Jump to content
PyroForum.nl

sueno

Afgeschermd
 • Posts

  249
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sueno

 1. sueno

  Tools 3D-Printen

  Op shapeways.com kan je in verschillende metaalsoorten printen en zullen je heus wel serieus nemen, het wordt alleen niet te betalen. Ik heb nu toch ook maar een 3d printer aangeschaft bij umake.nl want zo'n ding is toch wel echt handig en ik merk dat ik het vaak nodig heb. En het is niet eens moeilijk ofzo, ik heb meer problemen met de inktprinter als met dat 3d apparaat.
 2. sueno

  Tools 3D-Printen

  Ik gebruikte destijds gewoon houten rods voor vuurpijlen dus lijkt me dat het plastic sterk genoeg is. Heb zelf nooit met starplates gewerkt dus kan me zo even niet voor me halen hoe het eruit ziet. Je moet even uitgaan van 35 cent per cm^3 geprint materiaal en 5 euro opstartkosten geloof ik. Voor hele sterke parts zal het misschien niet geschikt zijn maarja,dat weten we niet voordat iemand het getest heeft . Kan misschien wel even vragen voor een sample.
 3. sueno

  Tools 3D-Printen

  Hallo mensen, Ik ben al een poosje niet meer actief in de pyrotechniek en op dit forum, wel een tijdje geweest maar helaas geen tijd meer voor. Kreeg zojuist een leuk ideetje. Jullie zijn waarschijnlijk wel bekend met 3D printen. Nu dacht ik, wat als we nou 5 jaar geleden zo'n apparaat zouden hebben, dan hadden we zoveel meer mogelijk kunnen maken. Nu ken ik iemand die een 3D print bedrijf heeft, en die voor best wel spotprijsjes dingen als rocket tools of, wat je ook wilt, kan maken. Dat materiaal is best sterk, heb er zelf ook al aardig wat handige dingen laten maken wat in de winkel niet verkrijgbaar is. Als je overweg kan met autodesk inventor, solidworks of programma's als tinkercad en sketchup kan je super easy je CAD bestanden laten printen. Voor een rocket tool is dat niet eens nodig denk ik, een scan van een handtekening met maten/toleranties is denk al voldoende. Als jullie interesse en het is toegestaan, deel ik de link wel even, anders moet je maar pm'en ofzo.
 4. Jason bedoelt die grijze dubbelgevouwen lont die vroeger in het commerciële vuurwerk zat.
 5. Wat maakt die man toch een partij geweldige pijlen altijd.
 6. Zoals beloofd een fotootje. Filmpje komt nog. De verbinding van de motors had ik gedaan met een stukje kraft die met plakband vast zat aan de bovenste motor. De onderste motor zat er gewoon strak in gerold. Payload was 3 gram Ti flash, maar die was meer een siereffectje zonder knal. Een beetje vreemd. Hier is die dan: Filmpje EDIT: De naam van je bestand was 4 regels lang. Ik heb 'em even gewijzigd naar 'filmpje'. Leander
 7. Zo dacht ik het inderdaad ook te toen ja. Die KNO3 heel fijn is wel belangrijk dus. Maarja indampen is veel beter natuurlijk, dan is het op moleculair niveau gemengd.
 8. Smelt de kaliumnitraat ook dan?
 9. Ok, ik heb nu een 22mm bp motor gemaakt, met 25gram brandstof. 60% core ongeveer. Daarboven komt een 18mm Knitraat:suiker motor(5 uur gemilled). Een core van 80% komt erin. De huls is nog aan het drogen dus ik moet nog even geduld hebben. Als payload dacht ik aan een salute van 10gram Kperchloraat:Mg met wat titanium erdoorheen. Nu nog een fatsoenlijke stok vinden Als het af is maak ik wel even een foto+filmpje natuurlijk.
 10. Ik zat nog te denken om de onderste motor vast te 'lijmen' aan de bovenliggende met bp slurry. Dat lijkt me toch wel een aardige techniek. Maarja ik ga dat eerst maar is proberen. ^_^
 11. Ik ben een zuid hollanderiaan:D
 12. Huh, 13,5mm naar 16mm is een inhoudstoename van ongeveer 1.4 keer, maar de gewichtstoename is ruim 3 keer zo veel. Klopt dat?
 13. Zozo, die is wel nice. Is daar toevallig ook een filmpje van? ^_^
 14. Ik ga waarschijnlijk volgende week experimenteren met tweetraps raketten/pijlen. Ik mag deze week misschien een draaibank gebruiken zodat ik rockettools kan fabriceren, zou natuurlijk wel helemaal leuk zijn. Wat ik me afvraag: Bij een enkele raket gebruik je een stok als stabilisatie(ik ga even uit van een vuurpijl design), hoe gaat dat dan met meerdere motors boven elkaar? Ik heb wel enige ideeën hoe ik dat kan doen maar ik zou weleens van jullie willen weten hoe dat nou in z'n werking gaat.
 15. Whistle zit er voor mij nog niet in, heb geen benzoaat. Ik dacht dat een relatief lange motor met endburner design ook wel zo gaan werken, alleen heb je natuurlijk het probleem dat de kamer steeds groter wordt en de kamerdruk steeds minder. Maar daarentegen wordt je raket dus ook steeds lichter en hoeft er minder stuwkracht achter te zitten. Multi-stage motor is ook wel een uitdaging, ik heb er nog niet heel veel over gezien hier op 't forum.
 16. Hallo luitjes, Na een tijdje niet meer bezig te zijn geweest met pyro, kon ik het toch niet laten om er weer mee te beginnen. Waar ik dus de afgelopen weken mee bezig ben geweest is raketjes. Daar had ik al aardig wat ervaring mee en ik had er de juiste spullen ook nog voor enzo. Nu was ik van plan om een paar raketjes te maken die zeer hoog gaan, en waar dan een klein effectje/salute uitkomt. Ik vraag me af hoe ik dit ga realiseren, want ik ben zelf alleen bezig geweest met bp en candypropellant coreburners. Maarja die gaan niet onwijs hoog. Heeft iemand tips of ervaring om een hoogvlieger te maken? Ik neem aan dat ik dan een endburner met een kleine venturi moet gaan gebruiken ofzo... sueno
 17. sueno

  Hulzen

  Ja die dummies source gebruikte ik ook weleens. Maar aangezien ik meestal pijlen maak is het een beetje onhandig, want je moet gelijk allemaal verschillende maten rammers aanschaffen enzo. Ik heb mijn dummie collectie begin vorig jaar gedumpt omdat ik dacht met pyro te stoppen, maar met O&N begon het toch allemaal weer te kriebelen.. Er zitten geloof ik wel eindstoppen in de meeste dummies.
 18. Heb ik soms wat gemist? Wat betekent "ricen"? Over tigertail gesproken, ik had laatst die compo gemaakt van pyroguide en dat zo'n 8 uur in mijn Lortone() gedaan maar als los poeder brandt het in kleine beetjes niet tot zeer slecht, of werkt het wel als ik er stars van maak? Edit: Ik gebruikte wel BBQ kool.
 19. Maar met titanium moet je toch uitkijken met boren enzo?
 20. Net pijltje danny. Ik vind het wel wat hebben als pijlen hoog gaan. Als je een goed filmpje wilt maken moet je je camera op handmatig focus zetten, en dan focussen op iets wat ongeveer de zelfde afstand tot jou heeft als de pijl. Dan moet je alleen niet te dicht bij staan want als de pijl dan te hoog gaat komt ie weer uit focus.
 21. Ik had het ook gezien. Als ze gewoon candy propellant met de indamp methode hadden gemaakt was het 1000 maal beter. Dat met die belletjes met methaan was trouwens wel geniaal.
 22. Dat is wel een hele mooie janus! Nog nooit gezien zo'n gekleurde motor.
 23. Maak jij voor mij mijn schooljaar af dan?
 24. sueno

  Ik Ben Walhala

  Welkom! Links staan er overigens genoeg. En let op je spelling he, anders zal het verblijf hier kort zijn vrees ik.
×
×
 • Create New...