Jump to content
PyroForum.nl

pdfbq

Afgeschermd
  • Posts

    506
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by pdfbq

  1. Wat is de synthese want als je 72% HClO4 nodig hebt zou ik er nooit aan beginnen. Ik heb wel eens geconcentreerd perchloorzuur proberen te maken door het in te koken, net zoals je zwavelzuur kunt inkoken. Maar op een gegeven moment werd ik wel bang, je krijgt dan ook nog steeds geen 72%. Dat lukt enkel met destillatie geloof ik.
  2. pdfbq

    Loodnitraat

    Omdat kopernitraat na rekristallisatie wel weg moet zijn (loodnitr ~37.5g per 100ml bij 0Cen kopernitr ~137.5g bij die zelfde 0C)
  3. pdfbq

    Loodnitraat

    Keertje herkristaliseren... Loodnitraat is idd extreem slecht voor de gezondheid en NOX doodt binnen enkele dagen Echt oppassen dus met dit.
  4. pdfbq

    Shellac

    Nee, dat stond er niet, had het al gelezen voordat jan-jan de laatste paar woorden weggetoverd had (stond iets van 'en het is duur') Maar nog even over chloraat, in blauw wordt zeker nog gebruikt omdat het koeler brandt dan KClO4 en dat is voor blauw gunstig. De incompatibiliteit met bepaalde stoffen zie ik als pyro basis kennis Op dit soort sjit reageer ik dus en wel hierom: Wat denk je er nou mee te bereiken?
  5. pdfbq

    Shellac

    jan-jan, jongen (neem ik aan)... Wat betreft het 'dan maar KClO3 nemen' zoals je net schrijft zonder je er verder in te verdiepen vind ik ook niet slim en ben ik met fred g. eens. KClO3 is een sterkere oxidator dan KClO4 en dus nog meer geldt: " der stark brandfördernd wirkt und mit vielenoxidierbaren Stoffen explosionsfähige Gemische bilden kann." Ow ja, back on topic. Je kunt gewoon red gum gebruiken.
  6. pdfbq

    Shellac

    Kom op fred g. Lees eerst eens iets beter voordat je zo begint te gillen. Ik begrijp ook niet waarom jan-jan liever niet met KClO4 werkt maar er staat niet dat ie het te duur vind. Ook denk ik niet dat jan-jan hier een death-mix opgeschreven heeft. @jan-jan: Wat is voor jou het probleem met KClO4?
  7. pdfbq

    O&N 2012/2013

    Moooooooie brakes man!
  8. pdfbq

    Filmpjes

    Hadden we deze nog niet? http://www.youtube.com/watch?v=ndVhgq1yHdA
  9. Nee, Ti werkt alleen als cathode. Dit komt doordat waterstof de beschermende titanium oxidelaag 'doped' zodat deze geleidend wordt. Aan de anode heb je geen waterstof. Maar dit soort zaken over MMO anodes etc kun je uitgebreid op dit forum (en APC forum etc.) vinden dus eerst even lezen voordat je naar de bekende weg gaat vragen. By the way, MMO kun je op ebay vinden vaak. Soms niet maar een week later weer wel. Succes.
  10. RVS is onzin en Ti coaten lukt bij Nurdrage ook niet goed. Met lood oxide is bij mijn weten op amateur niveau ook nog nooit een lekker werkende anode gemaakt.
  11. Ik had flink natte shells na het pasten maar had ze binnen twee weken kurkdroog in plastic doos van IKEA met CaCl2. Ik weet dat ze kurkdroog waren omdat ik enkele van de 4" shells elke dag woog. Op een gegeven moment worden ze niet meer lichter. Alle Ruby Red ging aan maar idd met fencepost. Fencepost en dan stepprime krijgt inderdaad echt alles aan. Ik denk dat als de buitenste laag van een shell kurkdroog wordt dit het vocht uit de shell trekt enz. tot dat ie kurkdroog is.
  12. Een hartje! Was dat de bedoeling? Daar zou ik ook trots op zijn!
  13. Ja of eerst de KNO3 en de suiker in heet watre oplossen, dit dan weer droogkoken (dan heb je R candy) en dan de paraffine erbij. Maar please wel op iets electrisch he.. Geen open vuur.
  14. pdfbq

    Metalen millen

    Zo, even een dubbelpost. Lees net op APC een van de gevaren die hier nog niet genoemd zijn en een daadwerkelijk ongeluk opleverde. Nadat de Mg gemilled was werd deze uit de trommel gehaald en gezeefd. Toen enkel de metalen kogels in de lege trommel terug werden gekieperd ontbrande de air float Mg die nog in de trommel zat samen met de Mg die van de kogels kwam (een stofexplosie) met flinke brandwonden tot gevolg. Dit zijn van die dingen waar je niet zo snel aan denkt (althans ik niet) Edit: Ow sjit, dit had Cook al geschreven maar hier dan nog wat meer in detail dan maar. Overigens. Mijn PVC trommel raakt wel aangetast na de 2e batc, met name de opstaande randjes van de doppen. Probleem is dat dit dus in je Al terecht komt en het is ook grijs :)
  15. Dat groen links meldpunt is niets anders dan een lobby om uiteindelijk consumentenvuurwerk verboden te krijgen. Dat heeft geen reet met een kliklijn te maken. Het meldpunt is gewoon een 'je zin doordrijven' van groen links. Je mag voor de 31 geen vuurwerk afsteken en je mag geen illegaal vuurwerk hebben, een meldpunt is er dus gewoon al jaren namelijk 112. Als de politie er dan niets mee doet of mee kan doen dan is dat het probleem. Dat los je met een vuurwerkverbod niet op want het was al veboden... bah... sukkels.
  16. Mooi verhaal Lont. If you can't spare the time don't do the crime. Toch hoop ik nog steeds dat het meevalt wat straf betreft. Ik vind Nederland een OK land en 'wij' zijn makers, geen kapotmakers. Een eventuele rechter zal dat wel meenemen maar dat het niet mag vuurwerk maken tja helaas, en waarschijnlak nog terecht ook.
  17. 2. Copper wire may be used but it is less effective than platinum. Dat staat toch gewoon in het pdfje?
  18. pdfbq

    Droogkast

    Horgaas is denk ik niet rvs. Datbheb je echt wel nodig, of plastic of zo want gewoon staal/ijzer roest als een gek met pyro chems on top.
  19. Gaat echt niet lukken. Het goud lost gewoon op in het gesmolten koper, dat heet dan een legering. Edit: Das ook de reden waarom je bv geen NaClO3 kunt scheiden van NaCl door middel van verhitten. Eerst smelt het chloraat zo uit het blote hoofd, maar het zout lost dan op in de gesmolten chloraat.
  20. Ureumnitraat is een explosief. Je moet gewoon die landbouw ureum hebben. Wordt ook gebruikt om rfna wit te maken.
  21. Ey dennisman. Leuk weer wat van je te horen. Het is hier een beetje negatief op het forum de laatste tijd, nu ook weer. Persoonlijk wordt ik daar nogal moe van, al kan ik het wel begrijpen. Anyway, back on topic. Ureum kost geen reet. Wordt in de landbouw gebruikt en is als ik het goed heb ook goed te zuiveren door middel van rekristalisatie. Mocht je een adres willen pm dan even. Ik reageer niet onmiddelijk want ben niet in nederland.
  22. pdfbq

    Fonske

    Godver, Ik had die lijmpistool discussie niet gezien. @fonske: Hopelijk lees je dit nog. Mijn persoonlijk excuus voor hoe je hier op pyroforum ontvangen bent. @members: Ik vind het prima als er gewezen wordt op gevaren wat betreft reageren op advertenties/kopen chems/contact zoeken etc maar dan gewoon in een nieuw topic en niet persoonlijk. Het persoonlijk aanvallen/verdacht maken van een nieuwe member vind ik echt ongepast. Je zult nooit, echt nooit aan een post kunnen lezen of deze van de politie is. Wie denkt dat de politie achterlijk is zal van een koude kermis thuiskomen. Wie niets met nieuwe members te maken wil hebben moet niet op een open forum gaan ziten.
  23. Tis toch altijd een stuuuuk drukker hier zo richting december haha.. Ik heb nog eens zitten denken en ben tot de conlusie gekomen dat je zonder kogelmolen eigenlijk kansloos bent, dus goeie start! Noob vragen geen probleem, maar vragen die een bladzijde eerder reeds beantwoord zijn zou ik beetje voorzichtig mee zijn hier . Welkom.
×
×
  • Create New...