE in het flash poeder dat nog enigzins aan te krijgen is, lijkt zo rond de 19-20% te liggen. Het is dus een afweging tussen: Hoog gehalte PE (Moeilijk te ontsteken en heeft sterke opsluting nodig voordat het explodeert. Veiliger in het gebruik.Erg krachtig). Minder PE en meer Al (Makkelijker te ontsteken,Explodeert met minder sterke opsluiting.Gevoeliger en dus minder veilig. Minder krachtig).
 3. azure

  PE Flash Powder

  Inderdaad. Wat ik opmaak uit het patent, komt elke polyol (of andere brandstof) die een kookpunt heeft die er dicht bij het smeltpunt ligt in aanmerking.
 4. azure

  PE Flash Powder

  Deze compositie is oorspronkelijk ontwikkeld voor het amerikaanse leger en deze data komt uit het onderzoek dat daarvoor is verricht. Het patent met de onderzoeks resultaten heb ik al eens eerder gepost, volgens mij staat het ergens in het grote flash topic.
 5. azure

  PE Flash Powder

  De verhouding is 73:18:9 In het filmpje kun je goed de rollende echo horen die de knal van deze salute produceerde vanwege de zeer snelle deflagratie. Omdat er zo weinig metaal in de compositie zit is er erg weinig zichtbaar licht wanneer het explodeert.
 6. azure

  PE Flash Powder

  http://www.youtube.com/watch?v=jkVvB6J__u0
 7. azure

  Korte Vragen Topic

  Ik vind pvc eigenlijk alleen verantwoord voor rocket candy (KNO3/suiker) motors. En helemaal wanneer je nog vrij onervaren bent. Dus gebruik voor je eigen veiligheid en die van anderen a.u.b uitsluitend gerolde papieren tubes voor je rocketz! (voordat het huilen is bij de ehbo met een scherf pvc uit je oogkas..)
 8. azure

  Oudjaarkriebels!

  @explomaan Heb je al eerder 6 inchers geschoten?
 9. azure

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Dat helpt zeker. Maar bij de grotere motors (vanaf 3 pond) is een spindle removal tool imho eerder een verplichting dan een optie..
 10. azure

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Wat betreft met whistle werken is het persen niet eens het gevaarlijke gedeelte. De grootste kans dat er wat gebeurt loop je bij het eruit trekken/wrikken/draaien van de spindle. (wrijving is a bitch..)
 11. azure

  Zelf maken van Al poeder (GD)

  Behalve Al flake dus..:(
 12. azure

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Ja het is hetzelfde principe als postzegels van een envelop stomen. Het voordeel van deze methode is dat je mooie rechte rolletjes krijgt omdat je ze nog kan corrigeren wanneer je ze van de vormer afhaalt. Wanneer ik ze rol wanneer ze nat zijn en dus al plakken dan gaan ze bij mij toch altijd scheef. Maar ik denk dat een blastshield in dit geval geen 100% bescherming kan bieden. Tuurlijk beschermt het je wel tegen shrapnel van je support sleeve maar de druk kan nog steeds nergens naartoe in zo'n kleine ruimte. In elk geval de deur altijd openzetten.
 13. azure

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Wat betreft buisjes van gompapier, dat doe ik altijd zo.. Je rolt het gompapier strak om een rammer en zorgt dmv een stukje duct tape dat de boel niet weer afrolt. Dan doe je het buisje gompapier even 20 minuten in de snelkookpan. (niet nat laten worden) Stukje ducttape eraf daarna en laten uitharden. En voila een professioneel uitziende strak gerolde kreukloze kraft tube! En Sjeef hou er trouwens wel rekening mee dat wanneer je een ongeluk krijgt bij het persen van bijvoorbeeld whistle en je zit in een klein afgesloten kamertje dat de gevolgen ernstig kunnen zijn.
 14. azure

  Zelf maken van Al poeder (GD)

  Volgens mij is GD gewoon flake aangezien het ook wordt gemaakt door Al folie te hameren. btw: http://www.instructables.com/id/Making-Ger...wder-from-Foil/ http://www.instructables.com/id/Make-Germa...luminum-Powder/
 15. azure

  Stinger Rocket

  Ik zal de specs posten zodra ik tevreden ben met het resultaat.
×