Jump to content
PyroForum.nl

azure

Gebruikers
  • Posts

    133
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by azure

  1. wow cool! Is this how they make the rockets shot at the thai rocket festivals? (only slightly smaller offcourse ) http://www.youtube.com/watch?v=HXX-JB3uB2w...der&list=UL http://www.youtube.com/watch?v=Toc48w5_a28&NR=1
  2. azure

    PE Flash Powder

    Ja een goede opsluiting is een vereiste. Het soort container is van minder belang zolang de flash maar goed opelkaar gepakt zit en er geen vrije ruimte in de container meer over is. (In het patent gebruiken ze tubes die versterkt zijn met fenolhars , maar gewone kartonnen/papieren tubes werken ook.) De PE is gemalen en vervolgens gemilled tot de fijnheid van talk poeder. Het maximum gehalte PE in het flash poeder dat nog enigzins aan te krijgen is, lijkt zo rond de 19-20% te liggen. Het is dus een afweging tussen: Hoog gehalte PE (Moeilijk te ontsteken en heeft sterke opsluting nodig voordat het explodeert. Veiliger in het gebruik.Erg krachtig). Minder PE en meer Al (Makkelijker te ontsteken,Explodeert met minder sterke opsluiting.Gevoeliger en dus minder veilig. Minder krachtig).
  3. azure

    PE Flash Powder

    Inderdaad. Wat ik opmaak uit het patent, komt elke polyol (of andere brandstof) die een kookpunt heeft die er dicht bij het smeltpunt ligt in aanmerking.
  4. azure

    PE Flash Powder

    Deze compositie is oorspronkelijk ontwikkeld voor het amerikaanse leger en deze data komt uit het onderzoek dat daarvoor is verricht. Het patent met de onderzoeks resultaten heb ik al eens eerder gepost, volgens mij staat het ergens in het grote flash topic.
  5. azure

    PE Flash Powder

    De verhouding is 73:18:9 In het filmpje kun je goed de rollende echo horen die de knal van deze salute produceerde vanwege de zeer snelle deflagratie. Omdat er zo weinig metaal in de compositie zit is er erg weinig zichtbaar licht wanneer het explodeert.
  6. azure

    PE Flash Powder

    http://www.youtube.com/watch?v=jkVvB6J__u0
  7. Ik vind pvc eigenlijk alleen verantwoord voor rocket candy (KNO3/suiker) motors. En helemaal wanneer je nog vrij onervaren bent. Dus gebruik voor je eigen veiligheid en die van anderen a.u.b uitsluitend gerolde papieren tubes voor je rocketz! (voordat het huilen is bij de ehbo met een scherf pvc uit je oogkas..)
  8. @explomaan Heb je al eerder 6 inchers geschoten?
  9. Dat helpt zeker. Maar bij de grotere motors (vanaf 3 pond) is een spindle removal tool imho eerder een verplichting dan een optie..
  10. Wat betreft met whistle werken is het persen niet eens het gevaarlijke gedeelte. De grootste kans dat er wat gebeurt loop je bij het eruit trekken/wrikken/draaien van de spindle. (wrijving is a bitch..)
  11. Ja het is hetzelfde principe als postzegels van een envelop stomen. Het voordeel van deze methode is dat je mooie rechte rolletjes krijgt omdat je ze nog kan corrigeren wanneer je ze van de vormer afhaalt. Wanneer ik ze rol wanneer ze nat zijn en dus al plakken dan gaan ze bij mij toch altijd scheef. Maar ik denk dat een blastshield in dit geval geen 100% bescherming kan bieden. Tuurlijk beschermt het je wel tegen shrapnel van je support sleeve maar de druk kan nog steeds nergens naartoe in zo'n kleine ruimte. In elk geval de deur altijd openzetten.
  12. Wat betreft buisjes van gompapier, dat doe ik altijd zo.. Je rolt het gompapier strak om een rammer en zorgt dmv een stukje duct tape dat de boel niet weer afrolt. Dan doe je het buisje gompapier even 20 minuten in de snelkookpan. (niet nat laten worden) Stukje ducttape eraf daarna en laten uitharden. En voila een professioneel uitziende strak gerolde kreukloze kraft tube! En Sjeef hou er trouwens wel rekening mee dat wanneer je een ongeluk krijgt bij het persen van bijvoorbeeld whistle en je zit in een klein afgesloten kamertje dat de gevolgen ernstig kunnen zijn.
  13. Volgens mij is GD gewoon flake aangezien het ook wordt gemaakt door Al folie te hameren. btw: http://www.instructables.com/id/Making-Ger...wder-from-Foil/ http://www.instructables.com/id/Make-Germa...luminum-Powder/
  14. Ik zal de specs posten zodra ik tevreden ben met het resultaat.
  15. Hehe inderdaad, gelukkig kon ik ook met 2 vingers typen!
  16. Ik was bezig om de brokjes fijn te vijzelen van de genoemde compositie maar deed dit te snel omdat ik haast had (..) , toen ik opeens sshhht...woosh! hoorde en een felle flits zag. Ik voelde niet zo veel maar zag wel dat de hand waar ik het kommetje mee vast hield behoorlijk was toegetakeld en ben gelijk onder de douche gesprongen en heb mijn handen toen gedurende een half uur ofzo gekoeld met water. Het deed pas pijn toen ik onder de douche uitkwam en er geen water meer over liet stromen. Het genas verder voorspoedig binnen een weekje of 2 en ik heb er geen littekens aan overgehouden.
  17. Dank allemaal maar deze foto's zijn van ruim een jaar geleden! Ik zag onlangs pas dat er een topic over ongelukken was en wou deze foto's toch maar even posten.
  18. Aangezien er nog geen topic over deze devices was bij deze http://www.youtube.com/watch?v=Puu9Jl57oYo
  19. Een mengsel van zeer fijn verdeelde kalium ferricyanide en kalium perchloraat moet je niet te fanatiek vijzelen kwam ik op de harde manier achter...
  20. Leuk cameraatje idd. Ik heb zo'n cameraatje in een pen gehad van dx maar die is helaas snel overleden. Ik had ook plannen om die eens te lanceren op mijn estes blue ninja raket :(
  21. Mooi! Volgende keer alleen ff het filmpje bewerken met moviemaker zodat je geen minuten lang naar een zwart beeld zit te kijken :(
  22. Ja ik vraag me ook af in hoeverre een anonieme tip genoeg reden is voor een huiszoekingsbevel. Helemaal als het vuurwerk betreft.
  23. azure

    Filmpjes

    Uhm heb je het alleen over dat stukje van de show waar ik naar heb gelinked? Ik heb nl echt geen problemen om het effect te kunnen zien Zoals je misschien is opgevallen is de hele show (ruim 2 uur en zo'n 100.000 shots) opgedeeld in stukjes van enkele minuten en hebben elk hun eigen thema/kleur/effecten zeg maar. En alhoewel soomige europeese shows best de moeite waard zijn vind ik ze echt in het niets vallen bij dit soort japanse maddness :(
  24. azure

    Filmpjes

    http://www.youtube.com/user/HANABI10GOU#p/u/15/msHig9_s_CM Dit is de mooiste vuurwerk show die ik tot nu toe heb gezien. (PL fireworks japan 08-2010) Het zijn meerdere filmpjes in HD kwaliteit en je valt van de ene verbazing in de andere wat ze daar in Japan toch allemaal de lucht in schieten. :(
×
×
  • Create New...