Jump to content
PyroForum.nl

ExplosiveCoek

Afgeschermd
 • Content count

  1,013
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Excellent

Recent Profile Visitors

5,185 profile views
 1. ExplosiveCoek

  4" shell

  Mooi ding! Die 'dompeldop' viel mij ook al op, heb je daar een leverancier voor die te betalen is? Tom Rebenclau gebruikt die o.a. om inserts van te maken, leuk voor in kleine can shell's om getimede inserts te maken. Echter kon ik ze nergens vinden in NL destijds.
 2. ExplosiveCoek

  Visco machine

  Mooie setup!
 3. ExplosiveCoek

  Zelf gemaakte Kaliumchloraat

  Het wordt in sommige kleur compo's gebruikt, Pikho blue zo even uit mijn hoofd is er eentje. Algemeen gesproken wordt KClO4 gebruikt voor pyrotechnische sassen.
 4. ExplosiveCoek

  D1 Glitter, Dextrine vs Red Gum

  Zeg maar zo'n 3 gram dus? Dan snap ik het wel ja hehe. Je kan de grondstoffen iets minder fijn malen als je meer glitter wilt, of enkel 2-3 keer bij elkaar zeven. Niet in de ball mill. Tis ook maar net wat je zelf mooi vindt natuurlijk, dus het hoeft niet
 5. ExplosiveCoek

  Van stro gemaakt, brand het snel genoeg voor?...

  Jullie zeggen het haha
 6. ExplosiveCoek

  Van stro gemaakt, brand het snel genoeg voor?...

  Veel te langzaam, en nog grove vonken na ontbranding. Ga je niet oplossen door te granuleren IMO. Eerst nog veel fijner malen en dan nog eens checken
 7. ExplosiveCoek

  Eerste mislukte 5 inch shell.. Inclusief Foto/Video

  Zul je toch meer foto's van tijdens het bouwen zelf moeten posten, zo kan ik er niks van zeggen. Je lift lijkt te langzaam, veel vonken zichtbaar wat vaak duidt op grove C nog. Break niet symmetrisch en klein voor een 5", maar waarom kan ik je niet zeggen zo. Ik zou eerst optimaliseren in 3" shell's, en daarna pas de stap naar boven maken. Scheelt je chemie, tijd en risico. Ik wilde zelf ook altijd te snel door naar boven, maar resulteerde vaak enkel maar in teleurstellingen en grote batches stars die de prullenbak in konden. Edit: ah ik zie dat Tyneman dit advies je van te voren ook al gegeven heeft.. Was de diameter wel sluitend, kan ook gewoon te klein geweest zijn voor de mortierbuis waardoor het niet weg kwam?
 8. ExplosiveCoek

  Eerste 1 lb pijl met heading

  Gaaf! Wat voor delay compo heb je gebruikt hier?
 9. ExplosiveCoek

  D1 Glitter, Dextrine vs Red Gum

  Mooie breaks, wat heb je gebruikt als burstcharge? De glitter vind ik allebei weinig glitter geven, lijkt meer een streamer.
 10. ExplosiveCoek

  Chemicaliën en tools, alles is te koop

  Heb je ook KNO3?
 11. ExplosiveCoek

  Sterrenmolen

  Idem als HD. Bij grotere batches zo'n plantenspuit die je op druk kunt brengen, dat is echt ideaal en bespaard je een lamme vinger van het sproeien.
 12. ExplosiveCoek

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Ff de buren weer wat rust gunnen
 13. ExplosiveCoek

  Filmpjes

  Wel gaaf om het filmpje te zien met het er naar toe werken so to speak. Had m idd gezien al, echt een ruk shells :'). Zie je toch vaak bij die grotere kalibers, allemaal flut breaks en weinig spectaculaire inhoud. Zullen we voor de fun een net iets grotere variant bouwen? Vol met MCRH en paar dikke kometen. Palm tree, klaar. Zie die kerel al helemaal huilen haha.
 14. ExplosiveCoek

  Romeinse kaars

  Je kunt de losse C6 compo ook als vertraging erin rammen. Of meal gewoon :). Stuk praktischer haha.
 15. ExplosiveCoek

  maximum gewicht shell 3 inch

  Vanaf 6'' en groter worden vaak stalen buizen gebruikt, of verstevigde glasvezel buizen. Kleinere maten is het niet echt relevant voor. Heb wel eens idioot grote/hoge cannisters uit een 3'' geschoten. Gewicht van 600 gram ofzo. Zaten diverse lagen met inserts en alles in. Was zo'n 3-4 x de diameter in hoogte.
×