Jump to content
PyroForum.nl

dennisman

Gebruikers
 • Content count

  209
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

3 Followers

Contact Methods

Recent Profile Visitors

2,271 profile views
 1. dennisman

  Goud oplossen in koningswater

  Goud smelt bij 1063 C geloof ik zo uit mn hooft,en ik denk niet dat het er zuiverder van wordt dan zou je het nog moeten zuiveren. En koper smelt bij 1083 dus of je moet temp heel nauwkeurig kunnen regelen anders smelt het hele zaakje door elkaar wat je dus niet wil hebben.
 2. dennisman

  Goud oplossen in koningswater

  Ja dat zijn mooie programma's mag ik ook graag na kijken. In het nieuwe spul zoals telefoons en pc zal het niet echt de moeite zijn om alleen voor het goud te gaan nee,maar je moet ook echt de oude pc hebben toen was goud nog lang niet zo duur als nu. Dingen van begin jaren '90 daar zit nog wel wat in.
 3. dennisman

  Goud oplossen in koningswater

  Oke dat moeten we niet hebben,ik doe niet meer aan explosies haha Dus gewoon landbouw ureum die heb ik hier nog wel. Ik zal me er eerst eens goed uitgebreid in informeren,het is jammer als het door een stomme fout mislukt. Ik zag ook dat je geen tin(tin nitraaten) in de oplossing moet hebben dat verstoord het proces met de natriummetabisulfiet. Dat is wel jammer ik heb ook nog een heleboel printplaten met allemaal goudverbindingen,anders zou ik het hele zaakje in koningswater oplossen en dan het goud er uit scheiden maar dat gaat zo niet lukken. Denk eerst al het base metaal oplossen in salpeterzuur en wanneer dat allemaal weg is af gieten en als laatst het overgebleven goud(vergulde componenten) oplossen in koningswater.
 4. dennisman

  Goud oplossen in koningswater

  Ja kijk daar hebben we wat aan,er komt dus best nog wel een redelijke yield van die cpu´s af max 0,5 gr per stuk en dat is zuiver goud ik weet niet wat de goud prijs is op dit moment maar zal zo rond de 40 a 45 euro liggen de gr. Nu moet ik dus alleen nog ureum hebben wie heeft er nog wat?
 5. dennisman

  Goud oplossen in koningswater

  Hee hallo,ja ik ben een heletijd weggeweest maar toch weer een beetje bezig met experimenteren en het zou mooi zijn dat het ook nog wat oplevert. Het meeste wat ik heb gedaan is altijd nog gelukt dus dit gaat ook wel lukken. Ik weet ook wel dat dit niet echt het forum is waar men hier iets mee kan,maar er zullen vast wel mensen zijn die meer verstand hebben van scheikunde dan mij ik heb miss 1 jaartje les in gehad. Maar die ureum wat jij bedoeld is denk ik deze NH2CONH2HNO3 dat is de ureumnitraat en ik weet niet of dit de goede is die ik nodig heb. Volgens mij moet ik deze hebben (NH2)2CO gewone ureum. Wie het weet mag het zeggen
 6. dennisman

  Goud oplossen in koningswater

  Wat ik wel weet is dat een kilo cpu´s het bovenste plaatje 125E de kilo oplevert als je ze zo inlevert dus dan zal er toch nog wel wat opleveren lijkt me. De ram chips zijn wel een stuk minder waard 23E kg http://www.steeldeal.nl/pc-inleveren/
 7. dennisman

  Goud oplossen in koningswater

  Zoals de titel luid ben ik bezig met het winnen van goud uit oude processors en ram geheugenbankjes. Ik heb hier thuis een kilo of 8 aan deze pc onderdelen,ik heb al wat testen gedaan met het oplossen wat gewoon dus goed gaat maar nu moet ik het koningswater vrij hebben van salpeterzuur,nu wordt er gesproken over het toevoegen van ureum aan het koningswater om het salpeterzuur te verwijderen. Daarna kan de stap met natriummetabisulfiet om het goud te laten neerslaan. Ik heb hier wel ureumnitraat liggen maar dat lijkt me niet geschikt omdat je er dan weer NO3 bij in de oplossing werkt. Nu weet ik dat sommige dieselmotoren er een extra tank in de auto hebben zitten waar ze adbleu in tanken, dat is een oplossing van 32% ureum en gedestileerdwater dit word in de uitlaatgespoten om de NOX te verminderen. Zou ik dat miss ook kunnen toevoegen om het overige salpeterzuur uit teschakelen. Wie het weet mag het zeggen of andere oplossingen zijn ook welkom. Dennisman
 8. dennisman

  Chloraat dmv electrolyse

  Als kathode is RVS 316 een zeer goed alternatief,eerste keus is natuurlijk wel TI
 9. dennisman

  Chloraat dmv electrolyse

  Waarom gebruik je niet de hele plaat? dan kun je een lekere grote cel van bouwen. Ik zal dan wel voor een regelbare voeding gaan tot een amp of 40-50 moet wel gaan lukken Mooie electroden zijn het en zeker niet duur,wat ook nog een optie is om die mmo electrode te coaten met een looddioxide dan kan je in een keer door gaan van NACl----NaCLO4 Dit was nog wel een ding voor mij om te doen maar helaas niet meer aan toegekomen.
 10. dennisman

  Ti krullen+2 motierbuizen en een vracht paulonia hout

  Verkocht kan dicht!!!!!!!!!!!!
 11. dennisman

  Ti krullen+2 motierbuizen en een vracht paulonia hout

  Ik durf het niet zo te zeggen,ik heb hier geen weegschaal meer maar het zal zo rond de kilo zijn
 12. dennisman

  Ti krullen+2 motierbuizen en een vracht paulonia hout

  De motierbuizen zijn van glasvezel kleur geel.
 13. Ik heb hier dus nog een doos vol Ti krullen staan twee motierbuizen 3" en 4'' en een stapel paulonia hout om dus te verkolen. Alles in 1 koop 25eu ex verzendkosten.
 14. dennisman

  Chloraat dmv electrolyse

  Nee helaas niet, de omstandigheden laten het niet toe jammer maar helaas. Deze foto's had ik al eens een keer gedownload en is niet van mij, ik zou ook grotere platen gebruiken maar het ging me om de plaat nylon waar hij ze ingemaakt had.
 15. dennisman

  Chloraat dmv electrolyse

  Of als je iemand weet die handig is met een freesbank kan je zoiets als dit maken. Atmosphere zijn die electroden ook wel geschikt voor perchloraat?er zit namelijk best veel verschil in mmo anoden.
×