Jump to content
PyroForum.nl

de.leeuw62

Afgeschermd
 • Content count

  287
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Recent Profile Visitors

4,572 profile views
 1. de.leeuw62

  Starplates

  Nou, hier is ie dan! Starplate voor 6 mm stars. Stars worden gebruikt voor bombettes id 20 mm of 25 mm. Cutten was teveel gepriegel voor kleine stars en dit werkt super. Gaten d.m.v. kolomboor geheel door de aluminium male en female plaat geboord. Daarna stiften van ijzer lijmen met epoxylijm.
 2. de.leeuw62

  D1 Glitter

  Sorry T, maar wat is een loafbox?😁 Hoe dan ook, goede reden om wat te testen. Overigens heb ik al wel eens D1 gebonden met Arabische gom. Ging bij mijn weten goed. Het effect was hetzelfde. Dank heren!
 3. de.leeuw62

  D1 Glitter

  Hoi Andres! Had ik al es gedaan gerold met dextrine, maar de stars bleken later waardeloos.. Onwetend dat D1 glitter minimaal water nodig heeft. Inmiddels weet ik beter. Ben bang dat rollen met heel weinig water een pokdalig resultaat zal geven. Cutten (of rollen) gaat mijn voorkeur naar uit bij gebrek aan starpump.
 4. de.leeuw62

  D1 Glitter

  Zou je D1 glitter ook kunnen binden met Red gum? Zodat je de sterren ipv pumpen ook kan rollen.
 5. de.leeuw62

  Bombettes

  Om de stilte wat te doorbreken een paar vids zonder geluid Het betreft bombette tests. Afgelopen O&N genoeg om over na te denken gehad. Wat ging er mis met de breaks van de bombettes. Mijn eerste bombettes (voorgaand jaar) De breaks vond ik wel best goed. Waarschijnlijk omdat ik genoeg ruimte had om een goede lont/fuseplug en endplug in kwijt te kunnen. Welke de tube lengte ongeveer 75 mm waren, bij een ID van 19 mm vond ik niet in goede verhouding. Ik maakte ze dus iets korter in goede optische verhouding met de ID zeg maar. 60 mm. Probleem echter je hebt minder lengte om je plugs goed te verankeren. En er blijft weinig over in de effect ruimte. het gedeelte voor de sterren en burst. Dus de plugs schoten er uit denk ik, zag je aan het effect. (Horsetail?) Ik heb wat statische test gedaan met de korte versie bombettes van 60 mm ID 20 om te kijken wanneer je toch een acceptabele break kan krijgen met de beperkte ruimte voor plugs. Maar hoe zie je dat zonder ze de lucht in te schieten. Door de shrapnels* of fragmenten te verzamelen. Daar kun je een hoop aan zien. In mijn opzet gebruik ik voor de plugs standaard katten grid. Tenzij anders beschreven. De stars welke ik gebruikte waren de Gold glitter stars. Maar ze waren nog niet goed geprimed. Alleen een beetje na het rollen van de sterren even bestuift met hot prime. De bentoniet heeft meer gewicht nodig om een juiste plug te maken omdat die gewoon zeer fijn is en dus dichter op elkaar geperst wordt. Verder wat variatie in de endplugs. O.a. de chinese wijze: Disk - bentoniet - disk. geramd. (You tube) (*) Shrapnel: De shrapnel is een granaatsoort, namelijk een granaatkartets. Hij is genoemd naar de uitvinder ervan, generaal-majoor Henry Shrapnel, een Engelse artillerie-officier. Wikipedia Leuk weetje toch Enjoy! Bombettetestcase1.mp4 Bombettetestcase2.mp4 Bombettetestcase3.mp4 Bombettetestcase4.mp4
 6. de.leeuw62

  Sterrenmolen

  Knap werk T. Verf kwast met variabel breedtes in water of ander soort oplossing dopen kun je prima doseren. Door de kwast tegen binnenkant trommel te houden. Ik ben gestopt met de plantenspuit, dat werkt voor mij op deze schaal niet zo.
 7. de.leeuw62

  Sterrenmolen

  Nice! zou zeker doen wat HD voorstelt. Bespaart je een hoop gebuk
 8. de.leeuw62

  Meesterlijk

 9. de.leeuw62

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Hoi Andres! Jammer man de tubes zijn vast wel stevig genoeg. Dergelijke zelf gerolde gebruik ik ook als mortiertjes. De oorzaak van de cato zou wel eens het opstaande randje aan de binnenzijde van je tube kunnen zijn. Daar ontstaat een zwakte in de samenhang van je fuel over de hele lengte van je tube. Boutnek noemde verderop al zoiets.
 10. de.leeuw62

  Hoeveelheid sterren calculatie

  Super bruikbaar Thx. Dus je hoeft per formaat hemi maar 1 x zo'n berekening op los te laten om de hoeveelheid comp te bepalen? Ik neem aan dat de genomen ster incl. prime zal moeten zijn. Daar zit dan nog wel een variabele toch? Of in ieder geval iets om rekening mee te houden. Wat er zou kunnen gebeuren is dat na een dikke laag prime er ineens minder in een hemi gaan dan je eerst ingecalculeerd had.
 11. de.leeuw62

  O&N2017-2018.mp4

  Hoi Boem! Dank je! Dan mag ik nu wel aan de bak Die blauw heb ik al genoemd hoor! Ik heb wel zo'n romeinse kaars (8 shots) afgestoken, verschil was alleen dat de stars anders waren opgebouwd dan uit het filmpje waar jij op doelt. Ander effect ook.
 12. de.leeuw62

  O&N

 13. de.leeuw62

  Gerbs

  Stukje voorboren met handboortje, en/of meal slurry gebruiken om de lont vast te lijmen. Ik gebruik ook wel nc lak met meal om e.e.a. te lijmen.
 14. de.leeuw62

  Romeinse kaars

  Deze stars zaten al ruim een jaar in een plastic zakje. De laag winokur 20 is idd wat broos geworden.
 15. de.leeuw62

  Romeinse kaars

  Winokur 20. Star was in 2016 oorspronkelijk bedoeld voor een 3 inch shell maar ik rolde ze te lang door. Met water en alcohol. Dus er zal een dikke laag W20 op gezeten hebben. Rode core - denk 4 - 6 mm omvang, binder waarschijnlijk met alcohol of aceton. Star geprimed met NC+BP De delay brandt eerst langs de star alvorens de lift te bereiken. Dus de star ontsteekt al in de tube verliest daardoor al wat omvang wellicht en er zal best wel wat los komen bij de lift. Vind ik niet erg hoor! Heeft dat verrassend effect meegegeven. Disk met gaatje onder de star (zie afb.)
×