Jump to content
PyroForum.nl

FascinatedFire

Gebruikers
 • Content count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. FascinatedFire

  Verzameltopic shelltesten

  Ik moet zeggen dat de bombette vrij strak (niet vast) in de tube zat. Ik heb de smaak in ieder geval goed te pakken. Volgend "seizoen" wordt super. Ook gedaan met "zelfgemaakte" lontjes BTW. Was leuk om te testen maar timing wordt belangrijker nu.
 2. FascinatedFire

  09.jpg

 3. FascinatedFire

  Verzameltopic shelltesten

  Neen, geen disk gedaan... Is ook voor volgende keer. Steek ik ook beter een disk (met gat in het midden) tussen de bombette en de lift charge?
 4. FascinatedFire

  Verzameltopic shelltesten

  Als ik die chart bekijk dan zat ik ongeveer aan mesh 6-10. Volgende keer beter. Ik begin dit jaar ietsje vroeger.
 5. FascinatedFire

  Verzameltopic shelltesten

  De korrels van de pulverone waren best wel groot. Ik denk dat je gelijk hebt dat de pluim daardoor komt. Meal was ok en ook goed droog. Ik heb wel moeite om de "mesh-groottes" te bepalen. Enig suggesties?
 6. FascinatedFire

  Verzameltopic shelltesten

  BP was 12 uur gemild. Halverwege volgend jaar begin ik met nieuwe testen.
 7. FascinatedFire

  Verzameltopic shelltesten

  Ik bedoelde de "fallout" zoals te zien op de tekening, kort na de lancering van de bombette. Ik krijg de houtskool echt niet fijner... Minder houtskool?
 8. FascinatedFire

  Verzameltopic shelltesten

  Even zitten testen/prullen voor O&N. De lift charge was 6 gram pulverone (75/15/10 +5). Kan ik andere verhoudingen gebruiken om de "vonken" te verminderen? Ik heb moeite om aan chems te komen, daarom dat ik voorlopig enkel pulverone beschikbaar heb. Alvast bedankt voor de info/tips.
 9. FascinatedFire

  reduce.png

 10. FascinatedFire

  reduce.avi

 11. FascinatedFire

  Mijn eerste pijl.. Hulp gevraagd.

  Bedankt voor de replies folks. Ik ben ondertussen druk bezig geweest.. Dit gaan we proberen met de pulverone. Bedankt voor je DTP work. Pulverone is bijna klaar. Heb inderdaad gerealiseerd dat ontwerp het probleem is. Ach we testen. Bedankt voor de feedback. De "knalpijl" is sowieso bedoeld om testen.. Timing, gewicht, effect. Het is een leuke leercurve natuurlijk. Ik ga liever niet klooien met "kant en klare" compos. Dan liever alles testen. Ik doe het trouwens voor mezelf, niet voor het publiek. En ik weet heus wel over het "opbouwen van de druk". Dacht alleen dat gewoon BP voldoende zou zijn. Niet dus. Morgen even spelen met pulverone.
 12. FascinatedFire

  Mijn eerste pijl.. Hulp gevraagd.

  De teleurstelling blijft duren.. Nog enkele dagen te gaan en nog steeds geen knal te krijgen. Lengte 50mm ID 14mm Stoppen 15mm BP 20mm 75/15/10 geramd 1/8e tea spoon Core 2mm (net genoeg voor lont), volledige geboord BP heeft 12 uur gemild. Core was net groot genoeg voor lont.. Het was een mooie fontein, helaas geen knal. Stoppen waren prima, hebben de druk goed weerstaan. - Zou mijn BP niet goed zijn? Te weinig BP? Te grote ID? - Wat zit er in commercieel knalvuurwerk? Ik had vroeger als kind wel eens een doosje "bamboo crackers"; Mini pijpjes, kort lontje, leuke knal.
 13. FascinatedFire

  Mijn eerste pijl.. Hulp gevraagd.

  Bedankt voor het advies. Ik probeer de volgende keer een zo klein mogelijk gat met een volledige "core". Ik gebruik inderdaad papier; PVC is idd levensgevaarlijk. Heeft pulverone als voordeel dat je niet hoeft te rammen/persen?
 14. FascinatedFire

  Mijn eerste pijl.. Hulp gevraagd.

  Bedankt voor je reply. Nog geen salute gemaakt. Ik probeer eerst "op de grond" iets te doen knallen.. De testen met de pijltjes zijn vrij goed: Ik kan minstens 25 gram mee de lucht insturen. Moet toch genoeg zijn? Nog even meer stats voor het "knalpijpje" tot nu toe: Compo BP 75/15/10; 14mm diameter pijp (1,5mm dikke wand); Zeer goed geramd, met klein 5mm gat en een "core" tot halverwege de BP; Stoppen van kattegrit 15mm "lang"; Lengte pijpjes geprobeerd: 6cm, 11cm
 15. FascinatedFire

  Mijn eerste pijl.. Hulp gevraagd.

  Even een oude topic oprakelen. Ik heb advies nodig. Ik heb wegens tijdgebrek weinig kunnen proberen de laatste maanden. Ipv onmogelijke doelen na te streven en snel-snel te willen werken heb ik een makkelijker doel voor ogen: Een vijftal simpele pijltjes met een knalletje. Mijn familie en ik hebben al enkele jaren een traditie om wensen op commerciƫle vuurpijlen te schrijven. Dat kan natuurlijk ook met is natuurlijk nog leuker met zelfgemaakte pijlen. De compo en afmetingen voor de pijl etc zijn voldoende getest. De "payload" vormt een probleem. Ik probeer al een tijdje de "probleempijl" (zie eerste post in topic) na te bootsen, maar zonder geluk. Compo BP 75/15/10; 14mm pijp (1,5mm dik); Zeer goed geramd, met klein 5mm gat en een "core" tot halverwege de BP. Ik krijg steeds meer een vuurpijl dan een knalletje. Enig advies iemand? Hoeft echt geen luide knal te zijn.
×