Jump to content
PyroForum.nl

de.leeuw62

Afgeschermd
 • Posts

  314
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by de.leeuw62

 1. Dank u! Ja, voor een fontein kan dat wel. Maar voor pijlen? Ik heb daar eerlijk gezegd te lang op lopen doorsukkelen met houten rammers. Nou ik hoor het wel! Lijkt mij leuk om iets te kunnen doen voor de community Haha!
 2. Beste pyro's, afgelopen periode definitief afstand gedaan van houten rammers. Reden daarvoor... ze gaan op een gegeven moment onherroepelijk naar de klote. Zeker als je een pers gebruikt. Voor even is het een goedkope oplossing en het heeft in ieder geval bij mij gewerkt. Tijdens Corona alles opnieuw zelf gedraaid uit aluminium staf m.b.v. metaal draaibank. Mijn nieuwe tools: 22 ID rammers, 15 ID rammers en disk/eindplug plungers. (Spindles. Staan niet op de foto) Als ik iemand kan helpen met wat tools PM me maar.
 3. Recycled Karton van een 200 tot 250 grams is erg goed om allerlei tubes te rollen. Het neemt de lijm (houtlijm of wheat paste) goed op zonder dat het meteen vervormd, of krom trekt na drogen. Succes!😉
 4. Thx B +/- 2,3 gram incl. prime Pumped Bio ethanol Pine
 5. Jouw (mijn) angst houdt je alert/waakzaam en daar is niks mis mee. Houden zo! Ik geloof niet dat iedereen gestopt is.
 6. Dank Rock/Coek Ik wil een nog dunnere variant visco. Voor het doorlonten van cakes. Die 3 mm is vrij dik daarvoor denk ik. Daar moet je grote gaten in je tubes voor prikken. Als je gebruik maakt van 1 gat per tube. ___________/\____/\___/\___/\ Om dat te regelen heb ik in de 'Upper die' een tule geplaatst met een kleiner diameter. Bedoeling is om alle klossen van het dunste katoen garen te voorzien.
 7. 1 snaar is van uit een wasmachine. Die de rubber kraag rond de klep/opening om de trommel vast zet. Die zie je normaal nooit zitten totdat je die rubber kraag wilt verwijderen. Ik ga zeer wel een keer bij een afvalstraat langs😎 De tweede snaar is haakwerk van mijn vriendin.😊 Voor nu werkt dat nog prima. Haha! De dikte visco is +/- 3 mm. Het gaatje van de bovenste ''powder die'' is dacht ik rond de 3 mm. De onderste 5 mm. Dat coaten met pingpong werkt prima maar ik ga de pap iets dikker aanmaken om een betere dichte coating te krijgen. Nozzle van het nc lak flesje is 3 mm. De garen komen niet uit het noodsetje van mijn vriendin Haha. Hema rijggaren. Dank voor de reacties heren, en dank vooral mijn vriendin voor het haken van de V-snaar en ze heeft geassisteerd bij het draaien van de 2de run visco, door de accuboormachine te hanteren terwijl ik de visco opdraaide. Moest ik nog even vermelden😁
 8. Thx HD, betere flow door je trechter inderdaad, denk maar aan een zandloper, ook heel belangrijk heb ik gemerkt. Het geeft ook zo min mogelijk verstuiving in de omgeving. De korreltjes worden ook beter gevangen gehouden na de eerste draaischijf. Ik gebruik in eerste draaischijf een pluiziger katoendraad (12 klossen naaigaren) die zoveel mogelijk korrels vasthouden wat bij een fijne meal niet het geval is. Dus met meal, zo uit de molen zou ik niet meer doen vanwege de rommel en stof. De eerste draaischijf bestaat uit 12 een iets dikkere katoendraad naaigaren welke pluiziger is dan de tweede draaischijf dunner katoendraad naaigaren ook 12 klossen aangepast sinds gister (van 8 naar 12 klossen). De draai snelheid van de 2 draaischijven na gister zo´n beetje hetzelfde gehouden ten opzicht van elkaar. Opwind snelheid naar droog trommel handmatig. Is iets niet duidelijk hoor ik het graag😚 Bijgaand foto van resultaat,: 2 x draaischijven a 12 klossen katoendraad. weinig verstuif afval.
 9. Allereerst wil ik even zeggen dat de heren die mij voor zijn gegaan met het bouwen van een viscofuse machine...petje af! Dit is niet zo simpel als het lijkt. Maar goed. Ik ben vorig jaar begonnen met het bouwen van dergelijk tool en ook al wat getest maar met matig resultaat. Heden. Ik draai de lont nog handmatig op een spoel terwijl een accuboormachine de boel draaiende houdt waardoor het opwinden wat onregelmatig loopt. Er kan nog een hoop aan verbeterd worden. De Bp meal is gekorreld, oftewel de droge pulverone door een steeds fijne zeef gedrukt tot een zeer fijne korrel overblijft. Geen meal. Ziehier het resultaat van mijn visco fuse. Graag uw reactie/vragen. VID_20190906_165053.mp4
 10. Dat was dan wel bovenop de gewoonlijke Pulverone.
 11. @ExplosievCoek Als burstcharge gebruikte ik Salute powder 64 perc. 23 Al dark en 13 Zwavel Per shell ongeveer 3 x 1,25 ml scoops😁 wellicht verklaart dat het streamer effect? Of ik heb geen goeie D1 glitter stars. gr De Leeuw
 12. Leuke pijl en break!😉 Dat belooft nog wat! Als dit je eerste is. Pijl maakt wel een beetje korte vlucht (gebaseerd op het geluid van de fuel die opbrand) dat in verhouding met de lengte tube. En geen delay zoals je al aangaf. Hoezo spolette? Volgens mij kun je 2 motors halen uit die tube lengte met hetzelfde resultaat. Ik weet natuurlijk niet hoe lang je spindle is. Nice!
 13. Elementfire89, Hoeveel gram lift heb je er onder van die (hot) BP? Gebruik je een slow booster? Spiking ook?
 14. de.leeuw62

  20190321_185641.jpg

  Netjes gedaan!
 15. Ligt niet aan jouw! Had het filmpje gister wederom ge upload. Geen idee wat er aan verkeerd is gegaan. Bekijk anders die in de images balk bovenaan forum pagina, is dezelfde.
 16. Thx Andres! Ik had ze flink in de prime gezet wat goed uitpakte met deze best wel harde break. Zal nog es 2 stars naast elkaar afbranden. Heb nog wat over. Hierboven heb ik het over 1,5 tot 2 uur ballmillen, dat is niet waar. Ik screen de comp 3 a 4 keer door een zeef, of hooguit een half uur in de mill om alleen te mengen. Lang ballmillen gaat het meeste effect verloren schijnt.
 17. Ik ga er even van uit dat de vraag aan mij gericht is. Ja heb ik.
 18. de.leeuw62

  Diversen tests

×
×
 • Create New...