Jump to content
PyroForum.nl

Bass

Gebruikers
 • Content count

  94
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

 1. Bass

  O&N 2010-2011

  Vet om deze verhalen en filmpjes te zien gasten. Ben er helaas al 1,5 jaar uit maar krijg echt weer de kriebels! Benieuwd naar meer compilatie filmpjes van jullie spul. Gelukkig 2011!
 2. Bass

  Zo we gooien het even op tafel.

  Idd, het worden er steeds meer. Vooral omdat de 'internet-generatie' steeds jonger wordt natuurlijk. Mischien kan een van de Mods een voorstel doen van wat de opties zijn. Leeftijdgrens, vragenlijst, strenger op treden.. Er worden hier veel alternatieven geboden maar kan een Mod beter vertellen wat realistisch is en toegepast kan worden.
 3. Bass

  Filmpjes

  Ik ken deze dingen niet, maar het lijkt me dat de shells een aantal salutes achter elkaar heeft. 5 klappen per shell ofzo, want volgens mij is het maar een kleine cake waar nooit zóveel shells in passen.
 4. Bass

  Zo we gooien het even op tafel.

  Grappig dat er over een 'cursus' wordt gesproken. Ik zat ook al te denken aan een vragenlijst met, zeg, 20 vragen die je moet kunnen beantwoorden als je enig research hebt gedaan. Denk aan het boek van Shimizu, en belangrijke onderwerpen op pyro-wiki. Zodra je de vragen kunt beantwoorden kun je lid worden. Maar ik ben bang dat dit niet een realistische oplossing voor het probleem is. Misschien is het verstandigst als dit soort vragen en posts genegeerd worden. Gewoon niet reageren, ook niet dat het niet de bedoeling is dat er 'domme vragen worden gesteld'.
 5. Bass

  Black Powder

  Goedzo Bob, dat is wat ik bedoel En die verhoudingen die jij aangeeft, high density, kloppen prima. Ook wel grappig om te vertellen dat ik, toen ik pas begon, altijd de CIA methode gebruikte. Daarna dacht ik, laat ik het eens droog proberen. Dus alles premillen en daarna 3 uur bij elkaar millen. Dat leverde een véél beter resultaat op dan CIA. Wellicht was mijn CIA methode niet geoptimaliseerd maar droog millen kost veel minder (droog)tijd dan CIA.
 6. Bass

  Black Powder

  Ik bedoel alleen te zeggen dat het gewoon niet nodig is om zo lang te millen. Zéker met een Lortone niet :| Je moet proberen na te gaan na hoeveel tijd je meal niet meer fijner wordt, dan weet je de max. mill tijd.
 7. Bass

  Black Powder

  Soms wordt er teveel gemiept over hout. Natuurlijk zal de houtsoort wat uitmaken, maar dat wilg hier zo verheerlijkt wordt is totaal overbodig, voor ons als hobby-pyro (zeker als beginner). Ik heb altijd pulverone gemaakt met BBQ-kool (waarvan alleen de zachte gedeelten, detail) en heb altijd perfect resultaat geboekt. Veel belangrijker dan wilg is een ruime mill met loden kogels. En vul deze tot niet meer dan 1/3 ! Anders ploffen de kogels op je meal ipv op de wand waardoor je meal gecrushed wordt. Op deze manier kreeg ik binnen 3 uur (!!) prima pulverone om te breaken en te schieten. Daarnaast, hoe bepaal je de snelheid van je BP/pulv./meal?? Iedereen doet het op zijn eigen manier. Er zijn zoveel variabelen! De grainsize bijvoorbeeld. En de ene legt een lijntje van 1 g. 11 cm. En de ander 2 g. 15 cm. Dus de definitie 'snelle meal' gaat nergens over. Sowiewo denk ik dat je de kwaliteit van je meal beter kunt testen door de hoeveelheid gas dat het produceert te meten. Door b.v. een cylinder met een plunjer waarin je meal afsteekt en vervolgens meet hoever de plunjer omhoog komt. Dus, gebruik loden media en vul je mill niet te vol. Als je na een acceptabele 3-4 uur geen prima meal hebt doe je naar mijn mening iets niet goed. De 48 uur millen, wat ik hier weleens hoor, is natuurlijk belachelijk.
 8. Bass

  Kaliumnitraat

  Nou, niet zoals het daar staat. Het is K2CO3 en H2CO3 (dat vervalt in H2O en CO2)... Je hebt dus ook 2 equivalenten salpeterzuur nodig. Basischemie :D
 9. Bass

  Salpeterzuur produceren

  Zorg er maar voor dat je geen NOx dampen inademt. Deze zijn echt heel slecht voor je. Verder zou ik als koeler een cold-finger gebruiken zodat ál het gasvormige HNO3 condenseert. Improviseer zelf een cold-finger en vul deze met b.v. ijs/zout mengsel aangezien je waarschijnlijk geen droogijs voor handen hebt. Succes
 10. Bass

  Effe voorstellen dan maar...

  Hallo, Als ik jou was zou ik nog een hoop informatie verzamelen voordat je lompe devices gaat bouwen. In je filmpjes zie ik allerlei met tape aan elkaar geplakte consumenten rotzooi, waaronder ook een salute die 1 sec. na ontsteking afgaat... dat wil je niet met een zelfgemaakte salute van 20g flash. Consumenten spul aan elkaar tapen is heel wat anders als waar we hier op het forum mee bezig zijn. Verdiep je erin, maak mealpowder en pulverone en kijk dan eens wat je er allemaal mee kunt maken. Doe voorzichtig Have fun, groeten, Bass
 11. Bass

  Afscheid

  Prime is gewoon MP, nooit problemen met die compo gehad iig. Ik gebruik MCGS (mealcoated grass seeds) en 3g flash KClO4/Al 70/30 grove mesh Al.
 12. Bass

  Afscheid

  Of google ff op allcodecs. Ik heb een codeck pack waarmee ik echt álles kan afspelen, ook quicktime bestanden e.d.
 13. Bass

  Afscheid

  Ben bang van niet, in die verhouding krijg je dan flash. Mischien als je de hoeveelheid Al verlaagd en hoeveelheid S opkrikt. b.v. 10 Al, 70 KNO3, 15 S en 5 dex. Ik verzin maar wat. Maar dan nog is GD veel te reactief ben ik bang, geen ervaring mee.
 14. Bass

  Afscheid

  Thx allemaal De silver compo is 44 Al, 44 KNO3, 6 S en 6 dex. Lekker veel silver met deze compo en vrij goedkoop ook.
 15. Bass

  Afscheid

  Hallo allen, Helaas moet ik afscheid nemen van mijn geliefde hobby 'pyrotechniek'. Ten eerste omdat mijn werkplaats een verbouwing krijgt en ik niet wil dat een aannemer mijn mealpowderpaleis ziet. En ten tweede, een beetje omdat het redelijk veel tijd in beslag neemt. Ik sluit mijn hobby af met een aantal 3,5" shells waar gauw zo'n 250 à 350 gram compo's in gaat zitten, je begrijpt de tijdrovendheid. Om het af te leren heb ik twaalf shells gemaakt waarvan ik er een aantal op film heb, zie hieronder. Ik heb er erg van genoten en zal in de toekomst vast weer eens beginnen, m'n overige chems houd ik daarom nog. Ook houd ik het forum nauwlettend in de gaten voor nieuwe topics en mooie filmpjes. Allen veel plezier en doe geen domme dingen
×