Jump to content
PyroForum.nl

PureChemical

Afgeschermd
 • Content count

  119
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by PureChemical

 1. Ik snap goed dat het hier stil is, voor mijn gevoel denk ik dat de pyro hobby bijna onmogelijk is gemaakt door het bannen of het aan banden leggen van een bepaalde chems (voornamelijk oxidizers natuurlijk). Ook heb ik het idee dat de jongere generatie met social media en tv minder zin heeft om echt nieuwsgierig te zijn en dingen te onderzoeken. Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, want als je niet weet wat je doet of gewoon dom bezig bent en niet luistert of je aan beschrijvingen houd dan gebeuren er gewoon ongelukken. Wij komen oorspronkelijk van het chemixtry chemie forum, daar zaten wat pyros. Maar dat zal niemand meer wat zeggen behalve de oude garde. Ik vindt het natuurlijk wel leuk dat het forum nog in de lucht wordt gehouden als een soort bibliotheek. Het APC forum leeft wel nog wat, maar ik las een post dat het daar ook echt begint leeg te stromen. Met de ban op vuurwerk de laatste 2 jaar met corona onder het mom van ja dan kunnen we de ziekenhuizen "ontlasten" vindt ik echt lulkoek. En ja de mensen die alleen maar gras in hun schedel hebben willen niet "dat de natuur eraan gaat" door (vieze) chemicalien de lucht in te schieten. Dat gezegd, ik ben benieuwd of er nog leden zijn die dit lezen. Salu!
 2. PureChemical

  Starplates

  Mooie starplate, dat is next level pyro dan ipv met een spuit te klooien. Maar dat is wel meer ambacht.
 3. PureChemical

  Het is wel heel erg stil hier, ik baar mij zorgen over pyro-hobby

  Ja ik snap wel dat mensen low-profile gaan, er is ook geen andere keuze. Voor je het weet staan ze met bom-pakken voor je deur met een rammer. Dat is wel een beetje vervelend als dat gebeurd.
 4. PureChemical

  Het is wel heel erg stil hier, ik baar mij zorgen over pyro-hobby

  Daar ben ik het zeker mee eens dat het seizoensgebonden is. Incognito is voor mij prima. Je mag mij altijd een PM'etje sturen.
 5. PureChemical

  4" shell

  Dik professioneel, complimenten!
 6. Hierbij uit de oude doos (2007) een FAE (fuel air explosion) gemaakt van 4kg coffeecreamer (melkpoeder) en 250 gram flash met compositie kaliumchloraat en german dark aluminium. Deze blast was 4km verder nog waar te nemen door trilling van de rolluiken 😈In die tijd hadden we maar camera met een resolutie van 320x240! 'Zonne grote vuurbal jonge', enjoy! De video duurt wat lang voordat het zover was omdat we een heel lang lont hadden en bijna op het laatste een grondbloem zodat we een fuse die weigert kunnen fixen (of terug rennen 250gr_flash_creamer_fae.webm
 7. PureChemical

  Geschikte motor voor ballmill

  De motor heeft een opgenomen vermogen van P = U * I -> dus 230V * 0,45A = 103,5 watt. Hij draait 1225 toeren en dan moet je een overbrenging maken van bv hout om ervoor te zorgen dat hij aanzienlijk langzamer draait want dat is echt veel te snell voor een ballmill. Een snelle hit op search engine brengt me op een snelheid tussen 22 - 33 RPM. https://www.911metallurgist.com/blog/ball-mill. Even uit de losse pols moet je een overbrenging hebben van ongeveer 1:56 (1225/22). Dus stel dat je een tandwiel maakt op de motor met een omtrek van 1 cm moet die 56 centimeter omtrek zijn op het rolbed van de cylinder (pin me er niet op vast, ik heb geen verstand van mechanica maar dit is wat simpele wiskunde). Als ik even electrisch kijk zie ik dat je meerdere aders hebt en dat lijkt erop dat 3 of meer spoelen naar buiten zijn gevoerd om die los aan te sturen, daarvoor is een complexere schakeling/aansturing nodig dan een simpele draaistroom motor. Ik denk niet dat je aan deze motor iets hebt.
 8. Als ik zelf even logisch na denk is dit de meest gevaarlijke pyro stunt die ik gedaan heb samen met een maat.
 9. PureChemical

  Aangenaam kennis te maken

  Welkom DrNo, inderdaad zijn chems lastig te krijgen en ook terecht. Maar voor de verantwoorde hobbisten onder ons het natuurlijk wel een sport om er toch aan te geraken. Mijn pyro/explosives hobby ligt al sinds 2009 stil door dat probleem. En het is natuurlijk ook wel een redelijk gevaarlijke bezigheid. Have fun, be safe!
 10. PureChemical

  2018...greetings earthlings

  Flink balen Jason, ik heb het er nog met een oud pyro maat over gehad vandaag. Onze pyro hobby ligt al stil vanaf 2009 door omstandigheden. Ik heb nog een box met wat spul liggen maar is al jaren niet echt open geweest. Zo zie je maar weer de EO is geen grapje. Maar als je natuurlijk wiet kweekt en dan nog chems heb liggen kun je dubbel in de penarie raken. Heb je een notitie gekregen bij justitie?
 11. PureChemical

  Pyro Pdf-jes

  Ik graaf even dit oude topic op, aangezien al mijn media en files letterlijk fysiek kapot zijn gegaan (dvds, disks enz) en natuurlijk omdat de bezigheid op hold was gezet vroeg ik me af of mensen een mirror hebben gedraaid van mijn oude archief en andere archieven. Zou graag weer een kopie maken. Evt DM is ook goed. Thanks! Pchem
 12. PureChemical

  PureChemical meld zich

  Meeste chemixtry mensen kennen mij nog wel, ben ondertussen weer online. Greets, Pchem
 13. PureChemical

  PureChemical meld zich

  Wat een warm her-welkom. Ik zie dat pyro toch een beetje is aan het uitsterven door alle druk vanuit overheden, opzich ook wel logisch maar ja ach je moet er wat moeite voor doen om toch je hobbies te kunnen doen :=)
 14. PureChemical

  Zelf gemaakte Kaliumchloraat

  Je komt zeker uit noord brabant: "maat!" ;=)
 15. PureChemical

  PureChemical meld zich

  Aah eindelijk mijn account gerecovered. Gegroet pyro-maten. Na enkele jaren (zijn er ondertussen al 10) inactief. Trof ik een doos met chems aan en ik dacht hey daar heb ik mischien wat vrienden bij nodig. Zodoende!
 16. PureChemical

  Hoi klik hier op :)

  Welkom Remco, Knutselen met bestaand vuurwerk is af te raden, tenzei je natuurlijk je ogen of je handen kunt missen. Verder veel plezier hier, en hopelijk kun je hier wat leren over het veilig in elkaar zetten van vuurwerk met alle basis middelen. Greets, Pchem
 17. PureChemical

  PureChemical meld zich

  Zo, live vanuit het onderste van de aarde. Na vele jaren kwam ik een krat tegen met potjes chemicalien en het begon donker te worden. En ik kreeg een bliksemschicht in mijn hoofd. Tot mijn grote verbazing hebben jullie dit forum al 10 jaar in leven gehouden. Het is zo lang geleden dat ik maar besloten heb om een nieuwe account aan te maken. Mijn oude account PureChemical, ik heb werkelijk geen idee welk mail adres eraan is gekoppeld. Zou een mod/admin mij een PM kunnen sturen, ik zou wel graag mijn oude account willen recoveren als dat gaat. Ik zal niet super actief zijn hier. Maar tot mijn grote verdriet is mijn hele collectie met media en ebooks/kennis helemaal in rook op gegaan. DVDs stuk, gecrashte computers, geen backups enz enz. Hopelijk na al mijn jaren ervaring, ja en ik ben ondertussen ook alweer 10 jaar ouder geworden. Wie weet kan ik hier nog wat leren en fun hebben met jullie pyro collegas! Mogelijk zal ik de krat met chemicalien op maken, zoals de meeste al weten is door aanscherping van wet en regelgeving het lastig om aan chems te komen. Maar wie weet als het moet dan zal ik er wel wat moeite voor doen. En natuurlijk ben ik iemand die graag dingen zoveelmogelijk zelf maakt zoals bv houtskool, dextrine enz. Greets, Pchem
 18. PureChemical

  MMO Anode(s) Sets

  Gegroet kamearaden, Ik heb contact gekregen met de meneer die MMO sets/anodes verkoopt voor chlorate/perchloraat productie. Zijn er mensen die ook interesse hebben in een set of losse anodes? http://www.5bears.com/mmo.htm Ik wil over 2 dagen de bestelling bij hem plaatsen. Met vriendelijke groet, Pure
 19. PureChemical

  Het einde aan mijn hobby verkoop topic

  Ja prima, maar ik kan mijn post ook niet verwijderen.
 20. Gegroet vrienden, Wegens gebrek aan ruimte en tijd wil ik al mijn pyro spullen en tools wegdoen. Hier een korte opsomming: - Ongv 20m groen visco lont (normaal) - 10 euro - 2x 250ml bekerglas warmtebestendig met bijbehorende glazen roerstaafjes - 2,50 euro - 1x 1L bekerglas warmtebestendig - 2 euro - 250ml maatglas met 1ml nauwkeurigheid bij 20graden - 5 euro - ongv 40x 18mm - 19cm hulzen normaal gewonden (pyroshop) - 5 euro - ongv 40x 18mm OD rocket/fontein tool aluminium (pyroshop) - 20 euro - 25mm - 10cm spiraal gewonden hulzen (pyroshop) - 3 euro - MMO anode + titanium kathode (5bears research) met bevestigingsstrips eraan gelast van 7,5cm x 15cm - 25 euro - MMO anode + titanium kathode in PVC afdichtdoppen met schroefdraad ( 2 liter cell ongv) - 20 euro - Gemodificeerde ATX voeding voor bovenstaande cell - gratis icm anodeset - CP-50 pocket scale 50gram met 0.01 nauwkeurigheid - 5 euro - 2 electrische tomato koffiemolens (1 voor oxidatoren, 1 voor brandstoffen) - 5 euro - Kogelmolen Lortone model A3 (tot 1kg lading) met ongv 1kg keramische media (10mm) - 45 euro - Electrische keukenweegschaal inventum ws12-ks30 (volgens mij tot 2kg) - 5 euro - Ziplock zakjes paar maten - gratis icm iets anders - Verschillende chemicalien Het liefste zou ik een serieuze koper willen die bereid is allemaal tegenlijk te komen afhalen voor een symbolisch bedrag, eventueel bepaalde zaken die ik toch verzend. Voor meer vragen even posten/PM'en, ik kan eventueel wat fotos maken mocht je dat willen (op aanvraag).
 21. PureChemical

  Het einde aan mijn hobby verkoop topic

  De volgende chemicalien heb ik: - Zwavel 300 gram - 3 euro - Titanium sponge > 250 mesh 800 gram - 10 euro - PVC poeder 250 gram - 5 euro - Zink stof 400 gram - 5 euro - Aluminium poeder 200 mesh 99%, 400 gram - 8 euro - Kopersulfaat 370 gram - 1 euro - Koolstof vurenhout zelfgemaakt grof ( 70 gram ) - gratis - Koolstof vurenhout zelfgemaakt fijn/airfloat ( 90 gram ) - gratis - Koolstof grape (vineyard) (pyro-stuff) , 680 gram - 4 euro - Kaliumnitraat 500 gram - 4 euro - Natriumchloraat 89%, 500 gram - 4 euro - Ijzeroxide rood zelfgemaakt - 60 gram - gratis - Koperoxide zwart zelfgemaakt - 45 gram - gratis
 22. PureChemical

  Het einde aan mijn hobby verkoop topic

  Prijs erbij gezet
 23. PureChemical

  Mmo anode kathode set gevraagd

  Ik heb eventueel nog een MMO van 5bears voor een groot vat inclusief Titanium kathode en aansluitstrippen erop gelast. De afmetingen zijn 7cm bij 15cm ongv. PM maar even
 24. PureChemical

  Gezocht: Titanium MMO Anode

  Report
 25. PureChemical

  Pyro Pdf-jes

  Ik heb ook nog een mirror op mijn server gezet, alleen moet ik binnenkort even de website mirrors nog erop zetten. Dit zijn monolytische executable bestanden die hele websites bevatten die allemaal uit de lucht zijn. http://pyro.xor-gate.org Zie dan Media -> PDF's, website mirrors. Heeft er iemand nog een rip/pdf van krimzon pyro? Greets, Pure
×