Jump to content
PyroForum.nl

FascinatedFire

Gebruikers
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by FascinatedFire

  1. Ik moet zeggen dat de bombette vrij strak (niet vast) in de tube zat. Ik heb de smaak in ieder geval goed te pakken. Volgend "seizoen" wordt super. Ook gedaan met "zelfgemaakte" lontjes BTW. Was leuk om te testen maar timing wordt belangrijker nu.
  2. Neen, geen disk gedaan... Is ook voor volgende keer. Steek ik ook beter een disk (met gat in het midden) tussen de bombette en de lift charge?
  3. Als ik die chart bekijk dan zat ik ongeveer aan mesh 6-10. Volgende keer beter. Ik begin dit jaar ietsje vroeger.
  4. De korrels van de pulverone waren best wel groot. Ik denk dat je gelijk hebt dat de pluim daardoor komt. Meal was ok en ook goed droog. Ik heb wel moeite om de "mesh-groottes" te bepalen. Enig suggesties?
  5. BP was 12 uur gemild. Halverwege volgend jaar begin ik met nieuwe testen.
  6. Ik bedoelde de "fallout" zoals te zien op de tekening, kort na de lancering van de bombette. Ik krijg de houtskool echt niet fijner... Minder houtskool?
  7. Even zitten testen/prullen voor O&N. De lift charge was 6 gram pulverone (75/15/10 +5). Kan ik andere verhoudingen gebruiken om de "vonken" te verminderen? Ik heb moeite om aan chems te komen, daarom dat ik voorlopig enkel pulverone beschikbaar heb. Alvast bedankt voor de info/tips.
  8. Bedankt voor de replies folks. Ik ben ondertussen druk bezig geweest.. Dit gaan we proberen met de pulverone. Bedankt voor je DTP work. Pulverone is bijna klaar. Heb inderdaad gerealiseerd dat ontwerp het probleem is. Ach we testen. Bedankt voor de feedback. De "knalpijl" is sowieso bedoeld om testen.. Timing, gewicht, effect. Het is een leuke leercurve natuurlijk. Ik ga liever niet klooien met "kant en klare" compos. Dan liever alles testen. Ik doe het trouwens voor mezelf, niet voor het publiek. En ik weet heus wel over het "opbouwen van de druk". Dacht alleen dat gewoon BP voldoende zou zijn. Niet dus. Morgen even spelen met pulverone.
  9. De teleurstelling blijft duren.. Nog enkele dagen te gaan en nog steeds geen knal te krijgen. Lengte 50mm ID 14mm Stoppen 15mm BP 20mm 75/15/10 geramd 1/8e tea spoon Core 2mm (net genoeg voor lont), volledige geboord BP heeft 12 uur gemild. Core was net groot genoeg voor lont.. Het was een mooie fontein, helaas geen knal. Stoppen waren prima, hebben de druk goed weerstaan. - Zou mijn BP niet goed zijn? Te weinig BP? Te grote ID? - Wat zit er in commercieel knalvuurwerk? Ik had vroeger als kind wel eens een doosje "bamboo crackers"; Mini pijpjes, kort lontje, leuke knal.
  10. Bedankt voor het advies. Ik probeer de volgende keer een zo klein mogelijk gat met een volledige "core". Ik gebruik inderdaad papier; PVC is idd levensgevaarlijk. Heeft pulverone als voordeel dat je niet hoeft te rammen/persen?
  11. Bedankt voor je reply. Nog geen salute gemaakt. Ik probeer eerst "op de grond" iets te doen knallen.. De testen met de pijltjes zijn vrij goed: Ik kan minstens 25 gram mee de lucht insturen. Moet toch genoeg zijn? Nog even meer stats voor het "knalpijpje" tot nu toe: Compo BP 75/15/10; 14mm diameter pijp (1,5mm dikke wand); Zeer goed geramd, met klein 5mm gat en een "core" tot halverwege de BP; Stoppen van kattegrit 15mm "lang"; Lengte pijpjes geprobeerd: 6cm, 11cm
  12. Even een oude topic oprakelen. Ik heb advies nodig. Ik heb wegens tijdgebrek weinig kunnen proberen de laatste maanden. Ipv onmogelijke doelen na te streven en snel-snel te willen werken heb ik een makkelijker doel voor ogen: Een vijftal simpele pijltjes met een knalletje. Mijn familie en ik hebben al enkele jaren een traditie om wensen op commerciële vuurpijlen te schrijven. Dat kan natuurlijk ook met is natuurlijk nog leuker met zelfgemaakte pijlen. De compo en afmetingen voor de pijl etc zijn voldoende getest. De "payload" vormt een probleem. Ik probeer al een tijdje de "probleempijl" (zie eerste post in topic) na te bootsen, maar zonder geluk. Compo BP 75/15/10; 14mm pijp (1,5mm dik); Zeer goed geramd, met klein 5mm gat en een "core" tot halverwege de BP. Ik krijg steeds meer een vuurpijl dan een knalletje. Enig advies iemand? Hoeft echt geen luide knal te zijn.
  13. De opwinding van die eerste succesvolle pijl is voorbij. Ik ben momenteel bezig aan een tooltje voor de pijltjes te maken. Ik ben op zoek naar een (hele!) simpele compo voor een effectje op de pijlen. Nogmaals, die "hardcore amateur pyrotech" zal en hoef ik niet te worden; Dat was ook nooit het opzet. Heeft er iemand een leuke compo voor een leuk effectje met stoffen die (relatief) gemakkelijk te verkrijgen zijn, en vooral, makkelijk om te gebruiken en hanteren? Heb al even in de compo db zitten kijken, maar het is en blijft moeilijk voor een amateur om door het bos de bomen te zien... Alle tips, suggesties, ervaringen, ... zijn welkom. Zoals altijd, bedankt!
  14. Bedankt beiden. Ik heb mijn "holy sh*t" nog weggeknipt. Wordt vervolgd.
  15. @hardbassbv Bedankt voor de reply. Het doel is uiteraard ze "mechanisch" hetzelfde te krijgen. De tool komt er, zeker weten. @Rocketier: Ik dacht ook aan een motortest.. Maar wou toch nog eerst de 2e pijl testen. Opnieuw getest vandaag. Eén woord: Wow! Had er een dummy-lading van ~28 gram op geplaatst. Snel en kaarsrecht omhoog, ik verschoot er zelf van. Ben niet zeker van de hoogte, het was in ieder geval heel erg hoog. Mogelijk is de stok afgebroken bij de eerdere test. Ik ga nu proberen om hetzelfde resultaat enkele keren te herhalen alvorens ik "verderbouw". Dan volgt ook een tooltje. Sorry voor het slechte beeldmateriaal. De pijl is ook alles behalve mooi. Afwerking moet sowieso beter. Het oog wil ook wat natuurlijk. Ik stop voorlopig even met testen. Vooral een "veilige" plaats vinden is moeilijk. Video om een idee te krijgen (kwaliteit verloren gegaan bij het knippen en uploaden):
  16. Ik heb nog eenzelfde pijl liggen (zelfde specs). Zou deze met een dummy payload (vb 30gr) eerst meer druk opbouwen om dan wel recht omhoog te schieten? Ik heb een beetje gelezen en lees hier 2 voorkomende oorzaken: De core is te lang of de compo is niet goed. Alvast bedankt voor de tips.
  17. Heren, mijn oprechte excuses voor het ontbreken van de foto's. Nog steeds dezelfde specs: - Compo 65/25/10 - Lengte 100mm - Stoppen 15mm kattengrit - ID 14mm - Dikte wand 2mm - Geramd, geboord, 6mm Het resultaat was niet mis. Vloog ongeveer 15m hoog om dan een hoekje van bijna 90° te maken. Daarna vloog hij volgens mij nog eens 25-30 meter verder. Helaas geen beelden. Doe ik volgende keer wel, beloofd. Dan neem ik iemand mee. Aan wat kan dit liggen? Heb de pijl helaas niet kunnen recoveren. De lengte/gewicht van de stek heb ik gebaseerd op het evenwicht: Vinger achter de motor en dan gebalanseerd. Tips/suggesties zijn welkom. Edited; Voor testdoeleinden gebruik ik de "Chinese paper style" lontjes. Vind ik leuk om te maken. Behoorlijk betrouwbaar.
  18. Bedankt voor jullie advies allemaal. Ik neem het allemaal in me op. Een tool komt er nog. Budget is niet zo zeer een probleem. Mss dat ik zelfs liever een bestaande tool namaak. Zoveel mogelijk "zelf doen" vind ik leuk. Zoals eerder gezegd wil ik "klein" blijven. Klein vuurwerk, kleine hoeveelheden. Ik haal tot nu toe veel voldoening uit het maken en testen. Ik heb weer enkele dingetjes klaarliggen. @EC: Ik ging deze keer idd voor een 7mm. Foto's en of filmpjes volgen (hopelijk, want ik heb geen goede camera). Voor de rest noteer ik alles zo goed mogelijk: Compo's, maten, lengtes. Het doel is om een goed resultaat te bekomen en dit uiteindelijk te kunnen blijven herhalen. Nogmaals bedankt heren.
  19. Bedankt Andres. Ik geef in ieder geval niet op. Ik kom er wel.
  20. Hoi Rocketeer, Bedankt voor je antwoord. Je hebt me verkeerd begrepen, ik geef niet op.. Ik begin gewoon vanaf het begin. Edited: Ik ga jouw raad van deze thread volgen: Het boren is idd k*t..
×
×
  • Create New...