Jump to content
PyroForum.nl

sjaak

Gebruikers
 • Content count

  50
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1,701 profile views
 1. Bedankt Rocketier! hoe groot heb je ze gerold? ik zit zelf te denken aan 3mm als om ze nog in matrix stars te kunnen verwerken, dit gaat zeker mijn volgende project worden Het zal dan ook wel mogelijk zijn om white strobe microstars in een matrix star te verwerken ? maar je moet het wel met nc lak binden lijkt me als je het in een ster als TT of C6 mee perst?
 2. Dit jaar met O&N zag ik dit effect in een cakebox heeft iemand een idee hoe je dit effect kunt maken? Zullen dit een matrix stars zijn geweest met rode microstars of rode strobe microstars?
 3. sjaak

  O&N 2015 - 2016

  Ik vind het ook mooie shells! je zou fence post prime kunnen proberen sinds ik deze prime gebruik gaat ongeveer alles aan ook met harde breaks.
 4. sjaak

  Motor testen, 19,7mm

  Leuke test! headers hadden er inderdaad wel makkelijk op gekund.
 5. ze waren 80mm binnen diameter. Ik had nu ongeveer 2,5cm delay maar dit kan ik wel inkorten naar 1,5cm denk ik maar dan zal er wel een bulkhead nodig zijn wat ik nu niet nodig had met 2,5cm. Ik heb 76/23/1 +3 vaseline opgelost in thinner gebruikt en de cat was copper oxychloride. Er zat geen pasting omheen, 4 lagen 175gr/m2 kraft papier en 16 verticaal off center spiking met vlas touw en 35 gr slowflash (5 kno3/ 3 zwavel/ 2 bright aluminium 325mesh) heb ik gebruikt als break. Boven de filmpjes staat welke effecten in de shell zaten, de filmpjes waar niks boven staat is TT+10% sponge Ti. of C6+10% sponge Ti. maar ik zie er eerlijk gezegd geen verschil in.
 6. sjaak

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  ze waren 80mm. @Lontje Bedankt!
 7. Mooie pijlen rocketier! Ik vind de staart ook erg mooi, wat voor titanium heb je hier voor gebruikt en hoeveel mesh?
 8. bedankt! ik heb er nog wat info bij gezet. de shells wogen rond de 450 gr maar zo te zien kunnen deze pijlen nog een stuk zwaarder liften.
 9. hier wat pijlen heb niet alles kunnen filmen en sommige stonden er niet goed op helaas! ik vond ze wel wat te hoog gaan eigenlijk maar ze deden het verder prima. De break van de shells was 35 gr slow flash dit heb ik gewoon tussen de cut stars in het midden gedaan. De sterren waren 16mm x 16mm geperst en de sterren in het midden waren gesneden 5mm x 5mm, alles heeft een laag fence post prime gekregen. Van een aantal pijlen weet ik niet meer precies welke het waren, het was tt met 10% sponge Ti of c6 met 10% sponge Ti. buttered popcorn glitter + white strobe ruby red + 15% sponge Ti silver willow + ruby red tiger tail 12.5% sponge Ti + white strobe
 10. sjaak

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Beste wensen! hier ging alles ook goed fluit pijlen gingen wat aan de hoge kant maar de effecten waren wel erg goed gelukt, veel complimenten over gekregen dus dat was wel leuk om te horen!
 11. sjaak

  Vragen over 10 ton pers en berekeningen

  net een paar pijlen geschoten ze gingen erg goed, 500gr op een 19 mm pijl was geen probleem ik vond ze eigenlijk nog veel te hoog gaan zelfs.
 12. sjaak

  Vragen over 10 ton pers en berekeningen

  dat is wel snel ik doe er namelijk een goed half uur over een 1 lb Ik gebruik nept tubes voor 19mm pijlen, pers op de eerste rammer 1 ton en op de rest van de rammers 1,3 ton. is 2,5 a 3 cm whistle mix boven de spindel zonder bulkhead van bentoniet genoeg voor 19mm rocket? Ik heb mijn pijlen niet kunnen testen dus het is een beetje een gok of ze met 2,5 a 3 cm boven de spindel een 400/500 gram shell kunnen liften
 13. sjaak

  Vragen over 10 ton pers en berekeningen

  Goede investering inderdaad Tyneman dat zijn mooie persen! Hoe lang zijn jullie trouwens bezig om een 1lb whistle rocket te persen?
 14. sjaak

  4'' shells O&N

  Nee dat is niet nodig. Dichromaat is ook iets waar ik niet mee wil werken trouwens. Mvg Sjaak
 15. sjaak

  4'' shells O&N

  Blesser white strobe Barium nitrate 51 Potassium nitrate 7 sulfur 19 Magnalium 75 mesh 18 Dextrin 5
×