Jump to content
PyroForum.nl

de.leeuw62

Afgeschermd
 • Content count

  300
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

Recent Profile Visitors

4,930 profile views
 1. de.leeuw62

  D1 Glitter, Dextrine vs Red Gum

  Dat was dan wel bovenop de gewoonlijke Pulverone.
 2. de.leeuw62

  D1 Glitter, Dextrine vs Red Gum

  @ExplosievCoek Als burstcharge gebruikte ik Salute powder 64 perc. 23 Al dark en 13 Zwavel Per shell ongeveer 3 x 1,25 ml scoops­čśü wellicht verklaart dat het streamer effect? Of ik heb geen goeie D1 glitter stars. gr De Leeuw
 3. de.leeuw62

  Eerste 1 lb pijl met heading

  Leuke pijl en break!­čśë Dat belooft nog wat! Als dit je eerste is. Pijl maakt wel een beetje korte vlucht (gebaseerd op het geluid van de fuel die opbrand) dat in verhouding met de lengte tube. En geen delay zoals je al aangaf. Hoezo spolette? Volgens mij kun je 2 motors halen uit die tube lengte met hetzelfde resultaat. Ik weet natuurlijk niet hoe lang je spindle is. Nice!
 4. de.leeuw62

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Elementfire89, Hoeveel gram lift heb je er onder van die (hot) BP? Gebruik je een slow booster? Spiking ook?
 5. de.leeuw62

  20190321_185641.jpg

  Netjes gedaan!
 6. de.leeuw62

  D1 Glitter, Dextrine vs Red Gum

  Ligt niet aan jouw! Had het filmpje gister wederom ge upload. Geen idee wat er aan verkeerd is gegaan. Bekijk anders die in de images balk bovenaan forum pagina, is dezelfde.
 7. de.leeuw62

  D1 Glitter, Dextrine vs Red Gum

  Thx Andres! Ik had ze flink in de prime gezet wat goed uitpakte met deze best wel harde break. Zal nog es 2 stars naast elkaar afbranden. Heb nog wat over. Hierboven heb ik het over 1,5 tot 2 uur ballmillen, dat is niet waar. Ik screen de comp 3 a 4 keer door een zeef, of hooguit een half uur in de mill om alleen te mengen. Lang ballmillen gaat het meeste effect verloren schijnt.
 8. de.leeuw62

  Flash core stars

  Ik ga er even van uit dat de vraag aan mij gericht is. Ja heb ik.
 9. de.leeuw62

  Diversen tests

 10. de.leeuw62

  D1 Glitter, Dextrine vs Red Gum

  In navolging op mijn vraag (in korte vragen topic) of je D1 glitter ook kan binden met Red Gum heb ik e.e.a. uitgetest. Dit om te vergelijken of er iets verandert in het effect wanneer je Red Gum gebruikt in plaats van de gebruikelijke Dextrine. Normaal comp. van D1 glitter: 53 Kalium nitraat 18 Zwavel 11 Houtskool 7 Aluminium (-325 mesh, spherical) 7 Natrium bi-carbonaat 4 Dextrine Dextrine wordt compleet vervangen door Red Gum en om de red gum te activeren gebruik ik geen water zoals bij Dextrine maar alcohol. ?Alle chemicali├źn gaan +/- 1,5 - 2 uur in de Ball mill zonder de Aluminium poeder. Voor de aluminium gebruik ik bij mijn D1 altijd de Aluminium poeder 0-71 micron. In het bijgaand filmpje zal de bombette minder hoog gaan dan de vuurpijl, dus de beleving is wellicht intenser/scherper dan die van de pijl maar het effect is t.o.v. de vuurpijl in mijn beleving niet veel anders. D1 Glitter.mp4
 11. de.leeuw62

  Flash core stars

  Ik heb dat nog niet zo gedaan, lijkt mij ook vrij lastig. Maar wellicht kun je met een cavity star pump een soort gelijk resultaat krijgen. gr de leeuw
 12. de.leeuw62

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Joepie! Aankomend paas weekend wordt prachtig weer. Wat moet ik nog doen? 1) Batterij cam opladen: check!?
 13. de.leeuw62

  Balsahout gebruiken voor Hot BP?

  Jazeker! in principe zachte houtsoorten en daar valt Balsahout ook onder. Wilgen, Paulownia, Hennep, Balsa. gr de Leeuw
 14. de.leeuw62

  Starplates

  Nou, hier is ie dan! Starplate voor 6 mm stars. Stars worden gebruikt voor bombettes id 20 mm of 25 mm. Cutten was teveel gepriegel voor kleine stars en dit werkt super. Gaten d.m.v. kolomboor geheel door de aluminium male en female plaat geboord. Daarna stiften van ijzer lijmen met epoxylijm.
 15. de.leeuw62

  D1 Glitter

  Sorry T, maar wat is een loafbox?? Hoe dan ook, goede reden om wat te testen. Overigens heb ik al wel eens D1 gebonden met Arabische gom. Ging bij mijn weten goed. Het effect was hetzelfde. Dank heren!
×