Jump to content
PyroForum.nl

Amateur

Gebruikers
  • Posts

    85
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Amateur

  1. Amateur

    Sterrenmolen

    Ik raad aan om een andere overbrenging te maken, hij neemt enorm veel ruimte in beslag op deze manier. Aangezien je toch van plan bent om een andere motor te gebruiken kan je net zo goed poulies en een snaartje kopen. Op die manier kun je het frame behoorlijk inkorten. En is je as krom? Of zat hij niet recht in de accutol?
  2. VVD is een campagne begonnen om 100.000 handtekeningen in te zamelen vóór het behoud van vuurwerk en zal deze aan Femke Halsema aanbieden die kort geleden met Groen Links een burgerinitiatief is begonnen tegen vuurwerk. Link: http://www.handenafvanvuurwerk.nl/ Op dit moment "ruim" 3000 handtekeningen.
  3. 40.000 handtekeningen tegen vuurwerk? Moeten we geen tegenactie verzinnen? Digitale petitie opstarten en mensen overtuigen te tekenen? Misschien een website maken om mensen naar te verwijzen en in te lichten? Of laten we het op zijn beloop en zal het allemaal wel goed komen? Wat vind jij er van? Moet vuurwerk door professionals geschoten worden zodat er geen "zwaar letsel" onder de burger voorkomt? Of moet men de boel de boel laten? Als liefhebber op het forum maakt het eigenlijk weinig uit omdat "swim" de wet meestal toch al niet zo nauw neemt... Edit 1: Er is al een petitie gestart Edit 2: Er zijn al meerder petities gestart: - http://vuurwerkmoetblijven.petities.nl - http://www.redhetvuurwerk.nl/gbook.php - http://www.radio538.nl/web/show/id=680521
  4. Kudo's voor alle posters van filmpjes met hun creaties. Erg leuk om te zien! Piet aan jou even een vraagje, hoe heb je die shells zo kunnen filmen? Heb je nog maatregelen genomen om je camera te beschermen en op wat voor afstand stond deze?
  5. Amateur

    BP Rocket

    Hey Blaf, Nice devices you've got there, thanks for taking the effort to post them in here! Even though your post back in march remained un-replyed to. May I ask you what kind of fuse you are using there? The kind your using for the rockets looks formiliar but the ones on the customized "1/4 sticks" you made appear exotic to me. Best wishes in advance, Amateur
  6. Ik zie het probleem niet zo zeer, aangezien de hoeveelheid vuurwerk in een ruimte niet de kans op brand doet verhogen. Echter als er brand uit breekt zijn de gevolgen natuurlijk wel veel groter met de aanwezigheid van zo'n hoeveelheid vuurwerk. Het is het bekende als verhaal; Als je niet uit kijkt bij het oversteken, Als je niet uitkijkt met het afsteken van vuurwerk, Als je misslaat met een hamer, Als m'n zus kloten had gehad was t m'n broer geweest. En dankzij het domme gros word in Den Haag bepaald dat alles dat mogenlijk risico op letsel en/of schade kan veroorzaken word verboden. Zo heeft darwin straks ook geen werk meer ;)
  7. Ik denk niet dat die milieuterroristen van GL enige kans maken. Alleen maak ik me wel zorgen om die Arno Bonte, vreemde idealen heeft die vent, met z'n vuurwerkverboden enzo. Idee voor de legale vuurwerkhandelaar: Bij inlevering van een bord, vuurwerk t.w.v. 10 euro! ;)
  8. Kees, ligt het niet aan je cookies? Fijne dagen allemaal ;)
  9. Probeer anders blackmatch te maken of gebruik een stuk visco uit ander vuurwerk.
  10. In ogen van de overheid zijn wij ook onwetende consumenten. Dus doek je dan maar je hele zaakje op? De overheid wil geen onderscheid maken, anders hadden ze je wel in de mogenlijkheid gesteld om hier in NL je papieren te kunnen halen. Maar daar zitten ze natuurlijk niet op te wachten, ze zijn hard bezig om het vuurwerk uit onze handen te krijgen. Misschien komt het omdat ik in het verleden mijzelf voor de rechter heb moeten verklaren nadat ze mij vlak voor de kerst van het bed hadden gelicht. Dat ik me daarom zo druk maak over wat er o.a. in de media word gezegd over vuurwerk. Maargoed, eerst maar even kerst vieren.
  11. Het gaat er om dat er leugens worden verkondigd in het programma. In plaats van een goede voorlichting worden mensen bang gemaakt. Er word vanuit gegaan dat iedereen die "illegaal" vuurwerk koopt een mongool is en dat de mensen die dit vuurwerk kopen altijd het doel hebben er schade mee aan te richten. In mijn ogen word er dus een groep mensen in NL genegeerd en gediscrimineerd. De geitenwollensokken partijen willen consumenten vuurwerk zien verdwijnen, het liefste al het vuurwerk. Aan de andere kant is de aanpak van vuurwerk vandalisme natuurlijk wel gewenst. De lui die rond de jaarwisseling grote schade veroorzaken moeten ze ook zo snel mogenlijk van straat plukken. Toch zal de burger noch rechter onderscheid maken in iemand die een pijpbom maakt of een shell, daar heeft de media wel voor gezorgd (denk aan campingzender SBS6). Denk aan de reclames die nu weer op tv worden getoond. Zwaarder vuurwerk dan hier is toegestaan word bestempeld als levensgevaarlijk explosief! Daarbij word het ook belachelijk gemaakt. En ook al wil je alles volgens de regels doen is daar hier in Nederland gewoonweg niet de mogenlijkheid voor.
  12. Zwart, wit en rood waren zo'n beetje de "kleuren" die door mijn zichtveld heen schoten toen ik gisteren avond op de bank naar Opsporing Verzocht zat te kijken. Nee, het lag niet aan m'n tv en ik ben ook niet bekend met eventuele lichamelijk of psychische klachten. Dit werd veroorzaakt door de leugens die op mijn netvlies werden geprojecteerd, leugens over de passie die ik met jullie hier deel. Ook deed de oproep over 9 "vermiste" 12inch "mortierbomshellsgranaten" mijn bloed koken. De ketel sprong haast toen werd verkondigt dat zelfs de professionele vuurwerkers liever niet meer met 12" zouden willen werken... Oh, en of u, lieve kijker thuis, na het zien van deze aflevering als een brave marionet wilt bellen met 0800-NSB mocht u ook maar het flauwe vermoeden hebben dat de mogenlijkheid aanwezig is dat er iemand bij u in de buurt zich met dit "levensgevaarlijk" vuurwerk bezighoud. Al met al vreselijke leugens en bangmakerij. Nouja kijk en oordeel zelf: http://player.omroep.nl/?serid=1437 Edit: Vanaf 17e minuut.
  13. Zou je willen beschrijven hoe je het lont de motor in heb geleid? Hoe je het visco vast hebt gezet. Het enige wat ik nu kan bedenken is dat je lont er uit is gevallen voor het de motor kon ontsteken.
  14. Ik heb hier op het forum wel eens gelezen dat iemand de krullen van het draaien of fresen schoon spoelde met aceton. Dit zou het beste werken om het koelmiddel van het metaal af te krijgen. Maar of dat opgaat voor jouw Mg weet ik niet. Je spreekt over een coating, heb je enig idee wat voor coating, of is het wellicht vervuiling van koel/smeer middel?
  15. Overheid en Justitie zit er helemaal niet op te wachten om onderscheid te moeten maken tussen serieuse amateur pyrotechnici en de tokkies die zichzelf nogal makkelijk en snel van ledematen of zelfs het leven neigen te beroven. Enige kans daar op is een serieuse vereniging te beginnen en alles keurig binnen de wetgeving te spelen. Dan kun je wellicht daarna een poging wagen om met bijvoorbeeld TNO in overleg te gaan die dan vervolgens een rapport presenteren met daarin de noodzakelijke maatregelen om de hobby veilig te kunnen beoefenen. Maargoed, zelfs mensen in mijn omgeving moet ik er ieder jaar weer van overtuigen dat het maken van een pijpbom als "snelle knal" levensgevaarlijk is. De onwetendheid van mensen speelt naar mijn mening de grootste rol bij het vormen van een negatief beeld jegens pyrotechniek. Iemand die spreekt over vuurwerk word niet serieus genomen in Nederland, het is taboe. Best vreemd, in een land waar zoveel mogenlijk is. Deze knaap heeft het op de harde manier moeten leren. Helaas.
  16. STOP er alseblieft mee... Ga je nou eerst maar beter verdiepen in het maken van BP voordat je jezelf verwond met BP slurry op het fornuis...
  17. Het zal ongetwijfeld mogenlijk zijn maar ik wijs meer naar het feit dat je wellicht een 3" shell kan timen met visco, alleen de vraag is of je dat dan ook met een 8" wil doen. Over meerslagen heb ik het ook niet gehad en ik heb ook geen ervaringen met het timen er van met visco. Dus om de risico's terug te brengen naar een acceptabel niveau adviseer ik boemsel om timefuse of spolettes te gebruiken. Mijn excuses voor de onduidelijkheid.
  18. Ik moet zeggen dat je voor iemand die net kennis heeft gemaakt met de pyrotechniek al goed op weg bent. Leuk om je zo enthousiast bezig te zien. Ik raad je aan om ergens timefuse vandaan te halen en anders spolettes te gaan maken. Met visco valt niet te timen in shells en als je kijkt naar de veiligheid is het eigenlijk "not done". Bovendien is het maken van blackmatch/quickmatch simpel en het werkt een stuk fijner. Over de assemblage er van moet je maar even rondkijken, al lijkt me dat voor jou geen probleem aangezien je eerste shell al de lucht in is gegaan. Een ritje naar de hobbywinkel voor div soorten en maten karton is ook zeker de moeite waard. Je omschrijft de wand van je shell als "een paar a4tjes met houtlijm" en om teleurstellingen te voorkomen moet je echt gaan kijken voor karton. Een mooie case former ter vervanging van je bierflesje zou ook op je verlanglijst moeten staan. Goed gereedschap is het halve werk. (cliché maar keihard de waarheid). Had je trouwens de moeite genomen om het meal powder voor de lift charge te granuleren? Rice hulls werken voor de burst prima, net als corn cob maar dat is iets dat je zelf moet uitvinden wat je het makkelijkste vind. Ik mis spiking! Het spiken van een cillindrische shell is niet voor niets! Het is ter versteviging van je wand zodat de shell de lancering overleeft. Bovendien bevorderd het de kracht en en de symmetrie van je burst. Ik hoop trouwens dat je niet zo makkelijk bent met dat "gokken" als je je bezig houd met het maken van flash... Goed om te horen dat je bang bent voor flash! Daar heb je een hele goede rede voor en ik hoop dat je er een gezonde afgunst voor blijft houden (niet te natuurlijk, maar je moet er niet vertrouwd mee raken) Ho stop, ga je eerst wat beter verdiepen in de basis. Zorg dat je begrijpt waarom je gewaarschuwd word voor de combinatie van zwavel en kaliumchloraat. Het is echt belangerijk dat je weet waar je mee bezig bent want met deze hobby kunnen fouten je leven kosten, om fouten zoveel mogenlijk te voorkomen moet je jezelf voorzien van kennis over hetgeen waar je je mee bezig houd. Vraag jezelf af of je niet iets te hard van stapel loopt met als eerste project een shell... Probeer je eerst met wat kleinere dingen bezig te houden en zo je ervaringen uit te breiden. Zo, en nu ga ik lekker slapen.
  19. Volgens mij gaat het er hier altijd nog om dat de website die aan het begin van het topic word genoemd de pyrotechnische hobbyist geen eer aan doet en absoluut niet om het aftroeven van elkaar en elkaars uitspraken. Waarom gaan mensen verder met een volkomen nutteloze discussie. Het punt is gemaakt en je kan daarop reageren. Verspil er dan alsjeblieft geen moeite meer aan! Denk liever na over een goede oplossing van het probleem waar we allen mee kampen! De hobby is verboden. Om maar een voorbeeld te noemen. Het mooiste zou zijn dat er eisen aan het inlezen van de informatie over het vervaardigen van pyrotechnische objecten op GK en het forum. Op dat punt kan je wellicht met z'n allen ook gaan kijken of er enige invloed op de regelgeving rondom het vuurwerkbeleid kan worden uitgebreid. Met desnoods daartegenover het behalen van certificaten voor de hobbyist voor het uitvoeren van simpele projecten of in ieder geval de mogenlijkheid daar toe. Helaas is bovenstaande naar mijn weten helaas niet te reliseren, tenminste niet op korte termijn. Er zal jaren moeten worden geinvesteerd. Het probleem is namelijk dat je niet met een aantal andere hobbyisten een officiele vereniging op kan zetten omdat je zonder daadwerkelijke papieren nooit erkenning of een vergunning krijgt. Daarbij komt dat je mét papieren ook het risico niet wilt lopen deze kwijt te raken bij een overtreding. Bovendien zijn de sancties bij een daadwerkelijke overtreding al snel voldoende om je uiterst dure papieren kwijt te raken. Maargoed, ondertussen rommelen we met z'n allen lekker door :o
×
×
  • Create New...