Jump to content
PyroForum.nl

de.leeuw62

Afgeschermd
 • Content count

  314
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

33 Excellent

3 Followers

Recent Profile Visitors

7,659 profile views
 1. de.leeuw62

  Rocket tools & Rammers

  Dank u! Ja, voor een fontein kan dat wel. Maar voor pijlen? Ik heb daar eerlijk gezegd te lang op lopen doorsukkelen met houten rammers. Nou ik hoor het wel! Lijkt mij leuk om iets te kunnen doen voor de community Haha!
 2. de.leeuw62

  Rocket tools & Rammers

  Beste pyro's, afgelopen periode definitief afstand gedaan van houten rammers. Reden daarvoor... ze gaan op een gegeven moment onherroepelijk naar de klote. Zeker als je een pers gebruikt. Voor even is het een goedkope oplossing en het heeft in ieder geval bij mij gewerkt. Tijdens Corona alles opnieuw zelf gedraaid uit aluminium staf m.b.v. metaal draaibank. Mijn nieuwe tools: 22 ID rammers, 15 ID rammers en disk/eindplug plungers. (Spindles. Staan niet op de foto) Als ik iemand kan helpen met wat tools PM me maar.
 3. de.leeuw62

  IMG_20211006_165947.jpg

  whistle.mp4
 4. de.leeuw62

  IMG_20211006_165947.jpg

  Oud & Nieuw
 5. de.leeuw62

  HELP Tips en ideeën voor fontein tools?

  Recycled Karton van een 200 tot 250 grams is erg goed om allerlei tubes te rollen. Het neemt de lijm (houtlijm of wheat paste) goed op zonder dat het meteen vervormd, of krom trekt na drogen. Succes!😉
 6. de.leeuw62

  D1 Glitter, Dextrine vs Red Gum

  Thx B +/- 2,3 gram incl. prime Pumped Bio ethanol Pine
 7. de.leeuw62

  D1 Glitter, Dextrine vs Red Gum

  D1 Red Gum.mp4
 8. de.leeuw62

  Hoe t is?

  Jouw (mijn) angst houdt je alert/waakzaam en daar is niks mis mee. Houden zo! Ik geloof niet dat iedereen gestopt is.
 9. de.leeuw62

  Visco machine

  Dank Rock/Coek Ik wil een nog dunnere variant visco. Voor het doorlonten van cakes. Die 3 mm is vrij dik daarvoor denk ik. Daar moet je grote gaten in je tubes voor prikken. Als je gebruik maakt van 1 gat per tube. ___________/\____/\___/\___/\ Om dat te regelen heb ik in de 'Upper die' een tule geplaatst met een kleiner diameter. Bedoeling is om alle klossen van het dunste katoen garen te voorzien.
 10. de.leeuw62

  Visco machine

  1 snaar is van uit een wasmachine. Die de rubber kraag rond de klep/opening om de trommel vast zet. Die zie je normaal nooit zitten totdat je die rubber kraag wilt verwijderen. Ik ga zeer wel een keer bij een afvalstraat langs😎 De tweede snaar is haakwerk van mijn vriendin.😊 Voor nu werkt dat nog prima. Haha! De dikte visco is +/- 3 mm. Het gaatje van de bovenste ''powder die'' is dacht ik rond de 3 mm. De onderste 5 mm. Dat coaten met pingpong werkt prima maar ik ga de pap iets dikker aanmaken om een betere dichte coating te krijgen. Nozzle van het nc lak flesje is 3 mm. De garen komen niet uit het noodsetje van mijn vriendin Haha. Hema rijggaren. Dank voor de reacties heren, en dank vooral mijn vriendin voor het haken van de V-snaar en ze heeft geassisteerd bij het draaien van de 2de run visco, door de accuboormachine te hanteren terwijl ik de visco opdraaide. Moest ik nog even vermelden😁
 11. de.leeuw62

  Visco machine

  Thx HD, betere flow door je trechter inderdaad, denk maar aan een zandloper, ook heel belangrijk heb ik gemerkt. Het geeft ook zo min mogelijk verstuiving in de omgeving. De korreltjes worden ook beter gevangen gehouden na de eerste draaischijf. Ik gebruik in eerste draaischijf een pluiziger katoendraad (12 klossen naaigaren) die zoveel mogelijk korrels vasthouden wat bij een fijne meal niet het geval is. Dus met meal, zo uit de molen zou ik niet meer doen vanwege de rommel en stof. De eerste draaischijf bestaat uit 12 een iets dikkere katoendraad naaigaren welke pluiziger is dan de tweede draaischijf dunner katoendraad naaigaren ook 12 klossen aangepast sinds gister (van 8 naar 12 klossen). De draai snelheid van de 2 draaischijven na gister zo´n beetje hetzelfde gehouden ten opzicht van elkaar. Opwind snelheid naar droog trommel handmatig. Is iets niet duidelijk hoor ik het graag😚 Bijgaand foto van resultaat,: 2 x draaischijven a 12 klossen katoendraad. weinig verstuif afval.
 12. de.leeuw62

  Visco machine

  Dank Lontje!
 13. de.leeuw62

  Visco machine

×