Jump to content
PyroForum.nl

hardbassbv

Gebruikers
  • Posts

    225
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by hardbassbv

  1. Ik zal je een klein duwtje in de juiste richting geven. Het gebruik van pvc of metaal is levens gevaarlijk. Als dit ontploft vliegen de stukken rond je kop. (Als je geluk hebt) De grap is eigenlijk dat je met papier ook veel druk op kan bouwen. Probeer maar eens een boek in tweeën te schuren, je komt er al snel achter dat papier best wel sterk is. Het tweede voordeel van papier is dat het niet ver kan vliegen. Als de huls ontploft krijg je een soort confetti dat niet veel verder gaat dan enkele meters. Metaal scherven daarentegen komen veel verder en gaan dwars door jou, je vrienden en andere omstanders heen! Om een knal te krijgen moet je in korte tijd een grote drukgolf zien te maken. Als je super snel buskruit zou kunnen maken zou je niet eens een huls nodig hebben. Nu is dit met buskruit niet te doen, dus zul je de druk moeten opbouwen. Dit doe je door de buskruit in een huls af te steken. Nu bouwt de druk op in de huls totdat deze bezwijkt. Alle druk wordt nu in een keer los gelaten waardoor jij je knal te horen krijgt. Een aantal dingen die je in je achterhoofd moet houden zijn de volgende: Op welke mogelijke manieren zou het fout kunnen gaan en wat kan ik hier aan doen? Denk altijd zelf na en kopieer niet zomaar een experiment van een ander. (Op YouTube staan tal van zeer gevaarlijke en ondoordachte vuurwerk filmpjes.) Check of je je bronnen kunt vertrouwen en of check meerdere bronnen over hetzelfde onderwerp. Zoek uit wat deathmixes zijn en maak deze NOOIT. Kijk deze reeks met filmpjes:
  2. Met dank aan Tyneman de compositie voor glusatz: Ingredienten: Ba(NO3)2 (Fine powder) 75.5% Charcoal (Airfloat) 10% Sulfur 10% Meal powder 3% Aero-Sil of Cab-O-Sil 1% Methyl cellulose 0.5% Recept: 1. Los de Methyl cellulose op in 6% extra water. 2. Voeg de barium nitraat toe, en roer het mengsel. 3. Voeg de charcoal toe, en roer het mengsel. 4. Voeg het zwavel toe, en roer het mengsel. 5. Laat het mengsel een uur staan, zonder deksel. 6. Voeg nu de meal toe, en roer het mengsel. 7. Nu 2 keer screenen door een 20 mesh zeef, en gedeeltelijk laten drogen totdat het droog aanvoelt. 8. Nu kun je het mengel in een buisje rammen.
  3. "You do not have permission to view this content. " Wat houden jullie voor mij achter @Boem Dat is waar het allemaal ooit mee begon. En dan zoveel kopen dat je niet meer wist wat je ermee moest doen.
  4. @Tyneman Ja dat had ik inderdaad even moeten doen, mijn fout. Hier verder of daar? Helaas zijn de filmpjes niet beschikbaar. @Rocketier Helemaal gelijk. Zoals ik in mijn opening post had gezet ben ik niet van plan hier iets serieus van te maken. @de.leeuw62 Ook in het vertraging kruit mag geen productie fout zitten. Helaas kan ik geen duits, en kom je met de term glühsatz niet veel verder. Hoe dan ook, het lijkt me nog steeds leuk om het te proberen.
  5. Hallo, Heeft iemand dit wel eens geprobeerd? http://www.pyrodb.org/composition.php5/111 http://www.pyrodb.org/composition.php5/110 Eerlijk gezegd lijkt me het idee toch een beetje eng. Als er ergens een luchtbel oid in zit gaat hij eerder af dan gepland. Om die reden ben ik niet van plan om er iets serieus mee te maken. Maar het lijk me wel leuk om het eens uit te testen. Misschien proberen met een spolette?
  6. Besparen op lont is besparen op lichaamsdelen.
  7. Tja perchloraat is inderdaad zeer lastig te verkrijgen. Ik geloof dat het in de EU ook alleen nog maar aan bedrijven verkocht mag worden. Ik heb ook wel eens uitgezocht om het zelf te maken DMV elektrolyse, maar ook dat is niet makkelijk. Je hebt dure elektrodes nodig en veel energie. Ook is het lastig om alle chloraat eruit te krijgen. "Maken en afsteken" Dat is niet echt heel praktische he
  8. Nee, KMnO4 is geen goed idee, ook niet zonder zwavel. Het is namelijk een van de deathmixes. Daarnaast wordt heel je werkplaats paars van die zooi. @hieronder, Ik ook weliswaar in een kleine hoeveelheid als test. Verder is het in de pyro niet echt bruikbaar. Het potje staat nog in de kast, maar ik doe er eigenlijk niets meer mee. Een keertje zoon van kleurverandering reactie gedaan. Wat ook wel indrukwekkend is, is hoe enorm paars een halve liter water wordt van maar een paar korreltjes permanganaat.
  9. hardbassbv

    Diameter lont

    Ik heb het wel eens geprobeerd te maken, maar ik kwam al snel tot de conclusie dat kopen goedkoper, beter en betrouwbaarder is.
  10. Dat zeg ik Maar, voor goeie flash, kclo4 heb ik helemaal geen behuizing nodig om het te laten knallen.
  11. Tja, Magnesium reageert met water/vocht uit de lucht. Zwavel is geen goed idee samen met chloraat, maar aangezien jij sulfaat gebruikt lijkt me dit geen probleem. Verder heb ik hier absoluut geen ervaring mee, dus neem het niet aan dat het veilig is. Wel heb ik gehoord van flash met KNO3, misschien is dat ook iets om te proberen? Barium is trouwens niet zo best voor een mens, nu is de sulfaat variant niet oplosbaar waardoor het slecht wordt opgenomen door het lichaam en dus niet giftig, maar ik zou er toch mee oppassen. Zeker met stof.
  12. hardbassbv

    Diameter lont

    De lengte is trouwens een stuk belangrijker dan de dikte.
  13. Ik was die filmpjes al eens eerder tegen gekomen leuk om naar te kijken en zeer leerzaam!!! De overige filmpjes van hem trouwens ook, ik heb er al best wat gezien. Youtube is een gevaarlijke bron van informatie in onze tak van sport, maar Ned is een gerespecteerde persoon binnen de vuurwerk community.
  14. hardbassbv

    Diameter lont

    Ik heb ooit wel eens een flinke rol 3mm gekocht en het bevalt echt super. Er zitten geen haperingen in, brand consistent en waait niet uit. Voor de dingetjes die ik ermee doe is het perfect, maar mocht je babypijltjes willen maken wil je misschien iets dunnere hebben.
  15. Bij dit soort verhoudingen gaat het altijd om gewicht, tenzij dit anders staat gespecificeerd. Dit geld trouwens ook voor oplossing. Bijvoorbeeld 10% HCl is dus 10g HCl en 90g H2O en dus niet 10mL HCl en 90ml H2O.
  16. hardbassbv

    Motor maten

    Zie dit topic,
  17. hardbassbv

    Filmpjes

    De reden dat je alles van papier maakt, en zeker geen metaal. http://www.dumpert.nl/mediabase/6778163/a31a0246/even_een_wasmachine_opblazen.html
  18. Wat ik denk, De pijl heeft genoeg kracht tijdens het branden van de core. Zodra het voorbij de core brand heeft de pijl geen kracht meer. Vandaar da hij dan afbuigt en met minder kracht vooruit vliegt. Uiteraard blijft het lastig om de exacte reden te vinden aan de hand van een verhaal. Hoe dan ook, mijn advies uit mijn vorige post blijft staan. Als je de pijlen allemaal mechanisch gezien hetzelfde kan maken is de enige variabele nog het BP.
  19. Haha, dan is dat ook weer opgehelderd.
  20. Per content vind ik dan weer wel een goed idee, nu kunnen mensen laten blijken dat ze het eens zijn met een bepaalde opmerking zonder daar een post voor te maken als "Ik ben het eens met ...". De context is dan ook meteen duidelijk. (Ik bedoelde trouwens de post van Rocketier onder dat verhaal van mij.)
  21. Het is voor mij al lang geleden dat ik met suiker heb gewerkt. (in de pyro dan he, op de pannenkoeken vind ik het nog steeds lekker. :)) Maar van wat ik me dr van kan herinneren moet het niet stinken nee. Waarschijnlijk brand het bij jou een beetje aan wat wel riskant is omdat het dan niet ver verwijderd is van ontbranding. Wordt de mix erg donker? En roer je het wel genoeg, zodat er niet een plak op de bodem blijft zitten die continue verwarmt wordt? Ik denk dat een foto wel voor opheldering zorgt. Persoonlijk vind ik suikermixen vervelend plakkerig en hygroscopische. Maar daar vroeg je niet om.
  22. Haha wat een reactie, maar het maakt me verder ook niet zoveel uit hoor of er nou een hoog of laag getalletje voor mijn of iemand anders zijn naam staat.
  23. Wat ook nog een aanrader is vanaf mijn kant is om te investeren in een rocket tool. Ik weet het voor die 50 euro kan je ook een hoop bier drinken, maar het is de investering zeker waard. Als je hem netjes behandeld gaat hij je leven lang mee. Met een tool zijn de afmetingen van de raket telkens hetzelfde. De grote van de nozzle, de lengte van de core ect. Hierdoor is de enige variabele die overblijft je buskruit zelf. Nu kan je verschillende soorten buskruit maken en testen wanneer je veel kracht hebt, maar de pijl niet ontploft. In het begin dacht ik vaak dat BP zo snel mogelijk moest zijn voor een goed resultaat. Dit is dus niet waar. Als je raketten maakt met nozzle en core gebruik je juist een wat tragere mix. Ik gebruik zelf voor dit soort raketten een mix van 60 30 10. En dat is dan niet eens in een ballmill geweest! Lekker goedkoop, snel te maken en een zeer mooi resultaat. Het vervelende blijft dat je in nederland niet echt makkelijk even wat kan testen. Het mooiste is als je een dag lang een raket kan maken en meteen testen. Vervolgens iets aanpassen en weer testen. De laatste tip van de dag: Houd je expirimenten bij in een boekje of maak er filmpjes van. Zo weet je welke combinaties wel en niet werken.
  24. Iedereen die ook maar een mening heeft kan op die knop douwen zonder dat daar ook maar enige onderbouwing voor nodig is. En andere mensen zien vervolgens een reputatie en denken meteen "Die zal wel heel slim zijn" terwijl de achtergrond van die reputatie onbekend is. Echte kennis en ervaring komt met de jaren. Dat is iets wat je herkent aan de manier waarop iemand reageert en post. Een getalletje onder je naam geeft vaak niet altijd een goeie indruk over de kennis van die persoon. Stel Harry is van plan om 10 kilo zwavel met KClO3 te mengen. De meeste mensen hier zouden dan meteen zeggen dat dit een onverstandig idee is. Nu kan Harry zich aangevallen voelen en mensen hierdoor negatief beoordelen terwijl die andere mensen juist positieve reputatie zouden moeten krijgen. Wat ik zelf altijd doe is de achtergrond van een persoon op het desbetreffende forum opzoeken. Aan de andere posts die iemand maakt is al vrij snel op te maken of die persoon weet waar die het over heeft. Zeker in dit vakgebied is het zeer verstandig om de antwoorden van je mede forum genoten altijd te dubbel checken op het internet. Ga nooit van een bron uit.
  25. Er staat veel informatie in, maar het is een beetje puzzelen om te snappen wat hij allemaal zegt. Als ik het goed begrijp kan je NaCl gebruiken en dat net zo lang laten sissen totdat het NaClO3 vormt. Als je het dan langer laat bubbelen wordt het vanzelf NaClO4. Het enige wat belangrijk is, is dat de anode er tegen kan. In die link wordt ook verwezen naar een artikel over chlorates ik neem aan dat hij deze bedoeld. http://web.archive.org/web/20090804031155/http://www.wfvisser.dds.nl/EN/chlorate_EN.html Qua bouwmateriaal staat er in die wel weer veel informatie, dus ik zal die aanhouden en dan proefondervindelijk uitzoeken of het ook geschikt is voor perchloraat.
×
×
  • Create New...