Jump to content
PyroForum.nl

hardbassbv

Gebruikers
  • Posts

    225
  • Joined

  • Last visited

Community Answers

  1. hardbassbv's post in Hoe maak je de beste omhulsing voor een zelfgemaakt rotje? was marked as the answer   
    Ik zal je een klein duwtje in de juiste richting geven.
    Het gebruik van pvc of metaal is levens gevaarlijk. Als dit ontploft vliegen de stukken rond je kop. (Als je geluk hebt) De grap is eigenlijk dat je met papier ook veel druk op kan bouwen. Probeer maar eens een boek in tweeën te schuren, je komt er al snel achter dat papier best wel sterk is. Het tweede voordeel van papier is dat het niet ver kan vliegen. Als de huls ontploft krijg je een soort confetti dat niet veel verder gaat dan enkele meters. Metaal scherven daarentegen komen veel verder en gaan dwars door jou, je vrienden en andere omstanders heen!
    Om een knal te krijgen moet je in korte tijd een grote drukgolf zien te maken. Als je super snel buskruit zou kunnen maken zou je niet eens een huls nodig hebben. Nu is dit met buskruit niet te doen, dus zul je de druk moeten opbouwen. Dit doe je door de buskruit in een huls af te steken. Nu bouwt de druk op in de huls totdat deze bezwijkt. Alle druk wordt nu in een keer los gelaten waardoor jij je knal te horen krijgt.
    Een aantal dingen die je in je achterhoofd moet houden zijn de volgende:
    Op welke mogelijke manieren zou het fout kunnen gaan en wat kan ik hier aan doen? Denk altijd zelf na en kopieer niet zomaar een experiment van een ander. (Op YouTube staan tal van zeer gevaarlijke en ondoordachte vuurwerk filmpjes.) Check of je je bronnen kunt vertrouwen en of check meerdere bronnen over hetzelfde onderwerp. Zoek uit wat deathmixes zijn en maak deze NOOIT. Kijk deze reeks met filmpjes:
  2. hardbassbv's post in Rekenen in procenten en/of delen? was marked as the answer   
    Bij dit soort verhoudingen gaat het altijd om gewicht, tenzij dit anders staat gespecificeerd. Dit geld trouwens ook voor oplossing. Bijvoorbeeld 10% HCl is dus 10g HCl en 90g H2O en dus niet 10mL HCl en 90ml H2O.
×
×
  • Create New...