de.leeuw62

Afgeschermd
 • Content count

  277
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Recent Profile Visitors

3,861 profile views
 1. Sterrenmolen

  Knap werk T. Verf kwast met variabel breedtes in water of ander soort oplossing dopen kun je prima doseren. Door de kwast tegen binnenkant trommel te houden. Ik ben gestopt met de plantenspuit, dat werkt voor mij op deze schaal niet zo.
 2. Sterrenmolen

  Nice! zou zeker doen wat HD voorstelt. Bespaart je een hoop gebuk
 3. Meesterlijk

 4. Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Hoi Andres! Jammer man de tubes zijn vast wel stevig genoeg. Dergelijke zelf gerolde gebruik ik ook als mortiertjes. De oorzaak van de cato zou wel eens het opstaande randje aan de binnenzijde van je tube kunnen zijn. Daar ontstaat een zwakte in de samenhang van je fuel over de hele lengte van je tube. Boutnek noemde verderop al zoiets.
 5. Hoeveelheid sterren calculatie

  Super bruikbaar Thx. Dus je hoeft per formaat hemi maar 1 x zo'n berekening op los te laten om de hoeveelheid comp te bepalen? Ik neem aan dat de genomen ster incl. prime zal moeten zijn. Daar zit dan nog wel een variabele toch? Of in ieder geval iets om rekening mee te houden. Wat er zou kunnen gebeuren is dat na een dikke laag prime er ineens minder in een hemi gaan dan je eerst ingecalculeerd had.
 6. O&N2017-2018.mp4

  Hoi Boem! Dank je! Dan mag ik nu wel aan de bak Die blauw heb ik al genoemd hoor! Ik heb wel zo'n romeinse kaars (8 shots) afgestoken, verschil was alleen dat de stars anders waren opgebouwd dan uit het filmpje waar jij op doelt. Ander effect ook.
 7. O&N_16-17

 8. Gerbs

  Stukje voorboren met handboortje, en/of meal slurry gebruiken om de lont vast te lijmen. Ik gebruik ook wel nc lak met meal om e.e.a. te lijmen.
 9. Romeinse kaars

  Deze stars zaten al ruim een jaar in een plastic zakje. De laag winokur 20 is idd wat broos geworden.
 10. Romeinse kaars

  Winokur 20. Star was in 2016 oorspronkelijk bedoeld voor een 3 inch shell maar ik rolde ze te lang door. Met water en alcohol. Dus er zal een dikke laag W20 op gezeten hebben. Rode core - denk 4 - 6 mm omvang, binder waarschijnlijk met alcohol of aceton. Star geprimed met NC+BP De delay brandt eerst langs de star alvorens de lift te bereiken. Dus de star ontsteekt al in de tube verliest daardoor al wat omvang wellicht en er zal best wel wat los komen bij de lift. Vind ik niet erg hoor! Heeft dat verrassend effect meegegeven. Disk met gaatje onder de star (zie afb.)
 11. Romeinse kaars

  In dit filmpje heb ik een tube lengte van 52 cm ID 23,9 mm Sorry van het geluid, cam stond op slow
 12. Romeinse kaars

  Dank EC! De stars waren C-6 denk ik van een restantje. Het ging me niet zozeer om de stars. Kijken of alles wel zou werken. Vandaar dit testje. Ben zeker niet ontevreden. Met name de delay comp. welke normaliter zou kunnen bestaan uit.... Candle comp 10 mesh (als die tenminste voor roman candles is bedoeld) 34 K. Nitraat 7 Zwavel 15 Houtskool 24 mesh 3 Houtskool 16 mesh 3 Houtskool 12 mesh 1 Dextrine Wat van deze candle comp samengesteld maar blijkt heul veel werk met al die mesh waardes. En 10 mesh candle comp aandrukken?? Ik heb het anders gedaan namelijk, 1 deel K. nitraat samen met +/- 3 of 4 delen fijn houtzaagsel in pannetje warm water opgelost en daarna droog gekookt totdat alle nitraat in het zaagsel was opgenomen. Dit blijkt althans voor mij perfect te werken. Brandt zeer stabiel en ook goed aan te stampen. Weinig residu. Je hebt gelijk EC de eerste star / insert zal wat meer lift nodig hebben dan de laatste. Filmpie volgt wel weer.
 13. Romeinse kaars

  Romeinse kaars test 1.0