High Density

Afgeschermd
 • Content count

  1,333
 • Joined

 • Last visited

About High Density

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

4,211 profile views
 1. Voordat ik je een tip KAN geven: Lees je goed in hoe je het allemaal goed vuurdicht(is dat een pedagogisch goede omschrijving van gasdicht?) maakt. kruit lekkende rommel = probleem. Dit is in de notendop een beetje het probleem, ik zit boordevol ideën maar dan moet je al enig kennis hebben, anders pas je mijn ideen verkeerd toe. je moet niet doen wat ik zeg, maar doen wat ik bedoel.
 2. Strontium nitraat is hygroscopisch, vandaar dat sommige de parlon/aceton methode kiezen = sneller droog (cut stars) / enigszins beter beschermd tegen vocht, daar in tegen rolt dextrine gebonden stars een stuk rustiger vind ik. dus ja het maakt niet veel uit. acetone/cut stars zijn in Amerika nogal gemeengoed, dus ze propageren het alsof het Mexicanen tegenhoud, in sommige van hun "rubber stars" zit volgens mij ook een niet mis te verstanen overdosis parlon om het maar te kunnen "parlon kleien" Met andere woorden: het was gewoon een met water rollen compo, waarvan die Amerikanen nu opeens zeggen dat je het met aceton moet binden, ze zeggen ook dat je het niet met alcohol kunt binden, dus ja klinkt lekker doordacht met 10% red gum in de compo ik denk niet dat het veel verschil maakt in brand eigenschappen als je parlon of red gum wel of niet als binder gebruikt, maar het zit dan zeker beter door je compo gemixt, ik denk WEL dat het uitmaakt als je de dextrine weglaat en de formule aanpast in voordeel van een andere brandstof of chloordonor, maar ik denk NIET dat dat een direct waarneembaar verschil geeft
 3. Gefeliciteerd kerel.
 4. Met 2" kun je prima indruk maken hoor Camerawerk blijft altijd lastig met vuurwerk.
 5. Er zit ook een down-vote knop naast he, maar idd lekker boeiend
 6. Nee je hebt gelijk, de politie leest het AD en alles wat daar in staat nemen ze aan voor de pure waarheid zelve. Maar een karton cobra's wil wel es in 1 keer kunnen ploffen door massa explosie denk ik zo, niet dat het gebeurd, maar je hebt er paddo figuren bij hoor.
 7. Je kunt ook het brandoppervlak van een comet vergroten door er een core in te maken. zo heb je wat meer effect bij een kortere brandduur. Mines zijn vrij simpel, een goed begin.
 8. Ja zoiets denk ik, in een apart dun buisje of flashbag midden in de KNO3 flash, ik weet niet of het echt nut heeft maar het idee lijkt me wel wat.
 9. Die behoren al een stuk makkelijker te ontsteken als rolled vanwege de scherpe kantjes ( ongeprimde c based stars ), maar hoe dan ook worden die vrij snel afgerond tijdens het primen, het oppervlak van de collor heeft dan geen of weinig invloed meer op de buitenkant van de prime bij een laag van +1 mm. Voor de paars even de forum index checken.
 10. Wat ook het testen waard is is slowflash geboost met 7/3 om KP uit te sparen en je niet suf te pasten voor opsluiting. (met name bij salute's, alles tot 20 gram is de moeite niet waard natuurlijk) Maar idd alles boven de 25-30 gram leverd weinig verhoging op van de knalbeleving. Miech heeft eens een goede post hierover geschreven op wijlen DPC.
 11. Die blinde sterren had ik ook vaak, ik heb uiteindelijk de boeketbreedte maar opgegeven in het voordeel van betere ontsteking, minder als een gram flash en relatief grote sterren voor een 2" (8 mm) waarvan bijna 2 mm priming en dat is wat je minimaal nodig hebt voor een goede laag prime imo (ster doorsnijden en meten of sterrenzeef bij rollen) . ontsteking van de prime: zorg dat het oppervlak niet te glad is ! voor een ruw oppervlak laatste laag priming met weinig solvent sprayen en zo droog mogenlijk oprollen, eventueel met fijn pulverone/meal D als toevoeging, voor vet harde breaks kun je nog een tussenlaag spider mix overwegen met een hoog C gehalte. Zelf ben ik fan van fencepost, omdat dat alles in 1 is (hotprime, first fire prime, en ruw door de DE) Om een 2" ging standaard 4 lagen paste. Over die labels, ik schreef het gewoon op een paste stripje en dat paste ik er gewoon op, of op de bescherming van de timefuse, tip: gebruik serie nummers. Majdali purple is niet mijn favoriet, het is eerder een slecht blauw dan een goed paars, iig geen gezicht als IP bij een blauwe OP bijv. Zelf heb ik vaak yankee purple gebruikt welke goed is, deze is metallic die Shimizu niet en dat maakt het grootste verschil, Heb de spaanse nog niet getest (violet wel), maar ik viel bijna van mijn stoel van de spaanse groen, meteen dat emerald green gedropt. Over die low breaks kan ik weinig zeggen, ligt eraan of de diameter veel afwijkt van een standaard glasvezel en of de lift vreselijk nozzled waxed tubes CATOing hot fuel BP kwaliteit is
 12. Mooi hoor rock, die blauw-strobe zijn mooi. Hoe groot waren die core's? Mooi vol boeket voor 3" ook. Gebruik je karton voor die whistle's? Gebruik je een kortere spindle dan gebruikelijk? de hoogte is netjes ingeregeld.
 13. Idd super nice die headers.
 14. Mijn shit is ook weg Hi hi, gelukkig nieuwjaar iedereen