Jump to content
PyroForum.nl

hardbassbv

Gebruikers
 • Posts

  225
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

5.534 profile views

hardbassbv's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

8

Reputation

2

Community Answers

 1. Ik zal je een klein duwtje in de juiste richting geven. Het gebruik van pvc of metaal is levens gevaarlijk. Als dit ontploft vliegen de stukken rond je kop. (Als je geluk hebt) De grap is eigenlijk dat je met papier ook veel druk op kan bouwen. Probeer maar eens een boek in tweeën te schuren, je komt er al snel achter dat papier best wel sterk is. Het tweede voordeel van papier is dat het niet ver kan vliegen. Als de huls ontploft krijg je een soort confetti dat niet veel verder gaat dan enkele meters. Metaal scherven daarentegen komen veel verder en gaan dwars door jou, je vrienden en andere omstanders heen! Om een knal te krijgen moet je in korte tijd een grote drukgolf zien te maken. Als je super snel buskruit zou kunnen maken zou je niet eens een huls nodig hebben. Nu is dit met buskruit niet te doen, dus zul je de druk moeten opbouwen. Dit doe je door de buskruit in een huls af te steken. Nu bouwt de druk op in de huls totdat deze bezwijkt. Alle druk wordt nu in een keer los gelaten waardoor jij je knal te horen krijgt. Een aantal dingen die je in je achterhoofd moet houden zijn de volgende: Op welke mogelijke manieren zou het fout kunnen gaan en wat kan ik hier aan doen? Denk altijd zelf na en kopieer niet zomaar een experiment van een ander. (Op YouTube staan tal van zeer gevaarlijke en ondoordachte vuurwerk filmpjes.) Check of je je bronnen kunt vertrouwen en of check meerdere bronnen over hetzelfde onderwerp. Zoek uit wat deathmixes zijn en maak deze NOOIT. Kijk deze reeks met filmpjes:
 2. Met dank aan Tyneman de compositie voor glusatz: Ingredienten: Ba(NO3)2 (Fine powder) 75.5% Charcoal (Airfloat) 10% Sulfur 10% Meal powder 3% Aero-Sil of Cab-O-Sil 1% Methyl cellulose 0.5% Recept: 1. Los de Methyl cellulose op in 6% extra water. 2. Voeg de barium nitraat toe, en roer het mengsel. 3. Voeg de charcoal toe, en roer het mengsel. 4. Voeg het zwavel toe, en roer het mengsel. 5. Laat het mengsel een uur staan, zonder deksel. 6. Voeg nu de meal toe, en roer het mengsel. 7. Nu 2 keer screenen door een 20 mesh zeef, en gedeeltelijk laten drogen totdat het droog aanvoelt. 8. Nu kun je het mengel in een buisje rammen.
 3. "You do not have permission to view this content. " Wat houden jullie voor mij achter @Boem Dat is waar het allemaal ooit mee begon. En dan zoveel kopen dat je niet meer wist wat je ermee moest doen.
 4. @Tyneman Ja dat had ik inderdaad even moeten doen, mijn fout. Hier verder of daar? Helaas zijn de filmpjes niet beschikbaar. @Rocketier Helemaal gelijk. Zoals ik in mijn opening post had gezet ben ik niet van plan hier iets serieus van te maken. @de.leeuw62 Ook in het vertraging kruit mag geen productie fout zitten. Helaas kan ik geen duits, en kom je met de term glühsatz niet veel verder. Hoe dan ook, het lijkt me nog steeds leuk om het te proberen.
 5. Hallo, Heeft iemand dit wel eens geprobeerd? http://www.pyrodb.org/composition.php5/111 http://www.pyrodb.org/composition.php5/110 Eerlijk gezegd lijkt me het idee toch een beetje eng. Als er ergens een luchtbel oid in zit gaat hij eerder af dan gepland. Om die reden ben ik niet van plan om er iets serieus mee te maken. Maar het lijk me wel leuk om het eens uit te testen. Misschien proberen met een spolette?
 6. Besparen op lont is besparen op lichaamsdelen.
 7. Tja perchloraat is inderdaad zeer lastig te verkrijgen. Ik geloof dat het in de EU ook alleen nog maar aan bedrijven verkocht mag worden. Ik heb ook wel eens uitgezocht om het zelf te maken DMV elektrolyse, maar ook dat is niet makkelijk. Je hebt dure elektrodes nodig en veel energie. Ook is het lastig om alle chloraat eruit te krijgen. "Maken en afsteken" Dat is niet echt heel praktische he
 8. Nee, KMnO4 is geen goed idee, ook niet zonder zwavel. Het is namelijk een van de deathmixes. Daarnaast wordt heel je werkplaats paars van die zooi. @hieronder, Ik ook weliswaar in een kleine hoeveelheid als test. Verder is het in de pyro niet echt bruikbaar. Het potje staat nog in de kast, maar ik doe er eigenlijk niets meer mee. Een keertje zoon van kleurverandering reactie gedaan. Wat ook wel indrukwekkend is, is hoe enorm paars een halve liter water wordt van maar een paar korreltjes permanganaat.
 9. hardbassbv

  Diameter lont

  Ik heb het wel eens geprobeerd te maken, maar ik kwam al snel tot de conclusie dat kopen goedkoper, beter en betrouwbaarder is.
 10. Dat zeg ik Maar, voor goeie flash, kclo4 heb ik helemaal geen behuizing nodig om het te laten knallen.
 11. Tja, Magnesium reageert met water/vocht uit de lucht. Zwavel is geen goed idee samen met chloraat, maar aangezien jij sulfaat gebruikt lijkt me dit geen probleem. Verder heb ik hier absoluut geen ervaring mee, dus neem het niet aan dat het veilig is. Wel heb ik gehoord van flash met KNO3, misschien is dat ook iets om te proberen? Barium is trouwens niet zo best voor een mens, nu is de sulfaat variant niet oplosbaar waardoor het slecht wordt opgenomen door het lichaam en dus niet giftig, maar ik zou er toch mee oppassen. Zeker met stof.
 12. hardbassbv

  Diameter lont

  De lengte is trouwens een stuk belangrijker dan de dikte.
 13. Ik was die filmpjes al eens eerder tegen gekomen leuk om naar te kijken en zeer leerzaam!!! De overige filmpjes van hem trouwens ook, ik heb er al best wat gezien. Youtube is een gevaarlijke bron van informatie in onze tak van sport, maar Ned is een gerespecteerde persoon binnen de vuurwerk community.
 14. hardbassbv

  Diameter lont

  Ik heb ooit wel eens een flinke rol 3mm gekocht en het bevalt echt super. Er zitten geen haperingen in, brand consistent en waait niet uit. Voor de dingetjes die ik ermee doe is het perfect, maar mocht je babypijltjes willen maken wil je misschien iets dunnere hebben.
 15. Bij dit soort verhoudingen gaat het altijd om gewicht, tenzij dit anders staat gespecificeerd. Dit geld trouwens ook voor oplossing. Bijvoorbeeld 10% HCl is dus 10g HCl en 90g H2O en dus niet 10mL HCl en 90ml H2O.
×
×
 • Create New...