Jump to content
PyroForum.nl

Het maken van nozzle's


Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ik blijf bij houten nozzles/eindstoppen. Je maakt er een paar als vooraad en je heb ze er binnen 20 seconden in, wel een spijker of nietjes er doorheen schieten/slaan.

Correcte spelling is verplicht. Warned. T.

Posted

Ik heb een paar tests met gipsen nozzles gedaan.
Het resultaat is zoals ik wel verwachte: gips verliest zijn water in de molecuulformule boven de 180° (zie wikipedia: klik).
Toen ik de hulzen terug vond zag ik dat de nozzle opening veel vergroot was. Daardoor verloor het raketje veel van zijn kracht.

Conclusie: Gipsen Nozzle's werken wel, maar niet zo goed als bentoniet of klei.

edit: Sorry mijn fout, het was al laat. ;)

Posted

Je kunt borging van een nozzle verkrijgen door er voor te zorgen dat er geen bentoniet in de eerste +/- 4 millimeter van je huls zit . De huls aan de kant van de nozzle is dus eerst een stukje leeg . als de bentoniet er zo is ingeperst dat de huls ietsje is uitgezet dan gaat het lege deel van de huls fungeren als borging omdat dit deel niet is uitgezet .

Posted

Ik laat ook altijd een stukje over aan de onderkant van mijn huls.
Naar eigen zeggen zijn ze dan iets stabieler dan zonder die "uitsparing".

Posted

Dat is toch doodeenvoudig, je zorgt gewoon voor een schijfje met de ID van je huls en zo'n 2 mm dikte (of ander als je wilt) en dan gewoon onderaan je huls steken en je eindstop rammen.
Als je niet aan een schijfje kunt komen kun je gewoon het laatste stukje van je rammer afzagen.

Posted

Ja, doe ik ook vaak.
Vooral bij nozzles van fonteinen maakt dit veel verschil, aangezien die brede hulzen nogal graag uitscheuren bij het rammen/persen van een nozzle aan het eind. Met zo'n schijfje onderin voorkom je dit.

Posted

Uitscheuren van kartonnen hulzen, hmmm, heb ik ook nare ervaringen mee. Daarom gebruik ik voor Vuurpijl motoren altijd pvc, kun je zo hard rammen als je wilt. Daardoor ook erg betrouwbaar.
Ik zal eens een keer proberen om wat te rammen in een kartonnen huls met zo'n schijfje, zou mooi zijn als het echt zou werken. Ik ga voor 1 cm lang dan denk ik.
Thanks voor de tip ;) .

Posted
Ik zal eens een keer proberen om wat te rammen in een kartonnen huls met zo'n schijfje, zou mooi zijn als het echt zou werken. Ik ga voor 1 cm lang dan denk ik.

Ik denk dat dit ook met pvc buisjes gaat lukken, meschien zelfs beter dan met karton.
Ik ga dat eens proberen als ik terug met raketjes bezig ben en PVC buisjes met bijhorende rammer gevonden heb.
  • 6 months later...
Posted (edited)

Weet iemand welke kattenbakkorrels ik moet kopen?

Ik heb nu wel kattenbakkorrels maar als ik ze ga rammen kan ik het er zelf nog uitdrukken met lichte kracht...


En als ik dus de brandstof erin doe en ga rammen dan komt de brandstof ook heel dicht opelkaar te zitten, maakt dat iets uit?

Ik wil dingen graag zeker weten,ik wil weten waar ik mee bezig ben als ik iets ga maken dus vraag ik het hiet maar even na.

Bedankt danny db ik ga morgen bij de aldi kijken!

Edited by cojonesm
Posted

Ik ben zelf het meest te spreken over de kattenbak korrels van de lidl deze zijn echt super goed! Kosten dacht ik 3 euro nog wat voor 10kg maar daar kan je jaren mee door.

Posted

Aldi en liddle zijn niet zo verschillend van kwaliteit denk ik hé?

Dat is de bedoeling, weet ik toch zéker van kaluimnitraat-suiker brandstof. Hoe dichter en vaster het hele zooitje zit. Hoe beter de prestatie.

Posted

Kattenkorrels met bentoniet... eerst fijn malen , en daarna te gebruiken.
In pvc behuizing even de binnenwand insnijden met een mesje maakt dat de eindstop beter blijft zitten.
Conisch boren in een flinke laag bentoniet o.i.d is vij makkelijk . eerst de juiste diameter inboren , en daar na met een klein boortje met draaiende beweging een consiche vorm geven aan je nozzle.. Ikzelf zou dat voor kleine vuurpijlen nooit doen. Maar dat terzijde .

M.V.G. Jason

Posted

De kattebakkorrels een beetje vochtig persen maakt je nozzles steviger en vaster. Ik gebruik hier vaak aceton of wasbenzine voor. Gewoon een heel klein beetje toevoegen tot het homogeen iets donderder gekleurt is.

Wat is trouwens het nut van het conisch uitboren van je nozzles?

Posted

Conisch nozzle heeft als resultaat dat de sas ongehindert het vuurwerkstuk kan verlaten .. Dus bij wijze van spreken niet hoeft te wachten om door de smalle uitgang geperst te kunnen worden.
De vorm van de uitspuit straal veranderd ook.
Bij fonteinen met effect erin, heeft dit pas echt voordeel, stel met kleine stars als die dan zonder conische nozzle ontbrand worden zouden ze in de behuizing tegen de nek van de eindstop al kunnen verbranden in plaats van eerst uitgestoten te worden.

M.V.G. Jason

Posted (edited)

Bedoelen jullie met kattenbak korrels van die ronde korrels of van die witte steentjes?


( ik krijg vrijdag met kno3 binnen en dan zal ik z.s.m een filmpje maken van mijn eerste vuurpijl of enige ''pyro'' creatie ooit.

Edited by cojonesm
Posted

Ik heb de witte (Ik denk dat dit ook de bedoeling is). Ben zeer benieuwd naar je creatie. Je moet zéker kijken op de pagina van treelover in foto-video, en ook naar dat van mij.

Posted
Ik heb de witte (Ik denk dat dit ook de bedoeling is).


Volgens mij gebruiken de meeste members de grijze variant. Deze bestaat ook echt uit 100% bentoniet (staat op de verpakking). Wat er in de witte variant zit weet ik niet; ik ken hem wel en hij werkt ook gewoon. Het maakt dus eigenlijk weinig uit of je de witte of grijze variant hebt.

Gr.
IM
  • 1 month later...
Posted

Heeft iemand hier ooit eraan gedacht om z'n nozzle's van Chamotte te maken?
Het is een soort van klei dat volgens een bepaalde Poolse leverancier (K, voor degenen die weten waar ik het over heb) samen met waterglas binnen 24 uur hard en vuurvast wordt. Lijkt me de ideale stof om nozzle's van te maken in de goede vorm zonder meteen rockettools te gebruiken.

Posted (edited)

chamotte
Vele soorten klei zijn geschikt natuurlijk, maar mijn ervaring met die vuurvaste is dat het heel zwaar is .chamotte als zodanig ken ik niet.
Ik heb oranje kattebak korrels, maar gewoon bentoniet bij de keramiek winkel of tuincentra kan ook.

Vraag is dus of chamotte ook relatief zwaar is of niet.

Edited by Jason
Posted

Ik heb ook een keer een soort klei gehad. Dat was zo'n 2 componenten klei. Dat moest je dan mengen en binnen 3 uur was het snoei hard. Alleen dat was heel duur spul, maar het was wel handig in gebruik. Die klei die ik had was weer best licht vergeleken met betoniet.

Posted

Ik weet inderdaad over welke leverancier je het hebt, verder zou het wel goed spul zijn alleen zijn de oud vertrouwde kattenbak korrels ook prima dus ik zou niet weten waarom je het zou kopen.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...