Jump to content
PyroForum.nl

de.leeuw62

Afgeschermd
 • Content count

  300
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by de.leeuw62

 1. de.leeuw62

  D1 Glitter, Dextrine vs Red Gum

  In navolging op mijn vraag (in korte vragen topic) of je D1 glitter ook kan binden met Red Gum heb ik e.e.a. uitgetest. Dit om te vergelijken of er iets verandert in het effect wanneer je Red Gum gebruikt in plaats van de gebruikelijke Dextrine. Normaal comp. van D1 glitter: 53 Kalium nitraat 18 Zwavel 11 Houtskool 7 Aluminium (-325 mesh, spherical) 7 Natrium bi-carbonaat 4 Dextrine Dextrine wordt compleet vervangen door Red Gum en om de red gum te activeren gebruik ik geen water zoals bij Dextrine maar alcohol. ?Alle chemicaliën gaan +/- 1,5 - 2 uur in de Ball mill zonder de Aluminium poeder. Voor de aluminium gebruik ik bij mijn D1 altijd de Aluminium poeder 0-71 micron. In het bijgaand filmpje zal de bombette minder hoog gaan dan de vuurpijl, dus de beleving is wellicht intenser/scherper dan die van de pijl maar het effect is t.o.v. de vuurpijl in mijn beleving niet veel anders. D1 Glitter.mp4
 2. de.leeuw62

  D1 Glitter, Dextrine vs Red Gum

  Dat was dan wel bovenop de gewoonlijke Pulverone.
 3. de.leeuw62

  D1 Glitter, Dextrine vs Red Gum

  @ExplosievCoek Als burstcharge gebruikte ik Salute powder 64 perc. 23 Al dark en 13 Zwavel Per shell ongeveer 3 x 1,25 ml scoops😁 wellicht verklaart dat het streamer effect? Of ik heb geen goeie D1 glitter stars. gr De Leeuw
 4. de.leeuw62

  D1 Glitter.mp4

  From the album: Diversen tests

 5. de.leeuw62

  Eerste 1 lb pijl met heading

  Leuke pijl en break!😉 Dat belooft nog wat! Als dit je eerste is. Pijl maakt wel een beetje korte vlucht (gebaseerd op het geluid van de fuel die opbrand) dat in verhouding met de lengte tube. En geen delay zoals je al aangaf. Hoezo spolette? Volgens mij kun je 2 motors halen uit die tube lengte met hetzelfde resultaat. Ik weet natuurlijk niet hoe lang je spindle is. Nice!
 6. de.leeuw62

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Elementfire89, Hoeveel gram lift heb je er onder van die (hot) BP? Gebruik je een slow booster? Spiking ook?
 7. de.leeuw62

  20190321_185641.jpg

  Netjes gedaan!
 8. de.leeuw62

  D1 Glitter, Dextrine vs Red Gum

  Ligt niet aan jouw! Had het filmpje gister wederom ge upload. Geen idee wat er aan verkeerd is gegaan. Bekijk anders die in de images balk bovenaan forum pagina, is dezelfde.
 9. de.leeuw62

  D1 Glitter, Dextrine vs Red Gum

  Thx Andres! Ik had ze flink in de prime gezet wat goed uitpakte met deze best wel harde break. Zal nog es 2 stars naast elkaar afbranden. Heb nog wat over. Hierboven heb ik het over 1,5 tot 2 uur ballmillen, dat is niet waar. Ik screen de comp 3 a 4 keer door een zeef, of hooguit een half uur in de mill om alleen te mengen. Lang ballmillen gaat het meeste effect verloren schijnt.
 10. de.leeuw62

  Flash core stars

  Viel niet mee om deze geweldige sterren te produceren. Om ze te rollen wilde ik in eerste instantie gebruik maken van mosterd zaadjes welke een tijd geweld in heet water. Dan worden ze wat zwaarder waardoor ze beter rollen. Nadat ze geweld waren dropte ik de natte mosterd zaadjes 1 voor 1 in de flash compo. Op die manier ontstond er al meteen een dun eerste laagje om het zaadje heen. Zodra ik er een stuk of 40 had zeefde ik het losse poeder eraf met een draaiende beweging en stopte de nog prille flash cores in de sterren molen. Daarna begon het flink tegen te vallen. Te nat sproeien en de boel verkleefd aan alles en aan elkaar. Te droog en de sterren groeide niet of vielen weer uit elkaar waarbij de trommel vol ongebruikte compo zat rond te draaien. Ook nog met verschillende snelheden van draaien geprobeerd maar uiteindelijk heb ik deze manier met de mosterd zaadjes maar opgegeven. Dan maar cutten....maar hoe rol je die dan verder. Nou dat ging eigenlijk heel goed. Rol niet te droog dan kun je ze helemaal rond krijgen. Ik heb de variant 50 - 30 - 20 (Kalium nitraat, zwavel en aluminium) en niet met barium nitraat genomen om de simpele reden dat ik niet in de barium stof wilde zitten. Nadat ik een hoeveelheid kleine stars van ongeveer 3 a 4 mm had gecut en ze vervolgens in de droge flash meal had gedropt om verkleven te voorkomen, kon het rollen van de flash cores beginnen. Om te voorkomen dat je te nat beneveld en je sterren aan elkaar gaan zitten klitten en waarbij de compo overal zit waar je het niet wil hebben. Bedacht ik om het spoor (waar de sterren doorgaans over rollen) met een vochtige kwast nat te maken door de kwast aan de binnenkant van de trommel te houden terwijl de trommel draait. Dan kun je uitstekend doseren en de rest van de trommel blijft droog waardoor je geen plak aan de binnenkant van de trommel krijgt. Dit werkt prima zo! De rest van de star met blond streamer compo gerold tot een pak 'm beet 8 mm in omtrek. Zie resultaat:
 11. de.leeuw62

  Flash core stars

  Ik ga er even van uit dat de vraag aan mij gericht is. Ja heb ik.
 12. de.leeuw62

  Diversen tests

 13. de.leeuw62

  Flash core stars

  Ik heb dat nog niet zo gedaan, lijkt mij ook vrij lastig. Maar wellicht kun je met een cavity star pump een soort gelijk resultaat krijgen. gr de leeuw
 14. de.leeuw62

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Joepie! Aankomend paas weekend wordt prachtig weer. Wat moet ik nog doen? 1) Batterij cam opladen: check!?
 15. de.leeuw62

  Balsahout gebruiken voor Hot BP?

  Jazeker! in principe zachte houtsoorten en daar valt Balsahout ook onder. Wilgen, Paulownia, Hennep, Balsa. gr de Leeuw
 16. de.leeuw62

  Starplates

  Nou, hier is ie dan! Starplate voor 6 mm stars. Stars worden gebruikt voor bombettes id 20 mm of 25 mm. Cutten was teveel gepriegel voor kleine stars en dit werkt super. Gaten d.m.v. kolomboor geheel door de aluminium male en female plaat geboord. Daarna stiften van ijzer lijmen met epoxylijm.
 17. de.leeuw62

  D1 Glitter

  Zou je D1 glitter ook kunnen binden met Red gum? Zodat je de sterren ipv pumpen ook kan rollen.
 18. de.leeuw62

  D1 Glitter

  Sorry T, maar wat is een loafbox?? Hoe dan ook, goede reden om wat te testen. Overigens heb ik al wel eens D1 gebonden met Arabische gom. Ging bij mijn weten goed. Het effect was hetzelfde. Dank heren!
 19. de.leeuw62

  D1 Glitter

  Hoi Andres! Had ik al es gedaan gerold met dextrine, maar de stars bleken later waardeloos.. Onwetend dat D1 glitter minimaal water nodig heeft. Inmiddels weet ik beter. Ben bang dat rollen met heel weinig water een pokdalig resultaat zal geven. Cutten (of rollen) gaat mijn voorkeur naar uit bij gebrek aan starpump.
 20. de.leeuw62

  Bombettes

  Om de stilte wat te doorbreken een paar vids zonder geluid Het betreft bombette tests. Afgelopen O&N genoeg om over na te denken gehad. Wat ging er mis met de breaks van de bombettes. Mijn eerste bombettes (voorgaand jaar) De breaks vond ik wel best goed. Waarschijnlijk omdat ik genoeg ruimte had om een goede lont/fuseplug en endplug in kwijt te kunnen. Welke de tube lengte ongeveer 75 mm waren, bij een ID van 19 mm vond ik niet in goede verhouding. Ik maakte ze dus iets korter in goede optische verhouding met de ID zeg maar. 60 mm. Probleem echter je hebt minder lengte om je plugs goed te verankeren. En er blijft weinig over in de effect ruimte. het gedeelte voor de sterren en burst. Dus de plugs schoten er uit denk ik, zag je aan het effect. (Horsetail?) Ik heb wat statische test gedaan met de korte versie bombettes van 60 mm ID 20 om te kijken wanneer je toch een acceptabele break kan krijgen met de beperkte ruimte voor plugs. Maar hoe zie je dat zonder ze de lucht in te schieten. Door de shrapnels* of fragmenten te verzamelen. Daar kun je een hoop aan zien. In mijn opzet gebruik ik voor de plugs standaard katten grid. Tenzij anders beschreven. De stars welke ik gebruikte waren de Gold glitter stars. Maar ze waren nog niet goed geprimed. Alleen een beetje na het rollen van de sterren even bestuift met hot prime. De bentoniet heeft meer gewicht nodig om een juiste plug te maken omdat die gewoon zeer fijn is en dus dichter op elkaar geperst wordt. Verder wat variatie in de endplugs. O.a. de chinese wijze: Disk - bentoniet - disk. geramd. (You tube) (*) Shrapnel: De shrapnel is een granaatsoort, namelijk een granaatkartets. Hij is genoemd naar de uitvinder ervan, generaal-majoor Henry Shrapnel, een Engelse artillerie-officier. Wikipedia Leuk weetje toch Enjoy! Bombettetestcase1.mp4 Bombettetestcase2.mp4 Bombettetestcase3.mp4 Bombettetestcase4.mp4
 21. de.leeuw62

  Sterrenmolen

  Knap werk T. Verf kwast met variabel breedtes in water of ander soort oplossing dopen kun je prima doseren. Door de kwast tegen binnenkant trommel te houden. Ik ben gestopt met de plantenspuit, dat werkt voor mij op deze schaal niet zo.
 22. de.leeuw62

  Sterrenmolen

  Nice! zou zeker doen wat HD voorstelt. Bespaart je een hoop gebuk
 23. de.leeuw62

  Meesterlijk

 24. de.leeuw62

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Hoi Andres! Jammer man de tubes zijn vast wel stevig genoeg. Dergelijke zelf gerolde gebruik ik ook als mortiertjes. De oorzaak van de cato zou wel eens het opstaande randje aan de binnenzijde van je tube kunnen zijn. Daar ontstaat een zwakte in de samenhang van je fuel over de hele lengte van je tube. Boutnek noemde verderop al zoiets.
×