Jump to content
PyroForum.nl

Nitroglycerin

Gebruikers
 • Content count

  1,301
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nitroglycerin

 1. Nitroglycerin

  Salpeterzuur Concentreren

  Ik start dit onderwerp op voor de mensen die geinteresseerd zijn in HE's, het gaat hier om de essentiele stof voot HE's : Salpeterzuur, ookwel bekend als Nitric acid. Ik heb de laatste tijden het internet eens afgezocht naar salpeterzuur (rokend en geconcentreed), en het viel mij op dat er bijna niets over de verkoop ervan te vinden is, er zijn 3 sites die het verkopen, tegen een redelijke prijs, maar er de vloeistof is of 40% of 52% of 60%, en voor He's heb je rokend of geconentreerd nodig. darom wil ik aan de mensen op het forum vragen of ze manieren kennen om WIT rokend salpeterzuur of geconcentreerd salpeterzuur te maken, de manier KNO3+ H2SO4 is er een maar dan krijg je rood rokend (het bevat NOx in zich(en is daarmee totaal ongeschikt voor HE's, maar als het goed is kun je er Ureum bij doen en dat hoort de NOx weg te nemen) als jullie nog andere manieren kennen om salpeterzuur te concentreren, plz post het hier. Ik ven niet verantwoordelijk voor wat je ermee gaat doen en denk eraan, het is een sterk bijtend zuur, je vinger erin houden en je hebt ontzettende pijn, geloof mij maar, en bij het inademen kan je eerst een beetje high achtig worde, maar bij hogere concentraties/hoeveelheden kun je eraan doodgaan omdat het je vanbinnen wegvreet/weg oxideerd
 2. Nitroglycerin

  Hexamine

  Ik heb gelezen op een (amerikaans)engelse website dat hexamethylenetetramine (hexamine) in "solid fuel" blokjes zit. Ik heb hier een pakje esbit blokjes liggen, en ik vroeg me af of dit nou ook hexamine bevat. weet iemand hier of in esbit hexamine zit?
 3. Nitroglycerin

  (haard/barbeque)as

  Ik hed een korte en duidelelijke vraag, waarvan ik hoop dat minstens 1 member deze kan beantwoorden. Waaruit bestaat haardas of barbeque as? Soms is de as wit, maar meestal wat bruinig. Weet iemand waar dit uit bestaat? Groeten, NG
 4. Nitroglycerin

  Chemiek boeken torrent(s)

  All Chemistry Books Categorized? All.Chemistry.Books.Categorized.torrent Alstu heren, dit is nou nog eens een godlike torrent aan chemieboeken. 4.34GB, onderverdeeld in 306 files/boeken. Lijkt mij een mooie aanvulling voor menig catalogus/database aan lectuur. Zelf ben ik er nog mee bezig, en ik hoop hem morgen te hebben. Ik hoop dat het wat is, waar het wel naar uit ziet Organic Chemistry Collection Organic_Chemistry_Books_Collection.torrent Golden Book Of Chemistry Experiments The.Golden.Book.of.Chemistry.Experiments._banned.in.the.60_s_.pdf.torrent Ik heb er nog maar twee bij gedaan. Dit boekje over experimenten schijnt echt boordevol te staan met practica. Ik heb beide op dit moment ook nog niet, maar dat komt wel. Het boekje over experimenten is een redelijk kinderlijk ingericht boekje. Los daarvan heeft het wel een goed aantal leuke experimenten.
 5. Nitroglycerin

  Uv Verf

  Graag gedaan hoor. En over dat wasmiddel. Dat is de blekende stof die erin zit als ik het me goed herinner. Ik ken wel mensen die hebben een keer een beetje wijn gemorst op een blouse voor het uitgaan. En in plaats van een nieuw shirt, even wat bleek erop gedaan. Niets te zien, prico bello. Naar de discotheek: dikke vlekken, zoals mensen die altijd lijken te (her)kennen.
 6. Nitroglycerin

  Uv Verf

  Een goedenavond, ik kom ook eens uit mijn winterslaap zetten nu ik mijn naam hoor vallen. Ik heb inderdaad de nodige ervaring met fluorescentie etc. Miech heeft inderdaad een mooie optie gegeven, een die ik zelf ook meteen zelf zou geven. Fluoresceine, als je het spul niet kan vinden op het internet kan een opticien altijd nog uitkomst bieden. In de vormen waarmee ik heb gewerkt licht het onder UV van 366nm (je leds zullen zo'n 400nm zijn, maar dat werkt ook prima) felgroen op. Miech heeft er ook al bij staan hoe je het kan aanbrengen. Twee andere DIY stoffen, die heel mooi blauw fluoresceren zijn aesculine en kinine. Aesculine zit in de takken van kastanjebomen. Zoek eens een kastanjeboom en snijd er een takje vanaf die iets langer is dan een glas waar je het in wilt zetten. Maak de bast eventjes met je handen en wat wc-papier schoon, vul het glas met kraanwater, zet de leds aan en verduister de kamer. Nu zet je het takje erin en kijk op welke wijze een fluorescerende wolk aesculine in het glas verschijnt. Als verf is het niet echt lang te gebruiken, gezien het hydrolyseert. Maar bijna dezelfde kleur heeft kinine. Kinine zit in tonic, daarom heeft tonic als je er goed naar kijkt zelfs in gewoon licht een heel heel zwakke licht blauwige kleur. Als je de light variant indampt houd je een wat kleverige licht gele vaste koek/stroop over, wat zoetstoffen en de rest van de rommel die ze er bij gooien. Dit spul zou je goed kunnen gebruiken als blauwe UV verf. Ik zou het gewoon eerst indampen en daarna met een beetje water aanlengen zodat je het ergens op kunt kwasten. Het makkelijkst is om de hele boel eens in de warme zon zetten (als er eens een dag is) en anders gewoon in een groot glas de maximale hoeveelheid indampen. In een bekerglas van 100 ml heb ik ongeveer een aanslag verkrengen van 0.5 mm, maar erg sterk fluorescerend. Verder hebben de olieververs misschien baat bij oorsmeer. Ik en mijn collega hebben onafhankelijk van anderen geconstateerd dat oorsmeer evenals fluoresceine groen oplicht onder UV. Dus, als je een goede producent bent, of zelf wat adresjes hebt kun je het altijd proberen. Die anorganische zaken zoals aluminaten, zinksulfide etc hebben allemaal een coating van europium of een ander exotisch element. Deze coating zorgt voor de fluorescentie en is niet 1-2-3 aan te brengen, daarvoor zul je echt de pigmenten moeten kopen, maar die zijn wel in omloop tegen idiote prijzen. Als laatste heb je nog zaken als rhodamine b en rhodamine 6G. Het werkt geweldig, rhodamine B is rood en 6G licht geel. Er zijn nog veel meer complexe cyclische structuren die zorgen voor de lumineuze activiteit van een molecuul. Ze zijn duur, moeilijk te vinden en vaak ook niet bepaald gezond. Beter om dat achterwege te laten. NB: Rhodamine B en -6G geven bij verbranding ook gekleurde rook, dus als je het kan kopen, koop het! Als je er in ieder geval baat bij hebt.
 7. Nitroglycerin

  Ethanol

  Beste mensen, naast mij staat een mooi flesje Spiritus ketonatus 96%, 110 ml. Op vele plaatsen te verkrijgen. Nu viel mij voor het erst op dat de samenstelling die op het etiquette staat níet giftig is. Op het etiquette staat dat het respectievelijk bevat: Alcohol Aqua Methylethylketon Linalylacetate Nu neem ik aan dat alcohol staat voor ethanol, en 96% voor het percentage daarvan. Nu leest ik op alle msds' dat géén van de stoffen die het bevat, giftig zijn. Daarbij reken ik ethanol ook als niet giftig. Nu moet alcohol ketonatus niet (normaal) drinkbaar zijn volgens de wet. Nu is mijn punt, het is toch goed te drinken? Of hebben ze van die geintjes zoals Alcohol=Ethanol en/of Methanol gebruikt? Ik drink er geen druppel van totdat het vrijwel zeker is dat het niet giftig is. Het zou misschien ook nog mogeijk zijn dat MEK of linalylacetaat een heel vervelende smaak heeft. Maar dat lynalylacetaat moet er wel zijn af te destilleren (kookt pas rond de 200 graden graden), en die MEK kan er ook uit, dmv peroxidatie. Daarna kan waterstofperoxide er weer uit door destillatie. Zie ik nu iets over het hoofd?! ;)
 8. Nitroglycerin

  De Beste Wensen!

  Geen idee, nog niet eens echt over nagedacht. Ik denk dat ik gewoon door wil blijven gaan met wat ik nu doe. Af en toe weer eens wat nieuws maken en er iets leuks mee doen.
 9. Nitroglycerin

  De Beste Wensen!

  Een beetje late kant, maar ook de beste wensen van mijn kant. Goede voornemens doe ik niet aan. Je levensstijl - waar de meeste voornemens op slaan - pas je in mijn ogen niet 1-2-3 aan omdát we de boze geesten hebben verjaagd en de dagen weer langer worden.
 10. Nitroglycerin

  Ik Ben Gerjan

  Welkom hier. En zet dat idee van uit de grond filteren maar uit je hoofd. Dat gaat je niet lukken, dat is te onzuiver en te weinig. Gewoon een dom verhaaltje uit the anarchists cookbook.
 11. Nitroglycerin

  Zwavel

  Náuwelijks. Koolstofdisulfide is eigenlijk wel een must om zwavel op te lossen.
 12. Nitroglycerin

  Jongeman (18) Verliest Handen Dmv Acetonperoxide (ap)

  Met honderd kilogram meal, aluminium, ander exotische brandminnende materialen en afgewerkt vuurwerk is dat ook niet zo moeilijk toch? Als men het in maten van grammen onder de honderd houdt lijkt het me wel redelijk safe hoor. Mits je de "normale" veiligheidsvoorschriften handhaaft. Volgens de nieuwsberichten was hij met kruit aan het kloten. Waarschijnlijk commercieel meal, gezien ze niet zeiden dat hij het zelf had gemaakt.
 13. Nitroglycerin

  Consequenses

  Hmm, ik vind het nog wel meevallen. Dan vond ik 2 girls 1 cup nog erger, maargoed dat is ook maar enkel een persoonsgebonden mening en waarschijnlijk ook verbonden van aan de omgeving waar je opgegroeid bent. Maar toch erg goed dan men even weet waar ze mee bezig zijn. Vooral praktisch in deze tijd van het jaar, dat iedereen toch nog even met zijn neus op de feiten wordt gedrukt: "Oja, damn, dat zou kunnen gebeuren." Overigens: Met commercieel vuurwerk gaat dit ook allemaal gemakkelijk hoor, MAAR... Wij maken het zelf en dan is er geen jarenlange regelgeving die het van top tot teen controleert en is het risico aanzienlijk groter. Is die laatste lijkt mij van een pijpbom met 100-500 gram AP, anders lukt je dat waarschijnlijk niet eens. Niet dat AP dus veilig is, maar om je lichaam tot 20 grote hompen vlees te blazen lijkt mij vrij onwaarschijnlijk met hoeveelheden onder zo'n honderd gram. Want vergeet niet, die benen zijn ook nog weer in losse stukken, dus de knal moet gigantisch zijn geweest. [edit]Waarom staat er top poster aan de zijkant bij mijn naam? Wat betekent het?[/edit]
 14. Nitroglycerin

  Jongeman (18) Verliest Handen Dmv Acetonperoxide (ap)

  Hoe weet je dat zo zeker? Het lijkt me vrij goed mogelijk.
 15. Nitroglycerin

  Klaphamer

  Het lijkt inderdaad een chloraat-zwavel compositie. En tja, die is niet geheel frictie en schok ongevoelig. Wellicht hebben ze er ook nog een beetje kristalsuiker doorheen gedaan (ja dat kan ook), maar dat is niet goed te zien. Lijkt mij érg dom om te kopen of aan mee te doen. Als ik met een carbidbus naast ze zou staan en zij hebben daar een 10 kilo zak staan vertrek ik toch liever naar een tiental meters verderop denk ik.
 16. Nitroglycerin

  Nbk2000 R.i.p.

  Tja, ik heb er ook wel wat rond gehangen en heb mijn inderdaad ook af en toe wel geergerd aan zijn policy en meningen, maar echte kewls werden wel uit de weg geruimd. Maargoed dat is nu schijnbaar voorbij. Rest in peace.
 17. Nitroglycerin

  Fields K-1 World Gp 2007 Final

  Ja, klopt, maar dat je zó licht bent had ik echt niet gedacht joh. Ik moet overigens wel toegeven dat kickboksen spectaculairder is dan gewoon boksen, daar kom je gewoon niet onderuit. Maargoed, ieder zo zijn voorkeuren.
 18. Nitroglycerin

  Fields K-1 World Gp 2007 Final

  Vier jaar gebokst, verder nooit een andere vechtsport uitgeoefend. Echter heb ik wel zeer veel gelezen over drukpunten, technieken en andere vormen van zwakke plekken op het menselijk lichaam en hoe deze aan te pakken. Kickboksen vind ik niks, gewoon boksen vond ik leuker, al dat geschop. Ik vond gewoon boksen altijd iets technischer, omdat je alleen maar je bovenlichaam mag gebruiken, en dat stond mij wel aan. Lol, dat is inderdaad niet echt eh, zwaar.
 19. Nitroglycerin

  Oud & Nieuw 2007-2008

  Maar betekent dat ook dat ze aan de grens staan met een gigantische wegafzetting voor de eerste afslag, zodat iedereen uit Antwerpen wordt stilgezet en gecontroleerd?
 20. Nitroglycerin

  Aluminiumpoeder

  Gooi de benzine in de auto en pak terpentine. Benzine zou ook wel moeten werken, maar in denk dat dat toch minder goed werkt. Doe de terpentine (minstens 2x zoveel als er aan hars is) bij de verf, roer het wat door elkaar en laat de Al weer bezinken. Doe dit zo vaak totdat je geen hars achtige zooi meer in je aluminium hebt. Lijkt me niet al te moeilijk. Oja het lijkt me handig, als je Al poeder in de verf al naar beneden is gezakt, dat je eerst alle "lege" hars weggooit. Dat spaart nogal wat terpentine.
 21. Nitroglycerin

  Oud & Nieuw 2007-2008

  Voor mij mag zo'n dertig tot veertig euro afgestreept worden op mijn bankrekening. Het een en ander aan knallertjes, wat pijltjes, tolletjes en nog wat inleggen voor een pakket waar we met de gehele vriendenkring aan mee doen en dat is wel ongeveer mijn commerciele lijstje. Oja, en dan ook nog een vervelende afdracht aan de staat voor ethanolheffingen en een gift aan de brouwers en stokers. Overigens heeft iemand er iets over gehoord dat de grens naar Belgie dit jaar vrijgegeven is door de polities? Ze gaan de controle's niet scherper maken en zal er een gedoogd beleid worden gevoerd. De grens naar Duitsland blijft wel gecontroleerd. Ik hoorde het laatst op school, maar ik vraag me af wat er van klopt.
 22. Nitroglycerin

  Flash

  Hele kleine plukjes, ècht verpoederen lukte me nauwelijks. Eerst in heel fijne stukjes gescheurd en daarna met een vlijmscherp mes een groot aantal keer gesneden totdat het nog net geen echt poeder was, maar er wel heel dicht tegenaan zat. En daarna heb ik het redelijk grondig met de flash gemengd.
 23. Nitroglycerin

  Flash

  Vandaag heb ik nieuw idee gekregen, en meteen uitgevoerd. Concrete idee: Voeg een volumeprocent of tien, twintig hooggenitreerde nitrocellulose toe aan een flashknaller. De theorie: Doordat chloraatflash met aluminiumpoeder (resp. 7:3), hetgeen wat ik het meest gebruik, bij verbranding voornamelijk in vaste stoffen wordt omgezet moet het dus expantie zoeken in de gevangen lucht in de huls. Doordat de temperatuur in de huls toch richting de 2000 graden celcius gaat is dit zeer goed mogelijk. Mijn idee was om meer potentieel gas toe te voegen aan de knaller, in de vorm van nitrocellulose. Gezien de theoretische/potentiele gasdichtheid in nitrocellulose véle malen groter is dan die van lucht, leek het mij een goed substituent voor lucht. Resultaten: Na het toevoegen van respectievelijk 10%, 25% en 50% nitrocellulose aan een 2 grams knaller (1.94 gram flash om exact te zijn). Dit heeft redelijk goede resultaten gehad. De knal was ongeveer gelijk aan een 4 grams knaller bij 10% en 25%, de 50% was beduidend minder, veel meer een puf dan een hard dreun. Hieruit haal extrapoleer ik dat 10 tot 20 procent de optimale hoeveelheid nitrocellulose is. Niet alleen de knal is harder, ook de luchtverplaatsing is (uiteraard) groter. De nitrocellulose is overigens ook hotglue capable, zelfs met een volledig opgewarmd pistool ontbrand het niet toen in de punt in de nitrocellulose drukte. Conclusie: Het is vrij rendabel om een klein beetje nitrocellulose toe te voegen aan een flash knaller, gezien dit in een hardere knal en een grotere luchtverplaatsing leidt.
 24. Nitroglycerin

  De Nationale Wetenschapsquiz 2007

  Niet? Ik vind een ijskast een kast waar ijs in is, dus waar het onder nul celcius is. Een koelkast vind ik iets om te koelen, niet om te bevriezen en is dus boven nul graden celcius. Maargoed, het schijnt dus een koelkast te zijn, wat de zaak alweer verandert.
 25. Nitroglycerin

  De Nationale Wetenschapsquiz 2007

  Testresultaten betreffende vraag 1: Na het vullen van twee lege flessen tot een derde van het maximale volume, heb ik een van de flessen onafgesloten in een vriezer van -19 graden celcius gezet. De andere fles, afgesloten, buiten de vriezer gezet bij kamertemperatuur: Na een half uur was het resultaat al proefbaar. In de gekoelde fles was al een aardige laag ijs te zien. Bij het proeven was duidelijk te proeven dat de gekoelde fles al minder koolzuur bevatte. Ik kan de proef neit voor een a twee uur voortzetten in verband met slapen. Het zou kunnen dat een ijslaag aan de bovenkant zorgt voor een afsluiting en een gunstiger evenwicht met H2CO3 vorming, echter is dat enkel een mogelijke gebeurtenis.
×