Jump to content
PyroForum.nl

VanHout

Afgeschermd
  • Posts

    391
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by VanHout

  1. Wat zit er in je normale prime? Wat metaal erbij knalt de temperatuur sowieso mooi omhoog. Klootte jaren terug wel eens met thermiet en had hiervoor een KClO3 prime met flink wat mgal er door. Anders fencepost prime misschien? Deze gebruikt silica ipv metalen dacht ik.
  2. De hobby staat hier ook op een laag pitje, drukte drukte drukte. Van de week een paar shells in elkaar zetten denk ik, heb toch een reputatie hoog te houden
  3. Beetje downscalen, hydraulische perscylinder + pompje aanschaffen en je hebt voor een paar euros een pers met waarmee je alle kanten uit kan
  4. Als je een vraag hebt over een algemener onderwerp waar al meerdere langere topics over bestaan lijkt mij het logisch deze te bumpen. Mocht deze niet goed aan sluiten bij een bestaand topic is het geen enkel punt een nieuwe aan te maken. De regels zijn er vooral om members te motiveren eerst zelf op zoek te gaan ipv direct om een kant en klaar antwoord te vragen (spoonfeeden). Bottomline: Zolang je laat zien dat je er zelf ook energie in steekt om je probleem op te lossen maakt het eigenlijk niet veel uit.
  5. Ha top! Die was ik al weer vergeten. Danku T.
  6. Ik vind pihko blue nog altijd de helderste blauw tot nu toe, en die is op KP basis. De KClO3 kwam in een groezelig emmertje, wat mij al doet twijfelen aan de zuiverheid. Als ik wist dat het 100% zuiver was had ik het al lang ergens in verwerkt.
  7. 500 gram MCRH verknalt, waren te nat. Mooi om de vuurton mee op te stoken! 2 Timed report shells klaar, alleen nog spiken. Winokur 20 stars liggen te drogen, even als een aantal batches rode en glitter stars. Pulverone was ook te nat, zit net weer in de ballmill om vanmiddag op nieuw te proberen. In de tussentijd kartonnen rondjes ponsen voor mn 5gram knallers. Eind van de week de shells assembleren, lekker knoeien met wheatpaste PS; Iemand nog een compo voor KClO3? Heb eens 5kg cadeau gekregen bij een overname, nooit wat mee gedaan.
  8. Ned Gorski is vorige week een video serie begonnen waarin vrijwel alle aspecten van pyrotechniek in worden behandelt. Van veiligheid tot de basis chemicalien en constructietechnieken. Zowel voor de beginner als gevorderde pyrotechnicus zeer interessant! https://m.youtube.com/user/nedgorski
  9. VanHout

    Yesssss!

    Gefeliciteerd! En geniet van de slapeloze nachten! Hou wel een beetje tijd vrij om het zootje ongeregeld op PF onder de duim te houden hè!
  10. Dit soort vragen horen eigenlijk thuis in het daarvoor bestemde subforum, maar ik help je wel even op weg. Aangenomen dat je met 'gewone' bp rockets bent begonnen is Tiger Tail een leuk effect om mee te beginnen. KNO3, S, C en wat dextrine, die zou je allemaal al moeten hebben. Google Tiger Tail compo maar eens, staat alles wat je moet weten. Succes
  11. VanHout

    Knaller testen

    Heb voornamelijk 5 grammertjes gemaakt. Knalden stukken harder dan nitraatjes.
  12. VanHout

    Filmpjes

    Niet bepaald stijl om carbid te schieten midden in een woonwijk trouwens.
  13. Heb het ook nog absurd druk, kan niet zoveel tijd aan pyro besteden als ik zou willen.
  14. Ja man, altijd de focus op de verkeerde onderwerpen. Pyrotechniek staat gelijk aan polderterrorisme en kost de samenleving jaarlijks enkele miljoenen, maar ondertussen wel vrolijk tussen de 1 en 6 miljard verkwanselen aan ICT projecten. Hoeveel precies? Geen idee, lette niemand op. Wat die licentie betreft, je bent in Nederland natuurlijk niet klaar met alleen een licentie. Daar komen ongetwijfeld reguliere controles en bezoekjes aan te pas. Lijkt me in elk geval bijna onmogelijk om gewoon een licentie aan te kunnen vragen om vervolgens complete vrijwaring te krijgen. Mocht het wel het geval zijn is dit natuurlijk een gigantisch maas in de wet wat pyro betreft.
  15. Ook beste wensen iedereen! Heb zelf alleen een handjevol knappertjes en wat whistle salutes gemaakt dit jaar, moet de studie maar snel afronden zodat ik mn prioriteiten weer op orde kan stellen haha.
  16. Hmm, je zegt dat je hebt gegoogled, terwijl vrijwel alles hier op het forum te vinden is. Er zijn meerdere topics over rookbommen waarin bijvoorbeeld het onderdrukken van de vlammen aan bod komt. '?do=embed' frameborder='0' data-embedContent>>
  17. Ik paste altijd zeiknat, maar na een nachtje op het droogrek zijn ze kurkdroog. Pikho blue prime ik gewoon met meal, met 1 50/50 stepprime. Zelfs met flashboosters nooit problemen gehad.
  18. KNO3 noch suiker lost op in paraffine, je mengt het slechts. De reden dat je droge mix beter werkte is omdat het brandbare oppervlak veel groter is, waardoor de reactie zich veel makkerlijker in stand houdt dan wanneer het als een massief blok gegoten is. Dit is deels op te lossen door zowel de KNO3 als suiker zeer fijn te malen (apart, spreekt voor zich) en de paraffine net warm genoeg houden om het vloeibaar te laten blijven. Als het te heet is zal een deel van de paraffine na het gieten/scheppen van je mix boven in je blikje/koker gaan drijven om vervolgens uit te harden. Vervolgens voeg je schep voor schep je voortijd gemixte KNO3/suiker mix toe, en flink mengen maar. Nu neem ik aan dat je er ook een pen, potlood oid in hebt gestoken om het aansteken te vergemakkelijken, maar ik herhaal het toch even. De gegoten versie brand langzamer dan een droge mix, maar wel effectiever. Vlam is te doven door er bijvoorbeeld een stalen emmertje met wat gaatjes op te zetten.
  19. Lijkt wel amerikaanse politiek zo, al dat angstzaaien. Nitraten en vlinders die door 'experts' worden vergeleken met staven dynamiet. Je zou maar met dat stelletje politici moeten werken, ik zou compleet doordraaien.
  20. Heb zowaar een gedeelte van de vuurwerkfilmpjes van vorig jaar van mijn cameraman gekregen. Helaas laat de kwaliteit nogal te wensen over <.< Zal een dezer dagen alles even aan elkaar plakken voor een kleine compilatie. Oh ja, en het vogel voederhuisje afgelopen week afgetimmert en gelakt haha;
  21. Nee Lontje, ik ben het gelukkig niet (als ik diegene ben waar je aan dacht), maar het is wel verdomd dichtbij mijn stekkie. Heb gelukkig goede buren, en zorg uberhaupt niet voor overlast. Wel zuur, maarja, als je voor overlast zorgt roep je het wel over jezelf af natuurlijk...
  22. VanHout

    Ducktape Pasting

    Eigenlijk wel ja. Als je kraft goed aanbrengt komt dit absoluut niet meer los. Ducttape heeft deze neiging wel, randen helemaal. Daarnaast is het te dik om mooi glad aan te brengen op alles wat kleiner is dan een 4 incher, wat leid tot luchtzakjes tussen de lagen in, wat op zijn beurt weer zorgt voor een zwakker geheel. En dus resulteert in een slechtere break.
  23. Ik gebruik zelf deze: http://www.conrad.nl/ce/nl/product/433586/Mini-gasbrander/SHOP_AREA_17585&promotionareaSearchDetail=005 Het arme beestje flink aangepakt afgelopen jaar, en ze doet het nog steeds prima. Weet zo niet of dit het goedkoopste adresje is. Wss niet, conrad he?
  24. De boom waar ze vanaf komen is van vurenhout, maar horen haar vruchten daar ook bij? Interessant projectje, houdt ons op de hoogte :p
  25. VanHout

    Ducktape Pasting

    Vind het pasten een mooie afsluiting van het project, eigenlijk. Ik doe het dan wel omslachtig, eerst strookjes op maat knippen en deze vervolgens 1 voor 1 insmeren met een kwastje, maar toch prettiger dan bv met ductape. Lijkt me toch wel dat als je serieus bezig bent met pyro, en een shell in elkaar zet, je toch best even de tijd mag nemen om deze goed en op een betrouwbare manier af te werken.
×
×
  • Create New...