Jump to content
PyroForum.nl

Brakkie

Gebruikers
 • Content count

  115
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

1 Follower

Contact Methods

Recent Profile Visitors

1,378 profile views
 1. Brakkie

  Zwavel

  Dat is bullsh*t, zwavel wordt onder andere gebruikt om meeldauw te bestrijden Het wordt ook wel "zwavelbloem" genoemd. Wellicht dat je het zo alsnog kan verkrijgen. Anders gewoon even op internet bestellen. Google is your friend :)
 2. Brakkie

  Explosie scherm.

  @High Density: Bedenk wel dat als de houten platen hun bescherming verliezen je ontzettend veel schrapnel zal gaan krijgen. En ook ZEKER geen leuk schrapnel!
 3. Brakkie

  Flash

  @Warez: Even een quote van Explosivescook: Verder staat ook op het forum, in databases en in VELE pyrotechnische referenties waarom Kaliumchloraat-flash gevoeliger is dan Kaliumperchloraat-flash. Enkele voorbeelden zijn compatibiliteiten als zwavel en andere zwavelhoudende stoffen. Daarnaast is kaliumchloraat an sich al veel gevoeliger dan kaliumperchloraat.
 4. Brakkie

  Paper Hemisphere

  PM
 5. Brakkie

  Nieuwe Forumstructuur

  Ik moet zeggen het is een hele verbetering maar er staan nog heel veel topics in verkeerde secties met name in het onderwerp Shells staan veel topics die eigenlijk in Composities of overig moeten. Oftewel, zodra alles juist uitgesorteerd is (Al kan ik zeker geloven dat dit nog wel een tijdje kan gaan duren) vindt ik het een verbetering, nu ben ik de draad kwijt en vindt ik het een verslechtering. Vandaar, van mijn kant nog geen stem ;)
 6. Brakkie

  Wat Te Doen Met Pyrowiki?

  Niets mee doen, alleen PyroWiki promineter zichtbaar maken op PyroForum.nl Ik denk dat PyroWiki gewoon veel promineNter (Jaja Gamekeeper, de regels maak je zelf ) op Pyroforum moet komen te staan. Wellicht een link, een discussieforum, credits voor leden die artikels posten danwel aanpassen? Kleine dingetjes die kunnen helpen, maar PyroWiki is gewoon keihard in de vergetelheid geraakt heb ik het idee...
 7. Brakkie

  Witte Rookcompositie

  @Janus: Nee, 45 delen hexachloroethane moet vervangen worden door 72 delen PVC. Als Aluminium zou ik gewoon bronze gebruiken. German Dark zal echt niet nodig zijn. Als er maar genoeg reactieoppervlak is en de aluminium fijn genoeg is.
 8. Brakkie

  Stars

  Als je ze nu toch al gerold hebt probeer dan een prime met ongeveer 10% vrij grove MgAl. Deze prime is vrij agressief en zal wellicht de stars nog aan kunnen krijgen.
 9. Brakkie

  Kamer Moet Zich Buigen Over Vuurwerkverbod

  Wat ik tevens niet begrijp, als er zoveel ongelukken mee gebeuren hoe komt dat dan? Illigaal vuurwerk en onzorgvuldig gebruik zou je zeggen. DOE DAN WAT AAN DIE ONVEILIGHEID! Die spotjes van "Je bent een rund als je met vuurwerk stunt" is verleden tijd. Zorg dat de consument voorgelicht is over het gebruik van juiste buizen om vuurpijlen uit te schieten, weet van het verstevigen van potten, etc. etc. Veel mensen denken tegenwoordig niet meer na, ze moeten alles voorgekauwd krijgen voor men iets doet. OFtewel voorkauwen die hap ;)
 10. Brakkie

  Kamer Moet Zich Buigen Over Vuurwerkverbod

  Tja... Dan nu de grote centrale vraag? Mocht het verbod er komen gaan wij stoppen? Dacht het niet, denk dat het dan tijd wordt volgend jaar voor een show door alle pyrotechnici in Nederland, een show die de profi shows gaat overtreffen! haha Ik wens ze veel succes! Eén belofte zal ik maken, als dit achterlijke verbod er weer doorheen gaat ga ik het advies van vele vrienden, kenissen en bekenden opvolgen, BRAKKIE FOR PRESIDENT!
 11. Brakkie

  Doden Door Explosie In Illegale Vuurwerkfabriek

  Janus, ik zal morgen op de uni even gaan uitpluizen voor je. Wellicht dat ik deze cijfers wel kan vinden. Misschien een stomme vraag, maar wat ik me afvraag is wat voor voordelen heeft het nou om een illigale vuurwerkfabriek te starten in China? De loon-, productie- en faciliteitskosten liggen in China toch al zo laag dat daar nog maar weinig op te besparen valt of mis ik iets?
 12. Brakkie

  Het Is Weer Bijna O & N

  Gelukkig nieuwjaar allemaal! Hopelijk is het voor iedereen goed uitgepakt en zijn er geen gewonden gevallen of andere gekke dingen gebeurd. Gelukkig weinig last gehad van de mist! ;)
 13. Brakkie

  Wat Is Er Gebeurd?

  Aan het forumbeheer, Wat was er nou precies aan de hand?
 14. Brakkie

  Jongen Gewond Bij Maken Vuurwerkbom

  Klote... En dit klinkt misschien heel bot maar als je een pijpbom bouwt en raakt gewond is dat "het risico van het vak"...
 15. Brakkie

  6'' Double Farfalle

  Berke, totaal was 1930 gram Het gewicht aan MealCoatedRiceHulls was 450 gram! Zoals ik al had gezegd, prachtig stukje werk hoor! Klasse jongens!
×