Jump to content
PyroForum.nl

Pyromaniak

Afgeschermd
 • Content count

  417
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

2 Followers

Recent Profile Visitors

3,431 profile views
 1. Pyromaniak

  Nc Lak

  Ik heb een paar verschillende cheap ass setjes gekocht dus ik ga het gewoon proberen Dank iig
 2. Pyromaniak

  Nc Lak

  Weet iemand welke winkels er tegenwoordig nog tafeltennisballen van celluloid verkopen? Ik probeerde NC lak te maken van balletjes van ToysXL, in combinatie met aceton werd het een mooie lak maar geen NC lak aangezien het slecht brandde met veel residu en zwarte rook dus ik ga er van uit dat dit gewoon plastic ballen waren. Vaak staat het niet op de verpakking waar het van gemaakt is. Op verschillende webshops worden wel celluloid ballen verkocht maarja dat word gelijk weer een dure grap met verzendkosten. Iemand een tip?
 3. Pyromaniak

  Pyro like a Maniac

  Dank voor de reacties Ik gebruik idd de timefuse met het rode draadje. Het zou misschien kunnen dat er vocht in de fuse is getrokken maar dan is het nog vreemd want bij die ene shell die ik terug vond was wel de lont geheel door gebrand. Maar ik ga voortaan maar mijn lont binnen in de shell ook crossmatchen. Beter het zekere voor het onzekere. De red/green 4" shell ging denk ik ook niet helemaal goed, de break is niet symmetrisch en het lijkt er idd op dat er sterren blind sloegen. De rising comets schoten is keer op keer af :/ dus dat is ook nog een verbeter puntje. Ik heb een strookje karton op maat van de ster geknipt en deze rond gebogen zodat ik de ster er klem in kon drukken. Het karton heb ik ingesneden en op de shell geplakt met hot glue. Mja dat is dus niet ideaal. Haha ik bedenk me serieus nu pas dat de rising star er natuurlijk bij het begin wel klem in zit maar als deze brand natuurlijk los komt xD slimheid... Zo leer je altijd weer wat Ik gebruik altijd ruby en emerald red en green voor zowel de stars als comets. En de comets zijn gemaakt van de leftovers van de stars met 5% Ti toegevoegd, dat maakt die mooie staart. Gewoon met de hand een flinke bal van gedraaid en klaar
 4. Pyromaniak

  Pyro like a Maniac

  Hallo! Zo als belooft, mijn film van afgelopen O&n De eerste 2 shells zijn nog test shells van een paar dagen voor O&N maar ik dacht dat die er ook wel bij konden. Ik ben het nieuwe jaar begonnen met iets nieuws voor mij, namelijk een 24 shots starmine cake! Zoiets heb ik nog nooit gemaakt. Tijdens het maken is de schietlont erg vaak geknakt en verbogen dus ik had er al weinig vertrouwen in dat deze het hele traject zou volhouden, En mijn voorspelling kwam uit jammer genoeg. Wel had ik me er op voor bereid door aan de 2 uiteinden een normale lont te maken zodat als hij zo falen ik hem nog aan de andere kant aan kon steken xD en dat heb ik ook gedaan. Alleen is deze niet meer gefilmd. Verder zijn er een aantal shells die tot mijn verbazing wel zijn ontstoken maar helemaal niet ontploft. Het was duidelijk te zien dat de lont werd ontstoken maar de shell vervolgens niks deed. Ik gebruik standaard time fuse die ik prime met een klodder bp+ti. Ik heb de volgende dag ook het weiland doorzocht en heb de 4" terug kunnen vinden. De lont was inderdaad ontstoken zoals dat hoort maar heeft gewoon niet de burst charge ontstoken in de shell. Het is toch niet gewoonlijk om de lont ook binnen in de shell te primen? Ik ga er van uit dat dit ook bij de 3" shells het geval was. Iemand een idee? Maar al met al vond ik het zeer geslaagd Ik heb nog wel wat verbeter puntjes gevonden maar das niet zo heel erg van belang geweest.
 5. Pyromaniak

  O&N 2015

  O&N film van nieuwjaar 2014-2015. Effecten staan in het filmpje. ENJOY! :)
 6. Pyromaniak

  4'' shells O&N

  Wauw! ik had deze filmpjes nog niet gezien. Echt indrukwekkend. Tis alleen jammer dat sommige filmpjes niet willen laden, kweet niet waar dat aan kan liggen. Heb je toevallig al sommige filmpjes er af gehaald? De 4" salute bijvoorbeeld doet het niet en nog een paar andere.
 7. Pyromaniak

  Gelukkig 2015

  Onee het is alweer bijna een week geleden! Maar alsnog iedereen een GOED NIEUWJAAR! Hier was het vuurwerk zeer geslaagd! ik heb het groter aangepakt dan ooit tevoren op 2 onverklaarbare foutjes na ging alles flawless. In het weekend zal ik wel even een filmpje in elkaar draaien van alle shells, het zijn er teveel om apart te uploaden. Haha het was wel lollig, normaal steek ik nooit mn vuurwerk thuis af maar dit jaar wel en 2 dagen na o&n zie ik 2 dorpsgenoten met elkaar praten en ving hier en daar wat op van wat ze zijden. Zegt de 1; ja dit jaar waren de knallen wel flink wat harder dan voor gaande jaren, de ander: ja inderdaad andere jaren was het niet zo hard. toen moest ik wel even gniffelen.
 8. Pyromaniak

  Droogkast

  Hallo peepz, Eventjes een vergeten topic bumpen. Ik afgelopen weekend stars gedraaid die voor een groot deel uit natrium nitraat bestaan en dit spul is belachelijk hygroscopisch. zelf in mijn kamer bij de verwarming trekken ze nog meer vocht aan dan dat er kan verdampen, kortom het is dus niet te doen dit te drogen zonder droogkast. Dus heb ik het idee om eens een simpele droogkast te gaan bouwen. niet alleen voor deze stars natuurlijk, het is handig voor vanalles. Na dit topic een beetje door gebladerd te hebben zag ik het geniale ontwerp van meneer Stijn en dacht dat dit nog best makkelijk na te bouwen valt. Alleen ik vraag me af tot hoever het gebruik van gloeilampen nu veilig te noemen is aangezien je wel een gloeidraad en buskruit dicht bij elkaar brengt. Nu zie ik wel dat Stijn tussen de gloeilampen en het droog gedeelte een plank heeft maar hier kan naar mijn idee nog wel steeds stof van de stars doorheen dwarrelen. Hebben er mensen ervaring met zo'n soort ontwerp en kunnen die gene me misschien van dat idee af helpen? Mijn dank zal groot zijn
 9. Pyromaniak

  Korte Vragen Topic

  Hier zat ik ook aan te denken ja, maar omdat ik een prime gebruik met metaal erin dacht k dat zoveel water misschien niet goed zou zijn. Maar deze manier is wel veel gemakkelijker en ook nog eens sneller droog denk ik. Ik zal het eens proberen met een volgende batch stars in de toekomst. Maar opzich ben ik zeer tevreden met de priming nu, ze hebben een mooi jasje gekregen van prime en daarna meal. Ben benieuwd of het goed werkt. Van et weekend maar een testje doen van een nieuwe star compo met de prime waar ik het over had
 10. Pyromaniak

  Korte Vragen Topic

  Ik heb het nu zoals jij ook deed gedaan HD, nat spuiten en dan droge prime er over heen dusten. En dit een paar keer herhalen. Alleen bij mij zijn de stars nu bijna rond geworden misschien heb ik iets te hard geshaked haha maar goed das geen probleem denk ik.
 11. Pyromaniak

  Korte Vragen Topic

  Ik vraag me af, wat is nu de beste en vooral de snelste manier om pumped stars te primen. Voorheen smeerde ik gewoon een kwakje prime uit op beide uiteinden van de star maar ja als je dan een halve kilo aan stars moet primen ben je uren verder Hoe doen jullie dit als ik vragen mag?
 12. Pyromaniak

  red ruby en emerald green

  Ik gebruik gewoon dextrine geen idee wat voor soort. Voorheen gebruikte ik malto dextrine (zoetstof) toen had ik wel normaal harde ruby's gemaakt maar u faalde het een beetje. De voornaamste reden was toch wel wat boutnek al zij, eerst de cores laten drogen. Er zat duidelijk ruimte tussen de 2 copo's. Nu heb ik alle stars uitgekleed van hun rode jasje en zal ze binnenkort weer opnieuw aankleden Het rood deed het nog prima aangezien alle cores nog geheel in tact waren en deze het rood dus weinig hebben vervuild. Ben benieuwd of ze u wel uitharden.
 13. Pyromaniak

  red ruby en emerald green

  Dat is idd een goeie ja. Het lijkt idd of de rode laag er los omheen zit. En ik heb precies de compo van pyroguide gevolgd dus 5%dex dex ik het goed heb. Maar ik ga wel 1 of 2% extra erin doen aangezien het alsnog erg slap is zoals nu.
 14. Pyromaniak

  red ruby en emerald green

  Ik heb een (voor mij) onbekend probleem met mijn ruby red. Een tijdje geleden heb ik de standaard composities voor ruby red en emerald green gemaakt met het idee om daar colour changing stars van te maken. Dit heb ik zo'n 2 weken geleden gedaan door eerst een groene core te rollen van zo'n 5-7mm in doorsnede, daar omheen een laagje prime en daar dan weer een dikke laag ruby red. Wegens tijdgebrek moest ik het primen van het rood eventjes laten wachten. Dus de volgende dag gooi ik mijn stars op een krant en in ene breekt van een heel aantal de rode laag eraf en dan bedoel ik echt alleen de rode compo. Toen heb ik het maar een tijd laten drogen zonder prime aangezien die stars het nooit overleven. Nu ben ik 2 weken verder en zijn de stars helemaal droog maar nog steeds is het rood zeer fragiel, ik hoef de stars maar heel iets in te knijpen en het brokkelt af en dan hou ik een kleine emerald kern over met prime :/ Verder branden de stars prima. Dit is iets wat ik nog nooit eerder mee gemaakt heb en dit is niet de eerste keer dat ik deze compo's maak. Is er misschien iets speciaals wat gedaan moet worden voor 2 kleuren stars wat ik wellicht niet gedaan heb? Ik rol mijn stars altijd met 75/25 water/ spiritus en gewoon met de hand in een beslagkom. Gewoonlijk krijg ik daar mooie ronde en keiharde stars van (ook ruby red) Iemand een idee?
 15. Pyromaniak

  Pyromaniacs Pyro

  Algemeen album
×