de.leeuw62

Afgeschermd
 • Content count

  263
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About de.leeuw62

Recent Profile Visitors

3,635 profile views
 1. Deze stars zaten al ruim een jaar in een plastic zakje. De laag winokur 20 is idd wat broos geworden.
 2. Winokur 20. Star was in 2016 oorspronkelijk bedoeld voor een 3 inch shell maar ik rolde ze te lang door. Met water en alcohol. Dus er zal een dikke laag W20 op gezeten hebben. Rode core - denk 4 - 6 mm omvang, binder waarschijnlijk met alcohol of aceton. Star geprimed met NC+BP De delay brandt eerst langs de star alvorens de lift te bereiken. Dus de star ontsteekt al in de tube verliest daardoor al wat omvang wellicht en er zal best wel wat los komen bij de lift. Vind ik niet erg hoor! Heeft dat verrassend effect meegegeven. Disk met gaatje onder de star (zie afb.)
 3. From the album naslagwerk

  Opbouw
 4. In dit filmpje heb ik een tube lengte van 52 cm ID 23,9 mm Sorry van het geluid, cam stond op slow
 5. From the album Diversen tests

  Single shot, Roman Candle. Round star +/-15 mm Winokur to red Tube lengte 52 cm, ID 23,9 mm 2,5 gr delay 4 gr lift
 6. Dank EC! De stars waren C-6 denk ik van een restantje. Het ging me niet zozeer om de stars. Kijken of alles wel zou werken. Vandaar dit testje. Ben zeker niet ontevreden. Met name de delay comp. welke normaliter zou kunnen bestaan uit.... Candle comp 10 mesh (als die tenminste voor roman candles is bedoeld) 34 K. Nitraat 7 Zwavel 15 Houtskool 24 mesh 3 Houtskool 16 mesh 3 Houtskool 12 mesh 1 Dextrine Wat van deze candle comp samengesteld maar blijkt heul veel werk met al die mesh waardes. En 10 mesh candle comp aandrukken?? Ik heb het anders gedaan namelijk, 1 deel K. nitraat samen met +/- 3 of 4 delen fijn houtzaagsel in pannetje warm water opgelost en daarna droog gekookt totdat alle nitraat in het zaagsel was opgenomen. Dit blijkt althans voor mij perfect te werken. Brandt zeer stabiel en ook goed aan te stampen. Weinig residu. Je hebt gelijk EC de eerste star / insert zal wat meer lift nodig hebben dan de laatste. Filmpie volgt wel weer.
 7. Romeinse kaars test 1.0
 8. From the album Diversen tests

  Test romeinse kaars
 9. Je kunt denk ik water niet vergelijken met spiritus, alcohol, aceton, benzine of olie. En is derhalve dus niet natter dan... Een 25% alc/water oplossing b.v. zorgt er wel voor dat de oppervlakte spanning van water vermindert waardoor het beter mengt met de compo. Ik denk dat je dat bedoelt met natter? Ik denk dat je gewoon moet bekijken welke binder je wilt activeren en zorg voor genoeg vloeistof om dat te bereiken. Of er een berekening voor bestaat. Wellicht wel. Maar je maakt het jezelf denk ik erg moeilijk. Mocht ik je vraag verkeerd begrepen hebben en uit mijn nek sta te lullen dan hoor ik het graag
 10. Kopen is makkelijker Idd. Maar ik heb een paar stukken Ti liggen voor niks.
 11. Hoi! iemand een idee met welk gereedschap je vijlsel of zaagsel kan verkrijgen van een stuk Titanium?
 12. -200 mesh
 13. Rocket header test+25,6 id motortest
 14. rocket

  Thx! Klopt! Een beetje op safe want je wil je eerste in de hoogte zien gaan. Maar ook om het dust tegen te gaan. Je schept namelijk aardig wat weg met id 25,6 bp motor. Maar twijfel of ik ermee verder wil gaan testen. De id 23,9 en de 25,6 hebben niet heel veel verschil in geluid en beleving vind ik. Maar nog een test met wat heter bp fuel zonder olie kan daar wellicht nog verandering in brengen
 15. Rocket header test met dikke wand gevuld met slow flash en (omdat ik toch bezig was een eerste 25,6 ID bp motor test met header voor de vorm.) Vonken staart d.m.v van Mg vijlsel. (Aug. 2016)