Jump to content
PyroForum.nl

sueno

Afgeschermd
 • Posts

  249
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1.760 profile views

sueno's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. sueno

  Tools 3D-Printen

  Op shapeways.com kan je in verschillende metaalsoorten printen en zullen je heus wel serieus nemen, het wordt alleen niet te betalen. Ik heb nu toch ook maar een 3d printer aangeschaft bij umake.nl want zo'n ding is toch wel echt handig en ik merk dat ik het vaak nodig heb. En het is niet eens moeilijk ofzo, ik heb meer problemen met de inktprinter als met dat 3d apparaat.
 2. sueno

  Tools 3D-Printen

  Ik gebruikte destijds gewoon houten rods voor vuurpijlen dus lijkt me dat het plastic sterk genoeg is. Heb zelf nooit met starplates gewerkt dus kan me zo even niet voor me halen hoe het eruit ziet. Je moet even uitgaan van 35 cent per cm^3 geprint materiaal en 5 euro opstartkosten geloof ik. Voor hele sterke parts zal het misschien niet geschikt zijn maarja,dat weten we niet voordat iemand het getest heeft . Kan misschien wel even vragen voor een sample.
 3. sueno

  Tools 3D-Printen

  Hallo mensen, Ik ben al een poosje niet meer actief in de pyrotechniek en op dit forum, wel een tijdje geweest maar helaas geen tijd meer voor. Kreeg zojuist een leuk ideetje. Jullie zijn waarschijnlijk wel bekend met 3D printen. Nu dacht ik, wat als we nou 5 jaar geleden zo'n apparaat zouden hebben, dan hadden we zoveel meer mogelijk kunnen maken. Nu ken ik iemand die een 3D print bedrijf heeft, en die voor best wel spotprijsjes dingen als rocket tools of, wat je ook wilt, kan maken. Dat materiaal is best sterk, heb er zelf ook al aardig wat handige dingen laten maken wat in de winkel niet verkrijgbaar is. Als je overweg kan met autodesk inventor, solidworks of programma's als tinkercad en sketchup kan je super easy je CAD bestanden laten printen. Voor een rocket tool is dat niet eens nodig denk ik, een scan van een handtekening met maten/toleranties is denk al voldoende. Als jullie interesse en het is toegestaan, deel ik de link wel even, anders moet je maar pm'en ofzo.
 4. Jason bedoelt die grijze dubbelgevouwen lont die vroeger in het commerciële vuurwerk zat.
 5. Wat maakt die man toch een partij geweldige pijlen altijd.
 6. Zoals beloofd een fotootje. Filmpje komt nog. De verbinding van de motors had ik gedaan met een stukje kraft die met plakband vast zat aan de bovenste motor. De onderste motor zat er gewoon strak in gerold. Payload was 3 gram Ti flash, maar die was meer een siereffectje zonder knal. Een beetje vreemd. Hier is die dan: Filmpje EDIT: De naam van je bestand was 4 regels lang. Ik heb 'em even gewijzigd naar 'filmpje'. Leander
 7. Zo dacht ik het inderdaad ook te toen ja. Die KNO3 heel fijn is wel belangrijk dus. Maarja indampen is veel beter natuurlijk, dan is het op moleculair niveau gemengd.
 8. Smelt de kaliumnitraat ook dan?
 9. Ok, ik heb nu een 22mm bp motor gemaakt, met 25gram brandstof. 60% core ongeveer. Daarboven komt een 18mm Knitraat:suiker motor(5 uur gemilled). Een core van 80% komt erin. De huls is nog aan het drogen dus ik moet nog even geduld hebben. Als payload dacht ik aan een salute van 10gram Kperchloraat:Mg met wat titanium erdoorheen. Nu nog een fatsoenlijke stok vinden Als het af is maak ik wel even een foto+filmpje natuurlijk.
 10. Ik zat nog te denken om de onderste motor vast te 'lijmen' aan de bovenliggende met bp slurry. Dat lijkt me toch wel een aardige techniek. Maarja ik ga dat eerst maar is proberen. ^_^
 11. Ik ben een zuid hollanderiaan:D
 12. Huh, 13,5mm naar 16mm is een inhoudstoename van ongeveer 1.4 keer, maar de gewichtstoename is ruim 3 keer zo veel. Klopt dat?
 13. Zozo, die is wel nice. Is daar toevallig ook een filmpje van? ^_^
 14. Ik ga waarschijnlijk volgende week experimenteren met tweetraps raketten/pijlen. Ik mag deze week misschien een draaibank gebruiken zodat ik rockettools kan fabriceren, zou natuurlijk wel helemaal leuk zijn. Wat ik me afvraag: Bij een enkele raket gebruik je een stok als stabilisatie(ik ga even uit van een vuurpijl design), hoe gaat dat dan met meerdere motors boven elkaar? Ik heb wel enige ideeën hoe ik dat kan doen maar ik zou weleens van jullie willen weten hoe dat nou in z'n werking gaat.
 15. Whistle zit er voor mij nog niet in, heb geen benzoaat. Ik dacht dat een relatief lange motor met endburner design ook wel zo gaan werken, alleen heb je natuurlijk het probleem dat de kamer steeds groter wordt en de kamerdruk steeds minder. Maar daarentegen wordt je raket dus ook steeds lichter en hoeft er minder stuwkracht achter te zitten. Multi-stage motor is ook wel een uitdaging, ik heb er nog niet heel veel over gezien hier op 't forum.
×
×
 • Create New...