Jump to content
PyroForum.nl

pdfbq

Afgeschermd
 • Posts

  506
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Contact Methods

Recent Profile Visitors

3.606 profile views

pdfbq's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Reputation

 1. Wat is de synthese want als je 72% HClO4 nodig hebt zou ik er nooit aan beginnen. Ik heb wel eens geconcentreerd perchloorzuur proberen te maken door het in te koken, net zoals je zwavelzuur kunt inkoken. Maar op een gegeven moment werd ik wel bang, je krijgt dan ook nog steeds geen 72%. Dat lukt enkel met destillatie geloof ik.
 2. pdfbq

  Loodnitraat

  Omdat kopernitraat na rekristallisatie wel weg moet zijn (loodnitr ~37.5g per 100ml bij 0Cen kopernitr ~137.5g bij die zelfde 0C)
 3. pdfbq

  Loodnitraat

  Keertje herkristaliseren... Loodnitraat is idd extreem slecht voor de gezondheid en NOX doodt binnen enkele dagen Echt oppassen dus met dit.
 4. pdfbq

  Shellac

  Nee, dat stond er niet, had het al gelezen voordat jan-jan de laatste paar woorden weggetoverd had (stond iets van 'en het is duur') Maar nog even over chloraat, in blauw wordt zeker nog gebruikt omdat het koeler brandt dan KClO4 en dat is voor blauw gunstig. De incompatibiliteit met bepaalde stoffen zie ik als pyro basis kennis Op dit soort sjit reageer ik dus en wel hierom: Wat denk je er nou mee te bereiken?
 5. pdfbq

  Shellac

  jan-jan, jongen (neem ik aan)... Wat betreft het 'dan maar KClO3 nemen' zoals je net schrijft zonder je er verder in te verdiepen vind ik ook niet slim en ben ik met fred g. eens. KClO3 is een sterkere oxidator dan KClO4 en dus nog meer geldt: " der stark brandfördernd wirkt und mit vielenoxidierbaren Stoffen explosionsfähige Gemische bilden kann." Ow ja, back on topic. Je kunt gewoon red gum gebruiken.
 6. pdfbq

  Shellac

  Kom op fred g. Lees eerst eens iets beter voordat je zo begint te gillen. Ik begrijp ook niet waarom jan-jan liever niet met KClO4 werkt maar er staat niet dat ie het te duur vind. Ook denk ik niet dat jan-jan hier een death-mix opgeschreven heeft. @jan-jan: Wat is voor jou het probleem met KClO4?
 7. pdfbq

  O&N 2012/2013

  Moooooooie brakes man!
 8. pdfbq

  Filmpjes

  Hadden we deze nog niet? http://www.youtube.com/watch?v=ndVhgq1yHdA
 9. Nee, Ti werkt alleen als cathode. Dit komt doordat waterstof de beschermende titanium oxidelaag 'doped' zodat deze geleidend wordt. Aan de anode heb je geen waterstof. Maar dit soort zaken over MMO anodes etc kun je uitgebreid op dit forum (en APC forum etc.) vinden dus eerst even lezen voordat je naar de bekende weg gaat vragen. By the way, MMO kun je op ebay vinden vaak. Soms niet maar een week later weer wel. Succes.
 10. RVS is onzin en Ti coaten lukt bij Nurdrage ook niet goed. Met lood oxide is bij mijn weten op amateur niveau ook nog nooit een lekker werkende anode gemaakt.
 11. Ik had flink natte shells na het pasten maar had ze binnen twee weken kurkdroog in plastic doos van IKEA met CaCl2. Ik weet dat ze kurkdroog waren omdat ik enkele van de 4" shells elke dag woog. Op een gegeven moment worden ze niet meer lichter. Alle Ruby Red ging aan maar idd met fencepost. Fencepost en dan stepprime krijgt inderdaad echt alles aan. Ik denk dat als de buitenste laag van een shell kurkdroog wordt dit het vocht uit de shell trekt enz. tot dat ie kurkdroog is.
 12. Een hartje! Was dat de bedoeling? Daar zou ik ook trots op zijn!
 13. Ja of eerst de KNO3 en de suiker in heet watre oplossen, dit dan weer droogkoken (dan heb je R candy) en dan de paraffine erbij. Maar please wel op iets electrisch he.. Geen open vuur.
×
×
 • Create New...