Jump to content
PyroForum.nl

Amateur

Gebruikers
 • Posts

  85
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1.914 profile views

Amateur's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • One Month Later
 • One Year In
 • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

 1. Amateur

  Sterrenmolen

  Ik raad aan om een andere overbrenging te maken, hij neemt enorm veel ruimte in beslag op deze manier. Aangezien je toch van plan bent om een andere motor te gebruiken kan je net zo goed poulies en een snaartje kopen. Op die manier kun je het frame behoorlijk inkorten. En is je as krom? Of zat hij niet recht in de accutol?
 2. VVD is een campagne begonnen om 100.000 handtekeningen in te zamelen vóór het behoud van vuurwerk en zal deze aan Femke Halsema aanbieden die kort geleden met Groen Links een burgerinitiatief is begonnen tegen vuurwerk. Link: http://www.handenafvanvuurwerk.nl/ Op dit moment "ruim" 3000 handtekeningen.
 3. 40.000 handtekeningen tegen vuurwerk? Moeten we geen tegenactie verzinnen? Digitale petitie opstarten en mensen overtuigen te tekenen? Misschien een website maken om mensen naar te verwijzen en in te lichten? Of laten we het op zijn beloop en zal het allemaal wel goed komen? Wat vind jij er van? Moet vuurwerk door professionals geschoten worden zodat er geen "zwaar letsel" onder de burger voorkomt? Of moet men de boel de boel laten? Als liefhebber op het forum maakt het eigenlijk weinig uit omdat "swim" de wet meestal toch al niet zo nauw neemt... Edit 1: Er is al een petitie gestart Edit 2: Er zijn al meerder petities gestart: - http://vuurwerkmoetblijven.petities.nl - http://www.redhetvuurwerk.nl/gbook.php - http://www.radio538.nl/web/show/id=680521
 4. Kudo's voor alle posters van filmpjes met hun creaties. Erg leuk om te zien! Piet aan jou even een vraagje, hoe heb je die shells zo kunnen filmen? Heb je nog maatregelen genomen om je camera te beschermen en op wat voor afstand stond deze?
 5. Amateur

  BP Rocket

  Hey Blaf, Nice devices you've got there, thanks for taking the effort to post them in here! Even though your post back in march remained un-replyed to. May I ask you what kind of fuse you are using there? The kind your using for the rockets looks formiliar but the ones on the customized "1/4 sticks" you made appear exotic to me. Best wishes in advance, Amateur
 6. Ik zie het probleem niet zo zeer, aangezien de hoeveelheid vuurwerk in een ruimte niet de kans op brand doet verhogen. Echter als er brand uit breekt zijn de gevolgen natuurlijk wel veel groter met de aanwezigheid van zo'n hoeveelheid vuurwerk. Het is het bekende als verhaal; Als je niet uit kijkt bij het oversteken, Als je niet uitkijkt met het afsteken van vuurwerk, Als je misslaat met een hamer, Als m'n zus kloten had gehad was t m'n broer geweest. En dankzij het domme gros word in Den Haag bepaald dat alles dat mogenlijk risico op letsel en/of schade kan veroorzaken word verboden. Zo heeft darwin straks ook geen werk meer ;)
 7. Ik denk niet dat die milieuterroristen van GL enige kans maken. Alleen maak ik me wel zorgen om die Arno Bonte, vreemde idealen heeft die vent, met z'n vuurwerkverboden enzo. Idee voor de legale vuurwerkhandelaar: Bij inlevering van een bord, vuurwerk t.w.v. 10 euro! ;)
 8. Kees, ligt het niet aan je cookies? Fijne dagen allemaal ;)
 9. Probeer anders blackmatch te maken of gebruik een stuk visco uit ander vuurwerk.
 10. In ogen van de overheid zijn wij ook onwetende consumenten. Dus doek je dan maar je hele zaakje op? De overheid wil geen onderscheid maken, anders hadden ze je wel in de mogenlijkheid gesteld om hier in NL je papieren te kunnen halen. Maar daar zitten ze natuurlijk niet op te wachten, ze zijn hard bezig om het vuurwerk uit onze handen te krijgen. Misschien komt het omdat ik in het verleden mijzelf voor de rechter heb moeten verklaren nadat ze mij vlak voor de kerst van het bed hadden gelicht. Dat ik me daarom zo druk maak over wat er o.a. in de media word gezegd over vuurwerk. Maargoed, eerst maar even kerst vieren.
 11. Het gaat er om dat er leugens worden verkondigd in het programma. In plaats van een goede voorlichting worden mensen bang gemaakt. Er word vanuit gegaan dat iedereen die "illegaal" vuurwerk koopt een mongool is en dat de mensen die dit vuurwerk kopen altijd het doel hebben er schade mee aan te richten. In mijn ogen word er dus een groep mensen in NL genegeerd en gediscrimineerd. De geitenwollensokken partijen willen consumenten vuurwerk zien verdwijnen, het liefste al het vuurwerk. Aan de andere kant is de aanpak van vuurwerk vandalisme natuurlijk wel gewenst. De lui die rond de jaarwisseling grote schade veroorzaken moeten ze ook zo snel mogenlijk van straat plukken. Toch zal de burger noch rechter onderscheid maken in iemand die een pijpbom maakt of een shell, daar heeft de media wel voor gezorgd (denk aan campingzender SBS6). Denk aan de reclames die nu weer op tv worden getoond. Zwaarder vuurwerk dan hier is toegestaan word bestempeld als levensgevaarlijk explosief! Daarbij word het ook belachelijk gemaakt. En ook al wil je alles volgens de regels doen is daar hier in Nederland gewoonweg niet de mogenlijkheid voor.
×
×
 • Create New...