Jump to content
PyroForum.nl

Tyneman

Moderators
 • Content count

  2,932
 • Joined

 • Last visited

7 Followers

About Tyneman

Recent Profile Visitors

6,997 profile views
 1. Tyneman

  Zelf gemaakte Kaliumchloraat

  Zuiverheid testen doet men dmv een smeltpunts bepaling. Of eventueel op mooie grote chromatografie machines.
 2. Tyneman

  Zelf gemaakte Kaliumchloraat

  Combineert ook goed met zwavel, geen lont meer nodig, gewoon hamertje tik spelen.
 3. Tyneman

  Zelf gemaakte Kaliumchloraat

  Je kan ook je chloraat omzetten in perchloraat. Bijvoorbeeld door het te laten reageren met aceton. `Zelf heb ik geen ervaring met electro chemische cellen, maar volgens mij is er ergens een topic hier waarin men dmv elektrolyse perchloraat maakt ipv chloraat.
 4. Tyneman

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Zo veel vragen. Zo blij dat ik niet in de buurt ben. Stay green.
 5. Tyneman

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  En mijn (ons) punt is dus: Als je het niet kan onderbouwen moet je het nog niet doen.
 6. Tyneman

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  sterren.. Reken het eens uit, dan heb je een idee hoeveel je er moet maken. Break... reken eens uit hoe groot het te vullen gat is. En kijk dan eens hoeveel BP je daar dus in gaat doen. Kan je vast beginnen met genoeg maken. Pasten... als je niet weet wat dit is en hoe het werkt zou ik wat gaan lezen. Shimizu is een leuk begin. 5".... niet ingraven.... Gelukkig is er niemand in de buurt zullen we maar zeggen. Lift... De hoeveelheid weet je idd nog niet. Maar welke Mesh is je Hot BP? Of ga je er gewoon een kilo poeder onder knallen? Ontsteking.. 30 cm visco door je mortier laten lopen is waarschijnlijk niet de meest handige manier, maar ach. Ik doelde eigenlijk op de ontsteking en vertraging van de shell zelf na de lancering. Enkele of dubbele? crossmatched? Stukkie BM? Afstand... Niemand die het Darwinisme in de weg staat. Fijn! Ennehh... Ik heb nog nergens een waarom gezien...
 7. Tyneman

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Ach ja, "vroegah" gooide ik gewoon een warning. Tegenwoordig probeer ik dingen zo op te lossen dat mensen er eens om kunnen lachen. Het is al zo stil op het forum de laatste tijd. Maar zonder dollen. Een 5" shell is niet iets om ff te doen. Als het fout gaat gaat het ook goed fout. Dus als je serieus bent, en dat hoop ik ten zeerste, bedenk voor jezelf eens het antwoord op volgende vragen: Hoeveel sterren gaan er in en hoe groot maak je die? Wat voor break ga je gebruiken en hoeveel? Hoeveel lagen ga je hem pasten? Hoe diep ga je je mortier ingraven? Hoe veel en wat voor lift? Welke manier van ontsteking ga je gebruiken? Waar ga je hem afsteken en wat is een veilige afstand voor jezelf en omstanders? En dan na elke vraag..... En waarom?? Ik kan nog wel een lijstje maken, maar als je voor jezelf dit theoretisch kan onderbouwen dan zou ik zeggen ga ervoor.
 8. Tyneman

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Wacht ff. Je weet niet hoe je glitterstars moet maken. Maar je denkt wel een 5" in elkaar te draaien. Ik denk dat je niet heel slim bezig bent. Iets met beginnen bij de basis en dan rustig aan iets groter gaan. Maar om antwoord op je vraag te geven, de standaard is 10% van het gewicht van je shell als lift. Maar dan moet je lift wel goed genoeg zijn. Op de juiste manier gegranuleerd en gezeefd. Ook dit staat al meerdere malen op het forum uitgebreid uitgelegd. Veel succes met je 5" shell. Maak alstublieft een filmpje als je hem afsteekt. Ik wil alvast graag een poll opzetten. Winnaar krijgt van mij persoonlijk een kadotje. Element zijn supersnel gaat: 1 - Als een speer, met een gigantische sterrenregen op apogee. 2 - Flowerpot, weinig schade voor de omgeving 3 - Low blow, slechte lift dus break op een metertje of 5, mensen rennen voor hun leven. 4 - Zover komt het niet, dat ding komt de schuur niet uit. Jullie antwoorden hieronder in een reactie. Mocht er ooit een filmpje komen dan zal ik binnen een week een winnaar bekend maken.
 9. Tyneman

  Flash core stars

  Ik zou eerst eens wat gaan lezen op het forum. Er staan meerdere topics over het maken van diverse stars. Ook zijn er heeeeel veel star composities te vinden. Gewoon maar wachten tot wij alle informatie voor je opzoeken heet spoonfeeden, dat doen we alleen bij babies.
 10. Tyneman

  Flash core stars

  Ter verduidelijking: De flash is alleen de core (Dus binnenkant) van de ster. Daaromheen zit een andere (In dit geval blond streamer) compositie gerold. Als je gewoon pumped stars maakt van Flash kan je net zo goed je shell er los mee vullen.
 11. Tyneman

  Van stro gemaakt, brand het snel genoeg voor?...

  Dit is niet echt heel snel. Maar zo te zien ook nog niet gegranuleerd. Tja, langzamere lift kan je wat meer gebruiken.
 12. Tyneman

  Balsahout gebruiken voor Hot BP?

  Goed bezig. En dan nu ook graag verder in het desbetreffende topic. Dit is inmiddels geen korte vraag meer.
 13. Tyneman

  Tollens reagens

  Vandaag eens bezig geweest met het mooie Tollens reagens. In principe een ammoniakale zilveroplossing welke wordt gebruikt om aldehyden (in dit geval in Glucose) aan te tonen. Het mooie is dat dit gebeurt door het vormen van metallisch zilver! En dan kunnen we leuke proefjes doen. Namelijk het verzilveren van glaswerk. Let wel dat het glaswerk wat je gebruikt smetteloos schoon moet zijn. Aangeraden wordt eerst schoon te maken met sop, naspoelen met water, dan spoelen met geconcentreerd salpeterzuur en weer goed met demiwater spoelen. Daar gaan we dan: Als eerste nemen we een 0,1M AgNO3 oplossing (80mL) verder een 0,8M KOH oplossing (40mL) En een oplossing van 0,5g Glucose in 10mL water Ook is er een beetje geconcentreerde ammonia nodig. Ik heb het proefje wat neergeschaald omdat ik reageerbuizen heb verzilverd. Maar grotere hoeveelheden in dezelfde verhouding werkt ook perfect. Men neemt als eerste de zilvernitraatoplossing en voegt hier druppelsgewijs ammonia aan toe. Eerst zal er een bruin/geel neerslag ontstaan. Waarna het opeens weer netjes helder wordt. Dan voegt men de Kaliloog toe. Dit geeft een donkerbruine, bijna zwarte, suspensie. Ook hierbij word weer druppelsgewijs ammonia toegevoegd tot het neerslag verdwijnt. De gevormde oplossing is het zogenaamde Tollens reagens. Om dit te laten reageren is er een beetje Glucose nodig. In een schone reageerbuis doet men ongeveer 20mL Tollens reagens. Vervolgens voegt men 2mL glucoseoplossing toe. Een stopje erop en op het gemakje de buis blijven kantelen. De oplossing gaat van geel naar grijs naar zwart in een aantal minuten. Na enkele minuten kantelen begint zich in de buis een heel dunne zilverspiegel te vormen, deze groeit in no-time uit tot een mooie egale laag zilver. Hierna de buis (voorzichtig) goed uitspoelen met water en laten drogen. Voila, een zelfgemaakte zilverspiegel! (Shiny shiny!!)
 14. Tyneman

  Ik ben Ronni, nickname Romualdus

  Welkom! Wat doe je in vredesnaam met KClO3? ik ken daar maar weinig toepassingen voor binnen de Pyro. Perchloraat is veel gangbaarder, veiliger en ook dmv electrolyse te bereiden.
 15. Tyneman

  Perchloorzuur

  https://rvszoeksysteem.rivm.nl/stof/detail/3383
×