Jump to content
PyroForum.nl

dennisman

Gebruikers
 • Content count

  209
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by dennisman

 1. dennisman

  Visco machine

  Dennisman heeft een zeer goed werkende viscomachine gemaakt met een NC coating en direct op een haspel. Geheel van hout en makkelijk na te maken ik zal er wel wat foto's van maken. Vorig jaar was er trouwens al een topic over de viscomachine nl maar door die toestanden van Sp dus verwijderd.
 2. dennisman

  Goud oplossen in koningswater

  Zoals de titel luid ben ik bezig met het winnen van goud uit oude processors en ram geheugenbankjes. Ik heb hier thuis een kilo of 8 aan deze pc onderdelen,ik heb al wat testen gedaan met het oplossen wat gewoon dus goed gaat maar nu moet ik het koningswater vrij hebben van salpeterzuur,nu wordt er gesproken over het toevoegen van ureum aan het koningswater om het salpeterzuur te verwijderen. Daarna kan de stap met natriummetabisulfiet om het goud te laten neerslaan. Ik heb hier wel ureumnitraat liggen maar dat lijkt me niet geschikt omdat je er dan weer NO3 bij in de oplossing werkt. Nu weet ik dat sommige dieselmotoren er een extra tank in de auto hebben zitten waar ze adbleu in tanken, dat is een oplossing van 32% ureum en gedestileerdwater dit word in de uitlaatgespoten om de NOX te verminderen. Zou ik dat miss ook kunnen toevoegen om het overige salpeterzuur uit teschakelen. Wie het weet mag het zeggen of andere oplossingen zijn ook welkom. Dennisman
 3. dennisman

  Goud oplossen in koningswater

  Goud smelt bij 1063 C geloof ik zo uit mn hooft,en ik denk niet dat het er zuiverder van wordt dan zou je het nog moeten zuiveren. En koper smelt bij 1083 dus of je moet temp heel nauwkeurig kunnen regelen anders smelt het hele zaakje door elkaar wat je dus niet wil hebben.
 4. dennisman

  Goud oplossen in koningswater

  Ja dat zijn mooie programma's mag ik ook graag na kijken. In het nieuwe spul zoals telefoons en pc zal het niet echt de moeite zijn om alleen voor het goud te gaan nee,maar je moet ook echt de oude pc hebben toen was goud nog lang niet zo duur als nu. Dingen van begin jaren '90 daar zit nog wel wat in.
 5. dennisman

  Goud oplossen in koningswater

  Oke dat moeten we niet hebben,ik doe niet meer aan explosies haha Dus gewoon landbouw ureum die heb ik hier nog wel. Ik zal me er eerst eens goed uitgebreid in informeren,het is jammer als het door een stomme fout mislukt. Ik zag ook dat je geen tin(tin nitraaten) in de oplossing moet hebben dat verstoord het proces met de natriummetabisulfiet. Dat is wel jammer ik heb ook nog een heleboel printplaten met allemaal goudverbindingen,anders zou ik het hele zaakje in koningswater oplossen en dan het goud er uit scheiden maar dat gaat zo niet lukken. Denk eerst al het base metaal oplossen in salpeterzuur en wanneer dat allemaal weg is af gieten en als laatst het overgebleven goud(vergulde componenten) oplossen in koningswater.
 6. dennisman

  Goud oplossen in koningswater

  Ja kijk daar hebben we wat aan,er komt dus best nog wel een redelijke yield van die cpu´s af max 0,5 gr per stuk en dat is zuiver goud ik weet niet wat de goud prijs is op dit moment maar zal zo rond de 40 a 45 euro liggen de gr. Nu moet ik dus alleen nog ureum hebben wie heeft er nog wat?
 7. dennisman

  Goud oplossen in koningswater

  Hee hallo,ja ik ben een heletijd weggeweest maar toch weer een beetje bezig met experimenteren en het zou mooi zijn dat het ook nog wat oplevert. Het meeste wat ik heb gedaan is altijd nog gelukt dus dit gaat ook wel lukken. Ik weet ook wel dat dit niet echt het forum is waar men hier iets mee kan,maar er zullen vast wel mensen zijn die meer verstand hebben van scheikunde dan mij ik heb miss 1 jaartje les in gehad. Maar die ureum wat jij bedoeld is denk ik deze NH2CONH2HNO3 dat is de ureumnitraat en ik weet niet of dit de goede is die ik nodig heb. Volgens mij moet ik deze hebben (NH2)2CO gewone ureum. Wie het weet mag het zeggen
 8. dennisman

  Goud oplossen in koningswater

  Wat ik wel weet is dat een kilo cpu´s het bovenste plaatje 125E de kilo oplevert als je ze zo inlevert dus dan zal er toch nog wel wat opleveren lijkt me. De ram chips zijn wel een stuk minder waard 23E kg http://www.steeldeal.nl/pc-inleveren/
 9. dennisman

  Chloraat dmv electrolyse

  Gisteren mijn eerste cel getest en met een goed resutaat. Voeding :Een omgebouwde pc voeding 5V 20 amp max. Cel :1,2 Liter glazen pot Anode :Ti Mixed metaloxide Catode : Ti Begonnen met een verzadigde oplossing van losalt (66 kaliumchloride, 33 natriumchloride) Na 24 uur is een dikke laag van 4cm Kaliumchloraat kristallen zichtbaar , deze even flink met ijs water gespoeld om de natrium verontreiniging er uit te spoelen.
 10. dennisman

  Chloraat dmv electrolyse

  Als kathode is RVS 316 een zeer goed alternatief,eerste keus is natuurlijk wel TI
 11. dennisman

  Chloraat dmv electrolyse

  Waarom gebruik je niet de hele plaat? dan kun je een lekere grote cel van bouwen. Ik zal dan wel voor een regelbare voeding gaan tot een amp of 40-50 moet wel gaan lukken Mooie electroden zijn het en zeker niet duur,wat ook nog een optie is om die mmo electrode te coaten met een looddioxide dan kan je in een keer door gaan van NACl----NaCLO4 Dit was nog wel een ding voor mij om te doen maar helaas niet meer aan toegekomen.
 12. dennisman

  Ti krullen+2 motierbuizen en een vracht paulonia hout

  Verkocht kan dicht!!!!!!!!!!!!
 13. Ik heb hier dus nog een doos vol Ti krullen staan twee motierbuizen 3" en 4'' en een stapel paulonia hout om dus te verkolen. Alles in 1 koop 25eu ex verzendkosten.
 14. dennisman

  Ti krullen+2 motierbuizen en een vracht paulonia hout

  Ik durf het niet zo te zeggen,ik heb hier geen weegschaal meer maar het zal zo rond de kilo zijn
 15. dennisman

  Ti krullen+2 motierbuizen en een vracht paulonia hout

  De motierbuizen zijn van glasvezel kleur geel.
 16. dennisman

  Chloraat dmv electrolyse

  Nee helaas niet, de omstandigheden laten het niet toe jammer maar helaas. Deze foto's had ik al eens een keer gedownload en is niet van mij, ik zou ook grotere platen gebruiken maar het ging me om de plaat nylon waar hij ze ingemaakt had.
 17. dennisman

  Chloraat dmv electrolyse

  Of als je iemand weet die handig is met een freesbank kan je zoiets als dit maken. Atmosphere zijn die electroden ook wel geschikt voor perchloraat?er zit namelijk best veel verschil in mmo anoden.
 18. dennisman

  Chloraat dmv electrolyse

  Wat je ook zou kunnen doen is om alleen KClO3 te maken door dus alleen KCl te gebruiken in je cel. En die KClO3 kristallen dan in een pan te verhitten waardoor er dan KClO4 zal ontstaan hoe dit precies werkt weet Atmos1 miss kan die er wat meer oververtellen.
 19. dennisman

  Aluminiumpoeder

  Als je het dan echt makelijk wil doen maak dan MgAl dit even in stukken slaan en dan een middag in de balmill met stalen kogels. En ik kan het je verzekeren dat dit een goed bruikbare stof is voor zowel een knal compo als kleur compo.
 20. dennisman

  Mangaandioxide Anode.

  De Mno2 anode hoe te maken,en wat heb je nodig: Zoutzuur 30% Mangaan nitraat------Dit kan simpel worden gemaakt door salpeterzuur te laten reageren met Mn carbonaat. Salpeterzuur 38%/52% Verfafbrander Rvs buis of ijzer waar de brander en Ti plaat in past. Titanium plaat,staaf ect Spiritus Als eerst begin je met het schuren van je Ti plaat gewoon ruw met de straaljager en als laatst nog even met de hand en met een fijn schuur papier waterproof bv. Als je hier mee klaar bent vul je een pot waar je Ti plaat in kan en laat de bovenste paar cm van je plaat vrij,vul nu deze pot met 30%zuutzuur en zet deze in een pan met water en verwarm nu de pan. Wat er nu gebeurt is dat de Ti ge etst wordt, en het zoutzuur kleurt hier bij violet/blauw. Wanneer dit klaar is zal je Ti plaat donkergrijs verkleurt zijn (duurt 15min) reinig je de Ti plaat met gedestileerd water en niet meer met de handen aanraken. Nu maak je een oplossing van Mn nitraat ongeveer 100gr per liter en een scheut spititus en een paar ml salpeterzuur. Hang hier nu je Ti plaat een paar sec in eruit halen en even laten uitdrupelen, hang nu de plaat in de buis boven de brander en laat hem bakken voor 15 min tussen de 300 C en 500 C Haal de plaat na 15 min er uit en veeg hem voorzichtig af met een zachte doek nu even laten afkoelen en weer dompelen in de Mn nitraat oplossing herhaal dit nu z'n 30 keer en tussen elke 10 keer even 30min door bakken en de allerlaatste coating bak je de plaat een UUR. Nu is de anode klaar voor gebruik het is verstandig om hem eerst even een paar uur laten electrolyseren in een oplossing van NaCl en dit zal helemaal rose worden gooi dit dan weg en begin opnieuw met een fris electrolyt dit zal nu schoon blijven. Het maximale amperage per cm2 is tussen de 50 en 100 mili amp beter is het om op 50 te blijven, deze anode kan max 40 amp aan. En met deze anode is het beter om alleen Chloraat te maken bij een laag chlorine zal de coating weg vreten. Veel succes Dennisman,, Bron:Internet capecanavel.
 21. dennisman

  Mangaandioxide Anode.

  Een mix met Mangaandioxide en Cobaltoxide is eigenlijk helemaal geen goede keuze om daar je anode van te maken. Cobaltoxide is helemaal niet zo super ten opzichte van mangaandioxide,het word snel vernietigt in een choraatcel het enige waar men het voor gebruikt is om als onderlaag te dienen bij een Mno2 anode. Zonder Co2O3 werkt net zo goed, ik heb geen verschil gemerkt.
 22. dennisman

  Mangaandioxide Anode.

  Een keramiek oven moet wel lukken lijkt mij,als er maar zuurstof bij kan komen. Werkt zn oven met hete lucht?
 23. dennisman

  Mangaandioxide Anode.

  Ik zou het gewoon met een verfbrander doen dan weet je zeker dat het een goede anode wordt. Leander: Ik kan me nog wel een pm van jou herineren waarin ze zij dat jou anode ook niet het gewenste aantal amp stroomde. En je hebt je anodes wel heel goedkoop gemaakt he'.
 24. dennisman

  Mangaandioxide Anode.

  Als ik jou anodes eens goed bekijk dan zie ik dat jou coating niet volledig is en er vlekerig uitziet. Dat kan komen door een te lage 'baktemperatuur' of te kort bakken. Ik heb hier nog een foto van mijn anode die is helemaal egaal gecoat zoals het hoort te zijn.
 25. dennisman

  Mangaandioxide Anode.

  Is ook niet nodig die 'bruine soep' moet je gewoon gebruiken,een beetje water er bij en klaar voor gebruik.
×