Jump to content
PyroForum.nl

VanHout

Afgeschermd
 • Posts

  391
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Contact Methods

Recent Profile Visitors

2.937 profile views

VanHout's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • One Month Later
 • One Year In
 • Week One Done

Recent Badges

5

Reputation

 1. Wat zit er in je normale prime? Wat metaal erbij knalt de temperatuur sowieso mooi omhoog. Klootte jaren terug wel eens met thermiet en had hiervoor een KClO3 prime met flink wat mgal er door. Anders fencepost prime misschien? Deze gebruikt silica ipv metalen dacht ik.
 2. De hobby staat hier ook op een laag pitje, drukte drukte drukte. Van de week een paar shells in elkaar zetten denk ik, heb toch een reputatie hoog te houden
 3. Beetje downscalen, hydraulische perscylinder + pompje aanschaffen en je hebt voor een paar euros een pers met waarmee je alle kanten uit kan
 4. Als je een vraag hebt over een algemener onderwerp waar al meerdere langere topics over bestaan lijkt mij het logisch deze te bumpen. Mocht deze niet goed aan sluiten bij een bestaand topic is het geen enkel punt een nieuwe aan te maken. De regels zijn er vooral om members te motiveren eerst zelf op zoek te gaan ipv direct om een kant en klaar antwoord te vragen (spoonfeeden). Bottomline: Zolang je laat zien dat je er zelf ook energie in steekt om je probleem op te lossen maakt het eigenlijk niet veel uit.
 5. Ha top! Die was ik al weer vergeten. Danku T.
 6. Ik vind pihko blue nog altijd de helderste blauw tot nu toe, en die is op KP basis. De KClO3 kwam in een groezelig emmertje, wat mij al doet twijfelen aan de zuiverheid. Als ik wist dat het 100% zuiver was had ik het al lang ergens in verwerkt.
 7. 500 gram MCRH verknalt, waren te nat. Mooi om de vuurton mee op te stoken! 2 Timed report shells klaar, alleen nog spiken. Winokur 20 stars liggen te drogen, even als een aantal batches rode en glitter stars. Pulverone was ook te nat, zit net weer in de ballmill om vanmiddag op nieuw te proberen. In de tussentijd kartonnen rondjes ponsen voor mn 5gram knallers. Eind van de week de shells assembleren, lekker knoeien met wheatpaste PS; Iemand nog een compo voor KClO3? Heb eens 5kg cadeau gekregen bij een overname, nooit wat mee gedaan.
 8. Ned Gorski is vorige week een video serie begonnen waarin vrijwel alle aspecten van pyrotechniek in worden behandelt. Van veiligheid tot de basis chemicalien en constructietechnieken. Zowel voor de beginner als gevorderde pyrotechnicus zeer interessant! https://m.youtube.com/user/nedgorski
 9. VanHout

  Yesssss!

  Gefeliciteerd! En geniet van de slapeloze nachten! Hou wel een beetje tijd vrij om het zootje ongeregeld op PF onder de duim te houden hè!
 10. Dit soort vragen horen eigenlijk thuis in het daarvoor bestemde subforum, maar ik help je wel even op weg. Aangenomen dat je met 'gewone' bp rockets bent begonnen is Tiger Tail een leuk effect om mee te beginnen. KNO3, S, C en wat dextrine, die zou je allemaal al moeten hebben. Google Tiger Tail compo maar eens, staat alles wat je moet weten. Succes
 11. VanHout

  Knaller testen

  Heb voornamelijk 5 grammertjes gemaakt. Knalden stukken harder dan nitraatjes.
 12. VanHout

  Filmpjes

  Niet bepaald stijl om carbid te schieten midden in een woonwijk trouwens.
 13. Heb het ook nog absurd druk, kan niet zoveel tijd aan pyro besteden als ik zou willen.
 14. Ja man, altijd de focus op de verkeerde onderwerpen. Pyrotechniek staat gelijk aan polderterrorisme en kost de samenleving jaarlijks enkele miljoenen, maar ondertussen wel vrolijk tussen de 1 en 6 miljard verkwanselen aan ICT projecten. Hoeveel precies? Geen idee, lette niemand op. Wat die licentie betreft, je bent in Nederland natuurlijk niet klaar met alleen een licentie. Daar komen ongetwijfeld reguliere controles en bezoekjes aan te pas. Lijkt me in elk geval bijna onmogelijk om gewoon een licentie aan te kunnen vragen om vervolgens complete vrijwaring te krijgen. Mocht het wel het geval zijn is dit natuurlijk een gigantisch maas in de wet wat pyro betreft.
 15. Ook beste wensen iedereen! Heb zelf alleen een handjevol knappertjes en wat whistle salutes gemaakt dit jaar, moet de studie maar snel afronden zodat ik mn prioriteiten weer op orde kan stellen haha.
×
×
 • Create New...