Boem

Afgeschermd
 • Content count

  88
 • Joined

 • Last visited

About Boem

 1. Met het oog op de wereld waant Boem zich een gelukkig man: Romeinse kaarsen zijn hier verboden ...
 2. Yep #Boem-bonkt-kop-tegen-muur-en-gaat-boekje-chemistry-for-dummies-kopen
 3. Nope, dat bedoel ik niet Nat-heid, toen ik het schreef klonk het zo logisch ... - Neem een sas, zeg 100 gr, verdeel die in twee porties van 50 gr. - Bij portie 1 doe je 15 ml water, bij portie 2 doe je 15 ml spiritus. Resultaat: - Portie 1 vormt een mooie vochtige bal, glimmend aan de buitenkant en goed snijdbaar, a nice putty. - Portie 2 is nog een kruimelige bende. Dus ondanks dat je eenzelfde hoeveelheid vloeistof toevoegt aan beide porties (in milliliters en met op het oog met dezelfde viscositeit), is het resultaat anders. Waarom? Boem begint zich af te vragen of het met het soortelijk gewicht van de desbetreffende vloeistof te maken heeft? Zou de consistentie (de nat-heid) van de sas hetzelfde zijn als je respectievelijk 15 gr water en 15 gram spiritus toevoegt? Dat is een testje voor later (tenzij iemand me van te voren zegt dat ik uit me nek lul, wat waarschijnlijk is, gezien het uur en mijn scheikundige kennis). Weltrusten, dank voor het meedenken.
 4. Goedemiddag, Ik heb 100 gram sas en verdeel dat over twee bakjes met 50 gram elk. Ik wil er 'stopverf' van maken dus ik voeg vloeistof toe. Bak 1: 50% water en 50% spiritus, benodigd: 13 ml. Bak 2: 25% water en 75% spiritus, benodigd: 19 ml. (ruim 30% meer). Waarom is water 'natter' dan spriritus (of alcohol, of aceton) bij een gelijk volume? Kan je daar een berekening op loslaten, zodat van te voren is in te schatten hoeveel meer je nodig hebt van een bepaalde vloeistof (bij een sas met identieke eigenschappen)? Heb aan (de snellere) verdamping (van spiritus t.o.v. water) gedacht, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk gezien de hoeveelheid (+ 30%) versus bereidingstijd van een paar minuten?! Prettige dag verder!
 5. Goedemorgen, Iemand uit de losse pols zo een idee hoeveel procent water een oplossing minimaal moet bevatten om dextrine in een sas te activeren?
 6. #Boem-is-in-de-war Pyrodata zegt over de Independence Red Star: Great formula, very bright, very red and slow burning. Sizzles a bit as it burns. Bind with acetone (alcohol will not work) and prime with 'Hot Changing Relay' then BP. Source: Independence Fireworks Maak je ze met aceton, dan blijft voor mij de vraag "waarom dextrine in de compositie?" open. #Boem-zemelt-verder Indien gemaakt met water: - is er een verschil in eigenschappen/prestaties van parlon die alleen als chloor donor wordt gebruikt (bij gebruik van water), versus parlon die daarnaast ook als binder wordt gebruikt (bij gebruik van aceton)? - idem voor red gum als fuel versus fuel/binder?
 7. Ik heb mijn vragen niet duidelijk genoeg gesteld. Met de vraag "suggesties?" bedoelde ik: hé, iemand nog een paar kleur compo's die aan gestelde criteria voldoen? Ik kan er niet meer vinden, ben ik nou gek? (compo's met Mg heb ik ook uitgesloten b.t.w.). Met de vraag "wat is visueel en qua beleving het verschil tussen nr. 1 en 3?" bedoelde ik: hé, iemand beide gemaakt en vergeleken? Maar dat kan ik gewoon zelf gaan testen natuurlijk, t.z.t. Het antwoord van Rocketier roept een vraag op die nog niet in me opgekomen was, en eigenlijk interessanter is: waarom zit in nr. 1 dextrine? Ik ben ervan uitgegaan dat nr. 1 en 3 met aceton gebonden moeten worden i.v.m. de parlon. Over 3 zegt Ned G. dat ze "rock hard" worden, en, even voor het het gemak, nr. 1 & 3 zijn hetzelfde. Waarom dan dextrine in 1? Brandvertaging? En over nr. 2, iemand een idee welke mesh size de MgAl moet hebben?
 8. Diepe kleuren, zonder gif* en zonder bij wet verboden stoffen: Groen = nee Blauw (en dus paars, snik) = nee Rood blijft over: 1. Independence Red Author: Kyle Kepley 50 Strontium Nitrate 18 Magnalium (granular, -200 mesh) 16 Parlon 10 Red Gum 5 Dextrin 2. Shimizu Red Microstar (zonder deegroller, fair) Author: Takeo 30 Strontium Nitrate 40 Magnalium 30 Sulfur Vervolg zoektocht (#boem-ziet-sterretjes): 3. Brilliant Colored Rubber Stars. Author: Ned Gorski. Brilliant Red: 53 Strontium Nitrate 19 Magnalium 17 Parlon 11 Red Gum Shoot me more Suggesties? * alles is gifig, wanneer je er teveel van eet of drinkt. /plop /edit: zie het nu pas, wat is visueel en qua beleving het verschil tussen 1 en 3? Iemand evaring daarmee?
 9. http://pyroshopping.eu/indexeng Al tools erg goedkoop vergeleken met de prijzen aan de andere kant van het water, die ik ken. Afwijkende maten zijn op verzoek maak-baar. Persoonlijk geen ervaring. Weet dat de service snel was (1 bestelling van 1 member). Hij/zij vertelde dat een nadeel van deze tools kan zijn dat het enkel aluminium is, er geen geharde krasvrije laag op zit. Maar voor die prijs ... Shop is dicht tot eind augustus 2017. Edit: o shit, sorry als dit alleen voor chems is.
 10. #over-tot-de-orde-van-de dag
 11. Een klein beetje terug in de tijd terug deed ik mijn eerste sterrenmijn. Ver weg van technische perfectie. Toch zal het de beste blijven, luister maar naar de laatste twee seconden,
 12. #en-voor-wie-nog-geen-buikpijn-heeft #of-afgelopen-week-niet-heeft-geneukt #toegift
 13. Waar is die kut-zon (#het-is-zomer-notabene)? Aaah ... daar:
 14. Kent u dat gevoel van adrenaline!? Ik hou er niet van, 't is te gejaagd. Ik hoef niet uit een vliegtuig te springen, of van een brug met een lang elastiek aan de benen. Maar toch, en soms ... dan is het wel lekker; iets met buskruit of zo ... #boem-heeft-bovenstaande-flim-weer-gekeken #thx-again #-na-de-volgende-lekker-dromen https://www.youtube.com/watch?v=QhjWhLhMnUg Stay rood blauw paars groen (just joking)