Jump to content
PyroForum.nl

Andres

Afgeschermd
 • Content count

  535
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Andres

 1. Die lach op het einde doet me alles even missen, mooi!!
 2. Andres

  Toch nog de beste wensen!

  Hoi iedereen! Fijne (late) nieuwjaarswensen van uit België! Hier was er een algemeen vuurwerkverbod, dus ik heb helaas niks gemaakt. Ik mis het nog steeds, hopelijk lukt het volgend jaar wel nog een keertje. Tegen dan heb ik die Master Chemie ook eindelijk in men bezit en zou ik eens niet moeten studeren rond oud&nieuw. Dat 2021 beter mag zijn dan 2020! Stay green!
 3. Andres

  HELP Tips en ideeën voor fontein tools?

  Wat een activiteit hier plots, zalig! Fontein tubes zijn helemaal niet zo veeleisend, meestal komt dat wel goed als je die zelf rolt. Zeker als je het zonder nozzle zou doen, dan valt de druk wel mee. Als je ooit eens aan vuurpijlen begint heb je wel beter een goede roltechniek, dat is mij nooit betrouwbaar gelukt.
 4. Andres

  Hoi, ik ben Anton

  Visco 2mm, standaard lontje. Doe enkele lucifers in een zilverpapiertje, gekker moet je het niet zoeken. Grote kans dat een snelle Google je ook wel enkele resultaten oplevert.
 5. Andres

  Hoe t is?

  Ik heb men ballmill toch even terug boven gehaald dit jaar. Hij zit nog steeds onder het stof, maar het is het begin van een poging 'misschien dit jaar toch nog eens terug...' De reden van gebrek aan activiteit zijn dan ook de studies, sport, ondernemen(,vrouwen ) .... Ik mis het wel en zou graag nog eens opnieuw aan de slag gaan. Ik heb alles nog en echt bang ben ik niet, ik hou het toch op 3" en neem mijn verantwoordelijkheid.
 6. Andres

  Eerste 1 lb pijl met heading

  Dat is echt netjes. Echt goed. Ik ben geen expert in cylindrical headings, geen idee of je deze nog netter kan krijgen zonder over te gaan op ronde shells. Als je dat uberhaupt nodig vindt natuurlijk!
 7. Andres

  Goed genoeg voor shell lancering?

  Daarmee zou ik zeker kunnen werken! Dikke duim voor je snelle vooruitgang, keep it safe.
 8. Andres

  Eerste 1 lb pijl met heading

  Tijdrovend en verschrikkelijk, kopen is bijna altijd de betere optie. Wel nette pijl! Als dat je eerste is heb je of heel veel beginnersgeluk of heb je nu wel zeer goed je huiswerk gedaan. Hopelijk komt er toch nog een filmpje .
 9. Andres

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Blij dat jij oke bent. Zo, nu heb je een heleboel stoffen verspild aan iets dat je voor een kwart van de prijs kon leren met een 3". Veel succes met de volgende testen! Denk er aan: Gradatim, Ferociter. Spreuk van Blue Origin, betekent 'stap voor stap, maar vol passie en ijver'. Is hier ook wel van toepassing denk ik. PS: Is er een filmpje van .
 10. Andres

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Wauw. Ik ben benieuwd.
 11. Andres

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Wacht even.... Dat is geen 5" shell. Wat is die diameter? 3" als ik goed kan schatten?
 12. Andres

  Glitter stars zonder kaliumperchloraat?

  Vriendelijk van je om te antwoorden HH... Maar als OP niet eens weet van het bestaan van D1 moet hij toch vooral lezen, lezen en nog eens lezen voor hij ook maar iets maakt. Deze hobby heeft nu eenmaal een fikse drempel met een reden.
 13. Andres

  D1 Glitter, Dextrine vs Red Gum

  De dextrine gebonden versie lijkt me iets langer te glitteren, maar dat is moeilijk te zeggen door de 2 verschillende manieren van afsteken helaas. Nette pijl en break btw!
 14. Andres

  5 inch shell hoeveel gram lift?

  Ik heb toch al 30-40 shells gemaakt. Deze zijn ondertussen nog steeds ver van perfect, noch zo betrouwbaar als ze moeten zijn. Ik ging van 2" naar 3", nooit iets groter gemaakt. Blijf alsjeblieft nog een jaartje weg van die 5", je onderschat de kracht. Als ik nu terugkijk naar mijn eerste brouwsel kan ik mezelf alleen maar dankbaar zijn dat ik ze nooit heb durven afschieten... Op een iets minder serieuze note: ik gok op een gigantische flowerpot, hopelijk nadat de onschuldige afschieter zich uit de voeten heeft kunnen maken .
 15. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Doen we onbewust allemaal ?.
 16. Andres

  Mijn eerste shell Goed genoeg?

  Netjes afgeschoten, netjes getimed (denk ik), harde break. Ik zie wel weinig effect. Welke stars heb je gebruikt? Volgens mij zijn de meeste blind geslagen. Misschien te harde break of onvoldoende geprimed. Kan je meer informatie geven over de break, eventuele booster, de gebruikte stars en prime?
 17. Andres

  Balsahout gebruiken voor Hot BP?

  C staat voor het element koolstof. Wordt gebruikt als een afkorting voor houtskool op dit forum. Het wordt vaak vermeld als C (wilg) bv, wat dan slaat op houtskool gemaakt van wilg.
 18. Andres

  Balsahout gebruiken voor Hot BP?

  Er is letterlijk een topic genaamd 'stro C'. Gebruik de zoekfunctie even en je komt er dadelijk .
 19. Andres

  Ik ben Elementfire98

  Wees welgekomen ?. Wat zijn de korte- en lange termijn plannen?
 20. Andres

  Tollens reagens

  Was mijn chemie leerkracht in het middelbaar maar zo cool...
 21. Andres

  Ik ben Ronni, nickname Romualdus

  Als actief analist had je je waarschijnlijk blauw betaald... De prijzen die ik in het labo zie passeren voor eenvoudige verbindingen vs de prijzen voor de technische graad die gangbaar is in de pyro wereld verschillen enorm. Los daarvan maak je inderdaad beter KClO4. Wil je de link voor de elektroden eens PM'en? Dat lijkt me te goedkoop om waar te zijn, maar ik ben benieuwd! @admin: Indien dit onder 'vragen naar bronnen' valt, mijn excuses. Verwijder maar.
 22. Andres

  2018...greetings earthlings

  Ik zou echt graag het een en ander maken, we trekken richting Frankrijk dit jaar... Op het platteland. Mogelijkheden genoeg dus. Helaas steken de examens er een stokje tussen. Groepentheorie dan vooral, kan ik toch wel de molecuul orbitaal schema's van onze geliefde moleculen tekenen, joepie ?. Ik verkoop voorlopig niks, ik stop er zeker niet mee, maar ik heb er gewoon geen tijd voor. Examens gaan voor hé.
 23. Andres

  D1 Glitter

  Goeie vraag. Kan je ze met dextrine niet rollen? Misschien door de dextrine op voor hand op te lossen en in je spuitflesje te doen. Dan komt het er gewoon op aan om je compo niet te nat te maken.
 24. Andres

  ik ben mark

  Super actief is het niet meer, maar we komen wel nog regelmatig langs denk ik (ik toch). Wees welkom, lees verder. Naar O&N toe kan de activiteit ook wel eens toenemen....
 25. Andres

  Het 'Wat-ga-jij-vandaag-doen-topic'

  Al mijn chemicaliën worden opgeslagen in een zeer droge en vaak ook warme kamer... Momenteel zo warm dat sommige plastieken containers aan snel tempo kleur verliezen en zacht of in sommige gevallen broos worden. Vergeet niet jullie vloeistoffen (aceton, waterstofperoxide ed) eens te ontluchten om drukopbouw te vermijden bij dit zeer warme weer ?.
×